Şimdi Ara

Toyota Auris Dpf Tıkanıklığı, Delirmek Üzereyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
8.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2012 model auris dizel otomatik bir aracımız var, bu aracın sürekli partikül filtresi tıkanıyor belki 10 defa temizlik yaptırmışizdir, ilk zamanlarda daha fazla dayanıyordu ama son zamanlarda temizlikten 2-3 gün sonra yine tıkanmaya başladı, aracı kısa mesafe kullanmıyorum, sürekli yüksek devirde kullanıyorum yine tıkanıyor.

    Eskiden tıkandığında 100 km falan manuele alıp 3-4 bin devirde kullanınca kendisi açılıyordu simdi imkansız açılmıyor, mazotu genelde Shell’den alıyorduk acaba onda mi sorun var dedik diğerlerini denedik sonuç ayni.

    2 ayrı yetkili servise götürdüm, temizlemekten başka birsey yapmıyorlar ki 2 gün sonra yine tıkanıyor, yetkili servisin bir tanesi zamanında bakımları yetkili serviste yapılmadığı iyi yağ kullanılmadığı için böyle olmuştur diyor ( aracı 2. El aldık bu arada).

    Partikül filtresinin sadece parça fiyatı 4500 lira işçilikle 5000’i geçer, hadi değiştirdim diyelim 2 ay sonra yine tikanmayacaginin garantisi yok, filtreyi söktürsem muayeneden geçemeyecek, bir de havayı kirletecek, böyle kullanmak tam bir iskence çünkü araç gitmiyor, filtre tıkanınca çekiş o kadar düşüyor ki kağnı gibi oluyor, araçtan nefret ettim, satamıyorum da satsam yerine su an alacak durumda değilim, ne yapsam bilemiyorum yardım edin arkadaşlar. Bursa’da yasıyorum bu arada burada belki tanıdığınız bu isleri yapan birileri vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >










  • Buralarda bizim partikül filtresine gelene kadar çok daha büyük çevresel sıkıntılarımız var hocam. Bu ülkede dizelleri toplasan doğaya bu kadar zararı olmaz.

    1.3 Multijet Euro 4 ile Euro 5 arasında dpf ve yazılım farkı var. Piyasada milyonlarca Euro 4 multijet varken filtre gayet güzel bozulduktan sonra iptal edilip yazılım atılır arabaya.

    Evet çevreyi sonuna kadar korumalıyız ama bu baştan sona olur. Bir tarafta orman katledilirken diğer tarafta filtre peşinde koşmanın mantığı yok. Gerçekten yok.

    Yine 1.3 multijetten gideceğim, dpf + egr iptali ve yazılım ile 130 beygir alınabilen bir motor. 130 beygir, 240 nm tork üretiyor. Evet bu arabayı alırken filtre masrafını göze alıp aldım, bozulursa yerine yenisini taktırırım diyordum ama bu ülkede çivricilik için 5 bin harcayıp filtre almak "ENAYİLİK" 5 bine 1.3 multijet gibi bir motoru maymuna çevirmek mümkünken hele şu saatten sonra gidip çivricilik oynamam ben.

    Dpf'si iptal edilmiş yazılımlı araba ilede avrupaya gitmem orası ayrı konu. Toprağına sahip çıkanın toprağına saygı göstermesini de bilirim.
    Sigara kullanmıyorum, parfüm sıkmam. Ama sözde çevreci olarak yazıyorum; Yangına körükle gitmenin manası var mı? Millet yola çöp atıyor, ben de çöpümü yola atayım. Millet yerlere tükürüyor, ben de tüküreyim. Adamın biri sokağın köşesine çiş yaptı, ben de yapayım. Böyle bir mantık var mı? Kaldı ki fabrikanın dumanını çevresindekiler çekiyor, siz önümde gazladığınızda o dumanı ben soluyorum. Bana bunu yapmaya hakkınız var mı?
    O zaman egzoz sistemini komple söktürüp düzboru yapın. DPF söküp yazılım atınca Euro 3'ü bile karşılamayacak madem, Euro 1'i bile karşılamasın. Mis.

