Şimdi Ara

Metrobüste yer verdiğim halde laf yedim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
27.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cidden artık çıldırmamak elde değil. Bugün metrobüsüme ilk duraktan binmişim yerime oturmuş ilerliyorum. Bir kadın bacağıma dokunarak kucağında çocuklu kadını göstererek yer verin dedi. Çocuklu kadına dönüp oturmak istiyor musunuz diye sordum hayır iyiyim böyle dedi. aradan 2-3 dk geçti metrobüs iyice kalabalıklaşınca yine çocuklu kadına döndüm pardon siz orda çocuğunuzla sıkışıyorsunuz gelin oturun böyle dedim gayet düzgün ve kibarca tabii ki ne bi teşekkür ne bi kibarlık belirtisi. Aradan 5 dk geçti en başta arkadaşı için yer isteyen kadınla başka bir kadın kaynaştı ve aralarında yer verme muhabbeti döndü. Kadın resmen beni göstererek "Bu gençler böyle aile terbiyesi almamış yer vermezler böyle isteyeceksin" çok sinirlendim döndüm "Yer vermeyenlerin terbiyesizliğinden önce yer verenlere teşekkür etmeyi öğrenin dedim umarım çocuklarınız aile terbiyesini sizden değil babalarından alır " dedim kadın başladı neden alınıyorsun üstüne sana mı dedim ben ama milletin yer vermesi lazım çocuklulara... Başladı böyle üste çıkmaya çalışıyor susmuyor, yanında ki çocuklar etkilenmesin üzülmesin diye daha ağzımı daha açmadım. Baktım olaya hemen kadın guardlığı yapan dayılar bi hafif ayaklanınca indim metrobüsten. Ben bu insanları anlamıyorum onları görür görmez yerimden kalkıp kırmızı halı mı serelim önlerine rahatsızsa kibarca söyler "pardon çok yorgunum oturabilir miyim?" dese dahi kalkar yerimi veririm. Ama bundan sonra daha birisine yer verirsem ne olayım. Kibarca yer verdiğimiz halde linç yedim. çok ciddiyim toplumumuz düzgün bir toplum olmaktan çook uzak, bıktım artık salak insanlardan



  • Geçen ay Beyazıt'ta Tramwaya bindim. Lise öğrencilerinin okul çıkış saatiydi. Boş yer vardı iki erkek öğrenci oturdu. 9 - 10. sınıfa gidiyolardı muhtemelen. 50 yaşlarında bir teyze bindi hemen kalkıp yer verdiler. Teyze dedi oturun oğlum siz okuldan çıktınız yoruldunuz dedi. Çocuklar baya ısrar etti ondan sonra teyze oturdu. Sonrasında oğlum siz yoruldunuz verin bari çantalarınızı ben tutayım dedi. Böyle aklımda kaldı yani. Hala iyi insanların olduğunu bilmek güzel.
    ucuz yırtmışsın, oradaki heriflerden biri senin üzerine yürümeden inmişsin otobüsten. ben boş otobüste yer vermedim diye laf yemiştim yıllar önce. laf atan herife baya bağırmıştım. abuk subuk insanlar işte. olay da şu; ben cam kenarında oturuyorum, yanımda yaşlı diyebileceğim bi herif oturuyor. otobüse bi kadın bindi ve arkaya yürümeye başladı. ben de kadıncağız ayakta kalmasın diye yer vermek için kalktım, kalkınca bibaktım otobüsün arka tarafı boş. bunu görünce yer vermeye gerek olmadığını düşünüp geri oturdum. meğerse otobüse binen kadın yanımdaki herifin karısıymış. herif beni dürtüp kulaklığımı çıkarttırdı ve bunu bana söyledi ama öyle aptal bir üslupla söyledi ki, "teşekkür ederiz yer vermedin" gibi bi giriş yaptı. ben anlam veremedim tabi, otobüsün arkası boş zaten hani bu neyin tribi, birkaç soru sorduktan sonra kadının bunun karısı olduğunu anca öğrenebildim ve otobüs boş olduğu için ve karısı olduğunu bilmediğim için yer vermediğimi düzgünce söylediğim halde (normalde böyle küstah birine düzgün cevap vermemek gerek çünkü bu noktada düzgün cevap vermek kendimize saygısızlık oluyor) herif yine de kötü üslubunu bozmadı ve sonrası kaçınılmaz olarak sözlü kavga. çomar işte. bide bu herifte tam böyle beyaz türk tipi var. hani eğitimli falandır kesin. sorsan kendine: "biz bu ülkenin ileri görüşlü, düzgün insanlarıyız" der. düşün yani herif beni dürtüp: "pardon, şu kişi benim eşim, acaba siz arka koltuğa geçebilir misiniz" dese ben zaten geçerim çünkü ben kadına yer verip ayakta gitmeyi göze almıştım. buna rağmen laf yedim. (kadın da arka koltukta oturuyor bu arada)
    Otobüs ve metrolarda hatta dolmuşlarda dahi sadece ayakta duramayacak kadar olan yaşlılara,bedensel özürlülere ve bebekli-3/5 yaş arası çocuklu kadınlara yer veririm.Onun dışında sapa sağlam kızlara,teyzelere ve dayılara hayatta bir kere bile olsun yer vermişliğim yoktur.Takarım kulaklığımı gözlerimi kapatırım yoluma bakarım.İstedikleri kadar söylensinler zerre umurumda olmaz bile.Zira yer versen de bu tiplere yararın dokunmaz.Bu tür insanlar egoistlerdir ve sadece kendi rahatlarını düşünürler.Bunlara insanlık yapıp yer verdiğinizde ''teşekkür'' dahi etmezler zira siz zaten onun oturması gereken koltuğa oturmuşsunuz gibi muamele ederler.

