Şimdi Ara

1.4 2012 Model Polo geriye kaçırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Elimde 130 bin km bir polo var yarı otomatik fakat kalkış olsun vitesler arası geçiş olsun araba sanki gaz yemiyor gibi.
    Kalkış anında gaz pedalına bastığımda nerede ise 5 de 1 lik kısmı içeriye boş gidiyor sonrasında gaz almaya başlıyor gibi.

    Yani anlatmak istediğim araba gaz yemiyor ve tepki vermiyor gibi hareket ediyor bundan dolayıda kalkışlarda yokuş olan yerlerde araç geriye kaçıyor.

    Sizce Debriyaj balatası mı bitti kullanan ve fikri olan yardımcı olabilir mi?

    En azından tamirciye gitmeden bir fikrim olsun istiyorum.

    İyi günler dilerim.



  • Arabanın devir çevirmesi buna paralel hızlanmaması debriaj balatasının bittiğinin habercilerinden birisidir. Arabanın hangi devirde kaç km hız ile gideceği dişli oranlarıyla bellidir. Mesela 2. vites 4000dd için 60km ise bu vites devirde 35 yapıyorsanız evet balatanızda sorun var.
  • Hocam eğer kavraması daha önce değişmediyse çok büyük ihtimalle kavramadandır bence.
  • Oncelik ile pololarda yari otomatik sanziman yok.Hepsi tam otomatik.Yani dsg degil ise hepsi tam otomatik tork konventorlu.

    Bir servise veya kompedanina gidin.Bir yagini degistirsin.Sonra tam teshisi koyar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Oncelik ile pololarda yari otomatik sanziman yok.Hepsi tam otomatik.Yani dsg degil ise hepsi tam otomatik tork konventorlu.

    Bir servise veya kompedanina gidin.Bir yagini degistirsin.Sonra tam teshisi koyar.
    2012 polo tam otomatik değil. dsg var. yarı otomatik çift kavramalı kuru tip sıkıntılı şanzıman.

    2010 öncesi eski kasalar tam otomatik idi.
  • her şoför bir gün tork konvertörü ile tanışacak.
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    İlk bastaki mesajda ne model yili ne model nosu belli.Cift debriyajli dgs de manuel kokenli gibi olsada otomatigin tum nimetlerinden fazalsi ile easytronic degil sonucta.
  • 2008 otomatik polom vardı tiptronic diye geçiyordu ismi, istediğim zaman manuel gibi vitesi kendim değiştirebiliyordum.ama yokuşta falan asla kaçırmazdı.10 litre yaktığı için sattım.cüzdan düşmanı alet :)
  • Dsg poloların belirli bir yıla kadar olan modellerde auto hold yada hill holder benzeri sistemler yoktu. Muhtemelen sizin aracınızda da yok. Dayımdaki 2010 comfort dsg de yok mesela. Yokuşta geri kayıyor alındığından beri. Dsg şanzıman yapısı gereği otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Durduğunuzda şanzıman boştadır. Gaza bastığınızda çok hızlı bir şekilde vitese geçip hareket eder. Fakat eğer eğimli bir yerdeyseniz araç bu esnada geri kayabilir. Sizin sorununuz araç devir çevirip gitmiyor mu? Yoksa devir çevirinceye kadar geri mi kayıyor? 2. si ise aracınızda hill holder auto hold gibi bir sistem var mı öncelikle ona bakın? Var ise çalışıyor mu?
  • hfguler kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam

    Sorun tam olarak 2. durum ve auto hold özelliği bulunmuyor bu sebepten geriye kayıyor.
    Bu sorunu o şekilde oturtabiliyorum fakat araca gaz verdiğimde geç kavraması ve geç tepki verme kısmını anlamadım.

    Bu genel bir durum mu onuda bilmiyorum.
    Tam otomatik bir 2015 polo dizel kullandığımda aracın kavraması ani tepki vermesi baya hoşuma gitmişti.
    Benim araç 2012 85 beygir benzin bir araç ama kavrama hep 1-2 saniye eksik.

    İçime sinmeyen durum bu aslında.
  • darknesr kullanıcısına yanıt
    2015te muhtemelen auto hold var. Haliyle geri kaçmıyor. Aracınız atmosferik, manuelinden hatırladığım kadarıyla 3000 devire kadar çok canlı değildi. Dizel olan ise torkunu çok alt devirlerde verdiği için alt devirlerde daha rahat hareket ediyor. Maalesef robotize şanzımanlar tork konvertörlüler gibi değil, durur halde kalkarken biraz yavaş kalıyor kavrama. Ben 1,2 tsi dsg kullandım (auto hold vardı). Hiç sıkıntı yaşamıyordum. Bir gün dayımın poloya bindim. Araç yokuş yukarı duruyordu. Gaza basana kadar baya geri kaydırmıştı (1,4 85hp). Baya şaşırmıştım. Aslında çoğu şanzımanın ilk kavramada bekleme süresi mevcut. Kiminin uzun kiminin kısa. Auto hold - Hill holder vs oldu birde gaza basarak kalkınca çok hissedilmiyor. Fakat sizin aracınız gibi auto hold olmadı mı daha fazla hissediliyor.

    Yıllar önce seat cordoba 4 ileri klasik otomatik şanzımanlı bir aracımız vardı. Onda da durunca vites kavramayı bırakırdı. Lambalarda durduğumda sarı yanınca çok hafif gaza dokunurdum ki, yeşil yanınca bastığımda hemen yürüsün. Yoksa o bile bir saniye kadar bekletirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.