Şimdi Ara

Yurtdışına kaçan seküler vatandaşlaramızdan Cennet yaşam videoları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
7
Favori
13.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuda hiç bir şekilde,sizin aşağılama tabirlerinizle,hakaretsel değiminizle koyun akpli, rte fanı gurbetçi kullanılmamıştır, kullanılan insanlar Türkiyede iyi güç,gelir sahibi seküler tarz dediğimiz insanlardan oluşmaktadır...
    Zaman buldukça videoları çoğaltıcam












    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 22:41:19 >







  • Kerimcem, bir de Turkce ogrenebilsen derdini anlatabileceksin ama o da olacak umarim.

    "aşağlıycı hakaretsel sınıfsal değiminizle" bu muazzam bir tanimlama olmus, ne demek istedigin konsunda zerre firkim yok muhtemelen senin de yok ama ben artik bundan sonra gerekli gereksiz her yerde kullanacagim bu kalibi.


    Kanada tek basina yetmez ama, biraz da Almanya, ABD, Hollanda, Iskandinav ulkelerine goc edenleri de koy.
    Ben kerimcem'e laf ediyorum bilgi ve tecrubesi olmadan bol keseden salliyor diye ama yalniz da degil, bir suru arkadas var boyle.

    Her ulkeye gocmen olarak gitmenin prosedurleri ve her ulkenin gocmenlere karsi yasam kosullari farkli. ABD ile Avrupa'yi bir tutmak anlamsiz, hadi onu gectim Avrupa'daki ulkeler bile ayni degil. Portekiz'e gcen birisi ile Isvec'e gocen insanlarin tecrubeleri arasinda dunya kadar fark var. Hatta her insanin ayri hikayesi var.

    Ben Hollanda'ya goc ettim, soyleyeceklerim sadece Hollanda icin gecerli

    Hollanda'ya goc edecekseniz ya evlenip aile birlestirmesi ile gideceksiniz ya da nitelikli gocmen ( kennismigrant ) olarak. Bu ikisi arasinda daglar kadar fark var

    Kennismigrant olmanin avantajlari

    - Nitelikli gocmenlik icin yillik en az 56 bin ( brut ) maasli bir is bulmaniz gerekli. Diploma sarti yok.
    - Esiniz ya da sevgiliniz ( evli olmaya gerek yok, 6 aydan uzun suredir birlikte oldugunuzu kanitlamaniz yeterli. Tatil fotograflari olur, ayni adrese gelen fatura olur kabul edilir deliller ) calisma izni direkt alir.
    - 5 yil boyunca gelirinizin %30'u vergiden muaf tutulur. Yukarida bahsettigim en az maasta dahi aylik net farki 700€ civarida bu vergi avantajinin
    - Ehliyetinizi sorgusuz sualsiz Hollanda ehliyeti ile degistirebilirsiniz
    - Calisma izniniz sirkete bagli olur 3 yil boyunca. Eger isten ayrilirsaniz yanlis hatirmamiyorsam 3 ay is arama izniniz var, 3 ay icinde is bulamazsaniz donersiniz.
    - Size teklif verecek olan sirket %99 ihtimalle ingilizce konusulan bir yerdir, Dutch bilmeden is hayatiniza devam edebilirsiniz

    Aile birlestirme ile ilgili tecrubem yok, o yuzden yazmayacagim.


    Bu kosullarda Hollanda'ya gelen adam cok buyuk ihtimalle yazilimcidir, gerci kalanlari da buyuk ihtimalle bankaci, elektronik muhendisi, genetik muhendisi, akademisyen. Isletme, iktisat, hukuk gibi bolumlerden mezunsaniz nitelikli gocmen olarak gelme sansiniz cok cok az cunku bu tarz isler icin yurtdisindan adam aramiyorlar.

