Şimdi Ara

Genç Balerin Ceren Özdemir'in Katil Zanlısının Ifadesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
15.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
168 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    İdama karşıyım diye nerde yazmışım gösterir misin? Ben idam çözüm değil diyorum. Böyle bir durumu çözmek çok ama çok zordur. Herkes için zordur. İnsan öldüreni öldürerek ölen masum kişinin ölmemesini sağlayabilir misin? Soruyu anladın mı? Eskiden idam yada daha ağır cezalar kısmen çözümdü. Çünkü insanları yönetmek günümüze göre daha kolaydı. Ama yozlaşan ve inanç sistemlerini sorgulayan ve başına buyruk kişi yada ideolojilerce yönetilen şu anki mevcut toplumsal düzende insanları zaptetmek bence imkansıza yakın. Yazdıklarımı iki üç kere oku ki anca anlarsın.
    böyle bir olaydan bile devleti suçluyacak kadar gözleriniz körermiş sizlerin sizelere ne denirse az
    içinizdeki devlet millet tohumları körermiş sizlerin sen git hoca efendinizin yarım çayını iç. son
    msj baktım hepsi devlet düşmanlıgı üzerine her olayda devlete bişeyler yazmışsın. sen nerenin vatandaşısın beli degil.




  • Arkadaşlar popülarist yaklaşımlar ile idam gelmeli demek son derece yanlış. Adalete güven endeksinde 126 ülke içerisinde 109. sıradayız. Halk arasında yapılan anketlerde kendi yargı sistemine güven %20-25 aralığında. Böyle bir ülkede böyle bir durumda idamı getirmek insanları katletmek olur.

    Öte yandan idam cezası uygulanabilecek en ağır cezai yaptırımdır. Yüzünüzün bir başkasına benzemesi, tanıdığın olayın şokuyla yanlış beyanlarda bulunması, size iftira atmak isteyen birisi veya kurmaca delillerle size zarar vermek isteyen birisi sizi ipe götürebilir. Bunlar hayal değil, tüm dünyadaki hukuk sisteminin sorunları. Böylesine bıçak sırtı bir yaptırımı uygulamak son derece risklidir.

    Sorun tabiki var ama çözüm idamı getirmek değil. Ceza yargısı sisteminin sorunlarını çözmek zorundayız. Öncelikle bizim ülkemizde af veya infaz kanunu değiştirerek gizli af olarak uygulanan suçluyu affetme kültürü var. Suçlu bir insanı ıslah etmeden cezaevinden çıkartmak ile halkın arasında canlı bomba salmak arasında bir fark yok. Suç işleyen insanların tekrar suç işleme oranlarına bakılırsa zaten durum anlaşılacaktır. Öncelikle suçluyu doğrudan veya dolaylı olarak affetmekten vazgeçmeliyiz. Olaylarda hakim veya savcının hiçbir günahı yok, onlar yasayı uyguluyorlar. Mevcut infaz kanununa göre (suça göre değişmekle beraber)8 yıl ceza alan birisi cezaevinde sadece 4-4.5 yıl kalıyor. Burada hakim veya savcıyı suçlamak haksızlık olur. Öte yandan iyi hal indirimi diye bilinen 1/6 indirim konusu var. Bu indirim takdiri indirim gibi görünse de uygulamada kanuni bir indirime dönüşmüştür. Yargıtay bu indirimi uygulanmazsa neden uygulanmadığını gerekçeli olarak açıklanmalı diyor. Sanık pişman olduğunu belirtir, mahkeme kurallarına uyar ve saygısını korursa hakim açısından indirim uygulamamanın gerekçesini yazmak imkansız hale geliyor.

    Son olarak ceza infaz kurumlarının birer ıslah evi olması gerekiyor. Suçluları rehabilite etmemiz, topluma tekrar en azından tekrar suça karışmasını engelleyecek biçimde entegre etmemiz gerekiyor. Açık ceza evinin ve suçlulara meslek kazandırmanın mantığı bu zaten. Kurumlarımız bu konuda çalışmalar yapıyor ancak herkesi ıslah etmek ne yazık ki mümkün değil.

