Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (3275. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.378.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32733274327532763277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __nikolaus__

    Arkadaşlar özelde yapılan test sonucu ne zaman çıkıyor ?

    4 - 5 saat sonra

  • mwwo3.3 kullanıcısına yanıt

    Ambalaj

  • konunun içine etmeyin la komplocu tayfa. kıraathanelerde kapandı tabii başımıza kaldınız

  • nucro kullanıcısına yanıt

    Teknoloji ve tıbbın bu kadar ilerlediği bu zamanda sokağa çıkma yasakları ile sağlam insanlarda karantinaya alınıyor. Tarihte sağlıklı insanların karantinaya alınması gibi böyle bir gerzeklik yok. Maske insanlarda ayrıca sahte bir korunma hissi yaratıyor, halbuki bilinçsiz kullanımının boyutlarını sokağa çıktığımızda çevreye bakarak görüyoruz, iyice mikrop, bakteri yutup yayıyorlar. Ayrıca virüs maskeden geçer anlatamıyoruz. Maskeyi hasta insanların diğer sağlıklı insanların yanına gelirken takması doğru olabilir. Maske ile aldığımız oksijeni bile kesiyorlar.



    "Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi" Kanuni Sultan Süleyman

  • nucro kullanıcısına yanıt

    Kovid hastalarını günde yutmaları için 8 tane ilaç veriliyor. Diyelim ki; Kovid' in olmadığını düşünün ve ağır grip oldunuz size aynı bu Kovid de verilen ilaçlardan verildi acaba sonuç ne olurdu?

  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam da yok ,gittiğimizde soralım tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCR pozitif çıkmayan hastaya Favirpiravir verilemez.

    Uydurmayı bırakın artık sizin yüzünüzden insanlar ölmeye başladığında vicdanınız rahat edecek mi ?

    Hiç birinizin TIP bilgisi yok ayıptır günahtır milletin vebaline giriyorsunuz yeterseniz yettiniz artık

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Favipiravir, Japonya’da 2014 yılında geliştirilen ve influenza tedavisinde kullanılan, oral yolla alınan antiviral ajandır. 



    https://www.dw.com/tr/covid-19-deneysel-ila%C3%A7lar-tedavi-mi-ediyor-hasta-m%C4%B1/a-53626911



    hidroksiklorokin


    "Bazı hekimler daha çok profilaksi, yani koruma amaçlı kullanıma yönelik olarak önerdi. Birçok hekim kullandı. Hatta biz 'bunları almayın', dediğimizde kızdılar, dalga geçtiler. Enfeksiyon hekimleri olarak bizzat kendi meslektaşlarımız arasında zorluk yaşadığımız anlardan birisiydi. Çünkü o panik halinde 'Gemi batıyor, siz çekilin bakalım' der gibi bir tavırdı. Bir sürü yan etkileri oldu. Bazı arkadaşlarımız yoğun bakıma alındı. Üç vaka sunumundan ikisi doktor, koruma amaçlı almış, biri yoğun bakıma girecek kadar ağır yaşadı. Bu ilaca bağlı. Şu anda Amerikalı, Türk, Avrupalı kardiyologlar gösteriyor ki, kalp ritminin bozulması, kalp durmasına kadar varabilen bir yan etkisi olabiliyor. Yüzde 5 gibi bir oran bildiriliyor.


    Antibiyotikle birlikte alındığında yan etkilerin daha da tehlikeli boyutlara vardığı kaydediliyor. Enfeksiyon uzmanlarına göre, iyileşen insanların iyileşmesini ilaca bağlayacak bir veri yok."




    Favipiravir


    "Sakat doğumlara neden olan ilaç

    Türkiye’de Covid tedavisinde kullanılan bir başka ilaç favipiravir. Henüz kanıtlanmış bir etkisi yok. Ama yan etkileri belki daha da riskli. Prof. Tulunay, sakat doğumlara neden olduğunu savunuyor.


    Daha tehlikeli bir durumda. Geniş spektrumlu antiviral bir ilaç. Japonlar’ın bulduğu... Çin’e de patent verdi, Çin de yapıyor şimdi bu ilacı. Etkisi henüz belli değil ama en büyük tehlikesi, teratojenik olması. Yani doğan çocuklarda sakatlıkların ortaya çıkması. Aynen talidomitte olduğu gibi, kolsuz, bacaksız çocuk. 1960’larda dünya bu trajediyi yaşadı. Bunun üzerine çok ciddi tedbirler alınmıştı. Bu ilacın hem Japon hem diğer prospektüslerinde bu uyarı yer alıyor. Hamilelerde ve çocuk doğurma yaşında olanlarda kullanılmaması, kırmızı uyarıyla yazıyor.


    Prof. Tulunay’a göre favipiravir testislerde hasara neden olduğu için erkeklerin de çok dikkatli kullanması gerekiyor. "Tıp tarihinin kara lekesi" diye adlandırılan talidomit faciası, 1960’lı yıllarda hamile kadınların çok yaygın kullanması nedeniyle binlerce bebeğin el, kol, bacak gelişimleri olmadan dünyaya gelmesine sebep olan bir olay."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Kasım 2020; 12:9:1 >




  • İlaçların %80i zaten hamileler için uygun değildir. Bu tarz ilaç kullananlar da doktor kontrolünde takribi 2 yıl hamile kalmaması istenir.

