Şimdi Ara

Almanya hayali olan arkadaslara ufak bir bilgi....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
14
Favori
5.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ---------------------------
    Bana atar yapanlar olmus. Bir aakdas paylasmis... alin benim iki sene boyunca odedigim 25.000 euro kimlere gidiyor. bu adama gibilrine gitse yine eeyvallah ! hic olmazsa yolda giden alman cocuklarina tecavuz edecek tipi yok!




    ****



    bir suru bu refugeelerin videolari vardi Almanya`da karistiklara olaylara dair ama youtube yani yahudi medyasi bunlara izin vermiyor gorulmesine. ben facebook icin de zamaninda calismis biri olarak "siyahlar guzel film yapamiyor" demeniz bile suc tur facebookta! isterseniz deneyin! yazin bu mesaji duvarinizda ve bir arkadasinizdan sikayet etmesini isteyin ve gorun. malesef bati Sumerlerin, Lidyalilarin kaderlerini paylasacak bu gidisle.

    ---------------------------

    Selam herkese. Gordugum kadari ile bir cok kisi Avrupa hayali kuruyor. Daha once Ingiltere de ve 2,5 senedir Almanya da yasayan biri olarak kiyas yapmam gerekirse...

    Ingiltere de is bulmaniz daha kolay. Daha rahatlar. Her aksam is cikisi publarda cikar takilir eglenirsiniz. Lakin Ingiltere ben oradayken cok pahali idi. 25m2 odaya Zone 1 Londra diye 800 pound veriyordum. simdi sanirim 1000 pounda ulasmistir. Saglik sistemi bedava idi EU vatandaslari icin. Lakin Turkiye vatandaslari icin yapilmasi gerekenler

    Once Home Office` e gidip kayit yaptiriyorsunuz.
    Once sari bir kart aliyorsunuz, haftalik part time calisma izni. 12 ay sonunda Mavi Kart aliyordunuz. Ayrica Banka hesabinizin olmasi icin resmi bir devlet kurumundan adiniza ait bir fatura veya resmi kira belgesi olmasi gerekli...
    Tabi Sari kart almadan once Insurance Number cikartmaniz gerekiyor ki burada da kafayi kirik ingilizlerle veya siyahilerle ugrasiyordunuz.
    Ulasim berbat ingiltere de. Metro cok pahali. Tek line bus ben 55 ve 56 kullaniyordum ilk gittigimde. Oyster kart almaniz gerekli, aylik oyster 80 pound idi. Tren ile ben Victoria line kullaniyordum walthamstow dan binip oxforda gitmek icin tek trip 3.20 pound idi tabi bu peakhours larda.

    simdi almanya`dayim.

    Almanyada EU Vatandasi olarak isim cok daha kolay oldu. Lakin Turkiye Cumhuriyeti vatandaslari icin yapilmasi gerekenler(Vize aldiniz var sayiyorum)
    Once bulundugunuz sehrin Stad`i var. Elinizde kira kontrati ile orada adres kaydi yaptiriyorsunuz.
    Eger ogrenci olarak geldiyseniz, sizin bir tur saglik sigortaniz var. Lakin oylesine gelip kalacaksaniz mutlaka sigorta yaptiriyorsunuz! Ayak bastiginiz andan itibaren sigortaniz isler.
    Mesela 2 Agustos 2019 da geldiniz ve bugun 13 subat 2020 de sigorta sahibi olmak istediniz. Bu agustostan beri olan gunlerinizi de odemeniz gerekiyor. yoksa isiniz cok zor. normal doktora giderseniz ek muayne ucreti oduyorsunuz. lakin sigortaniz varsa olan sigortaniza gore farkli haklariniz var. Mesela bende AOK a var. Aile olarak. Esim adeti 90 euro aylik 1100 euro odemesi gereken ignelere aylik 10 euro oduyor sadece. bu guzel tarafi.

    Bu begleleri tamamladiktan sonar sira is bulmaya geldi.

    Almanyada soyle bir kural var
    Once Almanlari ise al, Alman bulamadiysan Avrupa Vatandasi veya Amerika/Kanada Vatandasi. Eger onlar da yoksa Avrupa birligi olmayan ulke vatandasi.