    Şöyle söyleyeyim, orman yanıyor, kimse de söndürmeye gayret etmiyor. Gidip sağa sola benzin döküp yangını körüklemenin ne manası var?

    He enayilik diyorsanız, o 130 beygir 240 nm motorunuzla önümde gazlamayın, o gazı solumak zorunda değilim. Siz o filtreye 5 bin lira verecek kadar enayi değilseniz, ben de sizin egzoz dumanınızı soluyacak kadar enayi değilim!
  • Valla işiniz zor ne önereceğimi bilemedim ama bir toyota hastası olarak tercihiniz baştan yanlış toyota da ideal kombinasyon benzinli+lpgli cvt dir dizel otomatik kötü seçenek hem dizel sıkıntılı hem de yarı otomatik saç baş yoldurur işiniz zor dpf filtresini yenilemek en mantıklı çözüm gibi görünüyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyotada kronik gibi birşey sanırım bu dpf , iptal ettirmeyi denediniz mi yani yapacak birşey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    kendi arabaniz olsa dpfyi yenilermisiniz acaba 5bin verip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME

    kendi arabaniz olsa dpfyi yenilermisiniz acaba 5bin verip
    Yok söktürüp milleti zehirleyip insanların ahını alırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocammm yakitt ve kullandiginiz motor yağida önemli herşey yakitta değil..hangi yaği kullaniyosunuz markasi numarasi cok önemli.!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DPF + EGR iptali + yazılım en mantıklısı bence hocam.

    Ülkede bi enayi sen misin? Tüv öncesi egzozcudan dpf taktirir gecersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dpf sokturenlerin allah belasini versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Dpf sokturenlerin allah belasini versin
    Dpf ,sağlık için önemliyken asıl fiyatının bu denli olmasına neden olanların Allah iyiliğini versin. Dpf işlevini yitirdiği vakit gönül rahatlığıyla iptal ettireceğim. Eminim ki yine çoğu dizel vasıtadan daha az çevreyi kirletecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dpfnin temizligini nasil yaptiriosunuz
    bilgisayara baglayip araci yuksek tevirde yarimsaat tutarak mi?(servis boule yapiodu)
    yoksa sokturup temizleme dolabina koyarak mi?

    hyundai serviste ilk islemi yaptirdim ben .bi kac hafta sonra tekrar basladi.ilk firsatta sokturup dolapta temizletcem.
    serviste dolap yoktu .

    dpfyi sokturup taktirmasi da masraf.accent blue icin sadece sokmeye 300tl demislerdi sanayide.zor yerdeymis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tekrar tikanmayacagindan emin olsam veririm 5000’i değiştiririm ama bu kadar para veripte 2 ay sonra tekrar tıkanırsa ne yapacağım?
    Temizliği nasıl yaptılar bilmiyorum ama muhtemelen söküp temizlemediler çünkü çok uzun sürmedi işlem, servis orijinal yağ koyuyor markasını numarasını bilmiyorum.
    Söktürme diyen arkadaşlar da haklı çevre kirleniyor da söktürmeyip ne yapayım dediğim gibi yenisini taktırınca 2 ay sonra tıkanmayacaginin garantisi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de bu dpf iptal edilince çevreye olan etki biraz abartılıyor sanırım. Araştırdım çevreye etkisi euro 5’den euro 4’e düşüyormuş, abartıldığı kadar birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel binek araçların komple yasaklanması, üretilmemesi lazım. Birde şu sabahları soğukken çıkardığı iğrenç koku yokmu, midem alt üst oluyor otoparkta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı araçtan bende de var. Aynı sorunu yaşadım. Dpf clean machine diye Google da aratın. Türkiye’de de bu işi yapanlar var.

    Bunu yaptırmadan önce yetkili serviste rezenerasyon yaptırdım. Bir ise yaramadı ve kısa sürede sıkıntı çıkardı.

    Bu makine ile temizlettikten sonra 2-3 bin km kullandım. Şehiriçi 1 litreye yakın tasarrufu oldu hatta. Performansta da artış oldu. Sanırım ilk günkü haline döndü. Şimdilik bir sıkıntı yok.

