Şimdi Ara

İlay Aksoy:Antep'te Suriyeli Öğrenci Sayısı,Türk Öğrenci Sayısını Geçti! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Karşında bir trol var.Ne kadar konuşsan boş.O da biliyor dediklerinin saçmalık olduğunu fakat işte adamın işi bu...

    Bin defa bunlara izah ettik fakat anlamazlar.İlk önce I.ve II.Balkan savaşlarından sonra ''anavatanlarına'' yani Anadoluya göç etmek zorunda kalan Türkleri bunlarla kıyasladılar ''tutmadı'',1923 Lozan anlaşmasından sonra mübadele ile buradaki Rumlar Yunanistana oradaki Türkler buraya göç etti bu durumu bunlarla kıyasladılar ''tutmadı'',1980'li yıllarda Komünist Bulgaristan ülkelerindeki tüm Türkleri ''anavatan'' Türkiye'ye göç'e zorladı bu durumu bunlarla kıyasladılar ''tutmadı'' şimdi ise ''Bizden de Almanya'ya gidenler oldu.Az empati yapın'' diyerek iyice sıvamaya başladılar fakat bu da tutmaz...

    Almanya'ya giden Türkler sizinde dediğiniz gibi II.Dünya Savaşından sonra dahası ülke bölünmesinden dolayı büyük bir iş gücü yani ''erkek'' sıkıntısı çekilmesinden dolayı bizzat Almanlar tarafından davet edildiler..Fabrikalarında çalışacak adam bulamıyorlardı.Bu nedenle 50'li yıllardan itibaren kademe kademe Türkiye gibi iş gücü yüksek fakat iş alanları kısıtlı olan ülkelerden işçi almaya başladılar.Fakat önüne geleni de almadılar.Ülkelerinde işçi olarak çalışacak insanların eğitim düzeylerini,sağlık durumlarını,becerilerini,sicillerini hepsini kayıt altına aldılar.Uygun görülenlere kapılarını açtılar.Kademe kademe Alman hükümetinin yerleştirme planlaması çerçevesinde Alman ekonomisine yük olmadan Almanya'ya istihdam edildiler ve tabi Alman kanunlarına kesin birşekilde uymalarını da sağladılar.

    Fakat bizde durum tamamen farklı.Bu çok zeki arkadaşların ''yeni osmanlı'' hayalleri ile Amerika ve İsrail ittifaklığı içinde Suriye'de rejimi devirmeye çalıştık.Bunu beceremedikleri gibi ülkemize savaştan kaçan sığınmacıları sınır bölgelerinde tutmayı bile beceremediler.Zira devletin sınır boylarında işlettiği kamplara milyonlarca insanı alıp barındırma gücünün olmadığı ortaya çıktı.Bunun üzerine devlet gayet bilinçli olarak bu insanların Türkiye içine yayılmasına göz yumdu.Böylece bu yükü doğrudan milletin üstüne yıktı.Dahası Türkiye'de kalmak istemeyip Avrupaya geçmek isteyen milyonlarca Suriyeliyi de zorla Türkiye'de tutmaya başladılar.Bunlar yüzünden Avrupa'ya giden kara yolları kapatıldığı için on binlerce sığınmacı Ege sularında boğuldu ve boğulmaya da devam ediyor.Sırf Avrupanın ''sınır jandarması'' olmak uğruna hem bizleri hem de Suriyelileri kepaze ettiler.

    Bunlar o kadar iki yüzlüdür ki bir yandan ''Bunları insanlık adına aldık.Ümmetimiz'' derler fakat sıkıştıklarında ''Bak ben bunca insanı ülkede barındırmak zorunda değilim.Açarım sınır kapılarını haaa'' diye de bu insanları bir silah gibi kullanırlar.Bu insanların kepaze birşekilde sokaklarımızda dilenmelerine,insanlık dışı şartlarda ülkemiz içinde yaşamaya çalışmalarına göz yumdular.Bu sorunları açık açık dile getiren bizlere de ''Ya onlar ümmet.Hem Almanya'ya bizimkilerde gitti'' diyecek kadar zırvalamaktan çekinmezler.

