Şimdi Ara

ÜLKEMİZE İDAM CEZASI GERİ GELSİNMİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÜLKEMİZE İDAM CEZASI GERİ GELSİNMİ ?


(En Son Oy Tarihi: 18.12.2019)
Giriş
Mesaj
  • Bir kere idam dediğin şey in dönüşü yok. Ülkede de zaten adaletli bir sistem yok. Herşey çorba vaziyetinde gibi. Öyle deniyor. Simdii bir tecavüz davasında adama verdin idam cezasını gitti. Kız çıktı tecavüz yoktu aslında sinirlendim beni aldattığı için dedi bişey dedi. Alabiliyor musun geri. Yyooookk. Doğru kararlar verilmeyen bir yerde idam olmaz. Doğru kararların verilebildigi bir yerde de zaten idama gerek kalmaz. Kaldı ki bu konu idamla çözülecek konu değil hersey bir bireyi nasıl yetistirdigine bakıyor kardeş. Ana baba eğitimi leş okul eğitimi leş olarak yetistirdigin adamdan kadından insan olmasını beklemek hata idam olsa da yaşanır bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi cezaevinde olması gerekenler nasıl dışarıda dolaşıyorsa idam geldiğinde idam edilmesi gerekenler de dışarıda dolaşacak. Emin olun ki idam edilenler olacak ama onlar kim olur bilinmez.
  • Hakimler için idam gelecekse güzel olur. Zaten nerde suçlu, 84932 sabıkadan aranan, karısını tehdit eden döven vs. varsa serbest bırakıyorlar sonra serbest bıraktıkları kişi birisini öldürünce içeri alıyorlar. Ceza vermek için birisini öldürmesi mi gerekiyor illa. Yanlış karar veren hakim ölsün dışarıdaki masum vatandaş öleceğine

    Kendi idamlarına da başka hakimler karar versin ekşın olur biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 6 Aralık 2019; 9:59:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdama kesinlikle karşıyım ama vatana ihanete gelsin. İhale yolu ile kasıtlı olarak zarar ettirenlere, memleketi peşkeş çekenlere gelsin. Zevk için insan ve hayvan öldürenlere de gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecavüz ve kadın cinayetlerine sadece idam gelsin en çok o can acıtıyor....
  • Herkes kendince haklı olduğunu düşünüyor. Kan donduran bir olay anlatıp bunun ölmesi gerektiğini söylüyor. Belki de o kişinin yaşamaması evet herkes için çok daha olumlu olacaktır. Ancak anlamadıkları bi nokta var,

    Türkiye'de hukuk sistemi birilerinin ellerinde.

    İdam gelsin diyen erkek arkadaşlardan birisi kız arkadaşı tarafından istediği yapılmadı diye yolun ortasında bu beni taciz ediyor diye polis tarafından alındı. 2-3 destekçisi evet haklı dedi. Sırf sana benzediği için tacize uğramış 2-3 kadın da evet bu o dedi. Kadın tacizcisi olarak İDAM'a çarptırıldın. GG :)

    Örneğim biraz abartı gelebilir ama sırf babası istediği telefonu almadı diye kızı polise taciz ediyor diye suç duyurusunda bulunmuştu. Kadın beyanı esastır bu ülke de. Kız daha sonra yalan söylediğini belirtmiş olmasına rağmen kamu davası açıldı adama.

    Türkiye'de yaşıyorsun olmayacak şeyler değil bunlar. Hukuk bağımsızlığını ilan ettiği gün, bütün pürüzleri minimuma indirgendiğinde gelsin hayır demem. Ama o zamana kadar idam istemek sadece beyinini kullanmamak olur.




  • bariscan111 B kullanıcısına yanıt
    Niye sadece kadın cinayetleri erkek cinayetleri ve psikolojik baskı sonucu intihar eden erkeklerin sorumlu olduğu kadınlar da idam edilsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir yandan tecavüzcü ve katiller için idam gelmeli diyorum, öte yandan suçsuz yere asılabilecek veya muhalif diyerek terörist damgası yiyebilecek çok insan var. Biliyorsunuz malum partiye oy vermeyenlere onlar, bunlar ve vatan haini diyen siyasiler gördü duydu bu kulaklar. Türkiye de bu uygulama pek sağlıklı olmaz gibi geliyor, fakat katil ve tecavüzcülerin hapiste beslenmesine de karşıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hapishaden serbest bırakılan bir şerefsiz sadece kendi keyfine hiç suçu olmaya birbirini tanımayan sadece yoldan geçen sebepsiz yere 20 yaşındaki bir kızı bıçaklayarak öldürüyorsa. işte o adamı idam edeceksin. Hatta bir tek bu gibi insanlara idam gelmeli.
  • bariscan111 B kullanıcısına yanıt
    Bunun sonu olmaz böyle bir ceza da konmaz. İnsan hakları diye bişey var. Gereksizlere ceza verilecek olsa dünyanın yarısının ölmesi gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Falakada gelsin, hile yapan esnaf herkes içinde zabıta tarafından falakaya yatırılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anki hukuk sisteminde idam asla geri gelmemeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GELMESİN..

    Sebebi şudur bir zengin üst düzey birisi ne yaparsa yapsın bişey olmaz da

    Bir fukara bir ekmek çaldı diye götürürler darağacına..

    GELMESİN..

    Bir fetocu hakimi salarlar dışarı elini kolunu sallayarak gezer de..

