Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2979. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.378.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29772978297929802981
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Kadının 3 çocuğu var ama yaşı 54. Yaşlı sayılmaz. Büyük çocuğu 25. Valla uzaktan akrabam ama yutkunamıyorum,boğazım düğümleniyor.Annelerine çok düşkünler. Evet sıkıntılı bir sağlık sorunu vardı. Bu yüzden çok çok dikkat ettiiler ama ekmeği fırından,meyvayı sebzeyi manavdan aldıkça evden hiç çıkmasan da yakalanabiliyorsun. Örnekler çok. Ben İstanbul Beşiktaş gibi bir yerde fırından ekmek alırken fırın çalışanıyla kavga ettim az önce elinde sigara vardı,koştun eldiven takmadan ekmek veriyorsun diye.Çalışan,kapıda sigara içiyordu,sigarayı attı,maskesini taktı,başladı aynı elle ekmekleri alıp sarıp poşetleyip vermeye.Keza,uğradığım manavda çalışanlardan biri hep maske takıyordu ama sanırım sahibi olan kişi çoğu kez maskesizdi manavda çalışırken.
    Bu şekilde evden hiç çıkmayanlar da koronayı kapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Covid 19'un öldürücülük oranı nedir?

    Net bir Covid19 tedavi yöntemi var mı?

    Non-invaziv veya daha az invaziv ventilatasyon yöntemleri bazı durumlarda uygun ama uygun olmadığı durumlarda ventilatörler insanları daha da kötüleştiriyor muydu?

    Son zamanlarda ölümlerin azalmasında yanlış tedavi uygulamalarının tespit edilip vazgecilmesi veya tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinin faydası mı oldu yoksa virüsün öldürücülüğü mü düştü ya da her ikisi de mi?

    Maske kullanımının faydaları net olarak kanıtlanabildi mi?

    Cerrahlara bile her operasyon için yeni maske kullanın ve 2 saatten fazla kullanmayın uyarısı var. Bir cerrahla sıradan bir insan veya bir çoçuk aynı özenle maskeyi kullanabilir mi?

    Maske gün boyu aralıksız kullanılabilir mi bunun bir saat sınırlaması yok mu? ( Bu soruların cevabı düşünülürken çeşitli sektörlerde çalışan insanların durumunu da göz önünde bulundurun (örneğin restaurant, inşaat, ofis, kargo vb) )


    Sosyal mesafe ve el yıkama mevzusuna gelince biz zaten millet olarak elllerimizi normal rutin hayatımızda da sık yıkarız. Grip gibi bulaşıcı bir hastalığa yakalandığımızda da zaten çevremizdekileri uyarır ve ister istemez mesafelide dururuz.




  • Dostum bu konuyu tartışmada cerrahi maskeleri ayrı tutalım istersen.
    Sen bu maskelerin üzerinden tartışma yürütmek istiyorsun belli ki. Ben de diyorum ki, bu maskeler, koronada kullanılmıyor yoğun bakımlarda. Yani, tıp uzmanları cerrahi maske kullanmıyor, en aşağı ffp3 kullanıyorlar. Bu konuyu senin bahsettiğin 3 katlı maskelerden ayıralım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Net bir Covid19 tedavi yöntemi var mı?

    Viral hastalıklarda tedavi yöntemi olmaz, idame tedavisi olur. Bu da öyle, ne kadar iyi yöntemler varsa, o kadar iyi sonuç alınıyor. Misal, remdesevir çalışması, yoğun bakım gerektirmeyen hastalara - yani erken evre - uygulandığında iyileşme süresini 15 günden 11 güne azaltıyor. Doğal olarak, vücudun kendi kaynaklarını vurguluyoruz tedavide bu nedenle.
    quote:

    Non-invaziv veya daha az invaziv ventilatasyon yöntemleri bazı durumlarda uygun ama uygun olmadığı durumlarda ventilatörler insanları daha da kötüleştiriyor muydu?

    Hayır, bu Amerikalılar hastaları fenalaşana kadar oksijensiz bırakıyorlar diye öyle oluyordu. Acil gelişmeden oksijen bağladığımız için, hastaları fenalaştırmıyoruz.
    Ayrıca favipirapir kullandık. Ayrıca, steroid tedavi de onaylandı, sağkalımda %3 yükselme yapıyor.
    Bir de şöyle birşey var; denenen tedaviler çok faydalı olmaya başladığında tedavi yönergelerinin değişmesi gerekiyor ki, o grupta olmayan hastaların sağlık hakkı geri kalmasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Sosyal mesafe ve el yıkama mevzusuna gelince biz zaten millet olarak elllerimizi normal rutin hayatımızda da sık yıkarız. Grip gibi bulaşıcı bir hastalığa yakalandığımızda da zaten çevremizdekileri uyarır ve ister istemez mesafelide dururuz.

