Şimdi Ara

Civic dusmanligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
1
Favori
15.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Su ulkede bu araba kadar karalanan ancak bu kadar da satan baska arac var mi acaba merak ediyorum .
    Her araç eleştirilir. Elestirilmelidir de .Ancak bazıları aracı kendine düşman bellemiş maalesef .Her civic başlığında da eksik olmuyor bu tipler nedense .
    Nesnel bakalım olaya niçin bu araba bu kadar satıyor?
    1)Sorunsuzluk
    En önemli sebebi bu bana göre.Dusunun 100 bin lira paranız var.Arac bakıyorsunuz otomatik olsun diyorsunuz.Nedir seçenekler focus ,astra corolla hyundai civic .
    Hangisinin otomatigi saglam ?
    Honda. Hangisi daha az sanayiye uğrar Honda.
    2.Tasarim
    Taşarım görecelidir doğrudur ama bazı çerçeveler herkes için aynıdır.Eger civice karşı olan dusmanliginiz gözünü kör etmemişse bu aracın çıktığı her neslininin zamanının ötesinde tasarımlara sahip olduğunu görebilirsiniz. Örnegin güncel skoda octavia ile bir önceki kasa civici yanyana getirin insanlara sorun .Tasarim konusunda mazdadan sonra en başarılı bulduğum japon markasıdır . Şunu da peşinen belirteyim sağına soluna cin mali eklentiler yapıp aracı apaçi tarzına getirenlere kızıp tasarıma bk atmaya çalışmayın. O tipler çoğu yerde mevcut

    3.Ekonomi
    Belki de en önemli neden bu.Ulkemiz lpg kullanımında dünyada ilk sırada . Lpgye en uyumlu modellerde de başı yine japonlar çekiyor .Son kasayla fabrika çıkışi lpgli modele 6 yıl garanti de verilince Türkiye'de yaşayan bir vatandaşın listesinde ilk sıraya konuyor civic. Bırakın o "eski motor hede hode"felan diye gevezelenen cahilleri .Araç iş görüyor mu ?görüyor arkadaş.Ayrıca firma motor gamına iki motor daha ekliyor .Birisi 1.5 turbo benzinli (ki turbo sınıfında oldukça iddialı) diğeri de dizel motor .Peki bilin bakalım bu araçların ortak özelliği ne ?
    Tabiki Sorunsuzluk .

    4.Konfor
    Şimdi bazıları hemen yok teneke yok yalıtım vs diye atlayacaktır.Isteyen istediğini söyler ben kullandığımı test ettiğimi yazarım . Araç yol sesi alıyor doğrudur . Ancak konfor demek yalıtım demek değildir . O kadar güzel ayarlanmış süspansiyonu ve sessiz motoru var ki son derece bozuk bir yolda bile sarsılmıyorsunuz. Örnegin ford focus da kullandım aynı güzergahlarda ama dayak yemiş gibi sarsılıyordum . Tabi focusun tutuşu da civicten üstündü.
    Ayrıca son kasa civicin içi arka yolcular dahil geniş ve rahat bir yolculuk sunuyor.Bagaj ise 519 litre .Bu hacım bazı suv araçlardan bile üstün .

    5.Kaporta -Guvenlik
    Civice en fazla çamur kaporta konusunda atıldı.Bu yöndeki eleştirilere makul ölçülerde ben de katılıyorum.ilk serilerdeki c sütünü meselesi de firma adına bir ayıptı . Ben olayı ilk duyduğumda hemen güvenlik kısmına yoğunlaştım. Zira firma o bölgeyi ücretsiz onardı diye biliyorum.Guvenlikte dünyadaki en iyi firmalar ncap ve daha detaylisi amerikan iihs kurumlarıdır . Ncapte sedan civic 5 yıldız alırken hb versiyon ilk testte 4 sonraki güncellemede ise 5 yıldız almış. Ncap benim çok önemsediğim bir kuruluş değil.Asil test iihs'dir. Oraya baktım tabi ama o da nesi?
    Tok kapı sesli golf bey smalloverlap testinde civicten daha dusuk not almis.Hemde dumynin kafası hava yastıkları arasından kayarak araç konsoluna vurmakta.Merak ettim neredeyse tüm araçlara baktım. En güvenli 3 araç hyundai alentra Sonra corolla ve teneke (!) Civic
    Neymiş gocukluymus neymiş gamzeliymis tenekeymis.
    Şunu kabul ediyorum honda Türkiye süreci yönetememistir doğrudur.Ama böyle ucuz palavraları kullananlar kendileri gibi cahillerin olduğu ortamlarda kullansınlar. Herşey ortada

    6)Fiyat
    Tüm bunları terazinin bir kefesine ,fiyatını da öteki kefesine koyunca civic en alınası araçlardan birisi oluveriyor .Fiyatı ucuz mu kesinlikle hayır. Ama ülke şartlarındaki piyasayı düşününce muadil almana kıyasla ucuz .Ancak servis bakım sıklığı ve bakım ücretleri de pahali