    Burada bir kac ogrenci gordum aglaniyorlardi is bulamiyoruz diye. Malesef ulke politikalari ile burada artik T.C. vatandaslarina daha kotu gozle bakiyorlar. isleri daha da zorlastirdiklarini duyuyorum buraya gelen ogrencilerden.

    Almanya yasam olarak
    Almanlar soguk mu ? Evet sogular. Lakin marketing olayinda pek sorun yasamazsiniz. Durust olurlar genelde.
    Bir alman Nein ! dedigi an olay bitiyor. Nein`i asla Ja yapamiyorsunuz.
    Is ortaminda acayip s1kicilar. Bizim Alman bir OP gelmisti. ya arkadas biktirdi adam ya. salak salak espiri yapmaya calisiyor ama surekli sert. surekli rapor. yuzumuze guluyor, ama ardinda sorun varsa pat diye soyluyor. ilk geldi tahtaya numaralar yazdi mesela. dedi bu numaralar sizce benim icin ne olabilir falan gibi salak salak sorular sormustu.

    Ek olarak buraya muhendis doktor olarak gelip cok cok rahat yasayabilirsiniz. Lakin her sabah siz gece 4 de kalkip 6 da is basi yaparken, sabahlari tren garlarinda her sabah issiz gucsuz afrikali ve araplarin , sarisin alman dusurmek icin ona buna sarktiklarina sahit olacaksiniz. Ne var bunda diyebilirsiniz! Bunda olan "var" bu adamlar sizin odediginiz STEUER yani fahis vergilerle yasiyor olacaklar.

    ben 2 sene calistim. artik biktim. cunku surekli ise giderken bunlar sahit oluyordum. dedim bu is boyle olmaz. sirketle konustum . Rapor alip sizden bedava para almak istemiyorum, benim sozlesmemi uzatmayin beni isten cikarin ... sirket sagolsun olumlu karsiladi ve uzatmadi.

    bende arbeitlosungeld-1 (issizlik yardimi 1) aliyorum. Su anda gunluk 60 eurodan hesaplanip, aylik 1250 euro yapiyor. bu paranin ustune 200 euro Kindergeld (cocuk yardimi) aliyorum. Bu para bana yetmiyor dedim ve jobcetner`a bas vurdum. jobcenter a gore almanya da 3 kisilik aile yasamak icin 1470 euro almali (kisi basi 430 euro), bu paranin altinda aliyorsaniz Job Center yardim yapiyor aradaki farki kapayarak. Benim issizlik yardim sigortasi ve cocuk parasi ile yuksek oldugundan bana 20 euro ek yardim yapacaklardi. Ben istemedim. Orada olan solcu liberal alman , resmen ulkesini somurmem icin ugrasti. Beni Wohngeld(kira yardimi) ile 170 euroluk KinderSchuzlang(ek cocuk yardimi) icin yonlendirdi.
    Ben simdi kinderschuzlang icin basvurdum gecen hafta. ay sonuna cevap gelir muhtemelen onaylanir. Yarin da wohngeld icin kira yardimina basvurucam. 490 euro kiram var. devlet tarafindan en az %70i karsilanacak.
    Yani uzun lafin kisasi ben calismadan 1 sene boyunca 2000 euroya yakin para alicam.

    Peki sonra?

    Sonrasinda devlet bana is bulamazsa ( Mesela devlet is buldu depoda, ben interview e gittim. adama anlaticam benim belim agriyor, tansiyonum var vs. Adam beni almayacak ve jobcenter a isin olmadigina dair kagit gonderecek.) Ben de evli oldugum icin Job center bana bakmak zorunda. Arbetilosungeld-1 den arbeitlosungeld-2 ye yani HARTZ4 e gecicem ve yine devlet omur boyu bana her ay yattigim yerden 2000 euro verecek.

    Bu yuzden siz hayatinizin 20 yilini kopek gibi okula harcamisken, ac sefil universitede ugrasmis bitirmisken ve almanyaya gelip hayvan muamelesi gorup zar zor iyi is bulmusken ve ve aldiginiz senelik 50.000 euro maasin %35 i bekar oldugunuz icin STEUER1 vergisinden dolayi maasinizdan 20.000 euronun kesilecegi icin, bu kesilen para ile Almanya bana hayat boyu bakacak. Liberal Solcu Merkel ablam bunu boyle gormus. Ben de somurucem.