    Hayır hiç de yeterince temiz değiliz. Sen bakma, benim ne kadar temizlik hastası olduğumu şöyle anlatayım; sıvı sabunla kesinlikle elimi yıkamam. Kuru sabun da yeterli alkali olmadığından, veya elimin teri çok asitli olduğundan, bana kuru sabun yeterli olmuyor. İlla bir kez "sulu cifle" elimi yıkayacağım, sonra sabunla durulayacağım. Sabunun temizleme gücü azalıyor asitle yapısı değiştiğinden yağ asitlerine ayrılıyor. Temizlemesi için cifteki amonyak sabunu kuvvetlendiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 31 Temmuz 2020; 15:47:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse her yerde yoğum bakım üniteleri dolmuş durumda ve harika iktidarımız yoğun bakım hasta sayılarını gizlemekten başka bir şey yapmıyor
  • Bu virüs bitmez ve herkesi öldürür hiç de üzülmüyorum bu bayram yani bugün babannemlere gittim halam ve enişte de orda dinle kafayı bozmuşlar korona yok diyor enişte sağda solda sürtüyor Amerika'nın oyunu falan diyor 7 aydır görmedim diye sırf ailemin hatrına gittim. Benim yaşım genç 25 yaşındayım çok büyük ihtimalle kurtulabilirim kaparsam ancak kendi akrabalarım bu kafada ve bunlar ölse bile açık söyliyim asla üzülmem doğal seleksiyon der geçerim. Bu kadar aptallık olmaz ya.

    Tek yaşasam asla bana bulaşmaz sonuna kadar götürürüm enfekte olmamış son 100 e kalırım iddia ediyorum. Ancak işte ailemle kalıyorum. İnsanlar daha neyin ne olduğundan haberi yok hiçbir şeyden haberleri yok bu milletin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 31 Temmuz 2020; 19:49:21 >
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Olurlerse uzulmezmis , dogal seleksiyon der gecermis.simdi bisey diyecem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John WICK

    Bu virüs bitmez ve herkesi öldürür hiç de üzülmüyorum bu bayram yani bugün babannemlere gittim halam ve enişte de orda dinle kafayı bozmuşlar korona yok diyor enişte sağda solda sürtüyor Amerika'nın oyunu falan diyor 7 aydır görmedim diye sırf ailemin hatrına gittim. Benim yaşım genç 25 yaşındayım çok büyük ihtimalle kurtulabilirim kaparsam ancak kendi akrabalarım bu kafada ve bunlar ölse bile açık söyliyim asla üzülmem doğal seleksiyon der geçerim. Bu kadar aptallık olmaz ya.

    Tek yaşasam asla bana bulaşmaz sonuna kadar götürürüm enfekte olmamış son 100 e kalırım iddia ediyorum. Ancak işte ailemle kalıyorum. İnsanlar daha neyin ne olduğundan haberi yok hiçbir şeyden haberleri yok bu milletin.
    Doğal seleksiyon mevzusu benim de ilk aklıma gelen oluyor, nasıl AK Partililere kızıyorsak standart ağızla yorum yapan çevrenizdekileri duydukça, hala elini kolunu sallaya sallaya tatile gidenleri gördükçe nasıl bu hale geldiklerini ve neden değişmediklerini, hangi yöntemler kullanarak onları aydınlatmamız gerektiğini düşünüyorum, acı veriyor yeni baştan sevmesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    iyi de sorularıma cevap vermemişsin ki.

    Gündelik hayatta maske kullanımı Covid19 yüzünden başımıza geldiğinden ve konu da anakonu olduğuna göre ben derim ki ayırmayalım

    "Yani, tıp uzmanları cerrahi maske kullanmıyor, en aşağı ffp3 kullanıyorlar" Tıp uzmanları mı ? ffp3'ün üstü mü yazık cerrahlara yazık yaw vicdansız seni .




    Örneğin mesela bu ameliyat resmindeki cerrahların kullandığı ffp3(N95)'in üstümü oluyor
    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]




  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Ben de annemle kalıyorum. Ben neyse de anneme bulaşırsa diye korkuyorum. Bayram arefesi annemle çarşıya çıktık. Keşke çıkmasaydık dedim. Kimsenin doğru dürüst maske taktığı, umursadığı yok. Özellikle de satıcılar... Bunların hiç ailesi yok mu diye merak ediyorum. Adamlar ağzı açık belki günde 100 lerce kişiyle yüzyüze konuşuyorlar. Bu gidişle 2. değil bilmem kaçıncı dalgayı da yaşarız. Bir de ağustos sonu okulları açacaklar. Vah bizim gibi düşünen azınlığın haline!!!
  • Daha ne kadar gerçek rakamları saklıcaklarhttps://twitter.com/1parcatuhaftik/status/1289252553322934273?s=21