    Fetocu hakimin içeri attığı fetoya çomak sokan bir müslümanı götürürler darağacına..

    ADALET HAK HUKUK GELMEDEN GELEN CEZALAR HEP SANA BANA EVLATLARIMIZA OLUR EMİN OL
  • Cezaları artırmak malesef çözüm değil Abd de idam cezası var cezalar çok fazla ama suç oranları da çok yüksek. Cezaları artırdıgın zaman insanlar suç işlemekten caymıyor çok ağır cezalar tam tersi insanları suç işlemeye teşfik ediyor. Durum şöyle ağır ceza alacagını bilen suclu kaçmak icin her seyi yapıyor bu sırada önüne kim cıkarsa cıksın öldürüyor. Kaldı ki delil bırakma riskini de göze alamıyor isin ucunda kendi hayatı oldugundan delil olabilecek her seyi ve her kesi de yok ediyor. Abd bu yüzden ünlü mafyaların yüksek suç oranlarının ve araç kovalamaların merkezi. Suc oranlarının cözümü farklı. Mesela taciz tecavüz olaylarını önlemek icin cocuken kız ve erkek cocukların beraber büyümeleri duygusal olarak bastırılmamaları gerek. Birbirlerini tanırlarsa birbirlerini daha iyi anlayabilirler. Gulyabani gibi kız ve erkek çocukları birbirine yabani yetiştirmek bu olayları artmasına sebep oluyor. Çocukları evcil hayvanlarla beraber büyümesi gerek hayvanlara karşı iyi duygular besleyebilmeleri için. Tabulardan uzak cocuklar yetistirmek te cok onemli bu ulkede namus kavramı degismeli. Namus kavramı calmakla dolandırmakla gorevi kotuye kullanmakla icsellestirilmeli. Eger memlekette kadın erkek ilişkisi çeşitli değerlerle tabulaştırılarak çocuklar yetiştirirseniz daha çok kadın cinayeti olur bu memlekette. mühüm olan piskolojisi düzgün, özgür, bilmi bütün insanlar yetiştirmek suç oranlarını düşürmenin yolu eğitimden geçiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • kuran ı kerim

    Allah'ın haram kıldığı cana, haklı bir sebep olmadıkça kıymayın. Kim mazlum olarak öldürülürse biz onun velisine (mirasçısına hakkını isteme konusunda) bir yetki vermişizdir. O da öldürmede aşırı gitmesin. Çünkü o, zaten yardıma mazhar kılınmıştır.

    tevrat

    Adam öldüren kesinlikle öldürülecektir.

    kuranda tevrat

    Biz onda (Tevrat*ta) onların üzerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş karşılıktır. Sonuç olarak yaralar birbirine kısastır. Fakat kim bu hakkını bağışlarsa, o kendisine keffârettir. Kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse onlar zalimlerin ta kendileridir.


    göze göz dişediş için incildede bir atıf var.
  • Niye gelsin ki? İstediği içeri atıp sonra da "pardon yanlışlık olmuş, kandırıldık" deyip salmak varken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelse ne olacak? Tecavüzcüler, katiller mi idam edilecek? Ceren'in katili çocuk öldürmekten 15 yıl almış. Açık ceza evine kapatmışlar adamı. Oradan kaçmış. Geçen de yakalanmış yine açık cezaevine koymuşlar yine kaçmış.

    Önce eldekileri cezalar düzgün işlensin. Sonra idamı vs. tartışırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 6 Aralık 2019; 11:33:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idamın gelmesi zor.
    Öncelikle ülkemizin yargı sistemi bukadar kevgir gibi olmuşken Parası/siyaset yakınlığı olana ceza işlemeyip, başkalarını idam ederseniz burada adalet olmaz.

    ayrıca idam gelirse bu ülkede birilerine çok rahat kumpas kurulur. her önüne geleni idam edip sonra suçu günahı olmadığını öğrenirsek ne olacak? bunun sorumlusu kim olacak?

    ikinci kısım da ise avrupa birliği üye sürecinde olduğumuzdan buna karşı çıkarlar. amerika zaten karşımızda durur.
    daha doğrusu amerika ve avrupadaki ülkeler daha çok teroristler için endişe duyar.

    bu işin çözümü bana göre ağırlaştırılmış hapis olmalı. tek hücrede hapis. gün ışıgı görmeden bir hapis düşünün. 7/24 o hücrede kalan bir insan ve cezası 30 yıl olsa !
    eninde sonunda o kişi kendi isteğiyle ölümü seçecektir.

    Ama bizim hapishanelere bakiyorsun ! koğuş sistemi. çay var televizyon var. telefonla görüşme var. gazete var. istediğin yemeği yeme var. sıcak ortam var. bunu bilen katil için bu ödüldür ! ceza değil !


    ek: Bol bol indirim var ! izinli dışarı çıkma var !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 6 Aralık 2019; 11:37:13 >




  • Bence gelsin.

    Yada tecavüzcüler için yasa çıkarılsın.

    Aletleri kesilip kadın yapılsın ve genelevlerde görücüye çıksın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkede o kadar pislik insanlar var ki insanın haberlerde izlemeye dayanamadığı şeyleri yapıyorlar. üstüne cezaevinde besleniyorlar cezanın 3te 2 sini yatıp iyi halden çıkıyorlar milletin başına bidaha bela oluyorlar.

    Bu yüzden idam gelmeli çocuk tecavüzcüleri ve katillere suçu işlediği %100 ispatlandığı müddetçe uygulanmalı...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.