Şimdi Ara

Öğretmenlere tuhaf yasak... Çay ve kahve içemeyecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara yazı göndererek öğretmen ve hizmetli odalarındaki çay-kahve düzeneklerinin kaldırılmasını istedi. Söz konusu yasağa Eğitim-Iş Çanakkale Sube Başkanı Ahmet Mantaş ile Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can, yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

    Eğitim-Iş Çanakkale Sube Başkanı Ahmet Mantaş, bir basın açıklaması yaparken, yasakçı bir dille yazılan yazının kabul edilebilir olmadığını vurguladı. Mantaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    “Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 04.12.2019 tarihinde tüm okullara gönderdiği 'Kermes, çay demleme ve yemek yapımı' konulu yazısında MEB’e bağlı okul ve kurumlarda öğretmen odaları ve yardımcı personel odaları vb. yerlerde yemek, çay, kahve makinesi düzeneklerinin kullanılmaması için gerekli tedbirlerin alınması için emir vermiştir.

    Öğrendiğimiz kadarıyla Çanakkale Kantinciler Birliği'nin talebi üzerine bu uyarı yazısının yazıldığı ve okul kantinlerinde yarım litrelik suyun 1,5 TL'ye satıldığı duruma onay veren Kantinciler Birliği'nin öğretmenlerin içeceği çayı, yiyeceği yemeği de tekeline almak istediğidir.

    İlgili yazıda imzası bulunan Çanakkale İl Milli Eğitim şube müdürü Eyyup Bostancı ile yapılan görüşmelerde öğretmenlerin çayı, yemeği ile bir sorunun olmadığı konunun yanlış anlaşıldığını söyleyerek bu konuda bir açıklama yapılacağını da belirtmiştir.

    Eğitim-iş Çanakkale şubesi olarak bu yazının içeriğinin yasakçı bir dille yazıldığını bunun kabul edilir tarafı olmadığını kaldıki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Yeni nesil öğretmenler odası" projesinde çay ocağı ile mikro dalga fırın gibi elektrik ve bazı elektronik eşyaların olduğunu belirterek konunun takipçisi olacağımızı belirtmiş bulunuyoruz.”

    Öte yandan Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla söz konusu yasağa tepki gösterdi.

    Can, şunları söyledi:

    “Çanakkale Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı öğretmenler odasındaki kettlelara okullarda yapılan kermeslere takmış. Kapitalist olunca hep onlardan alışveriş yapılmasını istiyor tabii. Önce Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız tarafından okul kantinlerinde satılmaması gereken ürünlerin kantinlere girmesine mani olsun. Çocuklara kalitesiz ucuz ürün satmayı sonlandırsınlar. Milli Eğitim Bakanımızın paylaştığı yeni öğretmenler odası fotoğrafında da görüleceği üzere Çay yedeği orada başköşede. Siz para kazanacaksınız diye öğretmenler istisnalar hariç bayat çayınızı içmek zorunda değil. Tenefüste çay istediler diye suratınızı çekmek zorunda değil. Okulları sorunsuz idare etmeye çalışan idareci arkadaşlarımız ve vefakar öğretmen arkadaşlarımız gelen yazıya takılmasınlar.”

    Ahmet Ertan

    Odatv.comhttps://odatv.com/cay-ve-kahve-icemeyecekler-07121941.html

    ÖZET KANTİNCİ DAHA ÇOK PARA KAZANSIN.







  • Bu kararı kınıyorum, su da içmesinler yemek de yemesinler maddesi yok.
  • baslik yanlis.

    kendileri cay kahve yapayacaklar.

    3 kati fiyatla kantinden alacaklar.
  • Termos getirip çocuklara kantindeki gıdaların zararlarını anlatsınlar. Ülkeye ve yeni nesillere fayda olur.
  • Yasak değil, kantinden içilecek denmiş...

    Bu uygulama Türkiye çapında yaygınlaşırsa, Akp öğretmenlerden oy alamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 8 Aralık 2019; 20:48:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.