Şimdi Ara

FELOLE MARKALI ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA İNDİRİMLİ FIRSATLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
19
Favori
37.093
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: priviliged

    Bu kampanyadan önce arkadaş tavsiyesiyle aldım, Yağı beğendim, tadı güzel, market yağlarından farklı buldum, yağ tüketiminde butik markalar tercih edilmeli... ailene yedireceksin, 5 tl pahalı olsun... tavsiye ediyorum, tadanlar yorum yazsın... karşılaştırmaları yapalım...

    Bu kampanyadan önce yağdan aldınız,

    sonra koşa koşa gelip forumda yeni hesap açtınız ve foruma " bu yağ süper, diğerleri tuu kaka" diyorsunuz...

    umarım satıcı ile bir alakanız yoktur, çünki forumda böyle şeyleri hoş karşılamayız...

    @Felole




  • kadir78 kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaş bu konuda tavsiye istemiş, ona hitaben yazılmış bir mesaj, diğer yağlar kötü ibaresi de yok; yağımızı öven şahsı tanımayız. Selamlar :)
  • ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 5 Nisan 2020; 20:14:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endülüs_faruki kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun, teşekkürler.

    Uzun süredir N11'de satış yapıyoruz. Bunun yanında Gittigidiyor, Hepsiburada ve Trendyol'da da mağazalarımız aktiftir, o platformlarda da sanal mağazalarımız mevcuttur. Linkleri aşağıya bırakıyorum.


    https://www.n11.com/magaza/felole

    https://www.hepsiburada.com/magaza/felole?kategori=2147483619

    https://www.gittigidiyor.com/magaza/felole

    https://www.trendyol.com/tum--urunler?satici=124206



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felole -- 4 Nisan 2020; 15:9:14 >




  • kadir78 kullanıcısına yanıt
    Bende feloleden yag almistim olgun hasat olmasina ragmen gayette beğenmistim hatta simdide erken hasatlarini deneyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler, merak ettiğim bir konuda güvenilir bir üreticinin düşüncesini öğrenmek istiyorum. Sızma zeytinyağının asit derecesi diğer etkenlerle birlikte satış fiyatında da değişikliğe yol açıyor, %0,3 asit oranlı yağ %0,5 oranlı olana göre %25-30, %0,8 oranlı olana göre ise %50 ye kadar daha pahalı oluyor anladığım kadarı ile, yani asit oranı çok önemli, hal böyle iken Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığının resmi gazetede yayınlanan tebliğindeki etiketleme kısmında "ğ) Ürün etiketinde asitlik veya maksimum asitlik belirtilecekse, peroksit değeri, mumsu madde, ultraviyole ışında özgül soğurma değerleri ile birlikte aynı yüzde ve aynı boyutta olmalıdır." diyor, "belirtilecekse" dediğine göre belirtmek mecburi değil, büyük oranda kalite ve fiyat farkına yol açan bir konuda yağın ambalajında asit derecesinin belirtilmesinin mecburi olmamasını siz nasıl yorumluyorsunuz? Bakanlıkta zeytinyağı bezirganları mı etkili acaba? Bazı satıcılar ilanlarında %0,3 asit oranlı erken hasat yağın 5 lt tenekesini 128 TL bedelle satıyorlar, tabii ambalajda asit oranı yazmıyor, bu fiyata satış mümkün müdür? Sizin n11 ilanlarınızda asit oranı hiç belirtilmediği için dürüst davrandığınızı düşünerek size soruyorum.




  • Motan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bu tarz bir soru sorduğunuz için teşekkür ederim, bu konularda fikir alışverişi yapmak gerçekten çok önemli.

    TÜRK GIDA KODEKSİ ZEYTİNYAĞI VE PİRİNA YAĞI TEBLİĞİ bize hangi ürünlerin natürel sızma hangilerinin natürel birinci hangilerinin riveria olacağını söylüyor, dediğiniz gibi burada tek kriter asitlik derecesi.

