Şimdi Ara

● GÜNCEL ● Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    G2 den iyi diye biliyorum,dediğiniz de muhtemel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHARKOON markasını goremedım cok kalitesiz bişey oldugundanmıdır acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Second sister

    SHARKOON markasını goremedım cok kalitesiz bişey oldugundanmıdır acaba ?
    Kullanmadigim icin bir sey diyemem.
  • Yeni ürün sağlam bir kaynakta incelemesi yok sharkonun o yüzden listede yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liste yanlış kardeş

    iyi bir ürün, gönül rahatlıı ile kullanabilirsin. Taş gibi de incelemesi var, Viyana teknikte yapıldı;https://www.gamezoom.net/artikel/Sharkoon_Silentstorm_Cool_Zero_850W_Test_Review-42911-0

    bakmayın demiyorum da listeyi çokta şey etmeyin siz yinede...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 8 Ocak 2020; 19:33:23 >
  • exclbr kullanıcısına yanıt
    G2 superflower üretimi, G3 seasonic üretimi... takma listeyi :) iyi bir ürün kullaniyorsun. hatta G3 daha iyi diyecek oluyorum fakat G2 nin kablolari özel (Premium 12AWG) yani ama G2 nin fanı biraz daha sesli falan artılar eskiler konuşulabilir ama listedeki gibi bir dünya değil belki paralel evrende...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    G2 superflower üretimi, G3 seasonic üretimi... takma listeyi :) iyi bir ürün kullaniyorsun. hatta G3 daha iyi diyecek oluyorum fakat G2 nin kablolari özel (Premium 12AWG) yani ama G2 nin fanı biraz daha sesli falan artılar eskiler konuşulabilir ama listedeki gibi bir dünya değil belki paralel evrende...
    3 yıl önce kısa süreli kullandığım sistem de GQ 750w kullanmıştım. Şimdikin de G3. GQ fena değildi.G3 sıfır ses,moduler,koruma özelliklerinin iyi olması,bileşenler de iyi gördüğüm kadarıyla daha ne olsun. Bana yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 8 Ocak 2020; 21:19:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Liste sanki seni rahatsız etmiş gibi böyle televizyon izlerken önünden geçmiş gibi sinemada ayağa kalkmış gibi kitap okurken müzik dinlemiş gibi hocam hayırdır listede senin bu kadar canını sıkan nedir senin yaptığın bir liste varmı ona da bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Evet Chris Brown hocam (Muten baba ya alışamadım) doğru söylüyorsun liste çok rahatsız. Benim seninle ilgili ne gibi bir problemim olabilir ki.. Senin amacın birilerine yardım etmek daha doğrusu forum yönetiminin yaptığı hatalar sebebiyle azalan cemiyetini fark edip, gelenin boş gitmeyeceği şöyle çam sakızı çoban armağanı bir liste hazırlamak ki, keşke arak olmasa idi. Böyle bir şey yaparak beni zaten göze almışsındır, şunun için söylüyorum bu listeye illaki muhalefet çıkar diye düşünmüşsündür, ha söylerler ha susarlar, hepsine saygım var.

    bir render sahnesi düşün öyle saf saf bakınca güzel görünsün ama az odaklanınca imkansız bir gölge görsen yada hatalı bir ışık yada kaplama görsen bu seni rahatsız etmez mi? İşte bende anca o kadar oldum, çok değil. adam iyi bir psu alıyor, listede yok, e biride diyorki review i yok tehlikedesin, bu durumda susabilirdim evet.. İstediğin buysa, tamam.

    liste yapabilirim ama dh ya prim kazandıracak hiçbir şeyi şuraya yazmam artık.

