Şimdi Ara

Üniversite okuyan arkadaşlar NEYİNİZE GÜVENİYORSUNUZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
17
Favori
12.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üst edit 3:Arkadaşlar tabiki üniversitede arkadaş çevre edineceksiniz, eğleneceksiniz. Bunlar güzel şeyler yalnız üniversite bunlardan ibaret değil bunları yaparken bir yandan da kendi geleceğinizi düşünmeyi gözardı etmemek gerek bence.

    Üst edit 2:Arkadaşlar sanki kimse üniversite okumasın, üniversiteleri kapatın demişim gibi konuşanlar var. Ne anlamak istiyorsanız onu anlıyorsunuz. Üniversite okuyan arkadaşlar kendilerini güvence altına alsınlar demek istiyorum bundan nasıl kimse üniversite okumasın manasını çıkarıyorsunuz anlamış değilim.

    Üst edit: Bilgisayar müh 2. Sınıf öğrencisiyim aynı zamanda çalışıyorum, kendi mesleğimi yapıyorum. Bazılarınız kendimi avuttuğumu falan söylemiş onlara itafen yazıyorum. Yanlış gördüğünüz konularda eleştirmekte özgürsünüz ama karşınızdaki adamı tanımadan böyle yazmak olmaz.

    İşsizlik almış başını gitmiş, ekonomi kötü, fakirlik falan derken üniversite okuyan arkadaşlara bakıyorum da birçoğu sanki babasının holdingi varda orada işi hazırmış gibi davranmaya devam ediyorlar. Seviyesi düşük şakalar, pc oyunundan başka bir muhabbet yok, vizyon yok, hedef yok, yok, yok, yok arkadaşlar neyinize bu kadar güveniyorsunuz? Bu rahatlık nereden geliyor? Yoksa hepiniz doktor falan mı olacaksınız

    Gençlerin gelecek planlamadan haberi yok. Maalesef hep sonradan aklımız başımıza geliyor. Mezun olunca kafayı duvarlara vuracağınızı bile bile böyle takılmaya devam edin bakalım sonunuz ne olacak. Yoksa hepinizin millet vekili akrabası mı var

    Bakın arkadaşlar üniversite hayatı bir yanılsamadan ibaret, üniversitede ezberlediğiniz slaytlar sizi kurtarmaya yetmez. Elinizden gelen emeği göstermeniz lazım. Üniversite size bu imkanı ve zamanı sağlayan yer olmalı. İnanın bu bahsettiğim şey çok zor değil, sadece girişken olmanız gerekiyor. Artık kendinize gelin aynanın karşısına geçin ve bir tokatlayın kendinizi. "Ne yapıyorum ben mezun olunca ne olacak hayatım?" ,"Refaha ermek için ne yapmam gerekiyor?" Bu sorulara adam gibi cevap verebiliyor musunuz? Muhtemelen veremiyorsunuz birçokları gibi sizde hayatı şansa bırakmış yaşıyorsunuz. Vicdanınız bu şekilde nasıl rahat ediyor anlamıyorum bilen birisi bir anlatsın bakalım.

    Bakın şimdi elimden geldiğince üniversite okurken nasıl kendinize bir şeyler katabilirsiniz, nasıl iş bulur çalışırsınız vb şeyler hakkında bilgi vermeye çalışayım. Bunlar dışında da kendi fikirlerinizi yorumlarda belirtirseniz sevinirim zira bu konu oldukça ciddi bir konu ve BUNU CİDDİYE ALMASI GEREKEN GENÇLER BEYİNLERI UYUŞMUŞ BİR ŞEKİLDE HALA FORUMDA CSB YAZMAYA ÇALIŞIYORLAR. Ama aralarında sadece 1 kişiye bile yardımcı olabilirsek bu bile bizim için yeterli olacaktır.

