Şimdi Ara

2020'de Mazda Türkiye'nin Sonu Mu Geliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
11.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Arabayı götüren tek şey tork değeri değil ki..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Aralık 2019; 17:18:19 >
  • Mazda 3'ün bir fiyatına bakın, bir de satış rakamlarına. Akıl alıcak gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük birliği dışından gelince rekabet etme şansı yok. Bu herhangi bir araç için geçerli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda yerine clio alırlar. Renaultdan vazgeçmezler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %10 ilave gümrük ödediği düşünülürse rekabet etme şansı zaten yok.

    japonya-ab gümrük anlaşması ve hümrük birliği çerçevesinde seneye gümrül sıfırlanırsa işler biraz değişebilir .
  • Fransa bunu önceden de yaptı, kendi otomobil şirketleri batmasın diye %25-40 artık kaçsa gümrük vergisi koydu, Japon araç ithalatı bıçak gibi kesildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 7 Aralık 2019; 1:32:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazdayı de Clio fiyatına versinler alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gören otomotiv yakında İzmir'e Mazda Showroom ve Servis'i açacak. Zaten fiyat araştırması yapanİzmirliler Yeni'den değil Gören'den araba alıyorlardı. Yeni'ye bir kere gittim cebimde peşin param olmasına rağmen sıfır ilgi gösterdiler; ben de gittim 30.000 TL daha düşük fiyata Gören'den araba aldım.
  • Mazda nın odağında hiç bir zaman Türkiye pazarı ön planda olmadı. Deli gibi satış yapayım hevesi olmadı. Kendi yağında kavrulsun yeter dedi. Mazda nın odağında her zaman Avrupa ve ABD pazarı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Aynen Mermerler grubundan sonra baş aşağı gitti, yine Ford ve Mazda nın birleşmesi ve sonrası ayrılması sonucunda global pazarda da küçülerek butik bir marka olma yolunda hızla ilerlediler. Türkiyede fabrikası olmayan japonların iş yapması artık çok zor, hoş Honda fabrikayı kapattıktan sonrada önümüzdeki 10 yılda akıbeti Mazda kadar olmasa da hiç hoş olmayacak, hibrit motorları yada dizelleri uygun fiyata nasıl verirler soru işareti.

    Alıntıları Göster
    global bazda küçülerek butik bir marka olma yolunda mı ilerlediler?
    global bazda mazdayı tr'deki gibi sanmayalım, yanılırız. adamlar 2018'de tüm zamanların en iyi satışını yaparak 1.6 milyon araç satmış. 1.6 milyon araç satan bir firma bence butik bir firma değildir...https://focus2move.com/mazda-global-performance/
  • Bilen bilmeyen herkes atmış tutmuş. Bazı gerçek ve güzel yorumları tenzih ediyorum.

    İzmir'de yaşayan bir Mazda kullanıcısı olarak, aynı zamanda Mazda'nın biraz da içinde bir kullanıcı olarak bildiklerimi paylaşayım.

    TR'de Mazda için butik marka algısı var, dünyada iş o şekilde değil. Hatta dünyanın birçok yerinde otomobil pazarı bizdekinden çok farklı. Biz ülke ekonomik şartları nedeniyle mecburen sineğin yağını hesap ediyoruz. Mazda'nın güçlü olduğu pazarlar var. Türkiye'yi pek umursamıyorlar döviz ve vergiler nedeniyle.

    Geçen hafta Japonya'dan bir Türk misafirimiz geldi. Otomotiv sektöründen de muhabbet ettik. Kısaca size anlatayım, kendisi Mazda CX9 kullanıyormuş. Japonya'da lastik değiştirme, silecek değiştirme işi yok diyor, direkt arabayı değiştiriyorlarmış. 2 yıl önce 17 bin dolara tekabül eden parayla almış arabasını. Genellikle 3 yılda bir veya 10-15 bin km civarına gelince arabalar bayiye gidip üste 3 bin dolar civarı ekleyerek yeni araç alıyorlarmış. Bayiye devredilen araçların büyük çoğunluğu ikinci el olarak ülkeden ihraç ediliyormuş. Üreten ülke olmanın ne demek olduğunu anlayın. Adamlar hem sıfır araç üretip tüm dünyaya satıyorlar hem de ikinci el araçlarını bile ihraç ediyorlar. Ayrıca araçlarını çok kullanamıyorlar, heryere arabayla gitme olayı yok. Haftaiçi + haftasonu trafiğe çıkış izni veya sadece haftasonu trafiğe çıkış izni olarak ücret ödüyorlarmış. Haftanın 7 günü trafiğe çıkmak için epey yüklü ücret ödemek zorunda kalınıyormuş. Ayrıca eve ait özel otopark yoksa + olarak otopark ücreti ödemeleri gerekiyormuş. Bu durumda normal kazanca sahip aileler sadece haftasonu trafiğe çıkış yaparak hem araçlarını daha az kullanıyorlar hem de yürütme maliyetlerini düşük tutuyorlarmış.

