Şimdi Ara

Baymak Lambert çok mu yakır? 530 tl fatura geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Yaklaşık 10 yıldır demirdöküm aden kullanıyordum kombinin ömrü dolduğu için 2. El olarak bir kaç yıl kullanılmış gerçekten çok temiz bir cihaz bulup taktırdım. Aldığım cihaz Baymak Lambert 24 LX FI modeli. Aylık faturam demirdökümle max 200 250 arası iken baymakla bu ay bana 530 tl fatura geldi. 40 45 derece ayar aralığında çalıştırıyoruz ve 3 bazen 4 petek ısıtıyorum. Bu fatura çok değil mi? Yarı yarıya fark var sorun cihazla alakalı olabilir mi? İnternette bu cihazların çok yaktığı söyleniyor ama ne denli doğru bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynı problemi bende yaşıyorum kombiyi sıfır yeni taktırdım ve kombi 3dk'da 1'dk ateşleme yapıyor .. Ortalama doğalgazın m3 fiyatı 1.80tl günlük 40 derecede 9m3 45 derecede 12m3 tüketim sarfiyatı mevcut kombinin herşeyi denedim çözümüm şu oldu sabah 7 akşam 5 arası 38derecede akşam 5 sabah 7 arası 42 derecede çalıştırıyorum günlük tüketim 9-10 arası değişiyor evim 4+1 180m2 yardımcı olduysam ne mutlu..
  • montaj esnasında baca bileziği takılmamışsa çok yakar
  • adaşımın dediği gibi fan kafasında alev çökerme pulu yoksa çok yakar birde o cihazlarda hastalıktır brülör yarım yanıyorsa çok yakar yanarken alev gözetleme camından içeri bak yarı taraf yanıyormu yoksa sağsol eşitmi yanıyor
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Baca bileziği nasıl bişey nasıl anlarız olup olmadığını. Brlörde baktığımda alev eşit seviyede yanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene ile bu sene arasındaki zammı unutmayın en az 100 TL fark eder zam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen seneye göre en az %60 zam var, asıl sorun bu. tabi cihazda biraz fazla yakıyor olabilir, alabilirseniz bir oda termostadı alıp gereksiz yanmasını engelleyin.
  • Narcotiq kullanıcısına yanıt
    Kombiye suç bulmayin suç fiyatlarda...

    562 TL geldi önceki seneden daha âz M3 harcamisim ama daha fazla gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Narcotiq kullanıcısına yanıt
    Baymak Lambert çok mu yakır? 530 tl fatura geldi
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Üstat kombide şöyle birşey algıladım. Kombiyi 45 veya 50 ye ayarlıyorum kombi ateşleme yapıyor 5 veya 10 saniye yanıp hemen ateşlemeyi kesiyor ama petekler soğuk ısıtmıyor. Sonra dereceyi 55 60 yapıyorum bu sefer ateşleme süresi biraz daha uzun sürüyor petekler ısınmaya başlıyor. Bu süreç normal mi? Bir usta ntc sensörünü çıkarıp tel fırçayla temizleyip yerine taktı. Bu işlemi yapmadan önce 45 50 derece de gayet iyi ısıtıyordu ateşleme süreside uzundu. Aynı şeyi ntc yi temizleyen ustaya sorduğumda demek ki ntc kirli olduğu için kombi 45 50 dereceyi daha yüksek bir derece olarak algılıyormuş diyor. Anlamadım gitti böyle birşey olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Narcotiq kullanıcısına yanıt
    fırçalı ustayı boşver kendine bi usta bul. kısma pulu/baca bileziği/çökertme pulu adı herneyse varmı baksın yoksa taksın, gaz ayarı yapsın ve filitreyi temizlesin.
    ntcye fırça sürdükçe ömrü azalır(tabakasını inceltir), üzerindeki pislik ısı algılamasına mani olmaz
  • Narcotiq kullanıcısına yanıt
    Bildiğim ve Hatırladığım kadarıyla; Baymak kalorifer sensöründe daldırma tip kullanmaz, plastik veya pirinç blok farketmez yüzeysel ntc kullanır(suya temas etmeyen sensör), senin ustanın temizlemeye çalıştığı kullanım suyu ntc si olmazsın.
    Gaz ayarı ve filitre temizliği kısa süreli yanmaların önüne geçerek sık devreye girmeleri engeller(her devreye girmede yaklaşık 40 sn alev olmadığı halde fan boş yere çalışarak kabini ve kalorifer suyunu soğutur. Fan bileziğide fazla hava girmesini azaltarak ısının hızla atılmasını engeller ve bazen eşanjörde fazla havadan kaynaklı brülörün bi kısmına alev atlayamaz brülörün yarısı yanmaz(senin kombide gaz ayarı yüksek olduğu için atlamada sorun olmuyor.
    Not: fan bileziği en çok baymakta eksik takılır. Sebebine gelince baymak bileziği emiş hattındadır ve 3 parça aynı anda 4 deliği hizaya gelmeli yani 12 delik aynı hizada olmalı. Ama fanın kendisinede takılabilir
    Baymak Lambert çok mu yakır? 530 tl fatura geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün baymak yetkili servisini çağırdım. Sizin söylediklerimizi bireber söyledim kendisine fan ve baca kelepcesi vs. Adam fanın orjinal fan olmadığını (fanı değiştirmiştik doğru) fan orjnal olmadığı için baca kelepcesi yok bu yüzden blörür tam yanmıyor çiğ gaz atıyor dedi. Fanın değişmesi gerektiğini söyledi. Bende fanın orjinal olmadığını bildiğim için mantıklı geldi söyledikleri. Ama çalışan fanın orjinal olup olmaması neyi değiştiriyor arasındaki fark ne anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Narcotiq kullanıcısına yanıt
    bu konuda en son yardımcı olacak mercii yetkili servistir. orjinal ile yan sanayi fanın hiçbi farkı yok(fan bileziği takma açısından, yoksa kalite olarak falan değil) adam gibi bi kombici bul. fana bilezik taksın(demirdöküm vb markaların olur) bu parça satılmaz kombinin yanında verilir ilk montajda takılır ustacıklarda takmaya erinir,(baca çok uzun olursa takılmaz) hele hele ikinici el kombilerde prosestat arızası verir başımı ağrıtır diye çoğu kişi kombiyi ikinici el takınca bunu takmaz. dediğim gibi satılan bi parça değil. ben kendim alüminyum sacı pançlarla keserek yaptım birazda hurdacılara gidince toplarım. bu bilezik olan ve olmayan kombi arasında ve gaz ayarıyla birlikte yüzde 30a yakın yakıt farkı yapar, orası kesin(1-1,5 metreden kısa bacalarda).
    fan bilezik taktır
    gaz ayarını düşürttür
    filitre temizlensin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.