Şimdi Ara

Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
2
Favori
29.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
362 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esnafa acımam arkadaş.

    Bugün gıda satan yerler herşeye zam yapmış. Fırsatını bulunca hemen yapıştırıyorlar. Böyle bir kesime kim acır?
    Batıyorum dese sadece karı azalmıştır başka birşey yok.
  • Burada ki çoğu insan acımaz para kazanmaya çalışan iş verene o yüzden yanlış yere konu açmışsınız. Kendi bağınızı kendiniz keseceksiniz. Fırsatçılık yapan kazanıyor..
  • Az bile başınıza gelenler(göççük esnak sizi kast ediyom) . Ha bu arada çıksın hadi sıkıysa şimdi bi daha kanal İstanbul desin bakayım noluyo herkesin boynuna gelmiş .
    Babacan ne dedi açılış konuşmasında . " Israf çok büyük "
    Kolda taşınan 50 bin dolarlık çanta mı dersin , tanesi 20 milyona Almanya'dan getirilen 4 tane Mercedes mi dersin , 1001 odalı saray mı dersin ...
    Düşünün cblığında yapılan israf buysa daha binlerce adam var bunun gibi yukarılarda . Ayakkabı kutusu , 700 bin $ şık saati geçin . Artık göstere göstere yapıyorlar . CB niye maaş alır mesela bu ülkede ? Paraya mı ihtiyacı var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf diyince milletin çok kötü hatıralara sahip olduğu anlaşılıyor.

    Patronun F sınıfı arabaya bindiği yerde çalışanlar C sınıfı araba alacak parayı kazanamıyorsa ne desek boş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan adamın akpli olduğu ne malum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    30 ocakta iyi parti ve chp nin ''Korona virüsü araştırılsın, araştırma komisyonu kurulsun, Türkiye'de gerekli tedbirler alınsın'' önergesini AKP ve MHP reddetti. Şu an ise durumu zaten siz de görüyorsunuz. Ayrıca bedelli paralarını, deprem paralarını, imar affından gelen paraları, varlık fonuna aktarılan şirketleri, Merkez bankasındaki 41 milyar lira ''kara gün parası''nı muhalif parti-partiler mi yedi bitirdi? Yanlış anlamayın apolitik bir insanım hiç bir partiyi desteklediğim için ne ailemin ne benim cebime 5 kuruş giriyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmezse veya sokağa çıkanlara yaptırım uygulanmazsa salgın hızla-kat kat yayılacak. Sokağa çıkma yasağı ilan etmeyen de mi muhalefet? Koronavirüs salgınıyla dezenfektan ve kolonya üretiminde kullanılan etanolün litresi 75 sentten 2,5 $'a çıktı. Etanolün hammaddesi, şeker pancarından çıkan melas. Demek ki neymiş? Şeker pancarı herhangi bir tarım ürünü değilmiş. Demek ki neymiş? Şeker fabrikaları stratejikmiş. Çorum Şeker Fabrikasını, Yozgat Şeker Fabrikasını, Kırşehir Şeker Fabrikası, Niğde-Bor Şeker Fabrikasını, Ilgın Şeker Fabrikasını, Turhal Şeker Fabrikasını satan da mı muhalefet? Şu an hala yanlış yapılıyor. Sağlıkçılar korunmuyor. Daha bu gün 24 doktorun corona testi pozitif çıktı. Daha bilinmeyen kaç kişi var kim bilir? Stratejik planımızın Güney Kore gibi bol ve sık sık test yapmak olduğunu açıkladılar. Sonrasında 500bin corona tanı kitini ABDye yolladılar. Bunu açıklayan da Bakan Koca'nın kendisi. Bunun da mı sorumlusu muhalefet?




