Şimdi Ara

i5 6500 İLE GÜNCEL OYUNLARDA NEKADAR GİDİLİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar i5 6500 kullanıyorum rx 580 8gb ile birlikte rdr2 vs. güncel oyunlarda nekadar oynarım rahat bir şekilde ileriki zamanda elbette işlemci upgrade düşünüyorum.



  • İleriyi bırak şuan bile fazlasıyla yetersiz zaten. 4/4 devri biteli çok oldu.
  • harbi mi :(
  • emin ol 2.el r5 1600 temizinde 400 450 bulsan daha cok iş yapar su donemde
  • Değeri daha da düşmeden elden çıkar ryzene geç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4690 kullanıyorum iş görüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eski nesil 4/8 ler hala iş görürür ama onlarda topun ağzındalar yeni nesil 4/8 ler in hala gideri var gibi
  • Yahu siz saka misiniz? 4 cekirdek yetersiz bilmem ne diye zirvalamissiniz. RX580 ekran kartina fazlasiyla yeter. RX580'in eti ne budu ne ki darbogaz yapsin bu islemciye.

    Ote yandan RDR2 gibi modern oyunlari 60 fps ustunde oynamak icin 1080p cozunurlukte low ayarlarda oynamak gerekiyor. 40 fps medium ayarlarda da oynanabilir. Yani evet goturur bir muddet daha bu sistem. Ama oyle yuksek fps'ler, ultra ayarlar beklemek yanlis.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    6500'ün eti ne budu ne peki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi oyunlarda iş gördüğünü, daha doğrusu hangi işinizi gördüğünüze bağlı. Sizin kullanım amacınızla adamın kullanım amacı farklıdır ve adamın sizin işinize göre daha fazla işlemci gücüne ihtiyacı vardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rdr 2'yi yüksek ayarlarda oynamak için çok iyi bir sisteme sahip olmalısın. Sistemin iyi birkaç oyunda yeterli performansı alamadığın için paranı israf etme. Eğer sistemi değiştireceksen ryzen 3700x veya i7 gibi güçlü işlemciyle iyi bir ekran kartı almazsan değeceğini düşünmüyorum.
  • O zaman PC ile hiç uğraşmadan Xbox one x devam,series X çıkınca da onu alır devam ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devri bitti derken kime göre bitti? 2014'te aldığım i5 4590 işlemci ile full hd çözünürlükte tüm oyunları ayar kısmadan sorunsuz oynuyorum. Bugüne kadar sadece Star Wars Jedi:Fallen Order oynarken birkaç yerde anlık FPS düşüşü yaşadım. Ona rağmen ayar kısmadım. Yıllar içinde optimizasyon özürlü oyunları bile imzamdaki sistemle sorunsuz oynadım. Tamam Intel aşırı pahalı satıyor kabul ama bu forumdaki intel düşmanlığı nedir böyle? Güzel işlemcileri bile resmen öldürüyorlar (bakınız i7 4790K). Çözünürlüğü 2K'ya çeksek anlarım ama 1080p çözünürlükte halen yeterli işlemciler ancak ömrü tartışılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korialstrasz

    Devri bitti derken kime göre bitti? 2014'te aldığım i5 4590 işlemci ile full hd çözünürlükte tüm oyunları ayar kısmadan sorunsuz oynuyorum. Bugüne kadar sadece Star Wars Jedi:Fallen Order oynarken birkaç yerde anlık FPS düşüşü yaşadım. Ona rağmen ayar kısmadım. Yıllar içinde optimizasyon özürlü oyunları bile imzamdaki sistemle sorunsuz oynadım. Tamam Intel aşırı pahalı satıyor kabul ama bu forumdaki intel düşmanlığı nedir böyle? Güzel işlemcileri bile resmen öldürüyorlar (bakınız i7 4790K). Çözünürlüğü 2K'ya çeksek anlarım ama 1080p çözünürlükte halen yeterli işlemciler ancak ömrü tartışılır.
    Yanlış anlama da bu işlerden anlamadığın son cümlen ile bariz belli oluyor. 2K çözünürlükte işlemcinin önemi pek yoktur hele 4K da hiç yoktur asıl olay 1080p de yani işlemcinin önemi 1080p de anlaşılır.