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    John WICK kullanıcısına yanıt
    Covid 19'u Influenza, grip gibi hastalıklarla kıyaslama için aşağıdaki resimleri inceleyin. Influenza, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara göre bulaşıcılığı yaklaşık 3 katı ve ölümcüllüğü ise 1000 kişide beş kişi (%0.5) olarak hesaplanmış normal mevsimsel gribin bile ölümcüllüğü ise 1000 de 1 olarak hesaplanmış (%0.1)

    Yazın virüsler sıcaklığın artması, nem UV etkisi ile açık havada daha çabuk bozuluyor ve yine yazın güneş ışığı sayesinde insanların D vitamini eksikliğinin azalması sonucu da bağışıklık sistemi kuvvetleniyor, virüsün hastalığa neden olması dolaylı olarak düşüyor.


    "Yeterli ve Dengeli Beslenmenin İmmün (Bağışıklık) Sisteme Etkisi

    Her yaş grubu için yeterli ve dengeli beslenme immün sistemin güçlü olması için önemli unsurlardan birisidir. Bunun yanında zaman zaman bazı besin maddeleri ve bitkilerin uygun formatta ve miktarda tüketilmeleri immün sisteme katkı sağlayabilir. Ancak yukarıda da belirtildiği üzere immün sisteme asıl katkı sağlayacak olan bu tip bitkisel ürünlerin tüketilmesinden ziyade bireyin yeterli ve dengeli beslenmesi ile düzenli bir hayat ve hareketli bir yaşam sürdürmesi daha önemlidir. Organizmanın karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su olarak gruplandırılan 50’ye yakın türde besin ögesine gereksinimi vardır. Farklı görevleri nedeniyle organizmanın işleyişi için vazgeçilmez olan bu besin ögelerinin, immün sistem üzerine etkileri de doğal olarak farklıdır. Bazı besin ögeleri, immün sistem hücrelerinin yapımı için gerekli ön maddeler iken; bazı besin ögelerinin immun sistem hücrelerinin yapımını uyardığı ya da inflamatuar yanıtta görev aldığı, antioksidan özellikleri olan diğer bazı besin öğelerinin ise immün sistem fonksiyonlarını olumlu etkilediği bilinmektedir.


    A ve D vitamini; immün sistemi düzenleyici ve antienflamatuar özelliğilliğiyle, E ve C vitamini; antioksidan etkisiyle immün sistem üzerinde etkilidir. Demir ve çinko eksikliğinde immunsistemin zayıfladığı ve olumsuz etkilendiği bildirilmektedir. Vücudun doğal savunma sistemi olan immün sistem, uygun çalıştığında ve desteklendiğinde birçok hastalığın tedavisine destek olarak hastalıkların seyrini iyileştirdiği, iyileşme süresini kısalttığı bilinmektedir.


    Sağlıklı ve güçlü bir immün sistem için farklı türden ve yeterli miktarda besinlerin tüketildiği bir beslenme alışkanlığı esastır. Sağlıklı ve güçlü bir immün sistem için bir ilaç, bir vitamin ya da bir besin takviyesi yoktur. Sağlıklı beslenme alışkanlığına ilave olarak, yürüyüş yapmak, yeterli ve kaliteli uyumak, stresten uzak durmak ya da başa çıkabilmeyi bilmek şeklinde tanımlanan sağlıklı bir yaşam biçimi, immün sistemin iyileşmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

    Gıda takviyelerinin gelişi güzel uzun süreli tek yönlü kullanımı ya da dengesiz tüketilmesi, özellikle doz aşımları vücutta kalıcı hasar oluşumuna veya metobilik faaliyetlerin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Bundan dolayı immün sistemi güçlendirmek veya herhangi bir hastalığın
    tedavisine yönelik bu tür besin ve bitki ürünlerinin hekim veya uzman önerisi ve kontrolünde tüketilmesi gereklidir. COVID-19 hastalarında tedavi amaçlı besin ögelerinin önerilmesinden daha ziyade hastalığa yakalanmamak için yeterli ve dengeli beslenme önemlidir."



    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]


    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]


    Pek çok merak edilen soruların cevaplarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

    Kaynak: Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)

    Anasayfa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 31 Temmuz 2020; 20:54:2 >




  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın...)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    iyi de sorularıma cevap vermemişsin ki.

    Gündelik hayatta maske kullanımı Covid19 yüzünden başımıza geldiğinden ve konu da anakonu olduğuna göre ben derim ki ayırmayalım

    "Yani, tıp uzmanları cerrahi maske kullanmıyor, en aşağı ffp3 kullanıyorlar" Tıp uzmanları mı ? ffp3'ün üstü mü yazık cerrahlara yazık yaw vicdansız seni .




