Şimdi Ara

Google'ın Türkiye Engeli Hakkında Her Şey - Mobilite (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanımhaber editörleri beni hayal kırıklığına uğrattı, olayı çok yanlış ele alıyorlar.
    Google ile yandexi kıyaslamış durmuşlar, google yandex in alternatifi olamaz vs. Tamam doğru olamaz yandex in tek bir servisini bile kullanmıyorum ama, yandex demek ki kendini entegre edeceği bir üretici bulmuş ve google ın bu dayatması nedeniyle bunu gerçekleştiremiyor. Mesele yandexin servislerinin başarılı olması değil ki, daha baştan kullanımının engellenmesi. İnsanlar begenmezse zaten yandex olarak gelen cihazı almaz.

  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    HWP üyelerini mi gönderiyor korumak için onlar önce dünkü attığı başlığa bir baksınlar (başlığı sonradan değiştirmişler) sonra Samsung Türkiye'de çalışan sayısına bir daha baksınlar derim.

  • Google AB kanunlarına uyup ok diyorsa bizdeki kanunlarada uyup ok diyecek Google AB servislerine son vermiyorsa bizde neden son veriyor bunun cevabı Google’da

  • Google istediği gibi davransın istediği servisi kesintiye uğratsın Türkiyenin yapacağı en güzel cevap google android ürününü kullanan telefonları tablet vs ürünleri bu servisler çalışmadığı için ayıplı sayması üretici firmalara iade edilmesine ön ayak olması sonrasını üretici firmaların satış rakamları düştüğünde google ile üreticileri arasında geçer.
    Geçen süre zarfındaki geçikme cezasını günlük faiziyle google çatır çatır öder.

  • Buraya yorum yapan insanlar yüzeysel bilgileri ile yazıyorlar. Bir de Apple için bu durum aynı ve windows içinde geçerli. Kaldı ki Türkiye büyük bir kesim yabancı alt yapılı firmada çalışıyor veya Çin'den alışveriş yapıyor laf söylemek için yazmayın.

  • Sırf şu Google hayranlığınıza cevap olsun diye giriş yaptım.

    Neden Google AB ve Rusya isteyince onların yasasına uyuyor da %90 da fazla Android kullanan bir ülke de kanunlara uymayı reddediyor?

    Mesut bey de o kadar taraflı konuşuyor ki sanırsınız Google CEO'su.

    Neymiş? Google yasalara uyamadığı için yasalara aykırı davranmamak adına ülkeden çıkıyormuş. Burada üstüne basa bassa vurgulanan şey Google'un iş ortaklarına yaptığı baskının ortadan kaldırılması.

    Yapacağı tek şey cihaz açılırken tarayıcı seçiminde Chrome mu yoksa firefox, opera, yandex browser vs mi?, arama motoru seçiminde de Google mu, yandex mi, bing mi?

    Bunu yapsa da %99 kesim google.com.tr yi, %90 kesim chrome u seçecek. Yine Google tekel olacak ama kanunlara uyarak.

    Google a bile google yazarak giren milletin kendi servislerinlerinden başkasını kullanmayacağını bilmeyecek kadar salak değiller.

  • susesa S kullanıcısına yanıt
    Rusya kendisi buna hazır. Avrupa'nın da bu paraya ihtiyacı var.

  • ANIL.K A kullanıcısına yanıt
    Huawei seni gözetliyor Apple'da. Amerika kendini korumak için huawei geri adım atırmaya çalışıyor. Biz bu olaylardan payımız alıyoruz.

  • Google boş yapıyor abi. Varsın Chrome vs. yüklü gelmesin telefonlarda. Zaten bir kullanıcı telefonu aldığında ilk iş Chrome’u kurmak olur. Diğerleri o kadar stabil değil. Mesela yandex navigasyon berbat. Ben iOS kullanmama rağmen ne apple haritaları ne de yandex navigasyonu kullanıyorum. Google maps hepsinden çok daha başarılı. Yani, google kurallara tamam dese, onun için çok büyük bir kayıp olmaz.

  • Bence Google , Android i bedava vererek yanlış yaptı...Satması lazımdı..tüm hakkı kendisinde değilse GoogleOS diyip öyle sunacaktı..o şekilde davalık olsaydı Android Basic ve Premium diye 2 seçenek olarak satmaya devam ederdi (fiyat politikalarıyla)...Bu mesele Windows "N" olayına benziyor...Bazı ülkeler yazılımları paket "all in one" olarak satmayı rekabete aykırı görüyor... Örn: Mayın tarlası oyunu çok tutsaydı (olmaz ya diyelim ki oldu..) platform oyun yapımcıları MS i de aynı şekilde dava ederdi windowsla beraber geliyor diye...Kimse Apple , Sony(PS) ye bişey diyemiyor...Çünkü onlar donanım+yazılım satıyor...Kimse Apple 'a (iphone u ayrı ios u ayrı sat diyemiyor)...sadece yazılımla uğraşırsan böyle oluyor işte...

  • Google'ın neredeyse bütün hizmetlerini kopyalamış bir firma nasıl oluyor da "goOglE rEkAbEt üStüNlüĞüNü kÖtÜye kUlLaNıyO yeEa" şeklinde devlet kurumlarına şikayette bulunabiliyor.

  • Başka ülkede cezayı ödeyipte Türkiyede ödememesi kabul edilemez burda art niyet ararım. Boşverin çekilsin illaki başka alternatifler her zaman çıkacaktır.

  • Internet explorer standarttı yıllardır windowsta ve kullananların %90ı chrome indirmek için kullanıyordu ki ben şuan chrome'dan reklam dayatmaları sebebiyle vazgeçtim. Şuan pc de opera kullanıyorum. Telefonda samsung tarayıcı.

  • ABde Rusyada uydukları kurala Türkiyede de uysunlar yeter...

  • yaw vallahi konuşmanızdan baştan sonuna google kendinden daha çok siz koruyorsunuz.. insanın aklına gelmiyor değil .. googleden paramı aldınız !

  • Huawei'e ambargo koydu diye Google'a tapacak insanlar yorumcular vardı. Türkiye meselesine gelince;iyi oldu ve daha da çok engel koysun google.Bizim millet hakediyor.Tekelleşme her zaman insanlığa zarardır.Tekelleşmiş bir şirketi savunanın da aklı zarardadır.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.