    600 lira para odedim.

    Buda olmazsa zaten dpf değişimi yada iptali. Başka seçenek yok.

    Mutlaka bu sorunu çözmeniz lazım. Bu araçlarda dpf temizlemek için ekstra yakıt gönderiyor. Sürüş bitip aracı kapatacağınız vakit arac genelde rejenerasyonda kalıyor ve bu yakıt Kartere akiyormus. Zamanla yağa mazot karışıyor. Servis ışığını yakıyor. Yağa mazot karıştığı icin de yağ özelliğini yitiriyor. Yağ değişimi yapmanız gerekiyor.

    Temizlikten sonra kesinlikle rejenerasyon sırasında(rölantide 1000 devir oluyor) aracı kapatmayın. Hatta çıkın bir tur atın gelin. Normal devrine dönsün öyle kapatın.

    Not: 100 bindeki yarı otomatik aracımın bunun dışında hiçbir arızası olmadı. Ampulu patlamadı. Benzer dönemin dizel araçları ya şanzıman dağıtıyor ya tam tam otomatik benzinli gibi yakıyor yada Fransız aracı. Kullanmayı bilmeden, uzun süre kullanıp aracı öğrenmeden boş beleş yorum yapıyorsunuz ya işsizlikten oluyor bunlar hep. Kitap filan okuyun. Dizi seyredin. Spor yapın. Zamanla bir aracınız varsa onun dahi daha düzgün olduğunu hissedeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 15 Aralık 2019; 18:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iptal ettirin sizde. Nasılsa tüm dizel araç sahipleri iptal erdirip güzel güzel zehir solutuyorlar bize.Birazda sizinkini soluruz ne olacak ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    Dpf'nin pahalı olduğunu bile bile niye gidip alıyorsunuz?
    Kafanızda kavurmaya dönmüş belli ki
    Dpf yı söktürenin aracı ömür boyu men edilmeli trafikten .
    Sahibiyle birlikte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kaç km de?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 165.000 km’de araç. Dpf clean machine nedir bir araştıralım, bir de böyle temizletelim bakalım. Yalnız bu dpf temizliğine harcadığım paradan dolayı dizelin hiç bir anlamı kalmadı, benzinli arabadan daha pahalıya geldi bana. @ARES007

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Bende yağ değişimi dahil yetkili servise 750 lira verdim. Birde yağı yeniydi. En pahalı yağı almıştım.

    Aracınızın dpf ve katalitik konvertorunu sokuyorlar. Sökmesi zor. 250-300 lira işçilik aliyorlar. Söylemeyi unuttum.

    Soktukten sonra bu makineye sahip bir is yerine götürüp veriyorsunuz.

    Bu alete parçaları sırayla bağlıyorlar. Parçaların icinden yaklaşık 1.5 saat solüsyonlu, basınçlı su ve hava geçiyor.

    Dpf clean machine diye youtube, Google gibi yerlerden aratıp cihazı görebilirsiniz.

    Türkiye’de aşağıdaki makine var.
    https://www.cleanmaxpower.com/

    Bulunduğunuz ilde araştırıp bu işi yapanı bulmanız lazım.

    Bu ve benzeri makine dışında sanayide parçayı solusyonlu küvete yatırarak, içini keserek açıp temizleyerek, parçadan alev çıkartarak temizleme yöntemleri var. Parçaya zarar verme yada etkisiz olma gibi ihtimalleri var. Yanı adamların 1.5 saat basınçlı su geçirdikleri yerde küvet ne kadar etkili olabilir? Yada alev çıkartarak parçanın özelliğini yitirmesine sebep olabilirsiniz. Kesmeye hiç girmiyorum bile.

    Bunun dışında bir enjektörlüye enjektorlerinizi de kontrol ettirin. Onlarda bir ayarsızlik vs olursa o da dpf nin çabuk dolmasına neden oluyormus. O da 20-30 birsey alıyor. Ama servise gitmişsiniz zaten. Bir sıkıntı olsa söylerlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 15 Aralık 2019; 19:23:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.