    Ayrıca şu kafayı da anlamıyorum ''ben sorunsuz oynadım en ufak sorun yaşamadım o zaman nasıl bitti'' yahu sana sorunsuz oynamadın diyen mi var? bitti işte devri bu işlemcilerin bu kadar basit kalkıp da 4/4 işlemcileri mi tartışacaz? 6/6 işlemciler bile bitti onu bile tartışmam ki kalkıp bana rezalet ötesi 4/4 lerden bahsediyorsun. Benim gözümde hatta ne beni adam akıllı PC den anlayan kim varsa hepsini çözünde 4/4 işlemciler ÇÖPTÜR, YETERSİZDİR.

    Ayrıca senin sistemin nedir bilmiyorum ama sadece sen sorunsuz kullandığını sanıyorsun. GTX1070 kullanıyorum 6/12 OC lu 1600 den 3600 e geçtim fps ler çok ciddi oranda arttı ki OC lu 1600 de i5 6500 ün fersah fersah üstünde bir işlemci şimdi ben bu işlemciden bile daha iyisine geçince fps lerim ciddi oranda artıyor ama sen 4590 ın hala yeterli olduğundan bahsediyorsun? evet GT1030 kullanıp 30 fps e mahkum kalıyorsan yeterli kardeş gerçekten bunun üzerinde tartışmaya girmem git foruma konu aç 4590 yeterli mi diye millet sana cevabını verir.
  • 1080p üstü çönürlükte yük gpuya biniyor, doğru. RTS tarzı birşey oynamıyorsak işlemcinin pek bir önemi kalmıyor. Saçmalamışım biraz, kabul ediyorum. Bu işleri senin kadar bilip bilmediğimi bilmiyorum ama en azından insanlara çok bilmişlik taslamıyorum. İşlemci özellikle 1080p'de darboğaz yapabilir ki bunu yaşayan birçok kullanıcı var. Mesela i5 4460 ile GTX 1070 / GTX 1080 kullanıp darboğaz yaşayan arkadaşım var. Bizim düşüncemize gelince "şu kafayı anlamıyorum" diyorsun ama kendi düşüncene gelince "benim gözümde ... yok yetersiz, yok çöp" diyorsun. Biz de senin düşünceni anlamayalım o zaman.

    Bütçesi olan işlemcisini yeniler. Olmayan da ömrünü tamamlayana kadar kullanır. DH resmen technopata döndü. "Kanka i5 alma xx lira daha koy i7 al" veya "kanka o işlemci çöp hiç bulaşma" diyor herkes. İşlemci şu an 1080p'de çalışıyor mu? Çalışıyor. Evimde Autodesk Inventor bile kullanıyorum bu işlemci ile. Sen kendi deneyimini ve çevrendekini yazıyorsun. Ben de aynı şekilde kendiminkini ve çevremdekini. Sorun nerde burada? Sadece senin bildiğin doğru..

    Sorunsuz kullandığımı sanıyorum derken? 60 Hz monitör kullanıyorum. FPS'yi 400'e mi çıkarayım? 1080p 60 Hz monitörde 55-100 FPS arası değer görerek oynuyorum. Kullandığım sisteme, elde ettiğim değerlere, çevremde gözlemlediğim sonuçlara mı bakacağım yoksa milletin burada sentetik testlere vs. göre (çoğu zaman körü körüne) cevaplarına mı? Neyse bu konu uzar daha. Kalın sağlıcakla.
  • 20 fps Gta San Andreas oynarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PC Meraklısı Görkem

    20 fps Gta San Andreas oynarsın
    o kadar da öldürme :)
  • İ5 6400 rx580 sahibiyim. Ac comptetizione kasıyor. Pubg den ise hiç bahsetmiyorum. Artık rdr2 nasıl çalışır bilemiyorum. 1080pde oynuyorum bu arada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.