    Sen kalk bir arkadaşa(Levon) gigabyte b450 aorus anakart test ettir, hybrid vrm diye övsün de övsün, öyle ballandırsın, böyle yüceltsin, halbuki sonuç rezalet olsun, bir voltaj regülatör modülüne iki low-side bir highside mosfet koyulsun, choke ları double yapınca (hybrid ya hani..) kaslı gibi görüntü verilsin, sınıfının en iyisi en dolusu olsun. bir de internet sitesinde 8+3 vrm diyazn yazılsın, gigabyte bile özür diledi, bizden kimse orali bile olamadı. Duymamış görmemişi oynadılar neyse.. (https://www.youtube.com/watch?v=EqQcgwz1hYA )

    Sonra asus gtx 1660ti dual reklamı yapılsın, sırf reklam parası sebebiye sogutması övülsünde övülsün... Sogutma yokki ortada, çöp...

    Mesut kalksın gtx 1050ti fanatikliği yapsın, bir ara büyük bir gafı vardı gtx 1050 ti ile ilgili.. gerçi çok onun öyle şeyleri hatırlayanlar illaki çıkar. sonra başka bir forum üyesi ile vega 64 konusunda kafa bulsun.

    Yani eger forum nüfusu azalmışsa bunun sebepleri muhakkak vardır. "yaptığın bir liste varmı ona da bakalım" dediğin için bu kadar yazdım, listem daha da uzundur aslında ama bu kadarı yeterli, kardeşim hakkını helal et.

    konular ile alakalı herşeyi Frank Sabotka ya sorabilirsiniz. Bu forumun karakutusu o dur. Yönetici olması gereken kişide o dur. Ama dediğim gibi yönetim yaptığı yanlışların bedeli er yada geç öder.




  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Ben sürekli arak kelimesini kullanmanızdan rahatsız oldum şuan, burada yüklemeye çalıştığınız bir anlam olduğu belli. Ama buna gerek yok çünkü ben psu dan öyle çok anlamam, bu listeyide analiz edip oluşturacak ne zamanım var ne de bilgim. Ama genel olarak baktığımda, inceleme ve sonuçlarını değerlendirdiğimde, az çok olan bilgimide ortaya koyunca ben listeyi genel olarak gayet mantıklı ve doğru buluyorum. Ha mutlaka eksik yanlış vardır, orası ayrı, konu ekleme düzeltme değiştirme üzerine kurulu zaten.(Bunu da konuda belirttim bu listeyi uzun süredir güncelliyorlar) Bu konunun yada buna benzer konuların yönetim ve yönetimin yaptığı yanlışlarla doğrularla uzaktan yakından alakası yok ki , siz konuya gelip olumsuz yorum bildiriyorsunuz , arak diyorsunuz kaç kere , sonra ben yazınca keşke arak olmasaydı diyip benim bu foruma verecek birşeyim yok diyorsunuz, bana bu yorumlarınız fazlasıyla anlamsız geliyor. Yani istediğin şey nedir ? Sen bu listeyi hazırlayan arkadaşlardan daha bilgili tecrübeli deneyimli isen , aynı tarza faydalı bir konuyu senden bekliyoruz, bizde bilgimiz dahilince gelip yorum yaparız bilmediğimizi öğreniriz belki benim bilip senin bilmediğin vardır onu da öğretiriz. Onun dışında listede yanlış gördüğün yerleri söyleyin bakalım istişaresini yapalım düzeltelim ekleyelim çıkaralım.

    Arkadaşlar yapıcı olmaya çalışalım lütfen




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    G2 superflower üretimi, G3 seasonic üretimi... takma listeyi :) iyi bir ürün kullaniyorsun. hatta G3 daha iyi diyecek oluyorum fakat G2 nin kablolari özel (Premium 12AWG) yani ama G2 nin fanı biraz daha sesli falan artılar eskiler konuşulabilir ama listedeki gibi bir dünya değil belki paralel evrende...
    Hp rick solid le f p ciktiginda teknolojik ve akabinfe yillarva f p sampiyonu seri oldu.
    Gunumuzde bu bayragi G2 serisi devraldi.
    Urrtmeye devam etse G3 guru kullanivi bakmazdi.
    Sea eyvallahta leadex ten bahsediyoruz..
    Aradaki ses farkini ultra gurular bile zor secer

    Biri sahir olsa da digeri yeterince iyi..
    Elinde G2 serisi olup belli bi kullanim kalitesini tutturmus bilincli kullanici Evga yi asla unutmaz..

