Şimdi Ara

Detailing hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Cümleten İyi Ramazanlar,

    Forumda detailing işiyle uğraşanlar var ara ara görüyorum. Yakın zamanda Detailing işini yapmak istiyorum ve görüşleriniz gerçekten önemli benim için. Altta belirlediğim birkaç başlık var, cevaplayabilirseniz sevinirim.Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkür ederim.

    Detailing firmasından beklentiniz nedir?
    Şu olsa iyi olur diyeceğiniz herhangi bir şey?
    Şunların olmasını isterdim, daha önce gittiğim yerlerde şunları gördüm, kesinlikle yapmamalısın dediğiniz bir şey var mıdır?

    Bunların haricinde farklı önerileriniz olursa onlarıda dikkate alacağım.

    Not: Konya da açılacak yeri.



  • Şimdiden hayırlı olsun.Bende Konya'dayım uygun fiyatlı kaliteli bir yer olursa aracıma boya koruma yaptıracağım
  • Bazı araçların elektronik aksamları hassas oluyor. Mesela vectra c aracı olan bir arkadaşımın arabasının iç temizliğinde kapıdaki cam düğmelerinin arasına temizlik esnasında ufak sıvı teması olmuş sanırım.
    Tuşlar çalışmıyordu temizlikten sonra. Bu tarz şeylere dikkat edilebilir.
  • Benim bir Detailing firmasından beklentim kesinlikle müşteri memnuniyeti.Kaliteli ürün kullanımı da çok önemli.Bunun yanında tabiki bilgili personel. Ekspertiz firmalarında olduğu gibi detailing firmalarında da önüne gelen açıyor. Alt tarafı pasta cila vs gözüyle bakan tonla dükkan var.
  • satış yapacaksanız f/p ürünleri getirmeniz, örneğin demirtozu temizliği için tuga grün yeşil şuan tam f/p ürünü. gyeon tire cleaner, lastik ve plastik aksam parlatıcı için 3d magic dress, koruma olan ve olmayan araçlar için pre-wash ürünleri ayırt etmeniz vs.

    uygulama yapacaksanız bilgili elemanlar ve amacına uygun ürün kullanmanız. durmadan reklam çıkıyor 600-700 liraya seramik yapıyorlar bunlardan kaçınmanız. adam kaportaya ışık tutmadan tertemiz diyor hare var desen anlamıyor bu konularda bilgi sahibi olursanız kısa zamanda isim yaparsınız.
  • Hayırlı olsun şimdiden.
  • - Kullanilan urunlerin markalarının açık açık belirtilmesi
    - Cila oncesi araclara “clay bar” uygulaması yapilmasi
    - Araç uzerinde kullanılan malzemelerinin hepsinin titizce temizlenmesi. Kirlenen/yere dusen/baska araçta kullanilmis havlu tarzı ürünlerin temizlenmeden once baska araçta kullanılmaması.
  • Şuanki aracımı 2. El olarak aldım. Aldığımdan beri araç arada sırada tekliyordu. Ustama götürdüm. İik olarak bobini söktü ve sorunu tespit etti. 4 .bujinin olduğu kısım oksitlenmiş, yeşilimtrak bir renge bürünmüş. Teklemeyi bundan yapar dedi. Muhtemelen aracın motoru yıkamışlar, yıkarken bobine su kaçmış dedi. Benden önceki sahibinde olmuştur. Çünkü 20 senedir aracım oldu ama hiç bir kwz bile motoru yıkatmadım. Hanzo çırakların böyle şeyler yapacağını bildiğim için. Bobini ve 4 adet bujileri değiştirdik. 600 lira parçalar + 50lira da işçilik 650 lira tuttu. Ağustos 2019da.
  • Hayırlı olsun.
    Öncelikle ekonomik çözümler mi sunacaksınız yoksa en iyiler liginde mi oynayacaksınız buna karar vermeniz gerekiyor. Kimi müşteri ekonomiye bakar kimiside en kalitelisi olmasını ister. İkisi aynı dükkanda olmaz.

    Ben şahsen aracımı 600-1000TL ye seramik yapan yerlere götürmem. Benim için Gyeon Sertifikalı uygulama merkezleri tercihimdir. Kaput filminde Llumar ve Steak Dyno kullanan yerler tercihimdir. Uygulama merkezinin ışıkları iyi olan, aracı çeşitli ilaçlar ile temizlemeden önce PH notr şampuanlar ile yıkama yapan yerler tercihimdir (yıkaması olmayan detailing yerleri var)
    Detay ve kaplama ustalarının çok iyi olduğu ve onları kaybetmeyen işletmeler tercihimdir.
  • Bilindik markaların ürünlerini eğitim sertifikası bulunmayan yerlere araç teslim etmem. Detailingin yanı sıra kaplama işi de yapabilirsiniz ama tecrübe ister yoksa milletin arabasını çizersiniz. Detailing firmasından beklentim aracımın boyasını parlatıp korumasının yanı sıra bu işlemleri minimum inceltme ile yapması. Kimi usta vardır boyayı 3 mikron azaltır ne hare görürsün ne çizik kimi ustacık vardır 15-20 mikron yer keskin köşelerden boyayı kaldırır.
  • Bu işten ekmek yemek istiyorsanız, daha ucuza değil daha kaliteli yapmak için uğraşmanız gerekir. Daha kaliteli ve fark yaratan işler.