    Kısacası aşırı yaşlı,bedensel özürlü ve bebekli/3-5 yaş arası çocuklu kadınlar dışında kimseye yer vermeyin...
  • Boşver evladım sen doğru olanı yapmışsın . İnsanlar her daim konuşur takma. Umarım hayatın boyunca da yaşlı veya çocuklara yer vererek örnek vatandaş olursun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuhh çocuğu var ve metrobüse biniyo neden yapmış ki çocuk
  • ya insanlar şaşırmış durumda ya ülkede neler dönüyor 1 yer muhabbeti için ne ahlakımız kalıyor ne saygımız sonunda birini tek yumrukta bayıltıp ayrılıcam oradan ama hadi hayırlısı.
  • hocam işte bu yüzden asla ama asla yer vermemek lazım. yüzsüz terbiyesiz hepsi
  • Evet evet böyle tipler var, hem yer veriyorsun ama hala konuşuyor böyle "bunlardan isteyeceksin, yoksa vermezler bla bla.." muhabbeti. Ama asla insan gibi teşekkür etmiyorlar. Ulan bu bir nezaket lan, bu bir görev değil.

    En sinir olduğum şey bu dayılar, teyzeler vır vır vır konuşuyor, sen cevap verince bütün otobüs kadını koruyup seni gömmeye çalışıyor.
  • Biri gelip bana yer ver diyecek ve bende kalkıcam Sadece ama sadece eğer ayakta duramıyorsa veriyorum. Bazen oluyor 20 yaşında bazen oluyor 70 yaşında farketmiyor benim için yaşı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz yırtmışsın, oradaki heriflerden biri senin üzerine yürümeden inmişsin otobüsten. ben boş otobüste yer vermedim diye laf yemiştim yıllar önce. laf atan herife baya bağırmıştım. abuk subuk insanlar işte. olay da şu; ben cam kenarında oturuyorum, yanımda yaşlı diyebileceğim bi herif oturuyor. otobüse bi kadın bindi ve arkaya yürümeye başladı. ben de kadıncağız ayakta kalmasın diye yer vermek için kalktım, kalkınca bibaktım otobüsün arka tarafı boş. bunu görünce yer vermeye gerek olmadığını düşünüp geri oturdum. meğerse otobüse binen kadın yanımdaki herifin karısıymış. herif beni dürtüp kulaklığımı çıkarttırdı ve bunu bana söyledi ama öyle aptal bir üslupla söyledi ki, "teşekkür ederiz yer vermedin" gibi bi giriş yaptı. ben anlam veremedim tabi, otobüsün arkası boş zaten hani bu neyin tribi, birkaç soru sorduktan sonra kadının bunun karısı olduğunu anca öğrenebildim ve otobüs boş olduğu için ve karısı olduğunu bilmediğim için yer vermediğimi düzgünce söylediğim halde (normalde böyle küstah birine düzgün cevap vermemek gerek çünkü bu noktada düzgün cevap vermek kendimize saygısızlık oluyor) herif yine de kötü üslubunu bozmadı ve sonrası kaçınılmaz olarak sözlü kavga. çomar işte. bide bu herifte tam böyle beyaz türk tipi var. hani eğitimli falandır kesin. sorsan kendine: "biz bu ülkenin ileri görüşlü, düzgün insanlarıyız" der. düşün yani herif beni dürtüp: "pardon, şu kişi benim eşim, acaba siz arka koltuğa geçebilir misiniz" dese ben zaten geçerim çünkü ben kadına yer verip ayakta gitmeyi göze almıştım. buna rağmen laf yedim. (kadın da arka koltukta oturuyor bu arada)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Aralık 2019; 1:47:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Madem otobüs boş geçse ya karısının yanına.Bunu bile yapmazlar.Bu tür çomarlara laf filan söylemeyin.Değmez inanın değmez.Cevap verdikçe kendilerini bir halt sanıyorlar.Bırakın öyle debelensinler...