    Toparlarsak nedir bu civic çılgınlığı,ne var bu arabada gibi soruların cevabını ben bu şekilde buluyorum.Trafikte kendinizin olmayan her arabaya çamur atmak ancak cahil cühelâ takımının işidir.Bana göre her araçta emek vardır ve ben her aracı güzel bulurum.Elestiririm beğenirim ayrı ama hiçbir arabaya kin nefret beslenmek gibi bir saplantim yok .Olanı da komik ve zavallı bulurum.Allah şifasını versin derim .
    Uzun oldu biraz
    Sona gelebilen arkadaşlara teşekkürler . Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sıktınız artık. Tarihi motor tarihi motor... İsteyene 1.5 turbo benzinli de var 1.6 dizel de. Memleketteki akaryakıt fiyatlarına laf edemeyenler burada tutup LPG seçeneğine sallıyor. Bayiye gidince de kimse kimsenin kafasına Hattori Hanzo kılıcı dayayıp LPG'li almaya zorlamıyor.

    Çok merak ediyorsanız şimdiden söyleyeyim: Göçmeyecek, o muhabbet biteli 2 yıl olacak çünkü.

    Tüplü ve apaçi demiş bir de. Kullanıcı adında da hafif ticari araç var. Sürücü profillerini hiç karşılaştırmayalım bence.

    Buraya da tarihi motorlu (1.0 turbo, turbo olunca teknolojik oluyormuş ya) Civic HB manuel ve CVT'nin verilerini bırakalım. Bir gün Türkçe'yi çözerseniz sonrasında İngilizce verilere de bakarsınız:



    Bu hesaplara girenler ve takibini yapanlar veri biriktirme için görüntü alırlar(sizde almışsınız ama gerekli olan ve aracın toplam değerini gösterir değil). Bu da karşıya bir fikir verir. Gittiğiniz yerler oraları bilmeyen için birşey ifade ermiyor. Şehir/şehir yapısı/trafik/iklim/kullanım alışkanlığı gibi bir paylaşım yapılmalı ve görsel ike desteklenmeli. Yoksa! kim nasıl bir “tahmin” de bulunsun. Diğer şekiler hep havada kalan ifadeler...

    Koyduğunuz foto nedir, ne diyor orada?
    60km ortama ile 6lt mi yakıyor?

    Bu bir başarı değil ki! Çoğu benzer araç yaklaşık aynı değerleri verir zaten.

    Buradaki yanlış; bizler sanki sürekli uzun yol yapar gibi o veriyi paylaşmayı seçiyoruz?? Oysa araçların çoğu vakti şehir içinde geçiyor, beni ilgilendiren taraf da odur.

    Varsa 20~25km ortalamalı 300~500km lik veri, onu görmeyi tercih ederim. Gerisi önemsiz; benim için.
  • Vutututututu pat fitekk ya kısmını atlamışsınız.



    Örnek 1
    3 değişen nerdeyse komple boyalı cibik


    HONDA CIVIC
    İlan No: 774130165
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-civic-774130165/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 31 Aralık 2019; 6:19:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi araba, tek arabam var oda civic, arıza çıkarmadığı için, motor tamir hassasiyetinden anlamadığı için birilerinin cebini doldurmaz o yüzden önermezler, basit araba tamircileridir bunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli ve tüplü Gebze malı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi adıma civic guvensiz oldugunu iddia etmiyorum aracin govde saglamlıgı ile kaporta saglamlıgını bir birinden ayıralım. Arac guvenlik olarak tabiki cok saglam sıkıntı aracın dıs kabugu ve bu kapugu olusturan materyaller ve buraya uygulanan iscilik. Sonuc itibariyle bu arac yanlısım yoksa 35000nm lik bir burulma direnci arabayim diyen bir cok arabadan ileride. 40 45 bin rijiteye Mercedes S Genesis ve Lexus gibi markalarin bazı modelleri ulasabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötü araba değil ama kalitesine göre fiyatı çok. 2005 model 55-60 bin tl etmez mesela ya da 2010 modeli 75-80 bin tl etmez.