    Minimim maasla gelen adamin neet maasi 3700€ civari olur. Bunun uzerinden saglik sigortasini ( 100-110 civari ) ve emekliligi kendi oder cebine 3500€ civari kalir.
    En buyuk yasam masrafi ev kirasi. Ilk yil gelenler buyuk hevesle Amsterdam'da sehir icinde ev tutar, 1700-1800 civari para verir aylik. Aradan 1-2 sene gecince mortgage ile ev alir sehir merkezinin disinda aylik 1300-1400 taksit oder. Merkezin iyice disina cikayim derseniz bu taksit ile mustakil, bahceli ev alirsaniz. Aylik 400€ lease yaparak tesla model 3'de alirsiniz.

    Minimum maasla gelen birisi 3700'un 1700'unu sehir merkezinde eve kira olarak verir geri kalan 2000 ile tek basina iyiyse krallar gibi olmasa da lord gibi hayat surer. Aile olarak gelirse biraz daha dikkatli olmasi gerekir. Eger esi de is bulup calisirsa ( buna gelecegim ) iste o zaman krallar gibi yasar.

    Buraya gelip de pisman olan nitelikli gocmen gormedim. Insanin canini sikan seyler var mi, elbette var basta hava kosullari ve yemekler olmak uzere. Buna da alisiyor insan zamanla. Alisamasaniz da yilda 6 hafta tatil var. Eger okula giden cocugu yoksa insanlar yazin tatile gitmez, Amsterdam'da kalir aksam 23'te kararan havanin keyfini cikartir. Sabah ise toplu tasima ya da bisikletle 30-40 dakikada gider ( Benim ev - is arasi 10 km bisikletle 30-35 dakika arasinda gidiyorum ) trafik derdi yasamaz. Aksam 6'da isten cikar 6:30'da parkta arkadaslari ile bulusur mangalini yapar. Gece yarisina kadar takilir, ardindan bisikletine atlar evine gider guven icerisinde. Bu para ile satin alinabilecek bir sey degil.

    Is konusunda en cok sikinti yasayanlar benim gorebildigim kadariyla esi/sevgilisi ile beraber gelen, yazilimci/it sektorunde tecrubesi olmayan kadinlar. Turk kadinlarimizin hepsi prenses oldugu icin her seyin en iyisine layiklar, o yuzden gundelik islerde calismayi pek kabul etmezler. Misal abla avukat ise illa ki burada da avukatlik yapmak ister ki baro sinavini vermesi mumkun degildir hem dil hem de okul denkligi yuzunden, evinde oturur. Ayni sartlarda gelmis yabanci bir kadin ise garsonluk dahil olmak uzere her turlu isi yapar ( neden yapmasin, ayip degil alin teri ile para kazanmak kimse de garson diye bir baskasini asagilayamaz ) asgari ucret olarak 1600€ alir mis gibi. Bu para yukarida bahsettigim gibi bir ev taksidini rahatlikla oder.

    Bir baska mesele de Turkiye'de kendisini zengin zanneden beyaz yakalinin hayal kirikligi. Ortalama ustu yazilimci Turkiye'de her hafta sonu kahvaltisini disarida yapabilir, her yere taksi ya da arabasiyla gidebilir, evde ampul patlasa adam cagirir degistirmeye ama burada isler boyle degil. Disarida yemek pahalidir, genel mudurun dahi ogle yemegini evden getirmesi gayet normaldir. Evde badana yapilacaksa bir kac bin eurp vermektense insanlar bir hafta yillik izin alir kendisi halleder. Kisin yagmur altinda lastigi patlamis bisikleti ters cevirip yama yapan takim elbiseli adam, topuklu ayakkabi giymis is kadini gormek normaldir. Eger bu kosullari bastan kabul edip gelirseniz mutlu olursunuz.

    Haftada 40 saat calisir, 6 hafta yillik izin ile senede 2 kez tropikal ulkelerde tatil yaparsiniz. Egitim sistemi gayet iyidir, okul icin universiteye kadar 5 kurus vermez hic kimse. Gencler 16 yasina gelince part time calismaya baslar, universite parasini biriktirir ( yillik 2000€ civari ), lise bitince sirt cantasini alir dunyayi gezer bir sene geri donunce kaydini yaptirir okur istedigi bolumu.

