Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2986. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98.165
Cevap
238
Favori
4.378.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29842985298629872988
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vay babam vay. eylül-ekim-kasım ayları virüs resmen parti yapacak. okulların açılsalar bile açık kalabileceklerini düşünmüyorum artık ben. her şey bir yana çocukların sağlıkları bir yana



  • Peki Rusyanın çalışmalara daha önce başlayıp gizli tutma ihtimali var mıdır yoksa güvensiz safsata bir aşı haberini mi pompalıyor Rusya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -OdATA-

    Bir ilin valisi günlük 100 vaka geldiğini söylüyor, bakan 81 ilde günde 950 vaka var diyor. Kimse sorgulamıyor mu cidden?

    Biz ne yaşıyoruz biri bana anlatsın.

    Alıntıları Göster
    Valla ben sorgulamıyorum takipte etmiyorum, ilk baştan beri süreci ne şeffaf yönettiler nede gerçekle bağdaştılar.Bundan haftalar önce bakan kendi kendini ele verdi valiye gitmeye filan gerek yok.
  • fluox kullanıcısına yanıt
    Bir de övünenler var adamın arka planıyla. Onlar daha bir kraldan çok kralcı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.Doğukan

    Peki Rusyanın çalışmalara daha önce başlayıp gizli tutma ihtimali var mıdır yoksa güvensiz safsata bir aşı haberini mi pompalıyor Rusya
    Sanmıyorum, daha geçtiğimiz ay birkaç aşı şirketi rusyayı siber hırsızlıkla suçlamıştı.Rus hackerler büyük aşama kaydeden bazı şirketlerin siber alemde aşı dökümanlarını çalmaya çalışmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Bir de övünenler var adamın arka planıyla. Onlar daha bir kraldan çok kralcı.
    Bizim milletin sağcısıda solcusuda iki göz yaşı görünce yelkenleri fora indiriyor.Bakan yalandan ağladı sağlıkçılar hastalandı diye, bizimkiler hemen süreci iyi yönetildi diye adamın destekçisi oldu.Bu iktidar gittikten sonra bakalım bu sağlık bakanı kaç tane dava ile uğraşacak.Gerçi o'da kurtuluş yolunu bulmuş, WC'ye gitse sayın cumhurbaşkanımızın talimatı yazısını yapıştırıyor.
  • Komik birşey daha söyliyim, mesleğe yıllarını vermiş doktorların hastalık üzerine soyut kapsamlı konuşması(aforizmalar yapması) çok abes bence.
    Bir tanesi çıkar, bu koronavirüs döneminde çalışma yayınlayanlara baktım, hiçbiri hakemli değil der. Bu çalışmaların açık yayınlandığı site salgından sadece 5 ay önce açılmış, tesadüf mü der.
    Öbürü, bilindik şeyler zırvalar... lafı çeviriyorlar sanki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada da başladığı gibi Türkiye’de de 2. dalga başladı. Bunun sonucunu bazı sabitlemeler dolayısıyla hemen öğrenemeyeceğiz tabi.

    900 case 17 dead, tc’s constant.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 2 Ağustos 2020; 13:39:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ribas0

    Avrupada da başladığı gibi Türkiye’de de 2. dalga başladı. Bunun sonucunu bazı sabitlemeler dolayısıyla hemen öğrenemeyeceğiz tabi.

    900 case 17 dead, tc’s constant.
    Bayramdan sonra bi update bekliyorum, çok sürdü 900ler, artık dikkat çekiyo