    Simdi bunlari yazdim ki, sok gecirmeyin. Guzel ama ... iste ... sonra neden buradaki tum arap, afrikali, guney asyalilarda 3 4 cocuk var diye dusunursunuz. cocuk sayisi arttikca kira yardimi da artiyor bu arada.

    Simdi anladiniz mi neden Almanya da taksiciler "Bez 800 euro gazanoyuh, Elemanya gothu" dedigini anladiniz mi? 1300 euro dan 800 euro gosterip hem vergi vermiyor, hem devlet emeklilik sigortasini yatiriyor, hem saglik sigortasini bedavadan yatiriyor, kinder scuzlang hakki oluyor (235 euro yaninada her cocuguna ek verilen 170 euro), kira yardimi aliyor... 3 cocuklu taksici ayda 3000 euro net alirken, sen 2800 euro aliyor olacaksin bilgisayar muhendisi yazilimci arkadasim.

    Turkyie super demiyorum. bu konuda bana atar yapmayiniz lutfen. sadece anlatiyorum ki bilginiz olsun. he kari koca ayda 1500 eurodan 3000 euro alsaniz bile en kral audilere binersiniz ama pek hayatiniz olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 16 Şubat 2020; 16:32:3 >







  • Bu konudan gurbetçilerin nasıl kan emdiklerini öğrenmiş olduk. Orayı tükettikleri gibi buradan da emekli olup double maaşla gül gibi yaşa!

    Yani bu gurbetçi tayfayı pasifik de çorak bir adaya doldurup, eurolarını, altınlarını, tapularını da kasalara doldurarak aç susuz bırakacaksın. Öyle ki ufuktan bile gemiler görünmeyecek.
  • vay ul*n neler donuyormus be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanca biliyormusun? Almanya da 2000 euro ya en son çalışmış biri olarak şunu gördüm ki;
    Bir yerde türkler çalışıyorsa o en kötü en pis işlerden biri.. ve sağlığa zararlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekir YENİKARAMURAT

    vay ul*n neler donuyormus be
    Gecen sene olay oldu, 5 adet arap gurup geldiler s trenine bindiler. s trenler r trenlere gore her durakta duran yavas trenler. bunlar anira anira konusuyoruz. sonra camin hemen altinda cop atmaya bir hazne var kapakli onu kirdilar. alman uyardi bunlari, almana arapca biseyler dediler. hic bir almanin sesi cikmadi. dedim ben bunlar icin mi calisicam... o gunden sonra 24 ayimi doldurup, 1 yillik issizlik sigortami almayi kafama koymustum.

    baska bir ulkede baslangic yapmak hic kolay degil ama , almanin enayisi ben miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunay34bg

    Almanca biliyormusun? Almanya da 2000 euro ya en son çalışmış biri olarak şunu gördüm ki;
    Bir yerde türkler çalışıyorsa o en kötü en pis işlerden biri.. ve sağlığa zararlı.
    netim 2100 euro idi. dusun ne kadar vergi kesiyorlardi. pis islerin burutu 2000 den baslar. sen hangi ise pis dedin ben anlamadim.
  • Bu konudan gurbetçilerin nasıl kan emdiklerini öğrenmiş olduk. Orayı tükettikleri gibi buradan da emekli olup double maaşla gül gibi yaşa!