    Ama GQ serisi yok mu

    Eski karimin araci ayni kalitede cikarda olmafik yerde sarampole yuvarlanir umarim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Garanti olarak nasıllar bilmiyorum ama, Xigmatek PSU'larda gayet kaliteli malzemelerden oluşuyor. 2012'de çıkarttıkları 1200W'lik 80 Gold PSU'su yurt dışında Super sınıfında yer alıyordu PSU karşılaştırma tablolarında. Şu anda hala daha elimde bulunuyor PSU ve garantiye göndermedim hiç. Bugünlerde piyasada bulunan PSU'ların yerlerini bilmiyorum. Ama gene yüksek yerlerde olduğunu tahmin ediyorum.

    Elektrik tasarrufu konusuna açıkçası bende biraz değinmek isterim. Platin ile Gold arasında fark olmadığı söyleniyor fakat, satın aldığınız gün verdiğiniz fiyat önemli PSU'lar için. Çünkü bir kere alacaksınız ve 5 sene çok rahat gidecek o PSU. 5 sene boyunca elektrik ücretlerine gelecek zamları'da göz önünde bulundurursanız bence Platin PSU'ya neden 200 Lira daha vermeniz yararınıza olacağını göreceksiniz.

    Aşağıda ki resim Tedaş kendi sitesinde bulabileceğiniz tabloları içeriyor. 2014 ve 2019 Ekim ayları olmak üzere, ve alt taraftaki hesap makinesinde ne kadar zam geldiğini görebilirsiniz. Hani kriziydi şusuydu falan derken evet elektrik fiyatları uçtu ülkemizde malum. Ama tekrar uçmayacağı ne malum. En kötü ihtimal bu diyerek örnek alacak olursak eğer, %84,47 'lik bir zam , bu değerin yarısını alıp ona göre hesap yaparsak ortalama 5 senede vereceğimiz ücret çıkar diye düşünüyorum. Çok kaba bir hesap şekli evet ama bir bakalım.

    Kendi oluşturduğum tabloda ufak bir hesap yaptığımda, günde 2 saat sadece bilgisayarı kullanan kişi için yıllık elektrik tasarrufu sadece 12,47 TL. Evet aradaki farkı çıkartmıyor aldığınıza değmez bence de. Günde 8 saat bilgisayarınızın başındaysanız ise yıllık fark 49,89TL oluyor, 5 senenin sonunda bu 250 Lira daha az fatura vermeniz demek. Kısacası hem ilk başta verdiğiniz 200 Lirayı çıkartıyor, hemde cebinize 49,45 Lira kalmış oluyor. Dominos'tan 2 tane orta boy Extragavanza pizza demek bu bilgisayarınızı kullanırken daha fazla keyif için alıp tüketebileceğiniz.
    Elektriğe zam gelmeyebilir de, ama Türkiye'de yaşıyoruz kaçınılmaz bir gerçek olduğunu düşünüyorum bu tür zamların.

    Kısacası söylemek istediğim; Kullanıma göre, Platinum hatta belki Titanium almak saçmalık değildir. Hesabınızı kitabınızı yapın arkadaşlar, SİZE ÖZEL KULLANIM için değer mi, değmez mi onu görün. :D


    ● GÜNCEL ● Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi?



    Dip Not: Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Platinum ile Gold arasında 48,89 TL fark var dedik ya, gold ile Titanium arasında 120 TL fark oynuyor yıllık. 5 senede de 600 Lira yapıyor bu. Titanium'lar çok daha yüksek güç kapasitesine sahip ürünler bu arada evet, yani çok yüksek güç ihtiyacınız varsa Titanium'a bakmadan geçmeyin derim.


    Görende zannedecek ki bütün Türkiye PSU'larının distribütörü benim, daha pahalı PSU satmaya çalışıyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 11 Ocak 2020; 20:50:4 >




  • Bir konuya daha değneğim, veya konu hakkında ki fikrimi anlatayım;

    Bu gold olup süper kalitede olan PSU'lar TAHMİNİMCE Platinum veya Titanium sertifikası almak için yapılmış fakat testlerde başarısız olmuşlar. Bu yüzden sadece Gold sertifikası verilmiştir bu ürünlere.

