Şimdi Ara

Almanya ve İngiltere, güneş enerjisi üretiminde rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    200 bine yakın insanın hayatına mal olan koronavirüs salgını, insanların evlerine kapanmasıyla birlikte sanayi faaliyetlerinin azalmasına neden oldu. Dünya ekonomisini oldukça olumsuz etkileyen bu durum, gezegenimizin kendisine ise iyi geldi.

    Büyük ve kalabalık şehirlerde hızla azalan hava kirliliğinden sadece atmosfer değil yenilenebilir enerji sektörü de fayda sağladı. En azından Almanya ve İngiltere’den gelen haberler bu yönde.

    İki ülkenin güneş enerjisi üretimi hafta başında rekor değerlere ulaştı ve Almanya 32.227 GW enerji üretirken İngiltere ise 9.68 GW üretim değerine ulaştı. Peki hava kirliliğinin azalması nasıl oldu da güneş enerjisi üretimini artırdı?

    Bu durumu en basit haliyle iki etkene bağlamak mümkün. Azalan hava kirliliği güneş panellerinin hem daha çok güneş ışığı almasını sağladı hem de kirlilik sonucu oluşan pislik, paneller üzerine daha az kapladı. Bu sayede ise paneller daha verimli çalışabildi.

    Güneş panellerinin güneşli ancak nispeten serin bahar aylarında daha verimli çalıştığı söyleyen yetkililer, (evet, güneş panelleri sıcağı sevmiyor) azalan kirliliğin de etkisiyle enerji üretiminde söz konusu değerlere ulaşıldığını vurgulamış. Almanya, kırdığı rekorla ülkenin elektrik ihtiyacının %40’ını, İngiltere ise %30’unu karşılamış.


    Kaynak:https://electrek.co/2020/04/23/germany-uk-record-solar-power-smog-free-skies/



  • Bu iki ülkede de bildiğim kadarıyla yılın büyük bölümü bulutlu ve yağmurlu hava mevcut , bizim ülkemizde hızlı şekilde güneş enerjisi yüzdesini artırması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkeler bile bu kadar enerji elde edebiliyorlar. Bizim coğrafyamızda %60’ini güneş enerjisinden sağlamamız gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle haberleri görünce ağlayasım geliyor...

  • Adamlar güneş görmeyen ülkede enerji ihtiyacının %30'unu güneşten karşılıyor.

  • Valla şu parayı inşaata gömme olayında bütün çatılara güneş paneli koyma zorunluluğu olsaydı bizim ülkemizde de belki bu rakamlara ulaşmıştık. Düşünsenize son 10 yılda yapılmadığı kadar inşaat yapıldı.

  • Kırsalar da fark etmez. Sonuçta bizi kıskanıyorlar..

  • Almanya, kırdığı rekorla ülkenin elektrik ihtiyacının %40’ını, İngiltere ise %30’unu karşılamış.

    Muazzam bir rakam bu. Almanya ve İngilte düşünün bunların sanayisi aşırı gelişmiş, üretim yaptıkları için enerji ihtiyacları çok fazla.

  • Haberin kaynak sayfasında sadece o gün üretilen güneş enerjisinin ülkenin günlük ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 40'ını karşıladığı yazıyor. Yapılan haberde ise yıllık ihtiyacın yüzde 40'ı güneş enerjisinden karşılanıyormuş gibi anlaşılıyor, malum bu ikisi arasında çok fark var. Ufak bir düzenleme gerekli.

    Haber Almanya için sevindirici, darısı başımıza.

  • Boş işler !!!

    Bunun yerine Nükleer Santral yaparsın Hem daha küçük alanda faaliyet gösteriyor.Ömrü 60 yıl Paneller 30 / Üretim gücü desen rakip bile değil.

    Devletimiz böyle popülist olaylara gelmediği için parayı nükleer enerjiye gömdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 26 Nisan 2020; 12:3:49 >
  • Ülkemiz bu iş için çok uygun ama oturdukları yerden para yemek varken kim napsın güneşi enerjiyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizimkilerin aklına bomboş Konya Ovası'nın ortalık yerine hektarlarca boş araziye böylesi güneş paneli tarlaları kurmak neden gelmez? Ya da şöyle sorayım: Bunun rantı yurtdışından al satla kullanılan doğalgazdan daha mı düşük?
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    doğudan zamanında buralara yerleştirilmiş aşiretlere beleş 10 larca dekar araziler verildi, deli gibi su harcıyorlar, bizim devlet aklımız bu kadar. seninde azıcık toprağın var nasıl elimde tutarım diye ömrünü yersin.

