Şimdi Ara

Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU] (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
18
Favori
59.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu rx 580 8gb ile test ettim. Her grafik ayari icin karşılaştırma yaptım. Testi yaparken ram ve vram kullanımının fazla olması dikkatimi cekmisti. Dedim herhalde yanlış gosteriyor :) simdi konuya bakinca gordum oyun gereksiz somuruyormus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34Tarik -- 12 Ağustos 2020; 20:33:59 >
  • Port'un Guerrilla Games ile alakası yokmuş. Yapan şirket "Virtuos" diye birileri. Aslında baya da bir port çıkarmışlar daha önce.

    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]
  • ana hikayeyi bitirdim, bir umut oyunu düzeltirler diye beklemedeyim düzelirse ng+ ultra hard da bir daha başlayacam düzelmezse unistall
  • Bu konsolcular dünyanın heryerinde aynı demek.
    https://twitter.com/Guerrilla/status/1293571447940689925

    PC ile vakit harcamayın.
    Sonraki dlc yi pc ye çıkarmayın.
    Başka oyunlarınızı pc ye port etmeyin.

    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]

    Biride biz daha iyi bir topluluğuz demiş canavarlar topluluğu beter olmanız dileğiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 12 Ağustos 2020; 22:26:49 >




  • bende kaplamalar böyle. ne yaptıysam çözemedim.
    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]
  • Hayatsızlar ya :D
  • extagon kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının 3D ayarlarıyla oynayın yüzey optimizasyonudur aa ayarlarıdır open gl aç kapadır karıştırın derim oyun içindeki ayarlar değil amd yada nvidia kontrol panelinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wey-Yu

    Ekran kartının 3D ayarlarıyla oynayın yüzey optimizasyonudur aa ayarlarıdır open gl aç kapadır karıştırın derim oyun içindeki ayarlar değil amd yada nvidia kontrol panelinden.
    sürücüyü silip fabrika ayarlarıyla geri yükledim yine olmadı.
  • extagon kullanıcısına yanıt
    Fabrika ayarlarının dışına çıkın değiştirin ayarları tek tek tabi oyunu kapatıp açmanız lazım her değişiklik sonrası oyun içindeyken değişim etki etmiyor amd de mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shovel Knight

    ana hikayeyi bitirdim, bir umut oyunu düzeltirler diye beklemedeyim düzelirse ng+ ultra hard da bir daha başlayacam düzelmezse unistall
    Hocam sanırsam sizde sürekli crash yiyordunuz nasıl düzelttiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EaGLe Power

    Hocam sanırsam sizde sürekli crash yiyordunuz nasıl düzelttiniz

    Alıntıları Göster
    fpsyi 30a sabitleyince crash bitti bende.
  • EaGLe Power kullanıcısına yanıt
    ilk 13 saat 3 kere crash yedem ondan sonra bir şey olmadı düzeltmek içinde bir şey yapmadım
  • Arkadaşlar merhabalar

    Rx580 4 gb kullanıyorum oyunda çok ciddi texture problemi var görsel ekliyorum. Bu kadar kötü gözükmemeli oyun 2k çözünürlükte başladım. Gölgelerde de böyle pır pır şeklinde bir sorun var. Benzer sorunları yaşayan var mı?

    Buna ek olarak xbox 360 kumandasını oyun görmüyor çıldırtacak bu sorun.

    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Oyun bedava sürümse kontrolcü için bir controller fix çıkmıştı epic games exe si yerine steam exe si içeriyormuş.
  • Oyunu devasa ve keşfedilebilir açık dünyası,çok sayıda görev ve aktivite içermesi,makine tasarımları ve kombat sistemiyle oldukça beğendim.Steam'de erişime açıldığından beri her akşam düzenli bir şekilde oynuyorum ve 30 saati aşkın bir süre geçirdim.Bu süreçte bu kadar büyük bir oyunu bitirmek pek mümkün olmasada bitirenler ya sabah akşam oynadılar yada trainer vs kullanarak tamamladılar.Açıkcası bu tür bir oyunda böyle hilelere başvurup oynayan oynadığı oyundan ne anlıyor anlamış değilim.Oyunun keyfini sürmek yerine ok kapasitesini artırmak için trainer vs açanlar oynadığı oyundan nasıl keyif aldılar bilemiyorum fakat oyuna gelecek olursam oyunun teknik sorunları oynanış ve diğer unsurların önüne geçmiş durumda gerek bu konuda gereksede Steam'deki kullanıcı incelemelerinin ortak konusu oyunun teknik kısmını oluşturuyor.Oyunun sorunlarının farkındayım fakat oynadığım bu süre içerisinde bir kez bile çökme yada doku bozulması gibi grafik hatası ile karşılaşmadım.Elbette bu durum oyunu herkesin sorunsuz oynadığı anlamına gelmiyor fakat oyun teknik olarak üzerinde durulduğu kadar sorunlu değil sadece PC de oynayan her oyunda olduğu gibi bu oyun içinde bazı ayarların yapılması gerekiyor.PC de oyun oynayanlar zaten bu güne kadar tecrübe ettikleri üzere oyunu yükle grafik ayarlarını yap ve oyna şeklinde bir düzen çoğu kez olmuyor ve en sorunsuz oyun bile birkaç güncelleme ile düzeliyor.PC ninde böyle bir durumu var ve Horizon Zero Dawn bu konuda ne ilk nede son olacak.Özellikle ilerleyen aylarda yeni nesil diye çıkacak oyunlarda yükselen gereksinimler doğrultusunda bu oyuna göre çok daha fazla sorun yaşanabilir.