    Öncelikle üniversite başladınız diyelim. Birçok kişi söyle düşünür "Oh be üniversiteye başladık artık biraz rahatlayalım ilk seneden de kasmayalım" bu düşünceye sakın girmeyin, ilk sene falan demeyin dikkatinizi verin, plan yapın. Her üniversitenin kendine göre imkanları vardır. İlk olarak üniversitenizin imkanlarını araştırın. Bunun en kolay üniversite hocalarıyla ve son sınıf öğrencileriyle konuşmaktır. Bölümünüzdeki başarılı öğrencileri bulun onlarla konuşun size yol göstersinler onların tecrübelerinden faydalanın. Soru sormaya çekinmeyin! Bunda çekinilecek hiçbir şey yok sizin geleceğiniz söz konusu. Bu insanlardan aldığınız bilgiler doğrultusunda bir değerlendirme yapıp kafanızda bir şeyleri şekillendirin.

    Hocalarla aranızı iyi tutmaya çalışın. Kaç kere hocaların öğrencilerine iş imkanı sağladığını duydum. İş, staj öğrencilikte önemli şeyler. Benim tavsiyem mesleğinizi üniversitede öğrenciyken yapmaya başlamanız. Bu size mezun olduğunuz zaman büyük bir avantaj sağlayacak. Kazandığınız iş tecrübesiyle hem çömezlikten kurtulacaksınız hemde asgari ücret belasından kurtulmuş olursunuz. O yüzden ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi. İş bulma konusunda hocalar ciddi yardımcı oluyor arkadaşlar. Adam gibi gidip derdinizi anlatın elbette bir yol göstereceklerdir.

    Faydalı kulüpleri, organizasyonları takip etmeye çalışın. Sektörden önemli iş adamları bu tarz toplantılara, konferanslara gelirler. Onlarla tanışın sorular sorun. Kendinizi alanınızda olabildiğince geliştirmeye çalışın. Fazladan 1 bilgi göz çıkarmaz. Eğer mesleğinizi seviyorsanız zaten bu dediklerimi zevkle yaparsınız.

    Daha anlatacak çok şey varda işin özü şu ki her şey sizin ellerinizde. Gençliğiniz hayatta en verimli olduğunuz zaman aralığı. Üniversite okumak için bu zamanı ayırıyorsunuz. Hayatınızdan 2 veya 4 yılı buraya harcıyorsunuz. Bu zamanın okey, batak oynayarak geçmesi sizinde içinizi yakmıyor mu? Maalesef ülkemizdeki üniversite öğrenicilerinin çoğu boşuna okuyorlar. Eğer okumasalar hayatta daha başarılı olurlar. Ama sürekli bir üniversite okuma sevdasıyla büyütüldüğümüz için durum bu oldu. Yıllarca 4 sene üniversite kazan diye kafamızın etini yediler. Kazanan da A101 de kazanmayan da ben anlamadım bu işi Ama aileleri de suçlamıyorum çünkü onların zamanında en dandik fakülteden mezun olan adam bile bir şekilde bir yerlere gelebiliyordu ama şimdi o iş imkansız.

    Her yer üniversite mezunuyken, eğitim bu kadar yerlerdeyken diğerlerinden farkımızın olması için ekstra çaba sarf etmemiz gerekiyor. Ama inanın bu zor değil ve böyle bir üniversite hayatı daha güzel. Çünkü kendinizi tatmin ediyorsunuz, gelecek kaygınız azalıyor. Hele birde kıyak bir iş bulduysanız 10 numara . Cebinize para da girer istediğiniz gibi gezer tozarsınız. Diğer türlü kyk kredisiyle geçinmeye çalışın mezun olunca 20 bin tl borç ohhhhh Tüm bu belalı görüp ona göre önlem alın.

    Her üniversiteliye bunları anlatıyorum sanırım millet de beni iyice kibirli belledi çok abarttığımı düşünenler falan da vardır kesin ama bana fark etmez. Şuana kadar birçok kişinin gözlerini açmasına yardımcı olduğuma inanıyorum. Bu bile bana yeter. Son bir şey hiçbir şey için geç değil. Ümitsizliğe kapılmayın, emek verin başardığınız göreceksiniz

    Herkese başarılar ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 31 Ocak 2020; 0:51:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • +9 okumayıp avunma itemi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SANA NE?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