    1100-25 nasıl?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaimaN

    Usta biz bu senin saydığın semptomların hepsini geçirdik ateşler icinde yattık her nefes acı veriyordu cok zorlanıyorduk. Az daha zorlasa acile gidecektik. Arkadaşımın ailesi acile gitmek zorunda kaldı ve 3 gün boyunca serum yedikten sonra anca kolunu kıpırdatacak hale geldiler. Ben bunu bu forumda söylediğimde "ya o zaman domuz gribi salgını vardı yürü lan ne coronası bilim karşıtı hede hödö" yazıldı. Ama geçen bir konu gördüm forumda ve ekşi sözlükte Aralık-Ocak aylarında yukarıda anlattığım semptomları yani birebir corona semptomlarını geçirdiğini söylüyor. Ya olmaz öyle şey sürü psikolojisiyle diyorlar diyorsan ekşi sözlüğe 2020 grip salgını yaz yazılanları oku hocam. Hadi diyelim corona olmadık, e arkadaş bu influenzanın coronadan aşağı kalır yanı yok neden kimse şeyine takmazken coronaya çıldırıp alarm veriyor? Influenzaya da aynı önlemler alınsa şu an olanları tebrik ederdim de influenzayı sallamayıp buna çıldırıp önlem almak iki yüzlülükten başka bir şey değil. Ben zaten covid-19 olduğunu ve atlattığımızı düşünüyorum. Influenza götüreceğini götürmüştür çoktan ama kimse günlük ölüm sayısına bakıp çılgına dönmedi. Bunu bana açıklar mısın lütfen?
    Influenza`dan dolayi global olcekte hastaneler kilitlenmedi, asla. Covid nedeniyle neredeyse durma noktasina geldi, cok sayida ulkede. O sokaga cikma yasaklari da bunun icindi, ise yaradilar. Ancak ekonomiler goctugu icin bir daha yapilamadi, yapilmayacak. Salgin cigirindan ciksa bile ekonomiler kapanmayacaklar.

    influenza`nin corona`dan asagi kalir yani yok ?

    Mortality for COVID-19 appears higher than for influenza, especially seasonal influenza. While the true mortality of COVID-19 will take some time to fully understand, the data we have so far indicate that the crude mortality ratio (the number of reported deaths divided by the reported cases) is between 3-4%, the infection mortality rate (the number of reported deaths divided by the number of infections) will be lower. For seasonal influenza, mortality is usually well below 0.1%. However, mortality is to a large extent determined by access to and quality of health care.

    0.1 ile 3-4 arasinda ne kadar fark var sizce ?

    Buyuk ihtimal gecirmediniz bu hastaligi cunku dunyanin %99`u da gecirmedi ama siz gecirmis gibi davranin ve gripten farki olmadigini dusunun. Benim icin sorun degil.

  • an agony A kullanıcısına yanıt
    Yine 1000’lere geldi sanırım dün bi 980 geldi..

    Eli kulağındadır dediğiniz rakamları açıklarlar. Fazla sırıtmıyor da hem kabul görür..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • Sağlık bakanı ipin ucunu kaçırdı herkesten büyük tepkiler alıyor şu an

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllar sonra Fahrettin Sabiti diye bi terim eklenecek alfabeye veya ata sözü olarak
  • ülkelerin ekonomi lokomotifi turizimdir hangi ülke dedi bu sene tatil yapmayın ,evden çıkmayın, plajları unutun diye tam aksine fransa ispanya italya bas bas reklam yaptı güvenliyiz gelin diye, hayat parayla dönüyor bu saatten sonra çok büyük bir patlama olmadığı sürece yasaklar masaklar hikaye herkes ekmeğinin derdinde..

    corona yaşıyorsuz maaşınız geliriniz kesilcek denilsin 3. günü isyana koşarsınız kolay iş değil o..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Ağustos 2020; 16:1:42 >
  • e ne oldu hani millet bayılıyordu fahrettin bey'e. herkes çok seviyordu. çok duygusal biriydi falan. bak noldu şimdi? taa o zamanlar gülüyordum böyle şeyler yazanlara. bu ülke akıllanmaz. müstehak.
  • BEN KORKTUM ARKADAŞ

    altaylı'nın bugünkü yazısından:
    "HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, "Sağlık Bakanlığı pandeminin başından bu yana ilk kez kontrolü elden kaçırmış gibi görünmenin yanı sıra, Bakan Koca’nın açıklamalarına olan güvende de ciddi bir erozyon var." düşüncesini dile getirdi.

