Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.245
Cevap
56
Favori
355.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de sizin yorumlarınızdan sonra bu gruba dahil oldum , hayırlısıyla haftaya elimde olacak teşekkürler. :) Bir de spigen şeffaf kılıf aldım pek seçenek yok sanırım henüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Popcorner P kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun çok sevindim güle güle kullanın... Bende spigen kılıfla kullanıyorum 😊👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 haftadır s10 lite kullanıyorum. Elimde ayrıca note 10 plus ve mi9t de var. Ikisinden de daha performanslı olduğunu kendimce yaptığım testlerle söyleyebilirim. Ekranda yeşillenme olayını da 3 cihazı da yan yana koyarak test ettiğimde hepsinde çok dikkat edilirse gri tonlarda ve %20 civarında parlaklıkta üçünde de gözlemledim. Yani bunun amoled panellerle ilgili olduğunu düşünüyorum. S10 lite a özgü bir sorunmuş gibi bahsedilmesine gerek yok.
    Sonuçta samsung ve sd855 kullanan bir cihaz daha önce bir çok samsung cihaz kullanmış biri olarak bana keyif verdi. Pil kullanımı da bence beklemede özellikle exynosa göre daha başarılı.
    Ben şahsi olarak cihazdan memnunum ve kesinlikle öneriyorum.
    Sorusu olanlara da bilgim dahilinde cevap vermeye çalışırım. Iyi forumlar,
    Lütfen evde kalın, sağlıklı kalın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrB77 D kullanıcısına yanıt
    Şarjı note10 plus'a göre nasıl gidiyor? Hissedilir fark var mıdır? Note10 plus da da 4500 mah. diye biliyorum da .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu samsung galaxy s10 lite'a sd855 koymuş eyvallah.Peki neden amiral gemisi cihazlarına bu kadar önem vermiyor.Note 10,s10,s20 gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Note 10 plus 4300 mah. S10 lite 4500
    Pil note 10 plus a göre daha iyi.
    Bence note 10 plusta en önemli farklar qhd ekran ve stereo hoparlörler. Elde tutuş ergonomisi açısından da s10 lite yuvarlatılmış köşelerle daha ergonomik. Spen çok kullanmadığım için benim açımdan çok fark oluşturmuyor. 3 ayda belki 3 kere ancak kullanmisimdir.
    Güncelleme konusuna çok takılmamak lazım. Bu cihaz güncelleme almıyor değil sadece Türkiye de yayınlanmadı güncelleme. Bunun nedenini bilmiyorum ama Samsung Türkiye ile ilgili olabilir. Yani global bir sorun değil bu.
    Ayrıca note 10 plusta yaşadığım bağlantı ve mobil veri sorunlarını da hiç yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben parmakizi okuyucuda sıkıntı yaşıyorum ama güncelleme ile düzelir diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu telefonda Samsung Pay'i kullanan oldu mu, bende temassız kredi kartı yok, ve kartımı telefona kaydederek temassız gibi kullanmak mümkün mü, doğru mu biliyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrB77 D kullanıcısına yanıt
  • Ata34. A kullanıcısına yanıt
    Olayin onem vermemek le alakasi yok. Sonucta efsane stereo hoparlorler su gecirmezlik kablosuz sarj ve daha bircok bomba ozellik o telefonlarda. Bende exynos lu note 10 plus ta sd 855 li s10 lite ta var. Ikisinden de cok memnunum. Ama gercek amiral gemisi note 10 plus tabiki. Onem vermemekten kastin sd islemci kullanmamasi ise onun sebebi baska. Huawei nasil kirin kullaniyorsa samsung da exynos kullaniyor. Butun telefonlarinda bh islemci olsun istiyor. Begen yada begenme. Ama cin ve ozellikle amerika bunu kabul etmiyor. Su an nasil huawei amerikanin bu istedigini kabul etmedi ve orada satamiyorsa samsung da kabul etmese sattirmazlardi. Abd orada ureten islemci kullanmasini istoyor. O yuzden dunyanin kalani hep exynos kullaniyor. Abd ve cin sorun cikartmasa orada da exynos satarlardi. Konu onem vermemek falan degil yani. Senelerce bu konuyu elestirmis biri olarak söylüyorum bunlari. Isin ic yuzunu ogrenince hak vermeye basladim.