  • Otobüs ve metrolarda hatta dolmuşlarda dahi sadece ayakta duramayacak kadar olan yaşlılara,bedensel özürlülere ve bebekli-3/5 yaş arası çocuklu kadınlara yer veririm.Onun dışında sapa sağlam kızlara,teyzelere ve dayılara hayatta bir kere bile olsun yer vermişliğim yoktur.Takarım kulaklığımı gözlerimi kapatırım yoluma bakarım.İstedikleri kadar söylensinler zerre umurumda olmaz bile.Zira yer versen de bu tiplere yararın dokunmaz.Bu tür insanlar egoistlerdir ve sadece kendi rahatlarını düşünürler.Bunlara insanlık yapıp yer verdiğinizde ''teşekkür'' dahi etmezler zira siz zaten onun oturması gereken koltuğa oturmuşsunuz gibi muamele ederler.

    Kısacası aşırı yaşlı,bedensel özürlü ve bebekli/3-5 yaş arası çocuklu kadınlar dışında kimseye yer vermeyin...
  • Eğitimsiz kültürsüz empati yeteneği sıfır olan milyonlarca insan var. Halbuki insan gibi tatlı dille yer istense herkes seve seve yer verilir. İnsanımız insanlıktan anlamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle şeylerle çok karşılaştım, gerekeni söylerim, karşıdaki anlamıyorsa gülüp geçerim, zırcahil insanlar için canımı sıkmaya değmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan evladına denk gelmemişsiniz. Nitekim insan olan yaptığın nezakete karşılık teşekkür etmesini bilir. Toplumda ne yazık ki saygı ve anlayış dönemi bitti. O eskidenmiş.. Şimdi artık; ben kadınım, ben yaşlıyım, ben özürlüyüm, ben şu ben bu.. Yani böyle bir durumu olan varsa otobüslerde bu gibi yolculara ayrılmış belirli koltuklar vardır, gidip kalkmasını bekleyebilir, kalkmıyorsa isteyebilir. Oralar da dolu yani yaşlı çocuklu falan varsa belediyeye telefon açarsın, bu şekilde ayrılmış koltuk sayısını artırırlar.. Bazı kadınlar var, yaşıtım olduğu halde öyle bir giyinip kuşanıyorlar ki, aynı nenem gibi görünüyorlar, lakin bunu bilerek yapıyorlar.. Böyle uyanık geçinenlere vermeyin yerinizi, yedirmeyin hakkınızı kardeşim.. Baktınız sağdan soldan müdahale oluyorsa rahatsız etmeyin bak ayağım ameliyatlı şimdi polisi çağırttırmayın bana diye savuşturun.. Her şeyin bir yolu yordamı usul adabı var.. Aynı parayı veriyorsa kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Madem otobüs boş geçse ya karısının yanına.Bunu bile yapmazlar.Bu tür çomarlara laf filan söylemeyin.Değmez inanın değmez.Cevap verdikçe kendilerini bir halt sanıyorlar.Bırakın öyle debelensinler...
    nu tarz yaşlılar forumdaki sürekli sağa sola hakaret etmekten zevk alan kişilerle aynı sorunlara sahipler. bir sebepten dolayı psikolojileri bozulmuş ve sağa sola hakaret etmekle kendilerini deşarj etmeye çabalıyorlar. herif karısıyla birlikte boş koltuğa geçmez, hatta kibarca sizin kalkmanızı da rica etmez, çünkü herifin derdi zaten gücünün yeteceğini düşündüğü birine sövecek ortam bulmak. bunlar sorunlu insanlar. bu tarz kişiler: "benim yaşım büyük sen bana cevap vermemelisin yoksa terbiyesiz olursun" kavramını kutsallaştırmışlar, bu kavramı kendi hakaret ve sövme ihtiyaçlarını gidermek için bir araç olarak kullanıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohooo

    Suc sende moruq

    Bu toplumla muhatap olmamak icin stratejiler gelistireceksin benim gibi

    Uyur gibi yapabilirsin suratini asabilirsin konussalarda duymamazliktan gelebilirsin kulaklik takabilirsin telefona bakabilirsin

    Bu cahil gerizekalilarla muhatap olmayacaksin bir sekilde

    Ben artik saat bile sormuyorum yer yön bile sormuyorum asla kimseyle konuşmuyorum bu toplum boyle arkadas

    Ben maddi özellikler ayni bile olsa bu toplumda yaşamak istemezdim avrupada amerikada yasamak isterdim insanlik maddiyattan da onemli benim icin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay Beyazıt'ta Tramwaya bindim. Lise öğrencilerinin okul çıkış saatiydi. Boş yer vardı iki erkek öğrenci oturdu. 9 - 10. sınıfa gidiyolardı muhtemelen. 50 yaşlarında bir teyze bindi hemen kalkıp yer verdiler. Teyze dedi oturun oğlum siz okuldan çıktınız yoruldunuz dedi. Çocuklar baya ısrar etti ondan sonra teyze oturdu. Sonrasında oğlum siz yoruldunuz verin bari çantalarınızı ben tutayım dedi. Böyle aklımda kaldı yani. Hala iyi insanların olduğunu bilmek güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de ilerler misin diyenler var. Müsait değil dedim. Gösterim ben sana müsait mi, değil mi dedi. Geçti. Bak müsatimiş dedi. (sıkıştı iyice tabi orada. Bilerek yaptı tabi) İlk durakta indirdim. Sonrası hastane. Bende işe gittim oradan. Baby face görünce atarlanıyor çomar.

    Yer filan vermiyorum kimseye. Sıfatından belli zaten hasta olanın. Kalkıyor yer veriyorum, gerekirse uzaktaysa sesleniyorum.
  • Valla vermiyorum artık kimseye yet falan söylenirsede hiç cevap vermiyorum kendi kendine konuşsup gidiyor.Bu toplumun ahlak kurallarında bıktım artık çünkü bu toplumun ahlak kuralları tamamen insanı ahlaksızlaştırmaya yönelik ahlak die birşey yok herkez ahlaksız ama herkez aynı zamanda ahlak bekçisi.Bir kişi sana yer verniyorsa vardır birşey diyeceksin illaki biri veriri düzgünce kibarca iste kimse zorla yer vermek zorunda değil bu pislik insanlar artık bunu öğrenmek zorunda geçen birine vermedim adam ordan ya nie kalmıyosun dio hiç cevap vermedim duyamamızlıktan geldim sonra döndü kafasını gerizekalı bukadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle laf oyunu yapan insanlara da bir ayrı uyuz olurum. Yok sana mı dedim, sen niye üstüne alındın vs. İyi yüzüme bakarak küfret sonra sen niye üstüne alınıyon de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.