    Altaylı, "Elbette ki, ilk günden bu yana Bakanlığın hasta sayısı ve vefatlarla ilgili verdiği rakamlara inanmayan şüpheci bir kesim her ülkede olduğu gibi mevcuttu ama özellikle hekim camiasında 'Bu sayılar bizim gözlemlerle de örtüşüyor' anlayışı hâkimdi genel olarak. Muhalif yönü ağır basan Türk Tabipler Birliği bile bakanlığın sayılarına çok da fazla itiraz etmiyordu." değerlendirmesinde bulundu.

    Altaylı, "Ancak son günlerde bu durum değişmeye başladı. Hem de muhaliflerin söylemleriyle değil, bilim adamlarının sayıları anlamlandırmasıyla. Covid-19 salgının başından bu yana Türkiye’de genel olarak güven veren iki isim vardı.Bunlardan biri Prof. Ateş Kara, diğeri ise Prof. Mehmet Ceyhan. Prof. Kara Bakanlık Pandemi Bilim Kurulu üyesi olduğu için biraz daha resmi görüşü yansıtan bir tutum içinde olsa da, Prof. Ceyhan daha bağımsız ve daha güvenilir bir pozisyona evrildi zaman içinde." ifadesini kullandı.

    Altaylı yazısında şunları kaydetti:



    İşte o Mehmet Ceyhan bir kaç gün önce Hande Fırat’a çok önemli şeyler söyledi.
    Söyledi ama hiç kimse bu söylemin üzerine gitmedi. Ceyhan’ın söylediği mealen şuydu:

    “Türkiye’de açıklanan hasta sayısının yüzde 65’i hastaneye yatmak durumunda olan hastalar. Oysa Dünya genelinde COVİD 19 pozitif hastaların sadece yüzde 5 ila 10’u arası hastaneye yatmak zorunda kalıyor”

    Prof. Ceyhan bunu söylediği günlerde Türkiye’de açıklanan hasta sayısı 950 civarındaydı. Ceyhan’ın verdiği oranla bunların düz bir hesapla 600’ü hastaneye yatırılmıştı. Hastaneye yatan bu 600 hasta, Dünya ortalamasında olduğu gibi toplam hasta sayısının yüzde 10’u ise matematiksel olarak Türkiye’de “gerçek” günlük hasta sayısı 6 bin civarında demektir. Bu ciddi bir sayıdır. Önemli bir sayıdır. Zaten Bakan Koca’nın yüzüne akseden paniği ve giderek sertleşen uyarıları da muhtemelen bunun, bunun değilse de bunun yakında olacağının göstergesidir."

    https://t24.com.tr/haber/fatih-altayli-saglik-bakanligi-pandemiden-bu-yana-ilk-kez-kontrolu-elden-kacirmis-gibi-koca-nin-aciklamalarina-olan-guvende-de-ciddi-bir-erozyon-var,894337



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 2 Ağustos 2020; 17:53:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Ooo ölüm oranı felan vermiş. Alırım bi dal...

    https://www.nytimes.com/2020/07/04/health/coronavirus-death-rate.html


    https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

    https://www.acsh.org/news/2020/06/23/coronavirus-covid-deaths-us-age-race-14863

    https://www.nytimes.com/2020/07/04/health/coronavirus-death-rate.html

    80 yaş altı 2-3 ölümcül hastalık sahibi olmayan herkes için kurtulma oranı %99.74.

    Hasta olduğunu fark etme oranın yüzde 20. Yoksa fark etmiyorsun zaten.

    Tüm zatüreye yol açan soğuk algınlıklarında yüzde 20-25 korona virüs ailesi var zaten. Bu seneki bı tık daha güçlü geldi.

    Ayrıca vaka takip etmek mallık. Önemli olan kimin hastalandığı... Tabiki vakalar artacak normal insanlardaki yaşlı ve hastalar için bağışıklık oluşsun onlar da rahat etsin.

    Okullar ve çocuklar için zaten çocuklardan bulaş nerdeyse yok gibi. Sizin gibi adamlar yüzünden çocuklar mahvoldu.

    Ama nasıl anlicaksınız ki bunları...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 2 Ağustos 2020; 17:31:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 29842985298629872988
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.