Şimdi Ara

Efsane Dünya Ekonomik Krizi Geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Bilim değil, duygular ile düşünüyorsun. "Yemekteyizi seyredemedik" cümlen bunun ispatı. 'küresel ısınma' ile ilgili bilimsel yayınlar var onlardan takip ediyorum diyorsan başka bir durum var: Küresel ısınma ile ilg bilimsel yayınları UN'nin IPCC alt kuruluşu yönetiyor ve o bilimden cok siyasi bir kuruluş ve küresel ısınma konusunda panik yaratarak bundan milyarlarca dolar (vergi, düzenleme vs yoluyla) rant hesabı yapıyor; bunu ben değil, küresel ısınmayı yıllardır araştırıp calışmalarını kitap olarak basan Prof Björn Lomborg ; alttaki haberde kendi söylüyor:

    https://www.youtube.com/watch?v=00iXUkHUmbY

    Aynı söyleşirde IPCC'nin başındaki tip için de "Hitler" diyor. Haberde 20 yıl önce küresel ısınma yüzünden denizler 1 metre suyun altında kalacak denilirken o 70cm, 50cm, 30 cm ... şeklinde sürekli indirildi kısmı da ilginç.

    Bilimsel yayınlar da takip etsen, takip ettiğin o bilimse yayınlar politik kuruluşların bilimden sorumlu alt kuruluşlarının yayınları :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Dünya bu tüketim hızıyla ve bu nüfus çoğalması hızıyla giderse zaten asıl kriz küresel olarak ısınma ile son bulacak.

    Bu gün forumda da dile getirildiği gibi herkes zengin varlıklı ve her şeyi olan bir hayat hayali kuruyor ama dünyanın herkese yetecek böyle bir kaynağı olmadığı ile zerre ilgilenmiyor. Herkes benden sonrası tufan olsun bana ne diyor. E o zaman çoluk çocuk yapmayın tek başınıza yiyip için en iyisi, çünkü bir sonraki nesliniz için bir dünya kalmayacak.
    Nüfus kontrolünü gıdalar yoluyla yapacaklar. Şuan abur cuburlar kolalar vs hep kısır yapıyor. Genetiği değiştirilmiş sebze meyveler de kısır yapıyor. Erkeklerde kısırlık oranı en fazla bu çağda görüldü ve artıyor.

    Sağlıksız beslenenlerin soyu yavaş yavaş kesilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Göz-

    Bu adamı biliyorum. Pek fazla takip etmem.
    Ama kanımca 2020 Mart-Nisan ayı gibi sarsılmalar boy gösterir. Yani şurada 2-3 ay sonra kriz başlangıcı olur.
    Bu demek değil ki sadece parasal açıdan kriz olacak. Hükümetlerin koltukları bile kırılır. Zaten dikkat ederseniz bazı ülkelerde ayaklanmalar başladı. Çünkü artık kaynama noktasına ulaşıldı. Kapitalizmin çöküşü yakındır. Söylediklerimi ister komplo teorisi olarak görün ister ütopya ister gerçek o size kalmış.
    Sağcı yahut solcu değilim. Fakat yüzeysel bir şekilde anlatmaya gelirsek eğer, solculuk artışa geçti. Yani insanlar daha özgür bir yaşam alanı istiyor. Bireysel özgürlüğünü elde etmek isteyen insanlar artışa geçti. Bireysel özgürlük arzusunun zirve yaptığı yerde, toplumsal özgürlük ortaya çıkar.
    Hocam dünyada aşırı sağ alt right neo nazi gruplar artışta değil midir avrupada vs göçmen meseleleri yüzünden?




  • Şuan Türkiye nin Türkiyelikten cikip butun ulkenin kaderini suriyelilerin belirlemesine tek hamle yeter "vatandaşlik verilmesi" 10 yila kalmaz suriyeliler ne derse o olacak ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.