    Yani bu gurbetçi tayfayı pasifik de çorak bir adaya doldurup, eurolarını, altınlarını, tapularını da kasalara doldurarak aç susuz bırakacaksın. Öyle ki ufuktan bile gemiler görünmeyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben türkiye ve bulgaristan vatandaşıyım. frankental tarafında türk bi adamın anlaşmış olduğu fabrikalardan birinde çalıştım. isolite var belki bilirsin ludwigshafen tarafında arkası mcdonalds. arabaların izole parçalarını üretiyorlar. cam elyafı geliyor kesilip ıslanıyor bende pres basıp kolileme tarafındaydım ama önümde 350 + 350 = 750 derece pres vardı. saati 6 euro dan günlük 12 - 1saat mola toplamda 66 euro ya çalışıyordum. düşük diyeceksin muhtemelen ama adam kalacak yerimizi veriyordu. günlük 66 euro dan sadece yemek bize aitti. 3 ay çalıştım 3 kişi hastanelik oldu sıcaktan.. adamın worms tarafında şampuan ve su fabrikası ile anlaşması da var eleman sağlıyor. ama onlarda -35 derece de ya başık temizliyor yada bizim bastığımız izole parçalarını aleminyum ile birleştiriyor.
    adam tekrar dönmedim diye 1400 euro mu vermedi son aya ait + hiç sigortamı da yapmadı.
    biraz belimi doğrultayım türkçe bilen bi avukatla yasal olarak hakkımı arayacağım
    yada duyduğuma göre 10 euro ya aylık avukatlık hizmetin oluyormuş almanya da senin bir bilgin var mı hocam nereye şikayet edebiliyorum bu adamı?
    bu çalışmayınca para alma olayı benimde orda kulağıma gelmişti ama en az 1 yıl alman sigortası ile çalışmış olman gerekiyormuş. ben ne almanya ya ısınabildim nede almancaya. o yüzden almanca biliyormusun diye sordum hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunay34bg

    Ben türkiye ve bulgaristan vatandaşıyım. frankental tarafında türk bi adamın anlaşmış olduğu fabrikalardan birinde çalıştım. isolite var belki bilirsin ludwigshafen tarafında arkası mcdonalds. arabaların izole parçalarını üretiyorlar. cam elyafı geliyor kesilip ıslanıyor bende pres basıp kolileme tarafındaydım ama önümde 350 + 350 = 750 derece pres vardı. saati 6 euro dan günlük 12 - 1saat mola toplamda 66 euro ya çalışıyordum. düşük diyeceksin muhtemelen ama adam kalacak yerimizi veriyordu. günlük 66 euro dan sadece yemek bize aitti. 3 ay çalıştım 3 kişi hastanelik oldu sıcaktan.. adamın worms tarafında şampuan ve su fabrikası ile anlaşması da var eleman sağlıyor. ama onlarda -35 derece de ya başık temizliyor yada bizim bastığımız izole parçalarını aleminyum ile birleştiriyor.
    adam tekrar dönmedim diye 1400 euro mu vermedi son aya ait + hiç sigortamı da yapmadı.
    biraz belimi doğrultayım türkçe bilen bi avukatla yasal olarak hakkımı arayacağım
    yada duyduğuma göre 10 euro ya aylık avukatlık hizmetin oluyormuş almanya da senin bir bilgin var mı hocam nereye şikayet edebiliyorum bu adamı?
    bu çalışmayınca para alma olayı benimde orda kulağıma gelmişti ama en az 1 yıl alman sigortası ile çalışmış olman gerekiyormuş. ben ne almanya ya ısınabildim nede almancaya. o yüzden almanca biliyormusun diye sordum hocam.
    evet ... avukat sigortasi var. kisi basi 20 euro aylik. lakin 3 ay sonrasinda yararlanabiliyorsun. Bugun kayit oldun mesela 3 ay sonrasinda hizmet vermeye basliyorlar. Elinde belge var mi? yok mu arastir. dedigim gibi mahkemeye ver. o is dalina ait sendika varsa onlara da tasi. anasini aglatirlar.

    hic acima, ver davaya. agzina etsinler kopegin! dedim ya almanlar soguk ama net insanlar dir. o ite de bir defa muhur koydular mi ? bir daha almanlar kolay is vermezler. kagitsiz kureksiz calistiran varsa mesela biri, direkt sikayet et. varya adama bel dogrultturmuyorlar.

    bir vardi, muhabbete girmistim. bu nargile bar acmis sisha bar. kacak isci calistirdigi icin 10.000 euro basmislar ceza. bir defa da isaretlediler mi surekli geliyorlar demisti.

    ayni olayi babasinin dugun salonu sahibi olan birinden dinlemistim. kacak isci yani kayitsiz isci calistirdigini gambazlamislar. polis basiyor, sonra vergi kacirdigini da anlamislar. adama 500.000 euro dayamislar. simdi babasi da kendisi de dusuk maastan calisiyordu. cunku ellerindekini devlet alinca geriye odemeleri gereken 100.000 euro para kalmis ( muhtemelen parayi Turkiyeye kacirdilar ), onunda cezasi 5 yil mi neymis. o yuzden dusuk ucret alinca , devlet maaslarina dokunamiyormus. part time is yapiyordu babasi ile kendisi.

