Şimdi Ara

laptop fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar 2.5 yıldır kullandığım msi gp62m 7rd leopard laptopumun gpu fanı bir anda çalışmamaya başladı. son 10 gündür yerini bile değiştirmedim masanın üzerinde öylece duruyor yani süpürgeye tutma vb bir şey de yapmadım.

    pc yi en az üç dört defa yeniden başlattım belki dragon center sapıtmıştır diye. hatta en son pc de linux ta vardı orada da cooler boost ile çalıştırmayı denedim (daha önce çalışıyordu) ancak olmadı. daha sonra windows a tekrar girdim cooler boost u yine açtım yine çalışmadı. sonra bir hışımla niye çalışmıyor bu aptal fan diye bakmak için laptopu havaya kaldırdığımda garip bir şekilde çalışmaya başladı.

    sizce buradan anlamam gereken nedir benim gpu fanı gidici mi yoksa başka bir şey mi var şimdiden teşekkürler



  • Olay anlattığın gibiyse fanın akım sağlayan soketinde bir temassızlık var. Arka kapağı açıp soketi yerine tam olarak yerleştirirsen sorunun çözülür.
  • Nistor kullanıcısına yanıt
    Valla hocam anlattığım gibi oldu işte bugün de hiç fırsat olmadı bakmaya eğer yine çalışmazsa denerim dediğini inşallah öyledir de basit bir şekilde çözülür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nistor kullanıcısına yanıt
    Belki fikir verir diye yazıyorum dragon center den cooler boost u açıp fan rpm lerine baktım hocam. Normalde benim gpu fanı 5900 6000 rpm civarında dönerken şimdi 5600 5700 civarlarına düşmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.