Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.837
Cevap
119
Favori
817.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nabaki kullanıcısına yanıt
    var öyle batterydoctor vs. uygulamalar ama ben tercih etmiyorum. tam şarj iyidir.. :)
  • Ayrıca Samsung telefon takas ettiğiniz zaman ön siparişin oldukça avantajlı olduğunu düşünüyorum..
    Benden S10+ 'ı 5.400₺ ye aldı, şuan sıfırı 5.900₺ ye satılıyor. Dışarıda bence iyi ihtimalle 4.000₺ 'na satılabilirdi. Yani üzerine 4.300₺ civarında bir şey ödemem gerekirdi.
    Ben 3.899₺ ödedim, kulaklığı 750₺ ye sattım.
    3.149₺ ye cihazımı yenilemiş oldum.
    Şayet ön siparişten faydalanmasaydım bunu yapamayacaktım.
  • Arkadaşlar, Anandtech'in Galaxy S20 Ultra S865 x Exynos karşılaştırmalı ön incelemesi geldi.https://www.anandtech.com/show/15647/samsung-galaxy-s20-ultra-snapdragon-exynos-battery-life-preview

    Diyeceğim sakın ama sakın Exynos işlemcili Samsung Galaxy S20 almayın. Alacaksanız Ultra alın. Plus'ın da batarya ömrü pek parlak değil. Ama en küçük bataryalı S20 en fazla hasarı görüyor.
    120 Hz modu cihazda sürekli çalışıyor. Yani adaptif bir kontrol yok. Sabit bir yazı okurken de 120 Hz, oyun oynarken de. Böyle olunca 120 Hz modu bataryayı sömürüyor. Güncelleme ile değişken tazeleme hızı desteği sağlayabilirlermi bilmem. Sürücüde ilgili kodlardan kırıntılar varmış ama hazır bir şey yok. Note20'de değişken ekran tazeleme hızı olacaktır muhtemelen. 120 Hz modu %20 25 civarı pil tüketimini arttırıyor direk.
    Ayrıca Qualcomm Snapdragon 865'te çekirdeklerin güç tüketimlerini azaltmayı başarmışken SLSI güç tüketimini bir gram bile azaltmamış. Azaltmayı bırak eski seriden daha kötü batarya performansı veriyorlar. Performans olarak da uzun süreli kullanımda yine 9820'lerin gerisine düşebiliyorlarmış.




  • Hayır, tek sorun o değil. Başka sorunlar da var da, sonradan pişman olmayın diye bir tanesinden yola çıkarak söylüyorum.
  • S20 plus da videoda da odaklama sorunu var. Bir de kamera bazen birden kapanıyor. Güncelleme sonrası bunu yapmaya başladı. Cidden kamerasındaki bu odak sorunu çözülmezse servise verip para iadesi isteyecem. Nesneleri netlemekte zorlanıyor kamera. Sanki donanımsal gibi duruyor. Çift simli diye geçtim ama telefon maalesef beni memnun etmedi. Pili sanki 3500 mah gibi. Bekleme modunda pili çok gidiyor. Kamerada odaklama sorunu var. Ön kamera iyi ancak ışıkta çok yansıtıyor. Güncelleme ile düzelmezse donanımsal bir problem olduğu anlaşılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kulaklığı sattım diyenler var kulaklıkları gönderdiler mi?bana 2 ay süreç var vs dediler daha önce bahsettiğim gibi .
  • S20 alınacaksa kesinlikle Plus modeli tercih edilmeli. Ultra modelinin avantajları bence çok cazip değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emirism kullanıcısına yanıt
    On sipariş avantajı en son S10 çıktığı zamanda kaldı. Note10'da bu avantajı yoktu, S20'de de aynısı olacak. Eski telefonu şimdi 5400.e geri aldı ama 2 ay sonra S20 en az 1500 TL değer kaybedecek.

    Edit: Şimdiden 1000 TL düşmüş bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 25 Mart 2020; 18:29:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spencermila

    12750 aldım 512 gb hafıza kartı ile
    memenun musun
  • ileride düşünüyordum ama fotoğraf video netleme sorunu düzelmezse vazgecerim .
  • Serdar0644 S kullanıcısına yanıt
    1 gün çıkarıyorum. Gün sonunda %10-%15 arası kalıyor.
  • Savage99 kullanıcısına yanıt
    evet samsung türkiye ile iletişime geçtim. Önce smart tutor üzerinden tüm bilgileri toplayıp servise yolladı, sonra fabrika ayarlarına döndürdü en son ayrı ayrı turkcell ve vadofone için sıfırlama yaptı. iki gün oldu hiç kopma yaşamadım.
  • iOS'da malesef satın aldıgım bazı uygulamalar yok. Keza onlar da ucuz programlr degil o nedenle Android kullanmaya bir nevi mecburum. Yoksa kesinlikle iPhone.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MontrealR

    memenun musun

    Alıntıları Göster
    herşeyden memunum ama oneplus 7 prodan gecince beni etkileyen iki şey oldu