    Ekleme:

    yahu sen niye dondun geri? al raporu ! sana inleye inleye parani odemek zorunda! 1 aylik raporu basacaktin ba nasil oduyordu!

    bence seni kacak calistirmis cakal. burad var oyle. fetullahtan dolayi Turkyie den kacmis donerci vardi. saatine 6 euro veriyormus kira veriyormus vs. dedim ne diyon dayi ben ingiltere de master yaptim. dalga mi geciyorsun. Ben sandim ofis isi falan vericekler. adam bana doner takacaksin borulara dedi.

    dedim ya bunlarin tum suclusu pempe populu solcu liberal almanlar. karsi komsu polak kari, kocasi arap. 3 cocuklari var. kari 40 yasinda 3.yu firlatti. neden? devlet bakiyor. ben kizimi, kindergarden`a veremdim dolu diye. iste bu araplar, afrikalilar vs 3. sinif dunya ulkesinden gelen tipler cocuk basip hem evde yiyip iciyorlar, cocuklari da kindergarden a verip butun gun ne bok yiyorlar merak ediyorum... deliriyorum bazen. yeminle sokaga cikip heil ss waffen diye bagirasim var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 13 Şubat 2020; 17:55:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Bu konudan gurbetçilerin nasıl kan emdiklerini öğrenmiş olduk. Orayı tükettikleri gibi buradan da emekli olup double maaşla gül gibi yaşa!

    Yani bu gurbetçi tayfayı pasifik de çorak bir adaya doldurup, eurolarını, altınlarını, tapularını da kasalara doldurarak aç susuz bırakacaksın. Öyle ki ufuktan bile gemiler görünmeyecek.
    Birde Almanya da bir Turk kahvesine gidip dirilis ertugrul izle ... Yani izleyenleri izle
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Doğal olarak ölü bir TL bunların her türlü ekmeğine yağ sürüyor. Orayı dolandır, burada mülk ve servet edin. Aslında AB ülkeleriyle bizim ülkemizin bu konulara dair anlaşma yapmaları lazım. Tıpkı o düğün salonu sahibi kalasın yaptığı gibi para kaçıran tiplerin buradaki mallarına bloke konulması, devleti ne kadar zarara uğrattıysa buradaki mallarından borç ve faiz tutarı kadarı olani izale-i şuyu (bunda bir mal ölü eşek fiyatına satılır) ile satılıp Alman devletine ödenmesi lazım. E, TC de hammaliyesini alacak arada

    Forumdaki gurbetçi aktrollerin durumları ortada. Gurbetçi aktrol t. Selmanoglu milyonlarca liralık Lamborghini'ye biniyor. Hepsi rahat. Giren çıkan hep bize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Doğal olarak ölü bir TL bunların her türlü ekmeğine yağ sürüyor. Orayı dolandır, burada mülk ve servet edin. Aslında AB ülkeleriyle bizim ülkemizin bu konulara dair anlaşma yapmaları lazım. Tıpkı o düğün salonu sahibi kalasın yaptığı gibi para kaçıran tiplerin buradaki mallarına bloke konulması, devleti ne kadar zarara uğrattıysa buradaki mallarından borç ve faiz tutarı kadarı olani izale-i şuyu (bunda bir mal ölü eşek fiyatına satılır) ile satılıp Alman devletine ödenmesi lazım. E, TC de hammaliyesini alacak arada

    Forumdaki gurbetçi aktrollerin durumları ortada. Gurbetçi aktrol t. Selmanoglu milyonlarca liralık Lamborghini'ye biniyor. Hepsi rahat. Giren çıkan hep bize.
    onun parasi Turkiye den geliyordur. Yoksa pizzaci olarak calisip 100.000 euroluk maseratti alacak adam alamanya da yok malesef. Almanya, Tayyip Erdogan`dan Turkiye`de ki varlik bildirimlerinin paylasilmasini istedi, ama Akp hukumeti red ettti bu teklifi 2018 yilinda.