    Ayrıca bizdeki gibi kiralama sistemi çok yoğun diyor arkadaş. Ama bizdeki gibi değilmiş sistem. Az önce yukarıda bahsettiğim 2-3 yıllık aracı bayiye takas yaparak benzer sıfır araç için 3 bin dolar ödeniyor dedim ya, hah işte, 3 yıllık araç kiralama bedeli yaklaşık 3 bin dolara tekabül ediyormuş. Bizde nasıl? 3 yılda ödediğin para 1 araba parası. Geçen sene 3 yıllık 3008 kiralayalım dedik, arabanın sıfır parası 178 bin TL, 3 yıllık kiralama bedeli 225 bin TL fiyat çıkarıldı. Ülkelerin farkını görün.

    Gelelim Mazda Türkiye işine. Mazda TR, global olarak sözü geçen bir yönetim değil, Mazda Global, TR'ye minimum sayıda araç göndermenin derdinde. Çünkü döviz bazlı kazancı çok düşük. Düz mantık, malınızı nerede daha iyi fiyata satarsanız oraya öncelik tanırsınız, Mazda Global da aynı şekilde yapıyor, en çok sattığı pazarlara öncelik tanıyor, kalan araçlardan bir kısmını TR'ye gönderiyor. Bu yüzden Mazda Türkiye'de butik gibi görünüyor. Tamamen ticari yani. TR'de az satması markanın kötü veya dünyada az sattığını göstermez. Böyle bakarsanız aldanırsınız. Global satışları çok çok iyidir Mazda'nın. Ayrıca grup şirketi değildir ve başka bir çatının altında değildir, kendi başına bir şirkettir.

    İzmir Yeni Mazda, kötü yönetim sergileyen bir bayiydi. Fakat içeride çalışanların bazılarıyla tanıştığım için açıkça söyleyebilirim ki, tanıştığım çalışanlar iyiydi. Hatta isim vereyim, Tülin Hanım direkt olarak kaliteli bir çalışma ahlakına sahipti. Muhtemelen bayi sahibi bu kadar ilgili ve müşteri odaklı değildir. İzmir'de yaşayan bir Mazda kullanıcısı olarak İzmir'deki servisten parça ALAMIYORDUM. Muğla Gören veya İstanbul Merser'den sipariş veriyordum çünkü Yeni Mazda fiyat bile veremiyordu parça için. Tipik bir kötü yönetim/organizasyon örneği. Şansa 1 kere stoklarında olan bir parçayı Yeni Mazda'dan aldım. 1 kere de Gören'in beni uyarması ve Merser'in detaylı bilgilendirmesi ve yardımcı olmasıyla İzmir Yeni Mazda'dan 25 yıllık aracın kontak termiğini ücretsiz değiştirdim. Sayemde geri çağırma ve ücretsiz parça değişimi işini öğrendiler. :)

    Yeni Mazda'nın servis bölümünden de çok şikayet görüyordum. Servisinden şikayet edenler ve henüz garantisi devam eden araç sahipleri bu şikayet nedeniyle özel servislerden destek alıyorlardı. Çok defa gittiğim özel serviste denk geldim. Yetkili serviste bakım geçiren araçların 1000 km dolmadan özel serviste bakım tekrarladığını gözümle gördüm. Ayrıca İzmir'de yaşayanlar bile gidip Muğla Gören'den araç alıyor veya bakım için İzmir'de servis olmasına rağmen Muğla Gören'e gidiyorlardı. İzmir'de Yeni Mazda plakalıklı araçtan çok Gören Oto plakalıklı araç görülebilir rahatlıkla.

