Şimdi Ara

GSS BORCUM 1159TLYE DAYANDI (SSLİ) (SİZDE PAYLAŞIN) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
465
Cevap
5
Favori
43.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    adı üstünde işsiz işsiz ne demek biliyormusun yani hiç bi geliri olmayan eee geliri olmayan biri nasıl ödeyecek heray bu parayı buna bile aklın ermiyor çıkmış millete bide akıl veriyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Dostum bildiğim kadar yazayım

    Ailede maaşlı biri varsa onun gelirinin bir kısmı sana gelir yazılıyor. Ev varsa belli bir kısmı sana gelir yazılıyor, araba varsa belli bir kısmı sana gelir yazılıyor, faturaların varsa "ödüyorsan demek ki gelir var" deniyor o da gelir yazılıyor.

    Sigorta uzmanı bu şekil anlatmıştı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala şu saçmalığı savunan var. Arkadaş gss ödüyoruz sonra hastaneye gidiyorum bir daha ödüyorum sonra eczaneye gidip bir de orada sevdiriyorum kendimi. E o zaman bu gss nedir ? Bana paralı da elin mülteci! sine neden bedava bir salak ben miyim şurada ? Çalış öde diyorsunuz iş mi var ? Yaz boyunca adam gibi iş aradık yok. En son düğünlerde fotoğraf çektik de harçlık çıkardık. Onuda arkadaş ayarladı. Olmasaydı napacaktım ?
    Mezun olacağız 15 bin lira borçla. He borç benim borcum çalışıp ödeyeceğim ama bu kadar sıkıştırmak ne ? Sanki güllük gülistanlık biz tembellik ediyoruz da ödemiyoruz. İş yok iş. Geçmişte işe girip şuan iş aramayan tuzu kuru arkadaşlar var , yada memurlar ,atıyorlar tutuyorlar oradan. 22 yaşında mezun olmuş aileden gelen hiç bir şeyi olmayan adam napsın bir söyleyin , sıkalım mı kafamıza ? Ne yapmamızı istiyorsunuz ?

    Ulan akranlarımız nelerle uğraşıyor biz nelerle uğraşıyoruz. Ama tabi biz tembeliz. Devlet hizmet! veriyor ya parasını alacak değil mi , ne hizmet ama çok kaliteli.




  • 4 aydır sigortam yok hani işsizim üniversite zamanı karşıma çıkmıştı bu gss ozaman hiçbir işlem yapmamıştım borç yazmaya başlamıştı bu gss kafasına gore mi başlıyor yoksa sigorta bittikten sonra belirli bir süre zarfı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ilk ne zaman çıktı bu hatırlamıyorum da hiç ödemedim 4 bine yakındı borcum sonra sildiler şimdi sildiklerinden bu yana birikmiştir artık kaç bin ise.İlk çıktığında sgk gidip hesap sormuştum ne iş almadığım hizmet için neyin parasını istiyorsunuz diye baktım güvenliği çağırıyor karı.Çıktım gittim
    daha sonradan borcunuzu ödeyin haciz yollarız gibisinden kağıtlar yolladılar tehtit manasında.

    Demem o ki daha doğmadı bana haraç kesecek almadığım hizmet için.Devlet mevlet de tanımam her şey bi yere kadar.Birileri dağa çıkarsa bir şey olmaz da Türkler çıkarsa yer yerinde kalmaz.
  • Bana da bir ara çalıştığım halde borç çıkarmışlardı. Bu sistem nasıl işliyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Sistem aynı çadır devletlerinde olduğu gibi kafalama üzerinden çalışıyor misal almadığınız hizmet için gittiniz bu size yasa dışı olarak çıkarılan borcu ödediniz, bende ödemedim ,sonra dediniz ki benden bu para neye göre alınıyor geri istediniz sgk dan size yeni borç çıkarmasalar bile kopardıkları yanlarına kalıyor...

    Şöyle diyim o dönem ben o borcu ödememiştim çevremdeki tırsan çocuklar ailelerinin de korkmasıyla o borçları ödemişti.Sonra borçlar silinince enayi konumuna düştüklerini anlamışlardı.