    Sertifikası varsa içinde ki malzeme dandik değildir, yani sırf bu listede veya başka bir listede yok diye dandik olduğunu düşünmeyin. Verilen sertifikanın anlamı, belli bir kaliteyi tutturmuşlar diye düşünün bence.
    Edit: Ne kadar caf caflı sertifika o kadar yüksek kaliteli bileşenler.
    Edit 2: Şu link'ide bırakayım, Bu insanlar 80+ sertifikasını veren kişiler. LİNK Buradan bütün 80+ sertifikası almış PSU'ları görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 11 Ocak 2020; 21:10:10 >




  • Linustechtips sitesindeki güç kaynağı sıralama listesini kesinlikle ciddiye almayın. Üreticisi, platformu ve iç yapısı tamamen aynı olan EVGA G2, G3, Super Flower Leadex II- III model güç kaynakları 4 farkı grupta listelenmiş. Üstündeki marka etiketine göre performansı değişiyor herhalde.

    Kısacası bu listeye bakarak güç kaynağı satın alırsanız sonra pişman olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 13 Ocak 2020; 10:17:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goodmane

    Bir konuya daha değneğim, veya konu hakkında ki fikrimi anlatayım;

    Bu gold olup süper kalitede olan PSU'lar TAHMİNİMCE Platinum veya Titanium sertifikası almak için yapılmış fakat testlerde başarısız olmuşlar. Bu yüzden sadece Gold sertifikası verilmiştir bu ürünlere.

    Sertifikası varsa içinde ki malzeme dandik değildir, yani sırf bu listede veya başka bir listede yok diye dandik olduğunu düşünmeyin. Verilen sertifikanın anlamı, belli bir kaliteyi tutturmuşlar diye düşünün bence.
    Edit: Ne kadar caf caflı sertifika o kadar yüksek kaliteli bileşenler.
    Edit 2: Şu link'ide bırakayım, Bu insanlar 80+ sertifikasını veren kişiler. LİNK Buradan bütün 80+ sertifikası almış PSU'ları görebilirsiniz.
    komple yanlis, yorumu silmek düzeltmekten daha kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Komple yanlış demişsiniz ama, zaten düşündüğüm şeyi yazdım oraya, bir gerçek olduğunu iddia etmedim.

    Bu sertifikaları almak kolay değil üstelik, bizim Türkiye'den bir şirket değil bu, EPA (Environmental Protection Agency) ile bağlantılı laboratuvar yapıyor testleri. Sınavdan geçecek ürünlerin, belli bir standardı tutturması lazım. Belli bir kalite var demek buda. Daha yüksek verimlilik için daha iyi malzemeler kullanılması gerekiyor. Bu arada evet, Titanium PSU patlamaz mı? Oda patlayabilir. Üretim bandından tam o ürün geçerken ufak bi sallantı (deprem) olmuştur 0.5mm kaydırmıştır belki alet lehimi veya bağlantıyı, o PSU sorunlu çıkmıştır bundan dolayı. Bu olabilecek şeylere bir örnek olabilir, gene bu olan bir şeydir demiyorum.

    Kısacası, Sertifikası olan PSU'ları gidip araştırıp bulabilirsiniz sertifikanın ne kadar gerçek olduğunu, PSU'nun asıl değerlerinin ne olduğunu. ve evet PSU'lar arasında bile fark var, ama 80+ olduktan sonra çok fazlada kafaya takmamak gerek.