    Horizon Zero Dawn'ı sorunsuz bir şekilde yani grafik hatası yada çökme olmadan oynamak için uygulamanız gereken basit bir kaç işlem bulunuyor.Bunlar sadece Horizon'da değil diğer tüm oyunlarda fayda sağlayacaktır.Bunları uyguladığınızda oyunun keyfini sürmek dışında yapmanız gereken başka bir şey bulunmuyor.Kendiminde kullandığı bu işlemleri paylaşmak istiyorum.

    1-)Oyun için uyumlu ekran kartı sürücülerini kullanın.Nvidia tarafında 451.67 WHQL sürücüsünü AMD tarafındada oyunla uyumlu olan sürücüleri tercih edin.Nvidia'da daha sonra yayınlanan .85 Hotfix sürücüsü ise bu oyun için herhangi bir düzenleme içermediği gibi oyunda pikselleşmeye neden oluyor.Bu nedenle Hotfix sürücüsünü tercih etmenizi önermem.

    2-)Horizon Zero Dawn'da görülen grafik hatalarının temel nedeni Shader Compilation işleminin hatalı yapılması,eğer bu işlem olması gereken şekliyle tamamlanırsa yüklenemeyen dokular,flickering ve buna benzer tüm sorunlar giderilir.Bu işlemi şu şekilde uygulamanız gerekiyor.

    Oyun için uygun ekran kartı sürücüsünü kurun ve ardından oyunun profiline gelip Eşyönsüz Süzme yani Anisotropic Filtering'i 16X olarak seçin.Bu ayar oyunda yaşanılan grafik hatalarını ve özellikle flickering sorununun düzelmesini sağlıyor fakat sürücü üzerinden değiştirdiğiniz bir seçenek oyunda bozulmalara yol açabilir.Bu nedenle en baştan sürücü ayarlarını yapmanız gerekiyor.AF nin çalışması için ;

    Oyuna daha önce shader işlemi uygulandıysa oyunun kurulu olduğu dizine gelip "LocalCacheDX12" içerisindeki "PSOCache.bin" dosyasını silin ve tekrardan Shader Compilation işlemini yaptırın.(Bu dosyanın boyutu sistemden sisteme değişiyor)Böylece 16X Anisotropic Filtering aktif olacak şekilde shaderler yeniden yüklenir ve doku hatalarını gidermiş olursunuz.Shader işlemininde sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için yeterli disk alanınında bulunması gerekiyor.Önerim oyunu SSD de biraz boş yer bırakarak oynamanızdır.

    3-)Oyun çok fazla sistem belleği kullandığı için bir süre sonra sanal bellek yani pagefile dsoyasından okuma-yazma yapmaya başlıyor.Bu durumda oyun içi takılmalara ve yetersiz bellekten dolayı çökme sorunlarına yol açıyor.Bu sorunu gidermek için ufak ama bir o kadarda etkili bir yazılım var.İsmi "Intelligent Standby List Cleaner" sadece Horizon'da değil özellikle Windows 10 da oyun oynayanlar için çok önemli bir yazılım,yazılımın yaptığı ise Windows 10 un arka planda doldurduğu bekleme alanındaki Ram kullanımının zamanla artması ve kullanılabilir belleğin azalması sonucu boşta kalan bellek miktarını temizlemek,bu sayede Horizon gibi yüksek bellek kullanan oyunlarda oluşan stutter sorununu tamamen çözüyor.Programı ve nasıl kullanıldığını kendi sitesinden kolayca bulabilirsiniz fakat kısaca anlatmam gerekirse programı indirip varsayılan ayarlarında arka planda çalışır halde bırakın.Sistemde 1 GB boş bellek kaldığında kendisi otomatik çalışıyor.İsteğe bağlı olarak bu değeri değiştirebilirsiniz.Sistemde ne kadar bellek olursa olsun Horizon'da olduğu gibi bir oyunda Memory Leak sorunu varsa bu program olmadan oyunu Stuttersiz oynamak neredeyse imkansız bu nedenle kesinlikle kullanmanızı öneriyorum.Ayrıca bu yazılımı kullanırsanız işletim sistemine fazladan sanal bellek değeri atamanıza gerek yok çünkü Windows bu kısma gerek duyduğu şekilde kendi sanal bellek miktarını ayarlıyor.