    Kısacası daha neo-naziler ile bizleri aynı kefeye koymaya çalışan bu fanatik trollere bir şey anlatamazsın.Nefesini boşa harcama.Genelden yorum yazmaya devam et.Zaten millette neyin ne olduğunu görüyorlar.Bunlar istedikleri kadar burada zırvalayıp dursunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 6 Aralık 2019; 0:57:26 >




  • asau kullanıcısına yanıt
    Gelecekte bu ülkenin başına bela olacaklar. Mesela türkler almanya ya gidince, 10 kişi toplanıp 12 yaşındaki bi kız çocuğa tecavüz etmediler yada birbirlerini öldürmediler
    bunlar savaştan kaçıp geldikleri ülkede bile birbirlerini öldürdüler, çocuklara tecavüz ettiler. eğer bunları türkler almanya ya gidince yapsalardı biz o zaman ırkçılık neymiş görürdük ayrıca bu ortadoğu denen bok çukurunda en saf, en masum, en temiz millet türklerdir kimseye de ırkçılık yapılmıyor bu ülkede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuho01 -- 6 Aralık 2019; 2:43:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilerde birilerinin arkasindan çok sövülecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendimi zor tutuyorum yanımda bağıra arapça konuştukça bunlar boğazlamamak için babasının çayırı sandılar iyice hele o geçen seneki bayrak sallama muhabbetini ben görmemişim iyiki eğer önümde o barağı sallarlarsa birgün o bayrakla birlikte yakarım hepsini ne olacaksa olsun bakalım bu sene yılbaşında sırf onun için gideceğim eğer denk gelirsem işte o zaman çayı çekirdeği hazırlayın bu vatan lafla kazanılmadı benim milyon şehidim yatarken orada üstünde türk bayrağından başka bayrak sallanmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torres1903 -- 6 Aralık 2019; 14:15:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Bu mesaj silindi.
    Sen nasıl bir adamsın çözemedim ? Suriyeli erkekleri yakışıklı görüp, kendini onlarla mı hayal ediyorsun ? Öyle bir anlatıyor ki 4 dil bilen prezantabl Brad Pitt tipli mülteciler ülkemize gelmiş. Biz ise sanki onlara imreniyoruz gibisinden saçmalamış. Senin Suriyeli erkeklerle olan fantazilerini burada dinlemek zorunda değiliz. Çok begeniyorsan al birini evine, beraber yaşayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 6 Aralık 2019; 20:8:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Bu mesaj silindi.
    Olmadı, beceremedin.
    ''Başarılı Türk öğrenciler karşısında tembel Almanların ruh halinin ızdırabının ahı '' ahsf...
  • neden özel okullar açıldı sanıyorsunuz,artık aklı başında kimse çocuğunu devlet okuluna göndermiyor.bizim zamanımızda zengin fakir herkes devlet okuluna giderdi,özel okullar sadece kafası hiç çalışmayan zengin çocukları için vardı.
  • "Eşekler" hak ediyor.
  • asau kullanıcısına yanıt
    Hangi suriyeli bunlar yav :) Bunlar bu kadar zeki, çalışkan, yakışıklı, popülerdi de ülkeleri niye bomboktu eskiden beri :D Türkiyeye gelince mi evrimleştiler. Kendi ülkelerine bir gıdım faydası olmayan, sadece çoğalmayı bilen, eskiden beri cahil birakılmış araplardan bize ne fayda gelecek.
  • Bende Gaziantepliyim, ben şeyin trene baktığı gibi bakanlardan değilim ama şeyin trene baktığı gibi bakanlar iyi de oy aldı söyleyecek söz yok, daha beter olsunlar,
  • Onlar kardeşimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da 6 milyon Türk'ten rahatsız oluyor.Boş yapmayın burda Avrupa sizinle hindi kafalılar diye dalga geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen tıp fakültesinde paralı muayene olmaya gittim.Bu savaş kaçkınları vatansızların bedava muayene olmasını akşam 6 ya kadar bekledim.Sonra ancak paramla muayene olabildim.Bunları başımıza musallat edenlerin **!!**.Dünyada müslüman bi biz varız ya katarda yoklar mısır almaz iran almaz, arabistan almaz bi biz din kardeşiyiz bi bizim baştakiler ***! .Beyefendiler bitmek bilmiyor maşallah.Yaşadığımız durum akıl tutulması tam BAŞKANLIK SİSTEMİNİN karşılığı.Kendi ülkende vergilerinle vatansız artıkları besle bedava muayene olmalarını 5 saat bekle paranla akşam 6 ya kadar sabret ayrıca memleketinde 3. Sınıf insan muamelesi gör. Şunu karşıma geçip savunacak bi tane troll çıksa ya bi tane..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.