    Etikette tam olarak asitlik oranı verilmek zorunlu değil ancak dolaylı yoldan asitliğin en fazla kaç olduğunu ifade ediyoruz. Etikette natürel sızma yazarsa biliyoruz ki bunun asidi en fazla 0.8 olmalı; natürel birinci yazarsa en fazla 2.0 asit olmalı gibi. Zorunlu kılınmamasının nedeni bu olabilir diye düşünüyorum. ilave olarak, zeytinyağı asitliği değişken bir oran. Hasat zamanı elde ettiğiniz yağın örneğin asit oranı 0.5 olsun. Bu oran yıl içinde bir miktar artacaktır ister istemez. Bu yüzden üreticiler krom tanklar vs. kullanırlar zeytinyağını saklamak için. Ancak siz etikete tam olarak asidini yazdıktan 6-7 ay sonra küçük bir asit oranı değişimi olursa Bakanlık bunu tağşiş listesine alıyor doğrudan. Bu 2 sebeple tam olarak asit oranının yazılmasının zorunlu kılınmadığını düşünüyorum.

    En baştaki husus bakımından da, asit oranı bir kalite göstergesi ancak çok fazla rastlıyoruz asit oranı 0.3 olup da hiçbir kokusu aroması olmayan su gibi yağlara. Bu sebeple doğrudan asit oranını değil yakıcılığı, tadı, nefaseti ve kokuyu referans almak gerekir. Ancak maalesef dediğiniz gibi, üretici bunu kötüye kullanabiliyor, pek bunlara itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

    Bırakın 0.3 asit yağı, normal erken hasadın dahi o fiyata satılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Olgun hasat 4-5 kilogram zeytinde yağ veriyorsa erken hasat 7 ile 10 kg arasında yağ veriyor, bu da erken hasat yağı daha pahalı ve değerli hale getiriyor.

    Sözün özü, asit miktarı biraz da pazarlama tekniği olarak kullanıldığı için çok fazla itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ama butik üretim yapan firmaların yakıcılığı çok kuvvetli premium serileri vardır ve bunları ayrı bir fiyatla satmak isterler, buna da saygı duymak gerekir. Biz de bazı müşterilerimizin talepleri doğrultusunda düşük asitli yüksek polifenollü premium yağ üretmeyi planlıyoruz yeni sezonda, bunlar tabi sadece sınırlı sayıda olacaktır. Güvendiğiniz markalar varsa fiyat hususuna da dikkat edilerek tercih edilebilir. Teşekkürler.




  • Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim, büyük oranda aydınlandım, ancak anladığım kadarı ile tam asitlik oranı verilmesi mecburiyeti oluşmuyor, maksimum şu kadar şeklinde de belirtilebilir ki bunu üreticilerin bilmesi gerekir, ama çıktığında %0,3 asit olan yağ bekledikçe %1 lere çıkıyorsa o zaman da asitlik oranının hiçbir değeri kalmıyor demektir. 30 yıldır sızma zeytinyağı dışında başka yağ kullanılmaz bizim evde, 3 yıl öncesine kadar Avrupa'da yaşıyordum, tanıdığın akrabası olan ve Gemlik köylerinden birinde yaşayan bir teyzemizin kendi bahçesinden ürettiği yağdan yıllık ihtiyacımı alıyordum ve öyle bir yağ lezzetini bir kez de İtalya'da aldım desem yeridir. Teyzemiz 2 sene önce vefat edince benim yağ düzeni bozuldu, mirasçılar çok sayıdaydı ve artık oradan yağ alamadım. Önce yaşadığım yerdeki yağ olanaklarına baktım ama 25 yıl süren Gemlik yağından sonra tatmin edici olmaktan çok uzak geldi Akdeniz bölgesi yağları. Mecburen internete takıldım, bulduğum bir yağı beğendim ama fiyatı gücüm üstünde pahalanınca vazgeçtim mecburen, bir başkasını denedim fena değildi, bu yıl aldığım yer ilanlarını %0,3 asit yağ 5 lt teneke 128 TL, %0,5 asit yağ 118 TL şeklinde değiştirince irtibata geçip ambalajda asit oranı yazıyor mu diye sordum, beni telefonla arayıp da "efendim Tarım bakanlığı yazmamıza izin vermiyor" cevabını alınca iyice huylanıp araştırdım ve size sorduğum tebliğ çıktı ortaya, bana yalan söylemişlerdi, asit oranını yazmak yasak filan değil sadece mecburi değildi. Asit olayına takılmamın nedeni bana söylenen yalan, yoksa 25 yıl boyunca rahmetli teyzenin yağının asit oranı falan umurumda değildi, yağ her şeyi ile kendini anlatıyordu zaten. Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim, bu kez n11 vasıtası ile sizden erken hasat yağ alacağım, yemeklerde de kullansam sorun teşkil etmez sanıyorum, öyle değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 4 Nisan 2020; 18:45:18 >