    1:Birincisi hopörler tiz agırlıklı geldi bana bir öncekinde hepsi iyi idi...
    2:Cekim beni deli etmedi ama edecek gibi sinyal durmadan aşagı iniyor buda hat cekme sorunu ileride olur gibi keşke düzelse ileride bu sorun devam ederse iyade ede bilirim bir şekilde daha önce hiç bir cihazımda bu hat cekme sorunu yaşamadım hafızanın yüksek olmasıda bir önceki cihaz 256 idi yüksek olsun diye hafıza kartı aldım benim dinledigim müzikler 24 bit 16 bit olunca bir hayli 100 gb gecen müzikler oluyor telde...

    resim kalitesi umuyorum güncellemeler ile düzelecektir

    daha önceki cihazda aptx hd vardı bunda nedense hd yok bunu anlamadım koca samsung aptx hd koymazmı oneplus bile koymuşken...
    kulaklıktaki özellik çöp gibi oldu

    bu arada kullandıgım kulaklık bu

    bowers wilkins px7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spencermila -- 25 Mart 2020; 14:14:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ubeceren

    Arkadaşlar kulaklığı sattım diyenler var kulaklıkları gönderdiler mi?bana 2 ay süreç var vs dediler daha önce bahsettiğim gibi .
    Ben de aynı durumdayım.

    Ne geri dönüş yapan var ne de ürün gönderdiler.

    Kampanya başvurusu 31 Mart'ta bitecekmiş.

    Sanırım bizim ürünleri o tarihten sonra yollayacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ubeceren

    Arkadaşlar kulaklığı sattım diyenler var kulaklıkları gönderdiler mi?bana 2 ay süreç var vs dediler daha önce bahsettiğim gibi .
    ben beklemedeyim gelmedi benimkide ama katıldıgım uygulamada 1500 adet felan yazıyordu buda gelirmi gelmezmi bilemiyorum 1500 adet az geldi bana sonucta kaç kişi cihaz almıştır bekleyip görecegiz alanların cogu herhalde samsung shop tan alma olsa gerek...
  • Galaxy buds + galaxy buds a göre daha temiz ses veriyor. Telefonla görüşme performansı bariz çok daha iyi. Buds da tiz sesler çok yetersiz ve düşüktü. Buds+ da tiz sesler çok temiz ve yüksek. Baslara gelince buds da baslar tizlerin önündeydi ancak ses seviyesi yeterli olmuyordu. Buds+ bas ve tizler çok dengeli ve ses seviyesi çok daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar0644 -- 25 Mart 2020; 14:58:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönderileri ve eleştirileri okuyorum ve ben sanki başka bir telefon kullanıyorum diye hissetmeye başlıyorum.

    Ben 5 Mart 2020 tarihinde, 6 Mart 2019'dan beri kullandığım S10 Plus'ı geri vererek S20 Düz kullanmaya başladım. İlk başlarda tek küçük sıkıntım şarjın erken bitmesi ve hafif bir ısınma idi. Bunu da buradan ilk izlenimler olarak zaten yazmıştım foruma.

    Ancak Bugün 20 gün oldu kullanalı, şu anda en küçük bir şikayetim yok. S10 Plus a göre birçok artı yaşıyorum. Batarya oturdu artık en az 6 saat açık ekran alıyorum batarya %5'e inene kadar. Resimler çok iyi, odaklama sorunu yaşamıyorum. 30x zoom bence çok mükemmel ve yeterli. Telefonun boyutu nefis. Ne küçük ne büyük, taşıması büyük keyif S10 Plus'dan sonra.Üstüne sadece 2.300 TL vererek sahip oldum. Bu bana hiç de enayilik delilik, müsriflik gibi gelmiyor. Zengin değilim özel sektörde tek maaş ile aile geçindiriyorum. Eşim çalışmıyor 1 çocuğum var liseye gidiyor. Kendime ait arabam yok, şirket aracı kullanıyorum. Sadece oturduğumuz eve sahibiz. Ahım şahım bir maaş gelirim yok 3 asgari ücretin altında maaşım. Buna rağmen cebimden çıkan rakamı anlattığınız, abarttığınız boyutta görmüyorum. Telefon isteyebileceğim her performansı sağlıyor. Plus ya da Özellikle Ultra için konuşuyorsanız katılabilirim gereksizlik ve müsriflik yaklaşımlarınıza. Özellikle Ultra benim sahip olduğum performansın üstüne doğru dürüst bir şey koymadığı gibi bir de servet gibi bir rakam alıyor.