    Hic kimse size giydiginiz, yediginiz, ictiginiz icin laf edemez. Kac cocuk yapacaginizi soylemez, sizi vatan hainligi ile suclamaz, basbakani/krali elestirdiniz diye kapiniza polis gelmez.
    Beyler şu pazarlamacının palavralarına inanıp konusunu öne çıkarmayın yahu.

    Adam ne doğru düzgün Türkçe biliyor ne İngilizce. Youtube'u yutube diye okuyan bir tip, ciddiye almazsanız gider. Yurt dışına çıksa sudan çıkmış balığa dönecek adam burada yurt dışı dersi veriyor.

    Videolardan sadece sonuncusunu daha önce izlemiştim. O kazandıkları birim ile burada yaşam diye video bile çekemezsin, hala gelmiş boş yapıyorsun.

    Seküler kesim diye vasıfsız tipleri koymuş. Kişinin görüşü değil vasfı önemli, bunu anlayamayan bir pazarlamacı.
  • Kerimcem, bir de Turkce ogrenebilsen derdini anlatabileceksin ama o da olacak umarim.

    "aşağlıycı hakaretsel sınıfsal değiminizle" bu muazzam bir tanimlama olmus, ne demek istedigin konsunda zerre firkim yok muhtemelen senin de yok ama ben artik bundan sonra gerekli gereksiz her yerde kullanacagim bu kalibi.


    Kanada tek basina yetmez ama, biraz da Almanya, ABD, Hollanda, Iskandinav ulkelerine goc edenleri de koy.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 11 Şubat 2020; 12:53:48 >
  • Bu durum icin uygun bir akraban kesin vardir ondan bahset sen ondan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi Arabistan bol deve sidiği,bol güneş kum,şeriat...
    daha ne ister ki bi gerici?
    laiklik deyince 220 volt yemiş gibi çapılanlara tavsiyedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 11 Şubat 2020; 15:50:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tla776

    Bu durum icin uygun bir akraban kesin vardir ondan bahset sen ondan
    hatta 4 tane var ama işfa edemem ünlü değiller genel olarak şoyle soyleyebilirim hayatları sadece burda cennet avm den, tatil beldelerinden çıkmıyorlar ailecek (sadece türkiyede),kıskanmıyor değilim tabi,tabiki yurtdışının şartları daha iyi benim konudaki amacım gelişmiş ülkelerde cennetimsi bir hayat sizi bekliyor uyduruğunu kırmak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 13:10:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    Bu mesaj silindi.
    Isimize gelmeyince degil, her daim kotu Turkcen.

    Benim herhangi bir video koyma niyetim yok, ne anlatmaya calistigini anlayamadim malesef.

    Her seyi para olarak gordugun icin, insanlarin Turkiye'den goc etme sebebini de para olarak goruyorsun. Sana bunu defalarca anlatmaya calistim, ama verdigin cevaplar "eltimin kayninin bacanagi Turkiye'de 100 milyar kazaniyordu aylik Almanya'ya gitti asgari ucretle calisiyor" dan ileriye gidemiyor malesef.

    "Super beyin Turk" de cok guzel tanimlamymis, bunu da kullanirim ben ama kendim icin degil. Silikon vadisinde degil Amsterdam'da yazilimciyim ben o kadar yetenegim yok malesef.


    Yurtdışına kaçan seküler vatandaşlaramızdan Cennet yaşam videoları..




  • Begenmeyen doner birader oraya gidip orda kalip bir de aglayan karaktersizdir serefsizdir yalancıdır cok cok istisnalar haric

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Begenmeyen doner birader oraya gidip orda kalip bir de aglayan karaktersizdir serefsizdir yalancıdır cok cok istisnalar haric
    gitme nedenleri zaten genel olarak akp ,rte ,islam ,batıcılık, demokrasi ,özgürlük bu kaçanların çoğunun refahları Türkiyede kat kat daha iyi zaten videoları izle anlarsın... kadın türkiyenin en ünlü ünivertesinde mühendis laborant gidip kanadada salam doğruyor yer süpürüyor batının poku bile altındır kafasıyla

    o adamda 3 dili ana dili gibi konuşan iyi okul mezunu konfreans çevirmeni karısı avukat ama gidip orda ara eleman olmuş, kanadada zar zor geçindiğini sık sık dile getiriyor zaten boyle objektif dürüst insanları alnından öperim....