    Bu tür hangisi süper hangisi değil olayına bende katılmıyorum. Herkes hazıra konmaya bayıldığı için araştırma yapmak zor geliyor. Sonra o listenin dışında kalmış PSU'lar sanki yalapşap üretilmiş, içinden malzemeden çalınmış gibi hissettiriyor işi bilmeyen kişilere. Gerçek PSU satın alma rehberi istiyorsanız, belli standartlara ulaşmış ürünleri görmezden gelmemek gerekiyor. Örnek vermem gerekirse; FrisbyMarkası800WBronze , AsılÜretici , TestSonuçları
    Evet Markanın daha önce bu alanda adını duyurmamış olması veya üretim bandının diğer büyük firmalar gibi kaliteli olmaması yüzünden belki diğer bronzelara göre %1 daha az verimlidir ama genede bronze sertifikası testlerinden başarı ile geçmiştir.

    İnanmak istemiyorsanız inanmayın yani yapabileceğim bir şey yok. Komple yanlış demeniz hatalı. Sertifika testlerinden geçmek için belli bir kalite tutturulmuş ise, neden yanlış diyorsunuz verdiğim bilgiye anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 12 Ocak 2020; 12:25:19 >




  • Goodmane G kullanıcısına yanıt
    hatam su ki, yazdiklarini okuyup gercek zannedecek insanlar icin, onlari düsünerek, boyle "uzatarak" yazacagini tahmin etmeme ragmen, hatali oldugunu söylemek oldu. Sussaydim iyiydi. benim burda kimseye birsey ögretecek halim yok. Bir kac yil sonra anlarsiniz ne demek istedigimi o zamana kadar okumaya devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir şey sunmuyorsunuz ki öğrenelim. Buyrun açıklayın öğrenelim bizde. Örnekler gösterin, yaptığınız çalışmalar varsa paylaşın.
    Kendi çabalarım ile yaptığım araştırmaların sonucunu paylaşıyorum insanlar ile. O yüzden aksine bir kanıt gösterilmediği sürece gerçeklere bende ulaşamayacağım.
    Asıl donanım incelemeri yapanlar malesef Türkiye'de parayı veren düdüğü çalar şeklinde çalışıyor. Biz halk olarak kendi aramızda bilgi paylaşımı yapmadığımız sürece gerçekleri öğrenmeyeceğiz .
    Gerçekten söylüyorum, paylaşın lütfen bilgilerinizi, başka bir sitede yapın bu forumu sevmiyorsanız oraya link atın. Ama bir örnek gösterin. @kunGFu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 12 Ocak 2020; 15:30:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muten hocamın aldığı psu yu çok kıskandığım için bende gittim Gigabyte Aorus Ap750gm 750w full modüler psu aldım . Gönül isterdiki bizde 1000w ve üzeri alalım ama gücüm buna yetti, mukadderat işte

    Kurulum biraz aceleye geldiği için inceleme değilde yalandan bir gözlemlerimi yazayım istedim (Muten babaya ayıp olmasın baabında ). Öncelikle %20 yüke kadar fan dönmüyor. Bütün kabloları modüler ve yassı yapıda, bunun hem faydasını hem zararını gördüm. Kasanın içinde kablolardan dolayı biraz kablo karmaşası oldu, yuvarlak sarılmış kablolarda bu kadar bir yığın oluşmuyordu. Ama kasanın arkasında daha kolay kablo düzenlemesi yapabildim. Uzay montajda 20 30 cm den rahatsız etmeyecek seviyede coil whine sesi duyuluyordu (sistem boşta iken), kasa içinde hiçbir şey duyulmuyor. Önceki psu um olan high power astro lite 750w gold a göre biraz daha tasarruflu. Üşendiğim için watt ölçerle ölçmedim ama ups in programına göre önceki psu ya göre
    boşta %1 (9w kadar) daha az yük biniyor. Birde ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama kabloların uçlarına kapasitör bağlamışlar, o da biraz kablo düzenlemesini zorlaştırıyor (dikkat etmesem fanın arasına girecek).Şimdilik benden bu kadar, herkese iyi forumlar.




  • Hayırlı olsun, şuan parasına göre en mantıklı ürünlerden. Seasonic Corsair 1000tl veremeyen 700tl altına bu ürünü alabilir. Garanti süreside uzun. Ama siz böyle yapınca ben darlanıyorum, burası donanım forumu kardeşim böyle paylaşım mu olur 5 foto çekmek zormu yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.