    Bu ailede en alınmayacak model S20 düzdür yazanlar oldu. Buna kesinlikle katılmıyorum. Bence bu düşüncenin tam tersi alınacak ilk tercih olan telefondur. Son düşünülecek is Ultra. Bunları çoğu telefon fanlarının yaptığı gibi sahip olduğun telefon en iyisidir bencilliği ile yazmıyorum. Objektif olarak değerlendirip yazıyorum. Genelde en iyi teknik özellikler olan modeli kullanmaya çalışırım ama bu defa bu şekilde davransaydım asıl müsrif ben olurdum. Ölçtüm biçtim ona göre aldım ve çok memnun kaldım.

    Bence bu telefon 1 sene kullandığım S10 Plusdan Çok daha akıcı, hızlı, ekran görüntüsü çok daha iyi, boyutu mükemmel, boyutuna göre şarj dayanma süresi nefis, çektiği resimler çok daha iyi, ön kamerası çok daha iyi, en önemlisi ses kalitesi ve çekim gücü mükemmel. İzmirli ve Turkcel'li olmama rağmen daha 20 gündür 1 kere bile kopma yaşamadım. S10 Plus ile günde en az 5 kere yaşıyordum ve satma kararı için bardağı bu taşırmıştı. Telefonun tasarımı çok güzel, arkadaki kamera bölümü diğer S20 üyelerine göre en zarif duranı.

    Dediğim gibi daha önce S5, S7, S9, Asus Zenfone 5, A8 2018, S10 Plus kullandım ve ilk defa bir telefondan bu derece tatmin oluyorum.

    Ben aynı zamanda şirket telefonu olarak İphone 6 kullandım ve halen İphone 8 ile ipad de kullanıyorum. Bana kimse Apple cihazını beğendiremez, dünyada kalan tek akıllı cihaz olsa bile para verip kullanmak istemem. İş telefonu diye mecburen sadece çağrı yapmak ve cevaplamak için kullanıyorum. Hafta sonları ve izinlerde yönlendirme yapıp taşımak bile istemiyorum evde atıp bırakıyorum bir köşeye. Tam bir Samsung fanı sayılamam, sadece güveniyorum bu markaya. Ben android fanı olarak kendimi görüyorum. O nedenle çok tavsiye alan Asus Zenfone 5 i 8 ay kadar kullandım bir ara. Vasat bir telefondu sattım, A8 2018 e geçtim onu da iki ay kullanıp S10 Plus a geçtim. S serileri beni daha çok cezbediyor. Note almayı bir gün bile düşünmem çünkü boyutları gereksiz büyük ve hantal. One Plus, Huawei, Xiaomi gibi telefonları burada bir çoğunuz övüp duruyor, Asus deneyimi sonrası hiç niyetim yok bu markalara girmem güven duymuyorum.

    Bu yazıyı bu telefonları araştırıp almayı düşünenler için yazıyorum. Yukarıda bir çok forumdaş sürekli yerin dibine batırıyor bu cihazları. Bence gereksiz yere olumsuz örnek olup sizleri soğutuyorlar. Kendilerince belki haklıdırlar. Ama size samimi olarak tekrar yazıyorum bu telefon beni 7 senedir kullandığım cihazlar içinde en çok tatmin eden cihaz oldu ve inanın bir gram bile sorun yaşamıyorum. Samsung ile hiç bir bağlantım yok, ama almanızı tavsiye ediyorum (Düz S20 için ama)

    Herkese sağlıklı günler dilerim.

    Son ilave: Atladığım ama değinmek istediğim bir konu daha var. Snapdragon niye yok diye bu kadar dünyanın karartılıp dertli olunması ve takıntı yapılmasını da çok tasvip etmiyorum. Exynos işlemci ile kaybettiğimizi sandığımız detaylar bence o kadar küçük ki algılamak için bu kadar hassas ölçümler testler yapılan bir şey için yıllardır dertli olup enseyi karartmak doğru değil bence. Dünyada neredeyse her yerde bu işlemci olduğunu bile bile on ya da yüz binlerce kişi bu cihazları yinede alıyor. Bu konu artık kapanmalı bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssavtak -- 25 Mart 2020; 17:26:34 >




  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Düşmüş rakamlarla işin matematiğini döktüm zaten ortaya.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.