  • Motan kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ne demek. Asit oranı artar fakat çok çok kötü koşullarda güneş ışığına doğrudan maruz kalınan noktalarda saklanıyorsa olabilir. Bir anda artması çok zor. İyi koşullarda saklanırsa asit oranı da kolay kolay değişmiyor, küçük oynamalar oluyor.

    Tabi ki erken hasat yemeklerde de kullanabilirsiniz, çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Sıcak yemeklerde genelde olgun hasadı veya natürel birinciyi öneriyoruz.
  • Forumda verdiğiniz fiyatla n11 fiyatınız arasında küçük de olsa bir fark var (10 TL)), kampanyalı fiyattan (135 TL) nasıl alabilirim?
  • Motan kullanıcısına yanıt
    Sitemizin linki budur:https://www.felole.com/

    Erken hasat 5 Lt ürünümüzün de linki budur: https://www.felole.com/erken-hasat-soguk-sikim-5-lt-felole-naturel-sizma-zeytinyagi-006

    Kredi kartı veya havale yöntemiyle sitemizden anında sipariş verebilirsiniz.




  • Teşekkürler, şimdi baktım da n11 de 5 TL indirim kuponum uyuyor sizden alıma, adetimi bozmayıp bu sefer oradan alacağım, gelecek sefer sitenizden alırım, bizde kişi çok olduğundan çok tüketiliyor, hatta kardeşim de beğenirse onun İtalyan restaurantında da kullanabiliriz. (coronadan sonra tabii, şu an kapalı) Görüşmek üzere, sabır gösterip ayırdığınız vakit için teşekkür ederim..
  • Motan kullanıcısına yanıt
    Çok memnun olduk tanıştığımıza; tabi ki hangi tür yağ isterseniz birlikte tadıp karar verebiliriz. Ben teşekkür ederim; ne demek her zaman. Görüşmek üzere afiyet olsun şimdiden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haşa, herkesin emeği ve ürünü kıymetlidir, Deniyorsun neticede, kötüyse bi kere alırsın... İi kazançlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirde yakin tanidigim ve cok iyi bildigim birinden aliyordum , ozellikle yag derecesi 25 de sıktırır organik zeytin ama yagin cokda albenisi yok klasik bi yağ , beklemeden sikıp 5 gün sonra gondermisti ama bana gore standart yagdi , mesela baska bir firmadan yağ almistim sadece cam sisede ve 500 cc uretiyor organik 4 saatte sıkım prensibi ,ve ben elma ve cimen kokusu oldugunu ilk kez bi zeytinyaginda şahit olmustum , şaşirdim ,ilk kez zeytinyaginin boyle bi tadi olduguna şahit olmustum ,sanirim zeytinin cinsi ve zeytin beklemeden sıkılmasi aroma için etken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zemajestik Z kullanıcısına yanıt
    Evet tabi ki. Kaliteyi etkileyen birçok unsur var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Felole

    Evet tabi ki. Kaliteyi etkileyen birçok unsur var.
    Merhaba zeytinyağ şişe veya tenekelerin dolum tarihi nedir. Ürünü n11 sen alsak sitenizden alıma göre gönderilecek üründe farklılık olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abb1420 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, zeytinyağının dolum tarihi 22.03.2020'dir. Ürünler arasında herhangi bir farklılık bulunmamaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.