Şimdi Ara

Arızalı iPhone 8 mağduriyetim.(24.02.2020 Güncellendi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar. 30 Mayıs 2019’da Vatan Bilgisayar Tekirdağ şubesi’nden aldığım cihazımı 04.02.2020 tarihine kadar sıkıntısız kullandım. Aynı gün öğlene doğru mikrofonun yanındaki yani alttaki hoparlörden ses gelmemeye başladı tamamen ses kesildi. Öncelikle tabii ki satın aldığım yere Vatan Bilgisayar’a gittim bana cihazın ofis iletişim diye bir servis var Kocaeli’de, cihaz oraya gidecek haberiniz olsun diyince anında geri alıp Apple’ı aradım.
    Sergen Bey diye birisiyle görüşüp telefonu Apple’dan başka kimsenin ellemesini istemediğimi kendim dahi aldığım günden beri ekran koruyucusunu ve kabını çıkartmadan sadece bezle sildiğimi söyledim. Bana İstanbula getirebilirsiniz veya Tekira Avm’de Gürgençler Yetkili Servis var oraya da gidebilirsiniz dedi. Bende cevaben böyle bir yerin olduğunu bildiğimi fakat yetkili servis yazmasına rağmen güvenemediğimi söyledim fakat hiç bir sorun olmayacağını Apple’a teslim etmiş gibi edebilirsini dedi. Bende böylelikle Gürgençler servisinin yolunu tuttum. Cihazı götürüp akşam saat 9 civarıydı teslim ettim.
    Asıl olay şimdi başlıyor. 07.02.2020 Cuma günü Gürgençler servisinden “Cihazınız ücretli servise uygundur” şeklinde mesaj geldi. Bunun üzerine anında Gürgençler müşteri hizmetlerini aradım ve bana söylenilen “Cihazın hoparlörü orjinal olmadığı için garanti kapsamında değişim yapılamaz.” Bunu duyduktan sonra Gürgençler servisine gittiğimde cihazınız Apple onarım merkezi’nde o yüzden bir şey söyleyemem görmeden dedi. Ertesi gün 08.02.2020’de Apple müşteri hizmetlerini arayıp danışmana derdimi anlattığımda kıdemli danışmanımıza Şafak Hanıma veriyorum dedi ve aynı şekilde Şafak Hanıma da yaşadığım mağduriyeti detaylıca anlattım. Anlattıktan sonra dilerseniz itiraz talebi oluşturalım dedi ve itiraz talebi oluşturduk telefonun faturasını gönderdim vs. Pazartesi veya Salı günü itiraza cevap gelir geldiğinde bizzat sizi arayacağım dedi ve yaklaşık 1 saati geçen görüşmemiz sona erdi.
    Beni buraya kadar sabırla dinleyenlere teşekkür ederim. Şimdi sorum şu: Muhattap olduğum 3 firmanın (Apple - Vatan - Gürgençler) da suçlu olabileceğini düşünüyorum. Eğer itirazım geçersiz görülürse nasıl bir yol izlemeliyim ?.

    14.02.2020 Güncellendi.

    12.02.2020 Çarşamba günü Gürgençler servisinden “Cihazınız teslime hazırdır” mesajı aldım. Gittiğimde hiç bir işlem yapılmadan cihaz geri gelmişti. Apple onarım merkezinden gelen kağıtta “Ürününüzün çalışmaması, üzerinde yapılan yetkisiz değişikliklerden kaynaklanmaktır” yazısı vardı. Gürgençler servisine nasıl böyle bir şeyin mümkün olduğunu sorduğumda telefona bizim tarafımızdan herhangi bir müdahale bulunulmadı, kararı apple onarım merkezi tarafından verildiğini söyledi. Apple’ı arayıp durumu bildirdiğimizde bu kararın son karar mercii tarafından verildiğini kararın bozulamayacağı yönünde cevap aldık. Gürgençlerden çıktıktan sonra şansımı belki bir umut diye aldığımız yere Vatan Bilgisayara teslim ettim. Yine olmazsa son çare olarak THH’ye başvuracağım. Fakat bir sıkıntı telefonu kendi şirketimizin üzerine almıştık. Onunla ilgili prosedürleri takip edip hukuksal yola başvuracağım. Apple’dan gelen ve Gürgençlerden verilen kağıdı da ekliyorum. Yeni bir şey olursa yine haberdar edeceğim.

    24.02.2020(Güncel)
    Apple’dan aradılar. Sonuç yine aynı. Cihazı yine hiç bir değişiklik yapılmadan geri iadesini istedim. Cihaz gelir gelmez Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurumu yapıp hukuki süreci başlatacağım. Gelişme olduğunda tekrar bilgilendireceğim.

    Arızalı iPhone 8 mağduriyetim.(24.02.2020 Güncellendi.)
    Arızalı iPhone 8 mağduriyetim.(24.02.2020 Güncellendi.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeTLaG -- 24 Şubat 2020; 14:37:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • yani moralini bozmak istemem ama bu gibi durumlarda genelde servislerin verdikleri rapor kabul görüyor

    neticede mahkemeye versen bilirkişi olarak yine yetkili bir servis görevlendirilecek

    oda muhtemelen aynı raporun altına imza atacak

    umarım itirazın kabul edilir ve cihaz ya tamir edilir yada değiştirilir
  • Açıkçası ben de itirazımın geçerli olabileceğini düşünmüyorum fakat aklım almıyor jelatinini kendim açtığım bir cihazın hoparlörü nasıl orjinal olmaz ?. Telefonu düşürmüşsünüz hoparlör kırılmış patlamış çatlamış deseler anlayacağım ama nasıl nasıl yani kafayı yiyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun Apple bu çakallığı i 3 yıldır yapıyor direk thh başvurun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slymngbs48 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Apple'dan gelecek itiraz sonucundan sonra muhtemelen THH'de tekrar görüşeceğiz.
  • https://www.technopat.net/sosyal/konu/tueketici-hakem-heyetine-basvuru-rehberi.558402/

    Burda kapsamlı bir konu var hocam.

