Şimdi Ara

Anjiyo+stent ameliyatı olucam :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba

    Önümüzdeki hafta ayın 10’un da anjiyo olucam. Eğer durum MR’da ve ultrasonda göründüğü gibiyse de stent takılacak. MR sonucuna göre midemi besleyen atardamar da %70 darlık var. Bu durumla 4 yıldan beri uğraşıyorum. 3 sene önce o damarıma diyafram bastırdığı için darlık vardı. Ameliyat olup diyaframın baskı yapan bağlarını kesip kompresyonu kaldırmışlardı ama baskıdan dolayı damar zayıf düştüğü için kendi kendine açıklık sağlamamış. Bu yüzden stent takıp tamamen açmayı planlıyoruz doktorumla.

    4 senedir ne çektiği ben bilirim. 18 yaşımda başladı. Benden çok şey çaldı, bi çok şeyden geri kaldım. Hayallerim vardı engel oldu yapamadım. Arkadaşlarımı, sevgilimi bu yüzden kaybettim. Olmadığım bi insan oldum. Sürekli ağrılarım olduğu için öfkeli biri olup çıktım. Etrafımdaki insanların istemeden kalbini kırdım. Onlar da beni anlamadığı için çekip gittiler. Bu devirde gerçekten bi dost, sevgili bulmak çok zor. Zor bi durumla karşılaştığında bencillik yapıp senin yanında olmuyorlar. Tıpta çok nadir görülen bi durum olduğu için doktorlar da anlamadılar. Alakası olmayan biçok hastalığın emin olmadan tanısı koydular ve haliyle tedaviler bi şeye yaramadı. Yoruldum bende.

    Ameliyattan kesinlikle korkmuyorum. Korkulacak bi ameliyatta değil zaten ama sonrasında nolacak ”acaba iyileşebilecek miyim” diye içim içimi yiyor. Uzun zamandır çektiğim için pek bi umudum kalmadı açıkçası. İyileşmek benim için büyük bi sürpriz olur. Doktor da iyi olacağımdan emin değil. Başka 2 damar daha varmış onlar beslediği için ağrı olmaması lazım diyor ama nadir kişilerde görüledebilirmiş. İnternetten benimle aynı durumda olanlara baktığımda (Türkiye de bikaç doktorun yazdığı makale dışında adam akıllı bilgi yok) ameliyattan sonra iyileşenler fazlalıkta. Türkiye’deki doktorlar bu sorunla çok karşılaşmadıkları için pek bilgileri de yok gibi o yüzden biraz çekimser kalıyorlar.

    Neyse lafı çok uzattım ama anlatıp içimi dökmek istedim. Sizden bir ricam var. Sağlığınızın kıymetini bilin. Olup olmadık şeyleri dert etmeyin kendinize. Bir de benim için dua etmenizi istiyorum.

    Ulan 2019 azıcık şerefin varsa bitmeden yüzümü güldürürsün...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Allah şifa versin. İnşallah tez zamanda iyileşirsin. Anjiyodan sonra iyi haberler paylaşırsın. Geçmiş olsun.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam. İnşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Eminim işlemler kolaylıkla olacak ve şifanızı bulacaksınız.
  • Allah acil şifalar versin kardeşim dualarımız seninle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey gönlünce olsun kardeşim
    İnşallah iyileşirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    CaptaiN46 C kullanıcısına yanıt
    Saolun :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sukret taniyi bulmuslar:) kim bilir kac bolum gezmisindir😅

    Eski tanilariniz neydi?

    Agri disinda baska sorun var miydi? Agri surekli miydi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilo sorunu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Mideyi besleyen damar olduğu için ağrılarım her zaman olsa da özellikle yemeklerden sonra şiddetleniyor. Yemek yedikçe ağrı arttığı için zamanla yemek yemekten korkup yememeye başladım ve 35 kilo verdim. Yesem bu sefer kusmam oluyordu. Sadece ağrı değil tabi. Bulantı kusma şişkinlik hazımsızlık iştahsızlık kalp çarpıntısı vs vs gibi şikayetlerim var.

    Damar darlığı akıllarına gelmediği için ilk ibs, gastroparezi, kronik iltihabi bağırsak, psikolojik, sibo gibi yanlış tanılar koydular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah acil sifa versin kardes. Moral cok onemli boylesi durumlar da evet. Bize konusmak kolay biliyorum. Ama hayat dolu biri oldugunu tahmin edebiliyorum. Ustesinden geleceksindir. Saglik cok onemli ama maalesef basimiza bir sey geldiginde anliyoruz kiymetini.
  • Fazlalık olarak değil zayıflık olarak sorun var. Ciddi kilo verdim bu yüzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede 3 yıldır dönem dönem devam eden. şu an yine olan stresli dönemlerde yürüyünce çarpıntı oluyor göğsümde rahatsızlık hissi oluşuyor. şimdi bunu tespit etmek için üzerimde holter var. strese girdiğim için bütün gün oldu neredeyse. o yüzden holter ritimde çıkacak ne olduğu ben damar tıkanıklığından şüpheleniyorum. yaşta 31 sigara yok bilmem ne yok. 3 yıldır sürünüyorum her hastaneye gittiğimde bişey çıkmıyor. ama anjiyo dışındaki bütün testlerde ciddi yanılma payı var.
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    Evet yanılma payı varmış. Darlığı biraz daha çok gösterebilirmiş ama olmayan sorunu varmış gibi de göstermiyor. Doktor Mr’da %70 olan darlık anjiyo da en iyi ihtimalle %50-60 arası çıkar dedi ki bu benim kaçıncı MR’ım. Ayrıca ultrasonda da kanın akış hızını ölçebiliyorlar. Benim damarım da 200 cm/s ye kadar normal kabul ediliyor fakat bende 300-350 cm/s gibi ciddi bi darlık gösterdi. Bu değerler de yine %70 civarına denk geliyormuş.

    Holter de damar tıkanıklığını nasıl anlıyorlarmış? Benim bildiğim holteri tansiyon düzensizliği için takıyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THIS IS ANGARA V.2 kullanıcısına yanıt
    yok senin dediğin tansiyon holter. benim dediğim ekg holter. kalp için
  • Kalpten suphelenen direkt anjıyoya girmeli.digerleri extra islemler zaten ve yanıltıci olabiliyor.mr ultrason evet goruntulemede ise yariyor ama tekrar anjiyo gerekiyor.efor ekg holter onlarda cok gerekli degil.
    tansiyonu olan zaten heryerde olcer anlar.
    size de Allah şifa versın gunumuzde basit islemler ayrica ameliyat sonrasi yeme icme duzenlenmeli doktor tavsiyeleri uygulanmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim iyileştin mi durumun nasıl

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.