    Örneğin mesela bu ameliyat resmindeki cerrahların kullandığı ffp3(N95)'in üstümü oluyor
    Tüm foruma hayırlı bayramlar

    Hocam gorseldeki ekip cerrahi maske kullanıyor,ffp3 ler n95 ler her ameliyatta kullanılmıyor.cok detaya girmeyeceğim ama salgindan önce özel durumlar haricinde cerrahi maske kullanilirdi.salgindan sonra yine devam edilecektir cerrahi maskeye.

    Kullanımı çok zor.nefes almak cerrahi maskeye göre imkansız.bize hocalarımız n95 ile nefes alabiliyorsaniz yanlış takıyorsunuz derdi.ozellikle uzun operasyonlarda cerrahi çok zorluyor.hasta sağlıklı basit bir lipom ameliyatında gerek yok mesela operasyon süresi kısa aerosol yükü yok.aslinda kullanmak gerek ama cerrahi maske yetiyor.

    O sebeple bir resme bakıp operasyonlarda doktorlar hep bunu kullanıyorlar şunu kullaniyolar demek hata olur.

    Özellikle şu dönem n95 kullanımı çok arttı.tedbir amaçlı

    Konuyu ucundan yakaladım.cok eski mesajları okuyamadım ama durum bu.

    Ek:maske kullanımı kullanma süresi çok tartisilan bir konu.meslegi öğrendimiz hocalarda fikir ayrılığı var ama 16 yıllık tecrubemle söylüyorum.cok basit dille invasiv işlemlerde maske tek kullanimliktir,hastadan sonra atılır,ama sokakta yürürken markette aerosol bulasi olmadığından yada çok az olduğundan maske bir kaç gün kullanılabilir.bende markete giderken taktiğim maskeyi atmıyorum.ama günlercede kullanmıyorum.burdada hata yapılıyor.ayni maskeyi haftalarca kullanmamak gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 31 Temmuz 2020; 21:28:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Grip aşisi içinde bir kaç cümle karalamak istiyorum.

    Bu yazdıklarım beni bağlar.belirteyim.

    Ben hayatımda hiç grip aşısı olmadım.sebebi ara sıra kontrollü bir şekilde hasta olmak iyidir.bu cümle sağa sola çekilebilecek bir cümle.daha yalin bir dil bulursam mesajı editlerim.uzun yoldan geldim.kafam ampul.

    Yani şöyleki ,vücut savunma hücrelerini kontrollü bir şekilde canlı tutmak iyidir.kislada 20 sene yatmış bir askerin savaşa gitmesiyle tatbikata giden bir askerin savaşa girmesi gibi.yasim 39 şuan grip olsam ne olmasam ne.ilacla 14 gün,yatarak 2 haftada :) atlatır geçerim

    Ama bu sene vurulacagim.karsimda tanımadığım bir düşman var.covid e yakalanirsam vücudum tek cephede savassa daha iyi olur.bana grip aşısı yüzde 50 kazanç sağlasa gribe karşı kar kardır.

    Dediğim gibi bu beni bağlar.bu sene herkes grip aşısı vurulmali diye bir cümle benim boyumu aşar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 31 Temmuz 2020; 21:37:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, griple ilgli yazdığın( vücudun tatbikatı) eğer başka bir yerden duymadıysan çok yerinde bir tespit ( hangi doktordan dinledim hatırlamıyorum ana aynı tespitti)

    Grip aşı konusunda aldığın kararı gözden geçireceğini umarım. Faydası değil zararı olabilir diyor Judy Mikovitz. İngilizcen varsa izle :https://www.google.com/sorry/index?continue=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D6YqkRpvn6jY&q=EgQuLZpEGMrmkfkFIhkA8aeDS4_6Sn73E4uBVNKj5LKKn66nmzsAMgFy

    Yapabilirsem videodakileri özet Türkçe buraya aktarıcam bir ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • radko kullanıcısına yanıt
    Rakamları, enflasyonda işsizlikte oynuyorlar tamam kendilerince mantığı da ama salgını neden gizlesinler?

    Bütün Türkiye’nin salgına teslim olmasını mı istiyorlar? Hastaneler hastayla dolsun taşsın, sağlık sistemi kitlensin mi istiyorlar? Bu saçma düşünceden vazgeçin. Biraz düşünerek eleştiri yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nucro kullanıcısına yanıt
    Rakamları,enflasyonu,işsizliğin rakamları ile oynadığına inanıp vaka rakamlarında gerçeği yansıttıklarına inanmam nasıl tezatlıktır yarabbim.🤦‍♂️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 29772978297929802981
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.