Şimdi Ara

Allah sizi bildiği gibi yapsın AKDENİZ CLK ELEKTRİK DAĞITIM. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
17.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akım korumalı prizler kandırmacadır. İçinde yüksek gerilim sigortası var. Yıldırım düşerse hattı kısa devre eder ve hat üzerindeki sigorta atar. Sadece yıldırımdan koruma ihtimali var. Sigorta atması yıldırımı yada hatta yıldırımın mağnetik alanından dolayı oluşan yüksek gerilimi engellemez 2.5 milyon voltu hiç bir alet engelleyemez. Sadece paratoner ile yönünü değişebilitiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 8 Aralık 2019; 17:43:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bu işte uzmanım görüşlerime güvenebilirsiz. Üfürmüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Ben bu işte uzmanım görüşlerime güvenebilirsiz. Üfürmüyorum.
    Peki bu durumlar için ne yapmak gerekiyor?
  • Komşu şehirde park yanında bir trafo binası vardı. Geçen yaz orayı kaldırdılar, sonra yerine taşınabilen beton trafo postalarından koymuşlardı. Onun aktif etme sürecinin sonlarına denk geldim. İlk denemede yapı içinde bir patlama olmuş ve çevredeki elektrikli aletlerde zarar gören de olmuş. Sonrasında ben ikinci sefere denk geldim ki, bütün çalışanlar trafodan uzaklaştı patlama olursa diye. Ama patlamadan sorunsuz çalıştı o sefer. İlkindeki sıkıntı da bir ekipman sorunu imiş sanırım. Hani direk istemeden de olsa böyle şeylere sebebiyet verebiliyorlar. Ama bunun telafisi için de bir yollar vardır ama asfalt mı çamur mu bilmem.
    Hakkari'de çok fena voltaj dalgalanmaları olurdu, koskoca regülatörü yakıp eritmişti bir tanesi. Mağazada çalışan alet kalmamıştı.
  • Teknik olarak mı? Hukuki okarak mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Teknik olarak mı? Hukuki okarak mı?
    Teknik olarak. Can ve mal güvenliğini sağlama açısından
  • Yukarıdaki mesajlarımı okuyun. Cevap verdiklerimde var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    O olmaz bu olmaz. Şu olmaz. Hangisi olacak.
    En iyisi güç kaynağı ups. Elektrikler gitse bile jeneratör gibi devreye giriyor. Kesinti olmadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya'da yaşıyorum. Bir kaç günde bir elektrik kesiliyor. Fakat tuhaf. Kesiliyor ve anında veya 2DK içerisinde geri geliyor. Daha sonra 10DK bazende 30DK sonra tekrar gidip geliyor. Bu sürekli oluyor. Sürekli 2 kere elektrik gidip geliyor. Cihazlar zarar görmesin diye bütün prizleri korumalı yaptığım için bir problem olmadı. Tavsiye ederim.
  • Bursa da yaşıyorum genelde 2-3 günde bir elektirik kesiliyor pilansız olarak gidiyor 10 dk gelmiyor bazen 1 saat bazen geliyor voltaj inip çıkıyor aletler deliriyor bi kere evin tüm lambaları bozuldu akşam satiydi televizyon sapıttı renkler felan en son 2 gün önce gene voltaj inip çıkmaya basladı dellendim bi baktım komşu dışarda birilerine bagırıyor evde bişi bozulmuş trafonun ordaki görevlilere din iman kayıyor yaşadığım yer küçük bi köy bi minareden anons ettirseler hiç böle bi sorun olmucak ama yok AKILLI ADAMI ALIRLARMI BÖLE BİR İŞE NE KADAR ŞEREFSİZ ADİ İT KOPUK KAFASIZ ADAM VARSA ALIYORLAR çıktım bende anlattım durumu bir daha bu durum yaşanırsa o trafoyu traktörle yerinden sökerim dedim anlayacakları dilden bi tavır koydum bir daha olmamasını temenni ediyorum ve cidden yaparım evde makinaya bağlı hastam var o alet bozulurda o kadına bişi olursa ciddi ciddi o teknisyenleri evire çevire yatırır ss.. adamların işi bildiği yok gelip şalteri indiriyorlar yapmaya calısıorlar ama bilgi sıfır azda sigara elde eldiven bile yok kirli sakallı mahalle torbacısı gibi 3 tane herif asıl bunları işe alanı asacaksın kör destereyle keseceksin !!!!!
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Ne yıldırımı vedat bey. Gerilim dalgalanmalarından koruyacak bir şey olsun yeter. Yıldırım düştüğünde, kimin elektronik eşyalar umrunda olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Koruma prizini soran bitine anlattım. Sadece yıldırım için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adana'da yaşıyorum biz neler çektik heleki düşük voltajdan, 4 yıl öncesinde konu bile açmıştı buraya arkadaş. Bu sene nispeten daha iyiydi.
    2018 yazında bu elektirik gitgelleri yüzünden beko buzdolabının kompresörü yandı, kocaman yazmışlar "voltaj dalgalanmalarından dolayı oluşacak arıza garanti dışıdır" diye.
    Ancak çok iyi niyetli servise denk geldik, karekod ile okuttular ve 27 gün daha garantisi kalmış dolabın. ALıp götürdüler ve 2 gün sonra motoru değişip getirmişler. Garanti kapsamında yapılmasaydı 800 tl masraf olacaktı.