    S10 lite a gelirseniz onun da cok basit aciklamasi var. Samsung cinde de abd gibi sd islemci kullaniyor. Ama cinde ki satislari son senelerde cok dustu. Orada ki sd855 kullanan ve cok daha ucuz olan telefonlarla bas edemedi ve hatta cin deki telefon fabrikalarini bile kapatti. Tahminimce ellerinde de bol miktarda sd855 kaldi cin icin planladigi. Ama 2020 de bu islemciyle amiral gemisi telefon cikaramazdi. Kisacasi sd855 leri elinde ki baska stok fazlasi bulunan parcalarla harmanlayip maliyeti olabildigince dusuk bi telefon yapti. Su gecirmezlik stereo kablosuz sarj gibi masraflardan da kurtuldu. Ornegin telefon da ben cok sevsemde anlamsiz bi sekilde macro kamera var 3. kamera olarak. Kesin o da elinde baska bi projeden kalmis bi urundur ve eklemisler. Buna. Iyiki de yapmislar. 4500 e su an sd855 li samsung kullanabiliyorsun. Ekran da efsane kaliteli. Pil suresi bu güne kadar kullandigim en iyi telefon. O 4500 pil de depodan cikmistir kesin :) Ama iste bu sayede hem cinlilerin ucuz telefonlariyla rekabet edecek bi telefon yapmis hemde bizde ucuza sd 855 sahibi olmus olduk. Umarim bu yazdiklarim konuyu aciklamistir. Bu arada pil suresi olarak 8 saati kesin goruyorum. Hatta yuzde 10 lara dusmesine isin verdigim bi kac kere 9 saat uzeri gordum. Hem de 1 saat te olsa oyun bile oynamis olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the duderino T kullanıcısına yanıt
    Hocam gayet güzel açikladınız.Samsung canlı desteğin veremediği cevabı siz verdiniz helal olsun

    Hocam sizinde dediğiniz gibi amiral gemisi cihazlarda haklısınızda şuan s20'nin exynos ve snapdragon farkı çok var.Snapdragon işlemci daha üstün.Ve exynos bir süreden sonra performans kaybı yaşiyor ve pil sorunları var örnek olarak s10 serisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata34. -- 5 Nisan 2020; 3:28:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ata34. A kullanıcısına yanıt
    Exynos dan ben de hep cok sikayetciydim. Ama 9825 performans olarak ta pil omru olarak ta biraz geride olsada fark oyle atla deve degil. En buyuk sorun exynos un mongoose cekirdeklerinde. Tek islemcili islemlerde snap dragon u bile gomen bu cekirdekler cok fazla guc harciyor ve hatta bazen isinmanin sebebi de onlar. Kalan cekirdekler de de hep bi nesil geriden geliyor exynos. Toplam da desihim gibi atla deve degil ama evet geride. En son k3ndi yaptigi mongoose cekirdeklerini kullanmayip onkarin yerine de arm kullanacak diye duymustum ama bu desigim s20 lerse olmadi. Yani ya note 20 de yada bi sonraki seride aryik bu cekirdek olmiycak. Yine exynos olucak ama mongoose lar olmadan. Yine de bence in house islemci kullanarak samsung dogru yapiyor. Soyle düşünün huawei kirin islemciler 970 serisinde berbatti. Hatta firma antutu degeri yuksek ciksin diye cakallik yapip islemciyi asiri zorlayan ve isindiran bi moda gecmesini saglamisti. Ki bu modu normal kullanici acamiyor ve kullanamiyordu. Kisacasi ben p20 promla pubg yi 25 fpsyle oynuyordum. 2 senelik sd li telefonumla stabil oynarken. Kirin 980 cikti. Daha iyi ama yine sd nin hatta exynos un cok gerisinde. Ustune 990 i cok basarili yaptilar. Sd 855 le kafa kafaya gidebilicek hatta bazi konularda daha bile basarili. Ama hala geriden geliyorlar cunku 990 aslinda sd865 rakibi su an. Sene sonunda yenisi gelene kadar. Ama ben 2020 de bile kirin 990 i keyifle kullanirim. Kisacasi direttiler in house islemcide ve sonunda sd ye rakip islemci yaptilar. Belki bi daha ki nesilde daha iyisini. Rekabet ortaminda sd de tehlikeyi görüp hep daha iyisini yapmaya calisacak. Ornegin bugun sd lerin de kullandigi little big islemci turunu sd ler hic sallamazken note 2 de bile exynos kullaniyordu. Yani o zaman icin 2 guclu 2 tasarruflu cekirdek olayini. Sd buna ilk sd 810 da gecti ve buyuk batirdi. 820 4 ayni cekirdekle geldi. 835 ve sonrasi qualcomm costu. Bunlar hep rekabetten oldu.

    Simdi samsung mongoose lari kullanmadigi bir islemciyle belki sd lerden cok daha iyi bi exynosla gelecek. Hatta amd yle de bi isbirligi icinde ve gpu nun her sene performans birincisi olacagi soyleniyor. Bakarsiniz seneye abd dekiler neden bize exynos gelmiyor diye soylenir. Bunlarin hepsinin teknolojinin gelismesinde katkilari var. O yuzden soylenmeyi birakip tadini cikarin. Sd 855 li s10 lite in pili ozellikle standby da cok az gidiyor. 9825 li note 10 plus imin standby da cok daha fazla gidiyor. Ama onun disinda ne performans farki gordum ne de cok buyuk pil farki. Yoruldum yazarken birileri okur umarim.

