Şimdi Ara

Diyanet faizli işleme onay verdi: Kamu bankaları yapıyorsa caizdir (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
2
Favori
28.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcqlock

    Ben sadece borsa ya takıldım.
    caiz diyenlerde var ama ben olsam uzak dururdum aldığın hisse senedi düşebilir, seni zarar uğratabilir. bir nevi kumardır, kumarda haramdır. ayrıca hisse senedini aldığın şirket parayı nerden kazanıyor buda önemli.
    tabi islam emir ve yasaklarını tel gibi eğip bükerlerse o başka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 17 Ocak 2020; 12:30:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcqlock

    Bu arkadas mecbur kalmadikca caiz degildir diyerek.
    Mecbur kalirsan caizdir mi demek istedi. (Diyanet baskani gibi)
    Kur anda bir tane ayet gostersin gidip kredi cekecegim.

    Mesela mundar hayvanlar icin var. Once hayvanlari sayiyor. Yasak diyor hemen sonra. cok zor durumda kalirsan bunlardan olmeyecek kadar yiyebilirsin diye.

    Buyur bekliyorum.

    Not. Alintiladiginiz şahsı bulamadim belki sizin mesaji okurken seker de bu cevabimi okur diye size cevap gibi yazdim.
    Hocam ilk mesajın bi bölümünden alıntı yaptım birisinden değil
    Diyanetin kendi dedigi aynen bu halde hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diyanet faizli işleme onay verdi: Kamu bankaları yapıyorsa caizdir
    Bunlar yuzunden Islam bitecek ... Bir Deist olarak ifade edeyim ...
  • Her kafadan bir ses çıkıyor
    Suanki toki sistemi eski sistem gibi degil
    Islami hukumlere gore alıştaki fiyat degismediginden yani 20 sene boyunca ayni miktarda odeneceginden caizdir deniliyor yani faiz olmamasi icin evin alis fiyati belli olacak yani vadeli olarak odenecek bunda bir sakinca yok. Vadeli satis caizdir. Eski sistemler caiz değildi. Bu sekilde değişmiş yeni sistem.
    Ama diyanet isleri açıklamayı tam becerememis.o yuzden yanlis anlasilma oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerlemeyi doğru yapacak. Vade süresini düşünecek. Adı üstünde sosyal konut; bazı risklere girecek. Hedefi tutturmaya çalışacak. Zarar da etmeyecek kar da gütmeyecek.
  • Bilgin yok ama fikrin var

    Devlet Destekli
    Anasayfa » Konut Kredisi » TOKİ Başvurusu 2020 Şartları 3+1 Daire Ödeme Planı
    TOKİ Başvurusu 2020 Şartları 3+1 Daire Ödeme Planı
    Konut Kredisi0
    TOKİ Başvurusu 2020 Şartları 3+1 Daire Ödeme Planı
    Toplu Konut İdaresi TOKİ bildiğimiz gibi ülke genelinde daha evvel bir konutu olmayan ailelere daha uygun fiyatlarla konut edindirmek amacı ile projeler hazırlamaktadır. 2020 yılında başlatılan yeni Toki Projesi kapsamında 24 ilde vatandaşlarımız konut sahibi olmak için başvuru tarihlerini merak etmektedir. Başvurular Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri aracılığı ile yapılmaktadır. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalayarak başvurularınızı yapabilirsiniz. TOKİ başvurularını merak eden çok fazla vatandaşımız var. 3+1 konular için yaptığımız ödeme planını inceleyebilirsiniz.

    TOKİ Başvuruları Başlıyor
    Dar ve orta gelire sahip ailelerin ev sahibi olmasına yönelik devlet vasıtası ile kurulan bir kurum olma özelliği gösteren TOKİ pek çok aileyi ev sahibi etmektedir.Konutun yanı sıra kurum okul, üniversite vb. inşaatları da yapmaktadır. Yatay mimari anlayışı mahalle ve komşuluk kültürüne uygun inşa edilecek olan her yıl 100 bin konut projesi kapsamında 2020 yılından itibaren ülkemizde 24 ilde başlatılacak toki konutlarına sizde sahip olmak ister misiniz? Tokiden uygun fiyatlarla sunulan 2+1 ve 3+1 konutlara sahip olmak için 15 ocak 2020 tarihine kadar sizde en yakın Ziraat ve Halkbankası şubelerinde giderek müracatta bulunabilirsiniz.



    2020 yılında ev sahibi olmak maliyetli bir iştir. Hal böyle olunca orta halli ailelerin peşin ev sahibi olmaları imkansız. Bu noktada akıllara banka kredileri geliyor. Konut kredileri uzun vadeli olduğundan dolayı vatandaşlarımız, nasılsa kira öder gibi ev sahibi olacağım fikri ile vatandaşlarımız konut kredisi alıyor. Ancak konut kredilerinin faizleri oldukça yüksek. Uzun vadelerde hesaplama yapınca da vatandaşımız aldığı konutun neredeyse iki katını geri ödüyor. Vatandaşlarımızın düşük maliyetle konut sahibi olabilmelerine imkan tanıyan kurumlardan bir tanesi TOKİ. Gerekli şartları taşıyan vatandaşlarımız başvurularını yaparak ev sahibi olabilir.

    Projelerde 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor. 2+1 ve 3+1 konutlar için ödeme planlarını sizler için paylaştık.

