Şimdi Ara

Elektronik meraklıları fikir verebilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşalr küçüklükten beri elektroniğe merakım olmasına rağmen bir türlü başlayamadım.Şimdi bu yaştan sonra elektronik okuyorum fakat şöyle bir sıkıntı var diyelim bitirdim .Bi kaç devre yaptım ama sonra kendimi nasıl geliştrebilirim.Hobi olarak uğraşan arkadaşlara sorum şu; bi zaman sonra insan evde ne yapabilir ki , biri sizden bi proje istemeden,Çünkü merakımdan yazılımla uğraşmıştım orda yaşadıklarımdan ötürü soruyorum bunları .Bi zaman sonra ""eeee şimdi neyapıcaz"" diorsunuz eğer aklınızda proje yoksa.Anlatmak istediğimi pek net anlatamadığımın farkındayım .Sadece hobi olarak uğraşanlar fikirlerini paylaşırmı



  • Elektronik öyle değil hocam. Hiçbir zaman " şimdi napacaz " demessin. Ben çocukluğumdan beri hobi olarak ilgileniyorum hiç sıkılmadım evde 3 tane dükkan açacak kadar malzeme var. Her gün farklı bişey yapıyorum ve inanmazsın hala bir sürü eksik malzemem var. Türkler olarak YouTube'de pek aktif değiliz ama yabancılar bu işi profesyonel olarak yapıyor. İngilizceyi az buçuk söktüm adamların sayesinde. Sana tavsiyem , ilk önce kalite bir havya al , delikli pertinaks al. Breadboard al , muhtelif değerlerde direnç kondansatör vs al. Jumper kablo al. LED al ... Say say bitmez.
  • Hastalık bu hobi gerçekten. Bir iki malzeme ile başlayıp bir sürü malzemeye kadar gidip evi hurdalığa çeviriyor insan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    Elektronik öyle değil hocam. Hiçbir zaman " şimdi napacaz " demessin. Ben çocukluğumdan beri hobi olarak ilgileniyorum hiç sıkılmadım evde 3 tane dükkan açacak kadar malzeme var. Her gün farklı bişey yapıyorum ve inanmazsın hala bir sürü eksik malzemem var. Türkler olarak YouTube'de pek aktif değiliz ama yabancılar bu işi profesyonel olarak yapıyor. İngilizceyi az buçuk söktüm adamların sayesinde. Sana tavsiyem , ilk önce kalite bir havya al , delikli pertinaks al. Breadboard al , muhtelif değerlerde direnç kondansatör vs al. Jumper kablo al. LED al ... Say say bitmez.
    Hocam sadece hobi olarak mı uğraşıyorsunuz.
  • Sadece evin ve kendinizin bozulan cıhazlarını tamir etseniz , biyen pilleri değiştirip kopanları lehimleseniz bile yeterli .
  • digrev D kullanıcısına yanıt
    Evet kendi yağımda kavruluyorum.
  • saolun arkadaşlar
  • hobi işinin sonu yok, neler yapabileceğinize ve devamlı neler ile uraşabileceğinize bağlı.
    bendede hobi olarak kaldı, araştırmadım, geliştirmedim, ufak tefek tamir,, ayda bir lehim yaparsam yapıyorum.
    fakat merak ve ilgi odamı çöplüğe çevirdi.
    bilgisayar masasının altı dolu,, bilgisayar masasının yanındaki giyinme dolabının üzeri dolu, altı komple açılan yatağın altı dolu, arabanın bagajında 2-3 birşeyler var, vantiratörü teyzeme götürdüm, yazın geri alacam :-)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.