    Kim ne derse desin araba detail isi = show business aktif sosyal medya kullanmak ve Kaliteli işçiliği Kaliteli arabalara yapmak.

    Mesela spray coating yapilabilir, yurtdisinda gelismeleri takip edip teknikleri öğrenip is yaparsan komşu sehirlerden bile araba gelir.

    Belki 2-3 günde bir araba yaparsin ama Kaliteli yaparsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 26 Nisan 2020; 12:22:29 >
  • Kaliteli işçilik beklerim. Kaliteli ürün kullanımı beklerim. Ve bunlara oranla daha uygun bir fiyat beklerim. Örneğin aynı malzeme benzer işçilik kalitesinde bir firma 1000 liraya iş yapıyorsa sizin de karlılıktan feragat edip 800 TL'ye yapmanızı beklerim. Sürümden kazanma mantığı yani. Detailing olayı çıktığından beri 2 defa niyetlendim yaptırma ikisinde de dedim ki ben bu kadar parayı verene kadar çok çok azına kendi yapabildiğim bir kısmını yaparım, zaten 1 sene sonra da satarım mantığıyla hareket ettim. Öyle bir fiyat politikanız olmalı ki insanları benim gibi düşünmekten vazgeçirmelisiniz. Bu iş şov işi demiş yukarıda birisi bu da doğrudur. Sosyal Medyada ben detailingicileri takip ediyorum izlemekten de keyif alıyorum. Bunu da yapmalısınız. Bence bunları bir arada yapabilirseniz alır yürürsünüz. Bildiğim kadarıyla konya'da fazla yaygın değil. Hayırlı olsun.
  • Şimdiye kadar ki cevaplar için çok teşekkür ederim.

    Herkesi tek tek alıntılamak yerine topluca cevap vereyim, konu kirliliği olmasın.

    Ürün olarak kesinlikle iş yapmayan ürünler kullanmayacağım. Üstte sizlerde belirtmişsiniz 1000 tl ye demir tozu, kil, 3 aşamalı polisaj, ön çıkama ve foam lance yıkama vadediyorlar ki bunların maliyetini çıkarması mümkün değil.

    Polisaj için Koch Chemie ve Menzerna ürünleri kullanmayı düşünüyorum. Oldukça kaliteli ürünler, piyasa zaten çoğunluk bu ürünleri kullanıyor.

    Seramik Kaplama için; Gyeon, System X Diamond ve Nanolex markaları piyasada oldukça iyiler.

    Cam filmi için Llumar ve 3M.

    Kaput filmi Llumar ve Stek markaları (fiyat olarak şuan için Stek öncelikli)

    En çok vakit ayıracağımız kısım zaten ışık tüneli, ayrı araç yıkama alanı kesinlikle olacak. İkisi bir arada problem oluşturacak detaylar.

    Aynı zamanda araç kaplama işide yapacağız, asıl uzmanlık alanım araç kaplama üzerine zaten. Folyo kaplama olayı Konya'da pek popüler değil o yüzden boya koruma olarak genişlemeyi düşünüyoruz.

    3. uygulayıcılar için ürünleri kendi temin edebileceği ürünleride ilk başta değil ama ileride olması gerektiğini düşünüyorum bende. Amacım sadece para kazanmak üzerine değil, başkalarını bu işe teşvik edebilmek ve kendi hobisi olarak uğraşanlara yardımcı olabilmek.

    Sosyal medya için ayrı bir ekip mutlaka olacak, görsel tasarım uzmanıyım aktif olarak. Asıl reklam mecra alanı sosyal medya olacak, o konuda düşüncelerimiz mevcut.


    Dükkan için zaten aynı anda 2 araçlık uygulama yapılacak bir alana bakıyorum. İşleri çok büyültmek veya kısa zamanda çok para kazanmak gibi bir niyetim yok. Haftada 2 veya 3 araç doluluğumuz olsa benim için yeterli kısa vadede.




  • Kullandığı malzemenin kalitesi ve işçilik önemli ve aşırı kazık olmamak detailing işini genellikle aracına değer verenler yaptırır o yüzden malzeme ve işçiliğe çok dikkat ederler.
  • bu sektörde para var açacağız yeri bir araştırın ve hangi kesime hitap edebileceğinizi bir bakın

    iyi ürünleri uygun fiyata satacağınız bir felsefe ile müşteri toplarsınız

    öyle uçuk kaçık fiyatlara kimse bir şey yaptırmaz istisnalar hariç..

    oda sizi doyurmaz kısa zamanda batar gidersiniz.

    halka inen fiyatlar diyelim kısaca..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.