    Yoksa Almanya`da cok canlar yanacakti




  • hajı işsizlik maaşıyla ömür çürüterek devam etme.4-5 ay takıl tamam da sürekli devam etme.

    ne mezunusun bilmiyorum ama ya biran önce çalışıp mortgage ile eve gir ordan, yada biran önce ordan çıkmaya bak derim.

    ordan emeklilik ihtimalin düşükse, ev alma ihtimalin düşükse orda takılmanın anlamı yok.
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Elimde belge yok ama çalıştığım zamana ait videolar + ordaki arkadaşlar ile resimler + face üzerinden Türkçe olarak konuşmalar var hocam. O tarafa ilk adım atınca tekrar ilk işim bu olacak. Yoksa euro hesabı orda yeme içme kalacak yer falan kaldırmak zor.. cevap için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pakaji

    hajı işsizlik maaşıyla ömür çürüterek devam etme.4-5 ay takıl tamam da sürekli devam etme.

    ne mezunusun bilmiyorum ama ya biran önce çalışıp mortgage ile eve gir ordan, yada biran önce ordan çıkmaya bak derim.

    ordan emeklilik ihtimalin düşükse, ev alma ihtimalin düşükse orda takılmanın anlamı yok.
    Coronavirus`u var zaten. millet farkinda degil ama Ruslar soylemisti. Bu tur bir virus dunya nufusunun %70 ni goutebilir diye.

    kulucka suresi 14 gunden 29 gune cikmis. yani enfekte bir insan ortalama 29 gunde 100 kisiye bulastirabiliyor hastalik sempotomu gostermese dahi. cok korkutucu ... benim kaynana var calisan . o da geliyor arada. eve almiycam onu :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunay34bg

    Elimde belge yok ama çalıştığım zamana ait videolar + ordaki arkadaşlar ile resimler + face üzerinden Türkçe olarak konuşmalar var hocam. O tarafa ilk adım atınca tekrar ilk işim bu olacak. Yoksa euro hesabı orda yeme içme kalacak yer falan kaldırmak zor.. cevap için teşekkürler.
    elinde belge yoksa isin zor.

    malesef almanya da isler belge ile yuruyor. ama sansini dene. lakin belge yoksa o adam kesin sigortani falan da yatirmyiordur (veya bulgaristanda firma uzerinden mi yatiriyor?). varsa orada calisan arkadasin sana sahitlik edecek, o zaman isler degisebilir.
  • Vaybe sosyal devlet bu olsa gerek. Sonra Almanya çok kötü falan filan yersen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw deli misin? İngiltere gibi bir ülke bırakılır mı? Hep orda kalmalıydın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korsan

    Yaw deli misin? İngiltere gibi bir ülke bırakılır mı? Hep orda kalmalıydın
    ben kararimdan memnunum. iyi ki birakmisim o ulkeyi. hindular afrikalilar pakiler adami deli etmek icin birebir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebavamqko

    ben kararimdan memnunum. iyi ki birakmisim o ulkeyi. hindular afrikalilar pakiler adami deli etmek icin birebir.

    Alıntıları Göster
    Tüm ülkelerde var özellikle Almanya'da. Daha fazlası var belkide, bundan kurtulamazsın. Ayrıca Londra'da yaşaman farz değil ki başka şehirlerde de yaşayabilirdin. Hatta Londra'nın görece daha az sığınmacı/göçmen barındıran semtlerini tercih edebilirdin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ek olarak buraya muhendis doktor olarak gelip cok cok rahat yasayabilirsiniz. Lakin her sabah siz gece 4 de kalkip 6 da is basi yaparken, sabahlari tren garlarinda her sabah issiz gucsuz afrikali ve araplarin , sarisin alman dusurmek icin ona buna sarktiklarina sahit olacaksiniz. Ne var bunda diyebilirsiniz! Bunda olan "var" bu adamlar sizin odediginiz STEUER yani fahis vergilerle yasiyor olacaklar."


    Sosyal demokratlık demek ÇÖP demektir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.