    Sonuç olarak infaz kanunu hükümlünün lehine değil, aleyhine olmalı. Avrupa'ya uyum göstereceğiz diye onların kanunlarını uyarlayıp kullanmak veya onlardaki uygulamaları baz olarak düzenlemeler yapmak bizde olumsuz sonuçlar veriyor. Bizim ülkemize uygun ceza ve infaz kanunu düzenlemek zorundayız. Suçluları rehabilite etmek için uğraşmalı, hükümlünün tekrar suç işleme ihtimali varsa bir şekilde gözetim altında tutulmalı. İdam çözüm değil yeni sorunlar doğurur.




  • Ölümlü Trafik kazasına da, böylesi katillere de idam gelsin...
    madem islam ülkesiyiz kuralını uygulayın bari KURANIN "Öldürülenler hakkında kısas size gerekli kılındı."
    karşı taraf affederse idam etmezsiniz ama isterse idam gerçekleşir.
  • Iscaladon I kullanıcısına yanıt
    Birini daha öldürürse ne olacak? Bu sefer ne okulu yapacak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herife mi söveyim yoksa bu ve bunun gibilere ağırlaştırılmış müebbet vermeyen savcı ve hakimlere mi söveyim bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu katili idam etmek resmen ödül olur yapılacak tek şey bu tür şerefsizler için atacaksın halkın önüne sakız etsinler 2 dakikada param parça ederler hemde inlete inlete 1000 kişi bekliyordu bu sapık katili polis buyrun sizindir dese ne güzel olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akplilerin %50 sinin kafa yapisi, bu serefsiz katille ayni
    bizi bu hale getiren devlettir, tayyiptir..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Her eylem uygun şart yerine geldiğinde oluşur. O adam bir psikopat doğru, imkanını gördü ve yaptı. Şu insanlar içinde daha nice caniler var sadece koşullar olgunlaşmadığı için eylem gerçekleştirmiyor. Siz de az psikopat değilmişsiniz yani..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Her eylem uygun şart yerine geldiğinde oluşur. O adam bir psikopat doğru, imkanını gördü ve yaptı. Şu insanlar içinde daha nice caniler var sadece koşullar olgunlaşmadığı için eylem gerçekleştirmiyor. Siz de az psikopat değilmişsiniz yani..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iscaladon I kullanıcısına yanıt
    katil zevk için insan ölürüyor sen tutmuş toplum hizmeti diyorsun ya sende bir sıkıntı yada bizde bir sıkıntı var sen bu görüşünü kızın ailesine söylecek cesaretin varmı.
  • Gazetecileri, siyasileri içeri tıkacağım diye üst düzey güvenlikli hapishaneleri tahsis ettiler, bu şerefsizler deyim yerindeyse duvardan atlayıp kaçabilecekleri hapishanelerde duruyorlar şuan.
    Bir de utanmadan "kolay hedefti" demiş, keşke seni bir sirk hayvanı gibi bir kafese koysalar da seninle teke tek kapışmak isteyenler içeri girse, silah yok, bıçak yok, sopa yok...
    Görürdük o zaman adamlığını...
  • Iscaladon I kullanıcısına yanıt
    Bu adamin gercekten bu isleri yapabilecegi ihtimalini dusundun mu ifadesini okudun mu gercekten merak ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=tskm8FAITRk&feature=youtu.be

    Cerenin annesinin röpörtajı benim izlemeye yüreğim dayanmadı bu anaya bu acıyı yaşatan şerefsiz evladına hangi ceza yeterki, bu ananın acısı dinermi kadıncağız herkes gibi evladını sabah yolcu ediyor ama evladı akşam evine gelemiyor yoldan arıyor anne çorba varmı karnım acıktı diyor annesi çorbasını ısıtmış yavrusunu bekliyor ama evladının acı haberi geliyor
    Hiçbirşey umrumda değil ben bu ülkede sadece insan gibi yaşamak istiyorum evladımı sabah yollarken endişe içinde akşama kadar beklemek istemiyorum o masum yavruya bunu yapanın hayatının sonuna kadar acılar içinde kıvranmasını istiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Valla anlamak çok zor. Siyasi suçlular ta derinlerde hapsedilirken, insan karşı suç işleyenler firar edebiliyor, affedilebiliyor... yazık ..
  • Delisin herhalde, sen de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdam gelirse masum insanlar yine ölür bu ülkede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam resmen av arıyor. Kafasına göre gidip kesiyor, aynı ABD gibi.

    Ülke de kendini savunman şart yoksa harcıyorlar. İnsan hayatının değeri Türkiye gibi uçuk enflasyonlu bir ülke de gittikçe düşüyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.