    Hoparlöre orjinal değil nasıl diyorlar hayret ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XeTLaG kullanıcısına yanıt
    3utools indirin view reporta basın değişen parçanızın seri no su yazar hoparlörden emin değilim ama apple desteğe seri nosunu verin ben değiştirmedim bu parçayı diye ilgilenecektirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Sinirden gülmeye başladım kendi kendime hocam sorma . Teşekkür ederim ihtiyacım olacak.
  • ixsmail kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim sağolun
  • XeTLaG kullanıcısına yanıt
    rica ederim. Şuradan da sorabilirsiniz. Burda da bilgililer var sayılır.https://www.facebook.com/groups/tuketicibasvurumerkezi/
  • İşini çözmezlerse tüketici hakem heyetine gidip mağduriyetini anlat ve mahkemeye ver.
    Ben iphone 7’yi yere fırlatmıştım ama cihaz çizilmemişti orjinal kılıf vardı üstünde. Daha sonra Apple Akasyaya götürdüm 3 gün içinde mail geldi telefonunuz değiştirildi diye. Tamir edemediler yenisini verdiler. Umarım sen de iyi bir haber alırsın. Apple normal şartlarda cihazda her şey orijinal ise sorun çıkarmaz. Bu arada sana verilen servis teslim kağıdı vs gibi ne alırsan hepsini sakla. Onlar sana sıkıntı yaparlarsa hakem heyetinde çok lazım olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma direkt acaba götürdüğünüz Apple Yetkili Servisi mi bir çakallık yapıp yalan söylediler ya da hoparlörü sahte bir şeyle değiştirdiler diye geldi ya da Vatan size baya sahte ürün falan sattı.

    Bu konu THH'ye taşınsa dahi lütfen kendinizi savunurken ya da yazarken 'Sıfır aldığınız garantisi olan bir üründe neden değişiklik yapacağınızı' belirtin. Bir tüketici zaten bozulduğunda garanti dahilinde olan bir ürünü neden kendi isteği ile değiştirsin böyle bir saçmalık olabilir mi?

    Sonuç nereye varacak gerçekten merak ettim, bu arada Apple ile görüşmenizde yetkili servislere güvenmediğinizi söylemiştiniz ya onları arayıp ne kadar haklıymışım di mi deyin bence :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Yakın arkadaşım air pods almıştı bir kaç ay kullandıktan sonra cızırtı gelmeye başladı. Benim verdiğim aynı Gürgençler servisine verdi ürünü ve sıfırını yolladılar hala inanamıyorum böyle bir şeyi yaşadığıma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Gerçekten kimi şikayet edeceğim bilmiyorum fakat bir önceki mesajımda belirttiğim gibi arkadaşımın air pod’u bozuldu benim verdiğim aynı servise verdi ve Apple yenisini yolladı. İşin sonu nereye varacak çok merak ediyorum şuan hala Vatan Bilgisayardan cevap bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk çıktığında suya dayanıklı olan xperia z telefonu aldığımda bu paralel ithalat resmi distribütör garantisi falan bunlara çok dikkat etmiyordum.
    Ne zamanki başım ağrıdı ondan sonra bu mevzulara dikkat etmeye başladım. Ondan sonra da marka elemelerine başladım. Hangisinin servisi memnun ediyor,
    hangisinin servisi yarı yolda bırakıyor. Samsung'un ismini veremeyeceğim bir teknik servisine girdim. Bunlar çok büyük bir firma işlerini yapıyoruz. Hatta koreliler falan geliyor kontrol ediyor. Hatta ilk curve samsung tvleri bunlar getirdi Türkiye'ye ve getirdikleri anda satılmıştı bu ürünler.
    İnan ki dersin koreliler kontrole geldiğine göre çok sağlam çalışıyorlar. Ama emin ol gram alakası yok. Teknik servis rezalet durumda. Adamların kendi ağlarına çektikleri kablolar bile senin benim ne iş yerimize ne de evimize çektirmeyeceğimiz uyduruk kablolar. Apple aslında daha önce de kullanmıştım ve çok memnundum. Sony sevgim hepsinden farklıdır.
    Sony'nin ve Sony Ericsson olduğu dönemin birçok telefonunu satın aldım. Ama baktım ki servis kalitesi ve müşteri memnuniyeti en iyi firma Apple, bende Apple ile devam etmeye karar verdim. O aldığım xperia z telefonun hakem heyeti sürecinde yaşadıklarım, gold bilgisayarı git gel git gel çektiğim rezillikler hani blog yazsam otur oku ibret al kıvamındaydı. Birkaç ay önce gittim iPhone 11 aldım. İnternetten veya teknoloji mağazalarından da alabilirdim fakat ben online Apple mağazasını tercih ettim. Sebebi ise, telefonumda arıza vs gibi durumlarda çok rahat tepelerine çökerim diye düşündüm. Yani araya ne teknosa ne de vatanı falan sokmak istemedim. Aldığın ürün belki apple garantili ama abi öyle şeyler yaşadım ki, elim gitmedi yani başka mağazadan almaya. Umarım çözersin bu durumu. İnsanın fena halde canını sıkıyor. Para vermişsin almışsın kullanıyorsun ama senden kaynaklı olmayan bir durumdan mağdur oluyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknode -- 18 Şubat 2020; 23:51:56 >




  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Haklısın buda bana çok büyük bir ders oldu. Boşuna demiyorlar babanın oğluna bile güvenme diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.