    SANA NE?
    Şirket kur veya girişimcilik yapsan daha mantıklı değil mi etrafa bak şimdi önüne gelen herkes okuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadığımı kim söyledi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çalışacağım iyi değil en iyisi olacağım duydun mu beni en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alarak -- 28 Ocak 2020; 16:4:52 >
  • Güvenmiyorum zaten büyük ihtimalle issiz kalicam ya da dandik bir isim olicak ama bunu düzeltmek için enerjim yok malasef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Şirket kurup girişimcilik yapmak güzel fikirde herkesin yapabileceği bir iş değil. Zaten yapmaya gerek de yok. Bu tarz işler çok stresli olabiliyor. Eğer sağlam bir fikrin varsa ve yapabileceğine inanıyorsan olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumak güvence için aranan çare, tabii artık işe yaramıyor maalesef. Okumasan daha zor işin, iş kurmak ateşe atlamak seviyesinde ülkede. Herkes ortada kaldı ama umursayan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alarak kullanıcısına yanıt
    Yürü be kim tutar seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı bir konu hocam teşekkürler. Sizden isteğim bu konuyu tyt/ayt bölümüne açar mısınız? Benim gibi sınava hazırlanan öğrencilerde görmeli bu yazıyı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konu zihnimin bir tarafını meşgul ediyor hocam ama diğer yerlerde
    https://forum.donanimhaber.com/arkadaslar-hepimiz-kandiriliyoruz--139995468-6#140079556
    https://forum.donanimhaber.com/insanlar-neden-universite-okuyorlar--140347314-7#140407685
    bu tarz şeyler de var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam her zaman içinde o enerji var. Ama enerjini emen başka şeyler olabilir. Onlara dikkat etmeni öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk eğitim sistemi ve toplumun yapısı memur yetiştirmek,şirkette ssk lı işe girmek üzerine.
    Girişimcilik sıfır.
    ben dükkan açacağım dediğinde bir baba bile evladına destek olmuyor,hemen sen yapamazsın,o işler senin bildiğin kadar basit değil v.s. kısaca aile ve yakın akraba eş ve dost çevrem destek olmak yerine en büyük engel,en büyük köstek olarak karşına çıkıyor.
  • Konuyu görünce acaba ne mi açmışım diye bir an afallamadım değil.

    Şakası bir yana, haklısın ancak insanların elinden bir şey gelmiyor işte. Senin yapabileceklerin sana sunulan imkanlar ile doğru orantılıdır. Bugün gençlerin yaşadığı bu sıkıntıların temel sebebi yaşadığımız ülke coğrafyası ve yönetim. Ne yazık ki eğitimli insanların değer gördüğü bir dönemden geçmiyoruz ve çok kalabalık bir ülke olduk. Niteliksiz insanı geçtim, nitelikli olan insan da değer görmüyor artık. Bolluk ucuzluk getirir diye boşuna dememişler. Ülkenin nüfusunun 55 milyonu geçmemesi gerekiyordu. Her şeyin başı buradan geçiyor. Çok insan olunca haliyle işverenler şımardı. Aşırı seçici oldular. Sırf kendini kabul ettirmek için özel sektörde kadınlığını kullanmaya çalışan mı ararsın, yalakalık yapanlar mı dersin, neler neler...




  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam sınava hazırlanan arkadaşlar içinde açabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım eğitimin kalitesine, yurtiçi ve yurtdışında edindiğim tecrübelere, portföyüme kattığım yabancı dile güveniyorum.
    Yetmez ama evet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsmrc

    Aldığım eğitimin kalitesine, yurtiçi ve yurtdışında edindiğim tecrübelere, portföyüme kattığım yabancı dile güveniyorum.
    Yetmez ama evet.
    Şunu unutma evlat kibir ve ego seni rakiplerinden geriye götürür. Her zaman için alanında en iyisi olduğunu asla düşünmeden en kötüsüymüş gibi çalışmalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izayoi

    Şunu unutma evlat kibir ve ego seni rakiplerinden geriye götürür. Her zaman için alanında en iyisi olduğunu asla düşünmeden en kötüsüymüş gibi çalışmalısın.

    Alıntıları Göster
    Kibir ve ego yok burada. Durum tespiti var sadece.
    Yetkinliklerimin farkındayım ve rekabette kendime güveniyorum.
    Hep daha iyisi için çalışmalıyız kısmına katılıyorum sonuna kadar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.