    4-)Son olarak oyunun uyumluluk ayarlarından "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçip yüksek DPI ayarlarını ise "Uygulama" olarak seçin.Bu ayarlar içerisinde Exclusive Fullscreen bulundurmayan oyunlarda tam ekrandan kaynaklı stutteri ve oyun içi takılmaları gidermeyi sağlıyor.

    Oyundaki tüm sorunları bu basit birkaç düzenleme tamamen çözüyor.Ne bir çökme nede grafik hatası almadan sorunsuz bir şekilde oynarsınız.Oyun grafiksel açıdan bence kaliteli özellikle dinamik bitki örtüsü,makine tasarımlarındaki detaylar,ışıklandırmalar konusunda başarılı,dinamik bitki uzun yıllardır PC de oynadığım oyunlar arasında ne iyi çalışan oyunlardan birisi bu nedenlede oyun sistem kaynaklarına birazda teknik sorunlarından dolayı fazla yükleniyor.Elbette işletim sistemi güncellemeleri,sistemin diğer bileşenlerine ait sürücülerin güncel olması ve varsa overclock uygulamalarının stabil olması her sistemde olması gerekenler olduğundan bunların mevcut olduğunu varsayıp yukarıdaki adımları paylaştım.Oyun özellikle bellekler ve işlemci üzerinde yüklendiği için olası bir stabilite sorunuda oyundan bağımsız olarak çökme sorunlarına yol açabilir.Bu ayarlar ve yazılım sayesinde belirttiğim üzere herhangi bir sorun olmadan bu keyifli oyunu oynamaktayım.Mesajımı oyun içi aldığım birkaç görselle sonlandırmak istiyorum.Herkese iyi oyunlar.

    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]




  • Ryzen 3800X ve RTX2080 vardı, yeni seriler çıkacak diye onları sattım, gittim idareten bir 3300X aldım, GTX 760 vardı yedek, oyun çıkınca denedim 10-15fps veriyor, onuda gittim daha önce hiç satın almadığım ikinci el bir AMD (RX580 8GB) ekran kartıyla değiştirdim. WHQL sürücülerini yükledim. Arkadaş karta mining biosu atmış sanırım onu bile değiştirmeye üşendim, 70°C civarında tutmak için undervolt yaptım vs.
    42 saat oynamışım, henüz oyun bitmedi, ne kadar daha sürer bilmiyorum.
    Yani öyle uçuk kaçık bir sistemim yok ama çoğu arkadaşın bahsettiği hatalarla karşılaşmadım. Henüz bir crash yemedim. Görüntü çamurlu gelmiyor gözüme vs. Ama yarın bir başlar crashlar görüntü bozulmaları vs aldığım keyif zehir olur orasını bilemem. Neye göre hata veriyor çözseler bir an öncede sizde keyifle oynasanız keşke.
    RDR'de de böyle olmuştu çıkışında, oyunun kendisinden çok (oynanış, hikaye, tüyo vs) teknik konulara saplanıp kalmıştı insanlar, yazık.

    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]
    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]
    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]




  • Fix güncellemesi ne zaman gelecek bakalım.
  • Son yorumlar çok bilgilendirici, arkadaşlara teşekkür ederim.

    Bende Asus ga 502du laptop var.

    Ryzen 3750h işlemci,
    2x8 ram
    gtx 1660 ti maxq 6gb ekran kartı ve
    512 gb intel nvme ssd

    Ultra ayarlarda 360 kolu ile oynuyorum. Kimi yerlerde kare sayısı 25'lere kadar düştüğü oluyor. Tabi bunda oyunu oynadığım yerin çok sıcak olmasının etkisinin olduğunu düşünüyorum. İşlemci frekansını sıcaklıktan dolayı düşürüyor belli bir seviyeden sonra. Ortalama 45 kare alıyorum. Bazı sahnelerde 70, 90 gibi kare hızlarına çıktığı da oluyor. Yama şart, belli. Grafiklerde beklediğim keskinliği alamıyorum gibi geliyor. Ayarlardan açmadığım halde adaptive resulation işlemi uygulanıyor diye düşünüyorum. Akşam kare sayısını 30'a sabitleyip biraz deneme yapacağım. Bakalım bir değişim olur belki. Anlık donmalar yaşamıyorum. Genel olarak akıcı diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorceress -- 13 Ağustos 2020; 12:20:2 >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Steam'e yönetici olarak çalıştırıp denese bi ben ilk gün alıyordum o hataları böyle yapınca düzeldi.
  • 5700 XT ile henüz deneme fırsatım olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.