    babasının türkiyede mağza zincirleri olup abd de cennet hayat yaşıyorum diyen çakma youtuberlardan dürüstler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 13:24:46 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Senin her kosula uygun tanidigin oldugu icin hic sasirmadim.
    En alttaki videoyu izlemistim ama gene izledim.
    Turkiyede istanbulda bir asgari ucret, birde part time gelirle iki kisi yasayip birde yuksek lisans ucretini biriktir ondan sonra konusalim . Bak zor sartlarda yasiyor dedigin insanlar bunu yapiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tla776

    Senin her kosula uygun tanidigin oldugu icin hic sasirmadim.
    En alttaki videoyu izlemistim ama gene izledim.
    Turkiyede istanbulda bir asgari ucret, birde part time gelirle iki kisi yasayip birde yuksek lisans ucretini biriktir ondan sonra konusalim . Bak zor sartlarda yasiyor dedigin insanlar bunu yapiyorlar.
    ben buurda alamanya biziğğğ kıskanıyor filan demedim yurtdışı bizden daha refahda demedim, halen başka dünyalardasınız, cizilen cennet hollywood stüdyosu vari hayat hiç bir yerde emek ter akıtmayana hiç biryerde yokve hayat kalitesi heryerde senin statüne gore nokta...
    ha burdan zengin ailden gitmiyorsan çok vasıflıda değilsen oranın surisi sen oluyon..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 13:30:13 >




  • Kendi ulkesinde basaramayan, baska yerde nasil basarsin ki? Bu videodakiler zaten basarili insanlar. Para sorunlari yok, sabahtan aksama fakir edebiyati yapmiyorlar belli ki. Calisan kazaniyor. Yine de gercekleri gorun, Turkiye de basarili olmus biri zaten HERYEr de basarili olur. Amerika, Kanada, Almanya daha kendi ulkesinde basarisiz olmus vasifsizi ne yapsin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

    Kendi ulkesinde basaramayan, baska yerde nasil basarsin ki? Bu videodakiler zaten basarili insanlar. Para sorunlari yok, sabahtan aksama fakir edebiyati yapmiyorlar belli ki. Calisan kazaniyor. Yine de gercekleri gorun, Turkiye de basarili olmus biri zaten HERYEr de basarili olur. Amerika, Kanada, Almanya daha kendi ulkesinde basarisiz olmus vasifsizi ne yapsin?
    sende yanlış çözümlemisin çoğu kanadada zar zor geçiniyor Türkiyede yaptıkları diploma ve kariyer oralarda çöp niteliğinde çünkü hepsi sürünüyor desem ilk yıllarında desem yeri..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    sende yanlış çözümlemisin çoğu kanadada zar zor geçiniyor Türkiyede yaptıkları diploma ve kariyer oralarda çöp niteliğinde çünkü hepsi sürünüyor desem ilk yıllarında desem yeri..

    Alıntıları Göster
    Orasi zaten Allah in emri, onu ekstra belirtme geregi duymadim. Sadece demek istedigim nokta mesela adamin yabanci dili yok, sabahtan aksama kadar yaziyor. Baska ulkedeki market fiyatini, maaslari hatta sokaklari falan biliyor Google Maps den gezerek.

    Simdi bu adam basarili olabilir mi? Mumkun degil. Gecinme kisminda haklisin, Avrupa disaridan bakinca guzel gorunur ama kit kanaat gecinirsin. Ay sonuna eline kalir biraz para, artik harca harca bitmez. Tum fabrikada calisan isciler falan jakuzili ultra luks villa sahibi ama gizliyorlar iste.

    Hocam isin sonu, 3 kurusa vatanini satan 5 kurusa neler neler yapmaz... Benim korkum Allah korusun bir gun ulkemiz cidden bir dar bogaza girerse, dusman kuvvetleri gercekten parmagini oynatmadan kaos yaratabilirler. Cok bati asigi var. Bir pasaporta, doviz paraya tav olacak ne yazik ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    Bu mesaj silindi.
    Orada poşet taşısan buradan 10 kat rahat yaşıyorsun. Üstüne bir çok aptalca yasayan, kurallardan bi haber insandan kurtuluyorsun.