    Yeni Mazda'nın kapanmasıyla Muğla Gören Oto, İzmir bayi ve servis hizmeti için zaten en büyük adaydı. Öyle de olacak gibiydi, Mazda TR ile görüşüyorlardı ama önümüzdeki dönem şartlarının değerlendirmesini yapan Gören Oto yatırım miktarı ve karlılığı bakımından mantıklı bulmadı diye bilgi aldım. Bu nedenle Mazda TR, İzmir özelinde yetkili servis için bir Bosch Car Service'e yetkilendirme yapacakmış diye bilgi geldi yine. Hatta anlaşma tamamlanmış ve açıklamanın yapılması bekleniyormuş. Mazda TR için çok üzücü ve utanç kaynağı bir durum, aylardır sonuçlandıramadılar ve düzgün bir bayi/servis henüz yok.

    Mazda araçları ile ilgi tartışmalara girmeyi pek mantıklı bulmuyorum. Beğenen alır biner, beğenmeyen almaz. Kimisi araçtan tork bekler, gider torklu araç alır. Kimisi gider satışı hızlı diye filo araçlarına biner. Tamamen tercih meselesi.

    Mazda TR yönetimini de ciddiye almayın. Baştaki adam da hiçbir şey yapmadan kalkıp sadece "biz butiğiz, piremiyuumuzz" falan diyor da icraat yok. Varlığı veya yokluğu fark edilmeyen birinin söylediği ciddiye alınmaz. Maaş alıp koltukta oturan ve hiçbir şey yapmayan herhangi biri sadece. Mazda Global TR'yi ciddiye alsaydı zaten ilk o adamı gönderirdi yönetimden. Boşluk doldursun diye oturmasına müsade ediyor.
  • Türkiye pazarına uygun bir marka değildi gitmesi iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 yıldır Mazda kullanırım. 626, 3, 6 , Rx8 hepsine de sahip oldum çok şükür.

    Bu zaman zarfında defalarca batıyor dediler, parça bulamazsınız dediler. Bakım parçasında zaten sıkıntı yok, hatta serviste sıra bile yok. Sizler gibi randevu alayım, sabah bırakayım inşallah akşama alayım derdimiz de yok. 1 saatte alıp çıkıyoruz aracı. En çok beklediğim kaporta parçası da, o an stokta olmayıp Belçikadan gelmesine rağmen 1 haftayı geçmedi. Ha servise de bakım dışı 17 yıldır bir kere bile uğramadım. Bu markayı da o yüzden seviyorum.

    Mazda'ya da birşey olmaz, Türkiye operasyonlarına da merak etmeyin. Şu an Mazda Avrupa operasyonu devredeceğiz dese, Doğuş'undan Koç'una sıraya girerler hiç merak etmeyin.
  • Ulkemizin en cok satan markasi cekiliyor demek ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magane ile aynı fiyat. Mazda 3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman Mazda yerine Megane alırlar yaz. Clio alırlar yazmışsın. Clio fiyatına araba yok piyasada.

    Bir de Mazda 3 liste fiyatı 154 den başlıyor, Megane 135.. yine olmadı. Mazda alacaklarına vw alırlar dersen belki kurtarırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O 300 kişide mutlaka bayi çalışanları, akrabası veya maaş alamayan çalışanlar üste para verip almıştır. Yoksa kim alır. İstanbulda Mazda bayisi nerde bilmem, merak edip gitmedik bile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bayilerin elindeki en ucuz mazda3 175bin tl. Liste fiyatindaki araclar yok ki. Vw ise gecen ay baz paket golfu 120bin tl den verdi. Bu da olmadi yani :)

    Arkadas bi de sansini focustan yana kullansin bakalim belki kurtarir diyecem ama focus da bireysele hic satamadi :)

    Kimse mazda yerine x markayi tercih etmiyor. Mazda tamamen unutulmus durumda, alternatif olarak bakilmiyor bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    rekabetçi fiyatlar olsa gayet alınır araçlar ama rekabetçi fiyat yok. ilk geldiğinde mx5 120 bin liraydı. şimdi 250 bin lira.
  • Mx5 ornegi biraz uc ornek tabi. Tek rakibi kendi uretimi 124 spider. 2. Elleri de sifira gore ucuz kalmis durumda. Sifirini 160-170bin tl ye verseler ben bile ciddi ciddi dusunurdum mx5 i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.