  • Serdar kullanıcısına yanıt
    PurposeLess sinan P kullanıcısına yanıt
    Yapılıyor zatende yandaş sosyal medyada paylaşılmıyor. Hemde Dünyanın en büyüğü ve üstelik yerli panel üretim fabrikasında üretilerek.


    https://www.enerjiportali.com/yeka-ges-1-icin-yeni-bir-anlasma-yapildi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 26 Nisan 2020; 15:21:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    İtalyanlar ve İngilizler bizim sağlık sistemimizi kıskanır bizde onların yenilebilir ve nükleer santrallerini kıskanırız. Çok takılmaya gerek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    İtalyanlar ve İngilizler bizim sağlık sistemimizi kıskanır bizde onların yenilebilir ve nükleer santrallerini kıskanırız. Çok takılmaya gerek yok.
    1 ay sonra tekrar görüşelim. Bakalım kıskanacaklar mı.
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    Ekilebilir arazi ya da verimli topraklar için ges başvurusu yapamazsın. Konya ovası dediğin yer Türkiyenin tarımının %20sini karşılıyor. Yani bu gün yediğin bisküvinin kekin ekmeğin mayasıda hamuruda orada filizleniyor. ( Ya da en azından bu işler de torpille yürümüyorsa öyle) Ya da şöyle söyleyim ges için sen de başvuruda bulunabilirsin illa devlet yapacak diye bir kanun yok ki Buradan kendine rant elde edebilirsin yani. Ges projesi herkese açık bir proje ( ayrıca ges için her hangi bir bankadan uzun vadeli projene dayalı olarak kredi de çekebilirsin ve devlet destekli olduğu için bankanın kredi vermiyorum deme ihtimalide yok projen mecliste onaylandığı an mecbur ss ile veriyor sana kredi yani) Yani kendine güveniyorsan bul boş bir arazi çek kredi yap. Güvenmiyorsan da burada kelimelerin gücüne güvenmeye gerek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    Adamlar güneş görmeyen ülkede enerji ihtiyacının %30'unu güneşten karşılıyor.
    Suan Ingilteredeyim gerçekten güneş görmeyen ülke kavramını yaşayarak tecrübe ettim. Ancak inanılmaz güneş paneli ve rüzgar gülü yatırımı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    https://www.donanimhaber.com/Japonya-Fukusima-nukleer-santralinde-biriken-radyoaktif-suyu-ne-yapacagini-tartisiyor--113248

    Patlamayı önlemek için kullandığı 1 milyon tondan fazla kirli suyu yaklaşık 1.000 adet tankta depolayan Tokyo Elektrik Şirketi yaptığı açıklamada, daha fazla depolama tankı inşa edileceğini ancak elde edilecek maksimum kapasitenin 1.37 milyon ton olduğunu ifade etmiş. Şirkete göre maksimum kapasiteye 2022 yılının yaz aylarında ulaşılacak. En mantıklı çözüm önerisi ise kapasite dolduğunda okyanusa pompalamak!

    Japonya'da önlemler alındığı halde ve binalar 9.1 şidetinde depreme dayanıklı olduğu halde böyle oldu: Sence bizde nasıl olur ?
    Bence bakımını bile yapamayıp deprem olduğunda Ruslardan yardım alacağız onlar yaptığı için ama adamların ülkesi ısınmadığı ve depremden bihaber olduğu için(en başında bu adamlara yaptırmak hataydı)bize bir faydası olmayacaktır ve Türkiye dünya haritasından silinecektir diye tahmin ediyorum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 26 Nisan 2020; 17:40:42 >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    İnşallah olmaz bana olmayacakmış gibi geliyor rakamlar düşerken yatak doluluk oranı %30 iken özellikle her belirti göstereni şartları sağlayamayacak ise hastaneye alırken.

    Bir sorun olmadı bir ayı geçti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.