Şimdi Ara

Türkiye'deki ilk 5G canlı yayını Turkcell gerçekleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil iletişim teknolojisi olarak 5G herkesin gündeminde. Çip üreticilerin 5G uyumlu modem hazırlayabilmek, akıllı telefon üreticileri 5G ile çalışan cihaz konusunda yarışa öncülük edebilmek, operatörler de bu alandaki en güçlü servisi sunabilmek adına yarışıyor. Dünya genelindeki pek çok servis sağlayıcısında olduğu gibi ülkemizdeki operatörlerin hazırlıkları sürüyor. Son birkaç yıldır 5G üzerine ciddi testler yapan, gerçekleştirdiği Teknoloji Zirvesi'nde sürekli 5G çalışmalarından bahseden Turkcell, ilk defa 5G üzerinden maç yayını gerçekleştirdi.

     

    5G dönüşümü yapmak isteyen pek çok operatör, canlı yayınlar üzerinden merak uyandıran spor müsabakalarını 5G ile yayınlamayı tercih ediyor. Olimpiyatlardan yerel müsabakalara kadar önümüze gelen örneklerin önemli bir kısmı bu eksende planlanıyor. Turkcell'in yaptığı ilk 5G canlı yayın uygulaması, Tranbzonspor-Fenerbahçe futbol maçında oldu. Müsabaka yayını, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde Turkcell tarafından kurulan 5G test şebekesi üzerinden Piko TV adını taşıyan ve ülkemizde geliştirilen yerli yazılım kullanılarak başarıldı.

     

    Türkiye'deki ilk 5G canlı yayını Turkcell gerçekleştirdi

     

    Turkcell canlı yayını 5G üzerinden yayınlayabilmek için kurduğu test şebekesi için taşınabilirliği yüksek özel bir sırt çantası kullandı. Yayın kodlayıcısı ve batarya ile donatılan hafifletilmiş çanta yayın kamerasına bağlandı ve oradan gelen görüntüler 5G el terminali üzerinden yayın hattına hızlı, kesintisiz ve düşük gecikme süresi ile yüksek kaliteli olarak aktarıldı.  Türkiye'deki içerik yayıncılığı anlamında bir ilki temsil eden bu test ile ilgili olarak Turkcell kanadında Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin şunları söyledi:

     

    "Bugün Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Turkcell olarak en ileri teknolojileri hayatın her alanına yaymak adına çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. 5G’nin hayatımıza girmesiyle birlikte sadece endüstri ve üretim biçimlerinde değil her alanda değişikler olacak. Bunların başında ise televizyon yayıncılığı geliyor. 5G teknolojisinin getirdiği yüksek kapasiteli ve düşük gecikmeli veri iletim imkanı yayıncılık sektöründe farklı dünyaların ve deneyimlerin kapısını açacak. Bu sayede izleyiciler daha önce hiç karşılaşmadıkları yeniliklerle karşılaşacak.

     

    Bu canlı yayında da gördüğümüz gibi mevcut teknolojilerde birden fazla ekipman üzerinden sunulabilen hızlar 5G teknolojisi sayesinde tek bir el terminali ile sağlanabiliyor. Gigabit seviyesindeki veri gönderme hızları sayesinde 4K/8K gibi yüksek çözünürlüklü kaliteli kamera çekimleri, lokasyondan bağımsız olarak tek kameraman tarafından kolaylıkla yapılabiliyor ve evlerimizdeki televizyonlardan çok düşük gecikmeli olarak izlenebiliyor. Televizyon yayıncılığında olduğu gibi Turkcell’in güçlü altyapısıyla desteklenen 5G sayesinde sunacağımız yeni teknolojilerle hayatın her alanına dokunmaya devam edeceğiz."

     

    Türkiye'deki ilk 5G canlı yayını Turkcell gerçekleştirdi 

     

     

    Bu arada merak edenler olabilir, 5G yayın testi için bu müsabakanın seçilme nedeni tesadüf değil. Şenol Güneş Kompleksi'nin tüm dijital altyapısı daha önce Turkcell tarafından oluşturulmuş ve 5G uyumlu hale getirilmişti. Ülkemizdeki 5G testleri devam ediyor ama ticari olarak kullanıma sunulması için henüz net bir takvim bulunmuyor, zira 5G frekans tahsisinin yapılması gerekiyor. Cihaz üreticileri de 5G konusunda iddialı geliyor. Bu sene son çeyreğinde 5G uyumlu iPhone modellerinin tanıtılması beklenirken, Samsung hali hazırda S10 5G, Note 10 5G gibi cihazları satarken, Oppo'nun 5G'li cihazı ülkemizde operatör testlerinde kullanılmış, Xiaomi de 10 yeni 5G cihaz tanıtıcağını açıklamıştı. 




  • Turkcell = çakma işler

    Yazılımlarını nasıl yazdırdıklarını biliyoruz.

  • Reklamları izlediniz
  • Kaliteyi iyice düşürdüler yıllardır oturduğum mahalle ve evde hiç bir sorun yaşamiyordum 3 4 aydır ne kalite kaldı ne hizmet akşam mobilden internete girmek işkence. Defalarca bildirdim çözüm yok önümüzdeki döneme bakarız diyorlar sadece.


    Toplum ve medya algısı iyi olduğu sürece böyle devam ederler. 4.5G yerine 5G yazmış bir şey değiştirmeyecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • helal olsun💓

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5G bizim neyimize 3gb internete 35 tl vermeye devam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5G alt yapısı yok Türkiye’de. Olursa da çok sık baz istasyonu koyulması demek ve bu tehlikeli. Bu tehlikenin üzeri kapatılıyor şu anda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu Turkcell yeni birşey yapınca forumdakiler kafayı yiyor. Işte bu bu çekememezlik bile bi kullanma sebebi

    Aferim Turkcell sen böyle pahalı hizmet sat herkes seni kullanamasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Turkcell ile olan her konuda nerdeyse cevabınız var biraz eleştirildiği konu olsa atlı süvari gibi en ön safta savunucu olarak siz varsınız. fanboyluk seviyesini geçip 'paralı asker' olduğuna inanıyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git-Gel G kullanıcısına yanıt
    Evet fanıyım, paralı askeriyim, seni ilgilendiren kısım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 2 Şubat 2020; 16:0:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman müdürlerine falan bi söyleyi verde bizim mahalleye bi baksınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git-Gel G kullanıcısına yanıt
    Hemen iletiyorum, 3 vakte kadar sorunun giderilecektir.

    Iyi günler efenim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam 3 vakte kadar çözülürse sorunum maaşını turkcell yerine benden alacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git-Gel G kullanıcısına yanıt
    İnce düşüncen için teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5G den önce şu 4G adam edilsin.hala bazı mahallelerde tek istasyon var,ve artık yetmiyor.
  • Bundan sonra cakma 5G E avlanma donemi yani ASLINDA 4.5G ( LTE-A ) avlanacaktir ...

    Bu cakma isleri Amerika daki bazi operatorler yapmisti hemen sonrasi bu isi liyakati layigi le yapan firmalar dava acmis ve kazanmisti ...

    Bakalim Turkiye'de cakma hizmet veren yerler icin de davalar acilacak mi ? Toplu Davalar yani ...

  • nefendim kullanıcısına yanıt
    Turkcellin altyapisinda Huawei cikmazsa sasarim ...

  • Önce bir 4G kapsama alanını genişletsinler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.