    İşin ucun da ölüm olduğu için kusura bakmayın can her şey den önce gelir. Bu ilaçlar hamile bireylere verilmemektedir. Favirpiravirin tarihini anlatmanıza gerek yok.

    Sen hiç düşündün mü ? Sizin yüzünüzden bu ilacı kullanmayan biri vefat ederse ne olacak ? Bunun yükümlülüğümü alabiliyor musun ?

    Bu işin uzmanı bir doktor bile kendi hastası olmayan birisine sen bu ilacı kullanma diyemez bu yasal olarak suç teşkil eder.

    Doktor o ilacı verdiyse kişi kullanacak sizin aklınıza uyup kullanmaz ve ölürse ne olacak ?


    Artık bazı arkadaşlar yasal olarak suç işliyor başka forumlarda da gördüm Doktor veriyorsa kullanacaksın kardeşim yada doktor ile görüşeceksin durum değerlendirilecek.

    Siz başkalarına kullanmaması yönün de telkinlerde bulunmayın.





  • hong kong'da insanları test yapmaya teşvik etme amaçlı test yaptırıp pozitif çıkan kişilere 645 dolar yardım yapılıyormuş.


    Hong Kong’da koronavirüs testi pozitif çıkana 645 dolar | ŞARKUL AVSAT (aawsat.com)



    türkiye'de olsa pozitif olmayan bile gider hasta bulup sarılır öper.

  • BlackLead kullanıcısına yanıt

    aklıma geldi.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Belli ki verdiğim linki doğru dürüst okumamışsınız...Bakın bu tehdit dilini de bırakın önce burası her şeyin enine boyuna tartışabilineceği bir forum. Yok eğer öyle değilse ben daha bu konuya mesaj atmayı bırakırım ve siz kendi aranızda korku pompalar durursunuz. Örneğin Plaquenil (hidroksiklorokin) kovid 19 tedavisinde kullanıldı mı, kullanıldı peki bu ilacın kullanılması neden bırakıldı? ("Üç vaka sunumundan ikisi doktor, koruma amaçlı almış, biri yoğun bakıma girecek kadar ağır yaşadı. Bu ilaca bağlı." hem koronanın verdiği etki hemde bu ilacın yan etkisinin birleştiğini düşünün) Şimdilerde Remdesivir de artık tedavi sürecinden çıkarıldı neden acaba? Kaletra da öyle...Yanlış tedaviler sonucu ölenlerin veya hasar görenlerin vebalini siz mi vereceksiniz?



    https://www.izgazete.net/covid-19/dunya-saglik-orgutu-duyurdu-corona-ilaci-listeden-cikarildi-h56685.html


    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-54568834




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Kasım 2020; 14:22:13 >




  • avrupadan thy ile gelecek yabancı uryuklu arkidiş sordu da yeterli bilgi bulamadım

    salgın nedeniyle uçuş sigortası zorunluluğu var mı

    varsa nasıl yapılıye


    bilet alınırken sorulan seyahat sigortasından farklı birşeymiş  

  • Arkadaşım tehdit etmiyorum senin de benim de ilaç konusunda tavsiye vermeye hiç bir yetkimiz yok.

    sırf senin için demiyorum millet gaza gelip doktorun verdiği ilaçları kullanmaması yönünde telkin de bulunuyor.

  • https://tr.euronews.com/2020/04/25/fransa-da-covid-19-tedavisinde-agir-yan-etki-gorulen-vakalar-artti



    Fransız İlaç Güvenliği Ajansı (ANSM), koronavirüse karşı uygulanan bazı tedavilerin sonucunda yan etki gördüğünü bildirenlerin sayısında artış olduğunu açıkladı. 10 Nisan'da yaklaşık 100 yan etki vakası olduğunu belirten ajans, bu sayının 22 Nisan 321'e çıktığını ve yüzde 80'inin ağır durumlar olduğunu duyurdu.


    Vakaların yaklaşık üçte ikisinde yan etkilerin verilen ilaçla doğrudan bağlantılı olabileceği sonucuna varıldı. Bunların yarısından fazlasının hidroksiklorokin kullanıcıları olduğu, diğer vakaların ise Kaletra isimli ilaçtan kaynaklandığı ifade edildi.





  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Elbetteki doktorun işine karışacak değiliz. Bu haddimize değil. Hayatta olan ve haber edilen sonuçları da göz ardı edemeyiz. Bunları kafamızdan uydurmuyoruz, haberleri var, linkleri var. Hidroksiklorokin artık tedavi de yok. Kullananlara da geçmiş olsun.

  • DarkSerenity kullanıcısına yanıt

    maske yok maske burunların aşagısında

  • 5 kuruş destek vermeden cafeler restoranları kapattılar hiç birinin sesi çıkmıyor avrupada olcak böyle bi şey hepsi isyandaydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    5 kuruş destek vermeden cafeler restoranları kapattılar hiç birinin sesi çıkmıyor avrupada olcak böyle bi şey hepsi isyandaydı.

    sesi çıkacak kalmadı  

  • 
Sayfa: önceki 32733274327532763277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.