    Geriye ne kalıyor zaten? Giden insanlar da bu huzur için gidiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    sende yanlış çözümlemisin çoğu kanadada zar zor geçiniyor Türkiyede yaptıkları diploma ve kariyer oralarda çöp niteliğinde çünkü hepsi sürünüyor desem ilk yıllarında desem yeri..

    Alıntıları Göster
    Kerimcem, şu forumda uzun zamandir yurt dışında yaşam ve kariyer konusunda dersler veriyorsun herkese.

    Allah aşkına bir soylesene bunların dayanağı nedir?
    Kaç yıl yaşadın çalıştın yurtdışında, akademik kariyerin nedir ki Turkiye'de yaptığın ( diploma yapmak, bu da süper terim ) diplomanın yurtdışında değeri olmadı? Hangi üniversiteden hangi bolumden mezunsun?

    Yurtdışında yasayan insanlara dahi haddini bildiriyorsun, ne kadar deneyimin var bahsettiklerin hakkinda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    o senin hayali dünyan yok 50+ kattır bence miamide bronzlaşıp ,akşam klup klup geziyorlardır sizin ütopyalarınızda her şey mümkün...zengin çocukları yotubeden köşeyi donenler hesaplarına bakmandandır o kardashian ailesini instagramından sil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 13:55:28 >
  • Beyler şu pazarlamacının palavralarına inanıp konusunu öne çıkarmayın yahu.

    Adam ne doğru düzgün Türkçe biliyor ne İngilizce. Youtube'u yutube diye okuyan bir tip, ciddiye almazsanız gider. Yurt dışına çıksa sudan çıkmış balığa dönecek adam burada yurt dışı dersi veriyor.

    Videolardan sadece sonuncusunu daha önce izlemiştim. O kazandıkları birim ile burada yaşam diye video bile çekemezsin, hala gelmiş boş yapıyorsun.

    Seküler kesim diye vasıfsız tipleri koymuş. Kişinin görüşü değil vasfı önemli, bunu anlayamayan bir pazarlamacı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 11 Şubat 2020; 14:0:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Beyler şu pazarlamacının palavralarına inanıp konusunu öne çıkarmayın yahu.

    Adam ne doğru düzgün Türkçe biliyor ne İngilizce. Youtube'u yutube diye okuyan bir tip, ciddiye almazsanız gider. Yurt dışına çıksa sudan çıkmış balığa dönecek adam burada yurt dışı dersi veriyor.

    Videolardan sadece sonuncusunu daha önce izlemiştim. O kazandıkları birim ile burada yaşam diye video bile çekemezsin, hala gelmiş boş yapıyorsun.

    Seküler kesim diye vasıfsız tipleri koymuş. Kişinin görüşü değil vasfı önemli, bunu anlayamayan bir pazarlamacı.
    vasıfsız mı muhahahaha gülmekten ölücem artık hatta senin karşıdan boş boş bakıcağın bir kültürdeler...git incele...izlemeyipte sallaldığın nekadar belli...en alttakiler odtü çıkışlı üstekiler türkiyenin en iyi ünivertslerinden mezun ve kalifeyeli çalışan türkiyede..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 14:2:40 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kerimcem git bir lise falan bitir önce, sonra bunlara kafa yorarsın. Açıktan falan da olur bak.

    Vasıfsız evet, vasıflı bir arkadaşım var bak TX Austin üniversitesinde doktora öğrencisi, öğrenci olarak aldığı maaş 2000 dolar, bu sene doktorası bitiyor ortalama yıllık 140.000 dolar maaşla başlayacak. Kendisi Koç EE/Fizik mezunu. Vasıf dediğin böyle olur. Burada okunan üniversitelerin %90'ı yurtdışında ÇÖP, taptığın AKP sağolsun her yeri üniversite yaptı.

    Sen vasfı kendine göre kıyaslıyorsun sanırım. Sana göre liseyi bitiren vasıflı tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 11 Şubat 2020; 14:5:33 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.