    Bir süreliğine Beko yetkili servisinde çalışmıştım, hani diğerlerini bilmem ama çalıştıgım dönemde müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya gayret gösteriyorlardı.Şimdide böyle oldugunu düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 8 Aralık 2019; 21:12:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Değil hocam. Kaçak akım rölesi faz ve nötr arasında akım farkı varsa enerjiyi keser. Yani çarpılan biri varsa işe yarar. Evinizde olması can güvenliği için gerekli aletleri korumaz sizi korur. Bu ise alt-üst limitli röle. 200V altına düşünce veya 248V üstüne çıkınca yada dalgalanınca enerjiyi kesiyor. Stabil olunca tekrar veriyor. Bu değerleri siz ayarlıyorsunuz.
    Şimdi anladım hocam sipariş edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzayda Bir Nokta

    Antalya'da yaşıyorum. Bir kaç günde bir elektrik kesiliyor. Fakat tuhaf. Kesiliyor ve anında veya 2DK içerisinde geri geliyor. Daha sonra 10DK bazende 30DK sonra tekrar gidip geliyor. Bu sürekli oluyor. Sürekli 2 kere elektrik gidip geliyor. Cihazlar zarar görmesin diye bütün prizleri korumalı yaptığım için bir problem olmadı. Tavsiye ederim.
    Bahsettiğim olay bu işte hocam ben alanyada yaşıyorum sizde de aynı sorun sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Revoir

    Bursa da yaşıyorum genelde 2-3 günde bir elektirik kesiliyor pilansız olarak gidiyor 10 dk gelmiyor bazen 1 saat bazen geliyor voltaj inip çıkıyor aletler deliriyor bi kere evin tüm lambaları bozuldu akşam satiydi televizyon sapıttı renkler felan en son 2 gün önce gene voltaj inip çıkmaya basladı dellendim bi baktım komşu dışarda birilerine bagırıyor evde bişi bozulmuş trafonun ordaki görevlilere din iman kayıyor yaşadığım yer küçük bi köy bi minareden anons ettirseler hiç böle bi sorun olmucak ama yok AKILLI ADAMI ALIRLARMI BÖLE BİR İŞE NE KADAR ŞEREFSİZ ADİ İT KOPUK KAFASIZ ADAM VARSA ALIYORLAR çıktım bende anlattım durumu bir daha bu durum yaşanırsa o trafoyu traktörle yerinden sökerim dedim anlayacakları dilden bi tavır koydum bir daha olmamasını temenni ediyorum ve cidden yaparım evde makinaya bağlı hastam var o alet bozulurda o kadına bişi olursa ciddi ciddi o teknisyenleri evire çevire yatırır ss.. adamların işi bildiği yok gelip şalteri indiriyorlar yapmaya calısıorlar ama bilgi sıfır azda sigara elde eldiven bile yok kirli sakallı mahalle torbacısı gibi 3 tane herif asıl bunları işe alanı asacaksın kör destereyle keseceksin !!!!!
    Sizin birde hastasınız çok tehlikeli durum Allah korusun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum 6 yıl arıza mühendisliği yaptım, anlayacağın şekilde anlatmaya çalışacağım. Hattaki arızaların çoğunluğu geçici arızalardır (kuş çarpılması, hatta bişey düşmesi, değmesi gibi) ekip bir kere hattı besler o arada elektrik gelir, hat tutmazsa tekrar gider. Ekip genellikle 2 kişi, 1 si kabinde kalır diğeri hatta çıkar önce bi gözle bakar arızayı bulamazsa hattı böler, kabindeki arkadaş tekrar besler, hattın tutup tutmamasına göre bu işlem devam eder. hatların uzunluğu 20-30 km ye kadar olabilir ve düz değildir, hattan bir çok branşman alan hatlar vardır, bazen saatlerce arızanın kaynağı bulunamayabilir. çok fazla detayı girmek istemiyorum, evine kaçak akım rölesi taktır, bu tür gidip gelmelerde cihazlarını korumuş olursun. şunu da ekliyeyim hatta 1 arıza olmayabilir, başka noktada arızaya sebep olmuş olabilir, ekip arızayı yapar hattı besler tutmayabilir, başka noktada da arıza oluşmuştur. bu basite indergenmiş anlatımım çok daha fazla detaylar var, orası teknik bilgiye giriyor. pis bi iş olduğu için bıraktım, sana yol gösterirdim ama bu işi yapanlara ihanet etmiş gibi olacak, bi de son topraklamanı güçlendir...
  • bizi kıskanan Almanyada sistem ise şöyle işliyor;
    -Zam yapacaklarsa 6 ay önceden eve mektup gönderiyorlar ve 6 ay sonrasında şu tarihten itibaren
    %2 zam yapılacaktır diyorlar.
    -Onca yıl kaldım ama 1 kere bile kesinti görmedim.Diyelim bir fırtına,doğal afet vs . oldu ve elektrikler kesildi.
    adamlar bir form gönderiyorlar eve ve bu kesinti yüzünden buzdolabınızda bozulan yiyeceklerin listesini ve bedelini
    bu forma yazıp bize gönderin diyorlar. Bahsigeçen kaybı karşılıyorlar.
    - hiç karşılaşmadım/duymadım böyle bir sorunla ama sizde olan arıza olursa, onu da karşılayacaklarından eminim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.