    Bu arada s10konusu daha karisik. Exynos 9820 cok sorunluydu ve o yuzden ilk defa samsung note 10 lara ayni islemciyi kullanmak yerine modifiyeli 9825 leri kullandi. Onceki senelerde hep ayni islemciyi kullanirdi. 9820 icin de android 10 ve sonrasi updatelerle sorunlarinin cogu cozulmus diye duydum ama tecrübe etmedim sahsen cihaz bende yok. Hatta 2. telefon olarak s10 plus almak üzereyken s10 lite cikti son anda bunu aldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the duderino -- 5 Nisan 2020; 4:26:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefon bu fiyata (yukarıda da yazmıştım, ekran büyüklüğü, işlemcisi, batarya kapasitesi, kamera artık benim için pek tercih sebebi değil ama kamerası ve ne olursa olsun Samsung ve Türkiye garantili olması gibi nedenlerle) gerçekten çok iyi (ülke koşulları, maalesef... 4.500 TL sanki çok hesaplıymış gibi konuşabiliyoruz...), sürekli gelip gelip birşeyler soruyorum ama forumlar zaten bunun için en iyi adresler diye düşünüyorum, bu telefonda Cat11 modem var, depolama birimi de UFS 2.1 , merak ettiğim 2 konu var :

    Teknik olarak zaten modemlerin hızları Türkiye'de sunulan/ kendi yaptığımız hız testlerinde bulduğumuz hızların çok üzerinde, ancak ne olursa olsun en yeni sürümlerle/en yeni modemlerle kapasitenin altındaki hızlarda bile eski sürüm modemden daha verimli şekilde bu hızdan yararlanılacağını söyleyenler var, doğru mudur? (yani bu telefondaki cat11'le piyasada yaygın bulunan cat 18 modemlerin her ikisi de zaten fazlasıyla mevcut hızların üzerinde, ama bu telefonda cat 11 yerine cat 18 olsaydı bağlantı kalitesi bir miktar da olsa farkeder miydi, yoksa "kesinlikle hiç bir fark olmazdı" ifadesini bu "kesinlikle" söyleyebilir miyiz?

    2.olarak depolama biriminde UFS 2.1 olması, mevcut telefonuma çakma bir SD kart alıp bir SD kartın tüm telefonu nasıl çöpe çevirdiğini (ve bilgisayar konularında sürekli "darboğaz" olarak nitelenen şeyin neye benzediğini) birebir farketmiş biri olarak soruyorum, UFS 2.1 elbette yüksek hızlı, ancak 4K video çekerken veya başka işlemlerde/belki birşeyler indirirken, kopyalarken darboğaza neden olmayacak olsa da UFS 3.0 veya 3.1 olmamasının eksikliğini hisseder miyiz? (Bu subjektif bir durum gibi görünse de hız artık hepimiz için önemli)

    Bonus gibi olacak ama bu telefonda bir de USB 2.0 var, yani telefonu kabloyla bağlayıp bilgisayara belki 70-80 GB belki çok daha fazla (1 TB'a kadar microSD desteği var) veri aktarmak istediğimizde saatlerce bile bekleyebilme durumu olacak, doğru mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barkodd B kullanıcısına yanıt
    Cat desteginin sorununu bilmiyorum.
    Ufs eksikligini hissetmezsin. S10 plustan bile daha hizli depolamasi var.
    Pcden aktarim yaparsan saatlerce surer. Onun yerine flash diske kaydedip. Flash diski telefona takmak. Typce c to usb aparati yardimiyla. Oradan cok cok hizli telefonuna kopyalayabiliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsd'yi USB adaptörü veya kart okuyucu üzerinden bilgisayara bağlayıp, öyle yazdırıp sonra telefona takmak pratik olmasa da hız olarak farkeder eğer karşılıklı olarak USB 3.1'se, ama ister bilgisayardan ister flash diskten telefona veri aktarılırken telefonun aynı USB 2.0 type C bağlantısı üzerinden bağlanıldığı için farketmesi beklenir mi ki?

    Bir de sadece SD kart olarak düşünmemek lazım, telefonun kendi hafızasına 80 GB foyiğraf-video yüklenmiş olsa, bunu bilgisayara aktarmak için USB bağlantısının dışında yol yok (tabi eğer wireless bağlantı sağlayan aracı programlar kullanılmazsa, onu da her zaman her istediğimizde her bilgisayarda bulamayabiliriz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ilk forum tecribem bir hatam olursa affola
    Telefonum j7 prime ve kötü bir telefon olmasından mütevellit telefon değiştirme ihtiyacım doğdu bu sene.
    S10 lite şahane gözüküyor ama ekran konusunda içimi rahatlatmanız lazım.Ekran parlaklığını sadece %10 seviyelerine getirince bu sorun oluşuyor değil mi %30-%40 seviyelerinde kullanırsam bir sıkıntı yaşar mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anilcirakci A kullanıcısına yanıt
    Ben ekranından çok memnunum HDR 10+ olması cabası...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anilcirakci A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım cihazın ekranında bir sorun yok. Gönül rahatlığı ile al kullan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse pil ömrünü çift hatla tek hat kullanımda 4500 batarya kaç gün gidiyor yazmamış bu konuda tecrübe eden kullanan varmi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben yazmıştım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.