  • Esnafla ilgili bir çok olumsuz yorumunuza bende katılıyorum ama çevremde ve burda gördüğüm bazı arkadaşların esnafı sevmemesi biraz da kıskançlık.sabit maaş alırlar 8-5 çalışırlar esnafın gelirini hesaplarlar abi madem bu kadar uçuyor esnaf açın bı dükkan oturun ben 25 bin avro kira vereyim risk alayım sabah 8 gece 12 çalışayım işimi tutturursam tabi senden fazla kazanacağım ters giderse geçmiş olsun zaten.. ölçülü eleştirenler farklı düşünenler üzerine alınmasın lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxexesahmet -- 26 Mart 2020; 5:20:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf güzellemesi yapanlar yeni nesile yapsın tabi yerlerse. Ben internet satışı olmayan devri bilirim. Bir ürünü 2-3 dükkan satardı kaç lira fiyat çekerse ürünün fiyatı oydu. 5 liraya aldığı malı 20'ye satsa en fazla yapabileceğin öteki dükkanları gezmekti onlarda sana yakın bir fiyat veya fazlasını söylerdi. Şimdiki gibi internette şu para burası kazıkçı diyemezdin.

    Vergi meselesi ise ben muhasebecilik yaptım vergi ve esnaf güldürmeyin adamı. Siz ödediğiniz bağkuru bile vergi mi sanıyorsunuz? Yoksa damga vergisini mi? Esnaf dediğin kaç fiş kesmiş vergi levhasında yazan matrahı neymiş? Asgari ücret kadar vergi. İkide bir işkurdan istihdam desteği, devletten krediler alırken iyi işler düşünce ağla dur. Sonra bir bakmışın ağlayan adam ev almış ve arabayı değiştirmiş.
    Devlet sizin stoklarınızı adam akıllı incelese bakalım elinde olması gereken ama olmayan stokları neyle açıklayacaksınız?




  • kötü.. Allah yardım etsın
  • Bakkalimiz var sabah 5 te açılıyor gece 12 de kapatiyoruz işler fok kötü dükkana müşteri girmiyor iki kişi çalışıyoruz ikimizin sigorta+stopaj + kdv =2650 tl bakkalar odasina 3 ayda bir 250 ödüyoruz
    Sigortamizi kestirdik ödeyemez olduk çünkü isler cok zayif küçük esnaf maf oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf zor durumda, herkes zor durumda. Ucuherkese öyle ya da böyle dokunacak. Ama şu soruları soralım;

    Dürüstçe cevapla hocam. Normalde aylık veya yıllık kazancının yüzde kaçını vergi olarak veriyorsun? Gelirini tam olarak beyan ediyor musun? Vergiden düşmek için sana tanınan hakları düzgünce mi kullanıyorsun yoksa suistimal ediyor musun? Kısacası vergi kaçırıyor musun?

    Sence vergi kaçırmayan esnaf yüzdesi nedir?

    NOT:16 kişi çalıştırabilecek kadar ciro yapan bir pastane, daha ilk ayında 16 kişiyi işten çıkarıyorsa ben orada mağduriyet değil, çakallık ararım. Biraz elini taşın altında tutacak, hemen ilk aklına gelen yöntem emekçiyi kapının önüne koymak olmayacak. Tabii, muhtemelen, o çalışanların önemli bir kısmı da kaçak çalışıyordur.
  • Zamanında bir şans sunuldu,bu sebeple ahlayıp vahlamak gereksiz.Alın size ampul 7/24 yakarsınız,diğer tarafta da beraber yanarsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    Kardeş size Ahaberde öyle mi öğretiyorlar :) Yazık ya dünyadan haberiniz yok.

    30 ocakta iyi parti ve chp nin ''Korona virüsü araştırılsın, araştırma komisyonu kurulsun, Türkiye'de gerekli tedbirler alınsın'' önergesini AKP ve MHP reddetti.

    Kimi daha da yobazlara göre tüm dünyaya coronavirüs imamoğlu başkan oldu diye gelmiş. :D Buna da ciddi ciddi inananlar var :P Hay allahım ya, bu ülkenin havasına suyuna zekayı etkileyecek bir şey mi katıyorlar ne var anlamadım.
  • Hadi yazar kasa fırlatsanıza. Yerse.

    Bir şey deneyeceğiz de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.