    tüpe uyumlu olan başka japonlar da var. misal corolla, lancer gibi... bu ikilide civic kadar sorunsuz, sağlam ve konforlu...
  • Bu sitede hala daha kaporta sağlamlığı ile can güvenliğin sağlandığını sanan insanlar çoğunluktayken, güvenlik konusunda söylediklerinizi kimseye inandıramazsınız. Onlar için taş attığınızda eğilmeyen kaportalı eski amerikan araçları en sağlamı. Honda tasarımları zamanının biraz ötesinde oluyor bu yüzden ilk çıktığında sevilmiyor garip geliyor ama eskidikçe o zamanın tasarımıyla uyuştuğundan tutulmaya başlanıyor. Performans öncelikli düşündüğümden civic in tek eksiği cvt şanzıman derim eskiden beri sağ olsunlar onun çözümünü de vtec manuel getirterek çözdüler. Benim gözümde şuan yalıtım harici başka eksiği yoktur
  • Civic dusmanligi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    Sesli güldüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    doğru bak onu unutmusum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı ikinci el sahipleri abartıyor. Ama bu her markada var .Eski modeller muadillerinden bir tık yüksek.Sebebi sorunsuzlugu.
    150 bin kmde otomatik araç alacaksınız diyelim.Vw grubuna ya da çift kavramalı sanzimanlara bakar mısınız?
    Geriye japonlar kalıyor. Onlardan otomatik ve tasarım konusunda Honda öne çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    10 bin kmde bakıma çağırmaları ve bakım ücretleri . Bu da eksiklik bence.Yalitima gelince dışarısı olduğu gibi içeride gibi bir durum yok.Beni rahatsız etmedi .Bir onceki kasasina gore sessiz .Zaten bir japon aracından kimse mercedes sessizliği bekleyemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    10 bin kmde bakıma çağırmaları ve bakım ücretleri . Bu da eksiklik bence.Yalitima gelince dışarısı olduğu gibi içeride gibi bir durum yok.Beni rahatsız etmedi .Bir onceki kasasina gore sessiz .Zaten bir japon aracından kimse mercedes sessizliği bekleyemez.
    Servis bakım işini 5 sene önce garantisi bittiği gün bıraktık şu anki ücreti bilmediğimden yorum yapamam. Yalıtım konusunda elbette genel olarak kendi ülkelerini baz aldıklarından çok aşırı yalıtım malzemesi kullanılmıyor ve sıcak asfaltlı yollarda gayet sessiz. Ancak serpme asfaltta çok kafa yoruyor japonlarda tabi öyle bir yol anlayışı olmadığından bilmiyor garipler Civic e bu ulkede 200 bın veren birisi arabanın gerçek ederini böyle sandığından mercedes sessizliği bekliyor elbette ancak aynı araba 20-30 bin dolara satılıyor bunu bilmiyor bu yönden düşünürseniz yalıtımı, malzeme kalitesi ile fiyat performans arabasıdır.




  • "Su ulkede bu araba kadar karalanan ancak bu kadar da satan baska arac var mi acaba merak ediyorum"
    Vwnin tüm araçları varken civic yanında geçemez bu konuda da vag grubu konusu görünce direk saniyesinde damlayanlar var 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O karalayanlar Volkswagen fanları her yerde karşınıza çıkar
    Herkesin aracı kendine güzel alan kişiye hayırlı olsun demek yerine sürekli bir çamur atma isteği içinde bazı gereksizler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    Hocam bazı ikinci el sahipleri abartıyor. Ama bu her markada var .Eski modeller muadillerinden bir tık yüksek.Sebebi sorunsuzlugu.
    150 bin kmde otomatik araç alacaksınız diyelim.Vw grubuna ya da çift kavramalı sanzimanlara bakar mısınız?
    Geriye japonlar kalıyor. Onlardan otomatik ve tasarım konusunda Honda öne çıkıyor
    volkswagen hayatta almam hele hele dsg
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Lexuslar birçok testte alman rakiplerinden sessiz çıkıyor. 99 lexus vardı bende, sessizdi gerçekten. Japon diye genellemek doğru değil.
  • Hondanın yetkili servisleri müşteriye karşı ilgisiz sıfır arabasında dpf sorunu olan bir arkadaş vardı parçayı değiştirmemek için kırk takla atıyorlar forumda konusu var şuan mahkemelik.İstediği paraya göre malzeme kalitesi ve işçilik oldukça vasat son kasadan önce çıkan fb7 çok daha iyiydi sorunsuzluk bana göre şehir efsanesi çok bakımlı civiği olan bir arkadaşın yağ pompası bozulması sonucu motor yedi.

    Yeni nesil araçlarda da elektronik alt yapısı karışık olmayan araçlarda gayet sorunsuz farklı markalarda ayrıca renault grubu da sce ve tce motorlu modellerini artık fabrika çıkışı lpgli satıyor ve gayette uyumlu ve ekonomikler honda civic,efsane corolla gibi araçlar aşırı abartılıyor bu ülkede illa japon istiyorsanız ies gibi hoşafı çıkmış eski arabalara 35-40 vereceğinize daha ucuza nissan primera,almera gibi daha donanımlı konforlu araçları tercih edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 31 Aralık 2019; 8:26:25 >
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    işte sonunda aynı dusuncede oldugumuz birine rast geldim

    öyle hondacılar varki şimdi bu ilandaki arabayı güle oynaya alıcak

    biride çıkıp demezki aga 2006 model araba nasıl 72 bin lira oluyor
  • Kaportadan bahseden insanlar var. Eğer bir araba başka bir arabaya çarptığını düşünün ve sizin aracınızın kaportası okadar sağlamki çizik dahi almıyor. Siz hiç zarar görmezsiniz ama karşınızdaki adamın içinden geçmiş olursunuz. Maksat sağlamlık değil optimize can güvenliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.