    TOKİ’ den 24 ilde Aylık düşük taksitler ödeyerek 180, 216 ve 240 ay vadelerde ev sahibi olabilirsiniz. 2020 yılında oluşturulan ödeme planları dahilinde en düşük aylık 344 TL taksit ödeyerek Tokiden ev sahibi olmak için daha fazla beklemeyin. Ülkemizde yapılacak olan konutlar için seçilmiş iller ise

    Ankara,
    Kırıkkale,
    Samsun,
    Afyonkarahisar,
    Bolu,
    Bursa,
    Düzce,
    Elazığ,
    Kırşehir,
    Kütahya,
    Uşak,
    Çankırı,
    Aydın,
    Edirne,
    Malatya,
    Mardin,
    Muş,
    Niğde,
    Tunceli,
    Yozgat,
    Bitlis,
    Denizli,
    Kayseri,
    Rize.
    Toki başkanlığınca konutların ödeme planlarının yer aldığı satış listeleri açıklandı. Öğrenmek için kurumun internet sitesini ziyaret ediniz. Toki konut projelerini inceleyerek almak istediğiniz konuta karar verebilirsiniz.

    2+1 ve 3+1 konutların ödeme planları






    Konut Tipi 2+1
    Metrekare 75 ve 85 metre kare
    Başvuru bedeli 500 TL
    Peşinat %10 7 BİN peşinat
    Taksit Tutarı 894 TL’den başlayan fiyatlarla
    Vade sayısı 240 ay vade
    Konut tipi 3+1
    Metrekare 100 metre kare
    Başvuru bedeli 1000 TL
    Peşinat % 10 peşinat
    Taksit Tutarı 1022 TL’den başlayan fiyatlarla
    Vade Sayısı 240 aya kadar
    TOKİ Başvuruları Nereye Yapılıyor?
    Her yıl yeni 100 bin sosyal konut projesi nihayet start verildi. Her yıl yeni 100 bin sosyal konut proje başvuru tarihleri 16 ARALIK 2019- 15 OCAK 2020 tarihine kadar sürecek. ToKi Başkanlığı HER YIL 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılacak olan 2+1 ve 3+1 konutlar için, başvuruları T.C. Ziraat Bankas ve Halk Bankasının proje ilinde bulunan şubeleri aracılığı kabul edilecektir.

    Belirlenen tarihler arasında ( 15 OCAK 2020 ye kadar) TOKİ başvuruları Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerine gitmeniz ve burada bulunan Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ ni imzalamanız gerekmektedir. Daha sonra almak istediğiniz konuta dair %10 peşinat yatırılması gerekmektedir. Banka yatırılan bu peşinatın %5′ ini komisyon olarak kendisi alınır. Banka tarafından yapılan kesintinin %5’i de vergidir. Banka tarafından daha sonra ödeme planı hazırlanır. Taksitler belirlendikten sonra 2 hafta içerisinde konut alacak kişinin cayma hakkı da bulunmaktadır. Taksitler öncelikle belirlenen tutarlarda ödenir. Daha sonra ise her yılın Ocak ve Temmuz aylarında memur maaşlarının artışlarına göre taksit tutarlarına zam yapılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Bilgim de var senin gibi kopyala yapistir yapmiyorum bunlari bende okudum fakat bu seferki farkli olacak tek fiyat olacagi söylendiği icin söylüyorum bende
    Ha yine eski sistemse zaten caiz degildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırada bu gelebilir beyler, hazırlıklı olun.
    Diyanet faizli işleme onay verdi: Kamu bankaları yapıyorsa caizdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Sırada bu gelebilir beyler, hazırlıklı olun.
    Daha neler neler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 19 Ocak 2020; 7:40:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: divisive

    Senin söylediğin de bir seçenek. Benim dediğim sadece bir örnek. Paranın değerini korumaktan bahsettim. Diyanetin de söylemek istediği bu. Yoksa un buğday olayı sadece bir misal.
    Bunu vatandaş olarak sen söylüyorsan olabilir ama kamu gücüne sahip kişilerin söylemesi garip ve bundan daha önemli sorular gündeme gelir

    1- 210bin liranın zaman içinde 120bin liradan daha değerli olmayacağını diyanet işleri bakanı nerden biliyor? Hükümetin devamlı paranın değerini düşüreceğini yani vatandaşın cebinden parayı çalacağını düşünüyor ve onaylıyor demek ki

    2-Bundan daha önemlisi diyanet işeri başkanın imamların maaşları bütçe yetmediği için bütçenin %15ten fazlası faizle borçlanılarak kapatılıyor. Yani diyanet işlerin imamların maaşlarının %15 ten fazlası faizle ödeniyor... Yine bir kısmı da merkez bankasının kazancıyla ödeniyor yani hiç birşey üretmeyen merkez bankası para basıp yada paranın değerini düşürerek kar elde ediyor ve bütçeye gönderiyor imamların maaşının bir kısmı da bundan ödeniyor.Bu paralar caiz mi?

    3-Bir adam büfeye gidince 3 liralık sigaraya 20 lira 4 lralık biraya 14 lira 50bin liralık otomobile 110bin lira ödeyince ana -avrat düz gidiyor .insanlardan zorla bu paralar alınıyor ve memurlara ödeniyor. insanlardan zorla alınan bu paralarla Diyanetin ve imamların maaşlarının ödenmesi doğru mu?

    Bence diyanet işleri başkanı bunlarla ilgilense daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 20 Ocak 2020; 7:49:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Madem devlet faizden gelir beklemiyor, o zaman faizsiz versin sığır!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.