    Aynen sistem böyle çalışıyor ''savcılıktan arıyoruz'' diyen ilkokul mezunu keko dolandırıcılarla aynı düzeyde üç kağıdın niteliği, tek farkı yasal kılıfı olması insanları da bu korkutuyor zaten aynı telefonda '' neee savcı mıı '' diye korkup dolandırıldıkları gibi.
  • Kendi işletmem var en fazla 2-3 ay sigorta ödemişimdir onun dışında hiç ödeme yapmadım.Bir ara borçlarım 15 bini geçmişti devlet af çıkardı tüm borçlar silindi şuan yine ne kadar oldu bilmiyorum umurumda da değil

    prime ödeyeceğim paranın biraz üzerine ekleyip ev kredisi ödüyorum

    Olur da hasta vs olursak 3 ay öderim primlerini yine faydalanırım sağlıktan

    65 yaşını ben göreceğimi sanmıyorum göremeyeceğim yaş için emekliliğe para vermek KERİZLİK

    Borcunuz kaç olduysa olsun takmayın bence Türkiye burası 2-3 yılda bir af çıkıyor zaten borçlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 8 Aralık 2019; 0:53:34 >
  • okuyorum 25 yaş altıyım 2017'de 300 tl para yazmış nedir bu
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    GSS primleri zaten emekliliği kapsamıyor.Sadece almadığınız sağlık hizmetini kapsıyor...Hiç su kullanımınız olmasa bile DSİ nin zorunlu hizmet kapsamında her ay su faturası göndermesi gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muaz1984

    Bana da bir ara çalıştığım halde borç çıkarmışlardı. Bu sistem nasıl işliyor anlamadım.
    Kul hakkı yiyerek işletiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hwogk

    GSS primleri zaten emekliliği kapsamıyor.Sadece almadığınız sağlık hizmetini kapsıyor...Hiç su kullanımınız olmasa bile DSİ nin zorunlu hizmet kapsamında her ay su faturası göndermesi gibi.
    evet o yüzden düşük tutarı
    bir kaç ay ödeyince geçmiş borcun önemi yok diye biliyorum boşuna geçmiş borcu kapatmakla uğraşmamak gerek
  • Ödemeyin. Dava etsinler alabiliyorlarsa alsınlar. Biri kıçından uydurmuş genel sağlık sigortası diye tam bir şeytan icadı, esas adı "Kelle Başı Vergisi"dir, ya da Ali Tezel'in belirttiği adıyla "Erkek Evlat Vergisi".


    Bu insan hastaneye gitmiş mi? Hayır. Hasta olup gitse bile bakmıyorsun zaten, almadığı hizmete binaen uydurduğun borcu "öde gel" diyorsun, alınmamış hizmete borç yazıyorsun, borç ödenmedikçe de hizmet vermiyorsun, tam bir deli dumrul köprüsü. Herkesi dava edip alsınlar bakalım bu parayı alabiliyorlarsa, ne oluyor görelim.
  • Yanlış hatırlamıyorsam SGK’ya öğrenci olduğunu bildirerek o borcun siliniyor. Üniversitede öğrenciylen öğrenci belgesiyle yapmıştım bu işlemi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    76 tl verip ücretsiz sağlık hizmetine bile laf söyleyenler var.Sen bu sistemi ne avrupa'da ne amerika'da bulursun.Git amerikaya bi diş için 2 bin dolar para istiyolar mı istemiyolar mı kendin gör.
    Profil resmine abdül dangozunu koyanlarda neden beyin olmuyor.ciddi soruyorum.hepiniz akrabamısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.674,48 TL

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Sen şimdi lokantaya gittin hesapta içmediğin 2 liralık suyu gördün.Sana da mekanın sahibi iki liralık suyun hesabını mı yapıyon dedi sen bu aklı evvelliğinle evet deyip o parayıda veriyondur.Sen konunun prim ödeyip sağlık hizmetlerinden faydalanmak değil bunun rıza değil zorunluluk olarak olmasından dolayı sorun olduğunu yarım aklınla anla sonra konuşursun avrupayı amerikayı.

    Bu arada diğer arkadaş gibi profil resmine bende ayrıyetten ......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasapovski

    Yanlış hatırlamıyorsam SGK’ya öğrenci olduğunu bildirerek o borcun siliniyor. Üniversitede öğrenciylen öğrenci belgesiyle yapmıştım bu işlemi.
    bunun yaş sınırı 25 miydi ?
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    hahahah bilmezmiyim

    valla benimde 900 küsür lira aynı borç işsizlikten nasıl yapacaz nasıl ödeyecez bilmiyorum. Dişimde çürük var doktora çıkamıyorum mazallah daha ciddi bir sağlık sorunumuz olsa yüzümüze bakan yok. içine edeyim böyle işin suriyeli olmak vardı dedirtiyor bu sistem, lanet olsun bu günleridemi görecektik
  • GSS BORCUM 1159TLYE DAYANDI (SSLİ) (SİZDE PAYLAŞIN)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.