Şimdi Ara

Snapdragon 865 performansı nasıl? İşte Geekbench sonucu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sipihrz kullanıcısına yanıt
    Qcom hongkong firmasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Possible Snapdragon 865 scores 19% more than the Snapdragon 855 on Geekbench; 16% more than the Snapdragon 855+ too

    Seneye 855li cihazlar dahada ucuzlayacak olmasından ve 865in aman aman bir fark koyamadığından 855 yada plus tercih edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.qualcomm.com/company

    Özelden mesaj yazında düzeltsinler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gizanagi kullanıcısına yanıt
    Neredeyse aynı fikirdeyim. Geekbench skoruna yansıyan farklar gerçek performans farkını yansıtmıyor aslında. Yani A13 çekirdeği bu farktan çok daha güçlü rakiplerinden.

    Örneğin foto/video işleme sürelerine bakabilirsiniz; arada 3 kata yakın hız farkı var.

    Yetmezse video kayıt yeteneklerine de bakabilirsiniz. Bir taraf 4k@60 FPs ama her şey ve tüm diğer kameralar kapalıyken kayıt yapabiliyorken, A13 Bionic ise hiç bir şeyi kapatmadan, tüm kameralar açıkken ve hatta 2 kamerası ile aynı anda 4K@60 FPS yani 4K@120 FPS video kaydı yapabiliyor. Hem de yine her şey (HDR10+, EIS vs) açıkken.

    Geekbench'e bakarsanız aldanırsınız.

  • blue7 kullanıcısına yanıt
    bu mobil işlemciler yeterince hızlandığında telefonları monitöre bağlayıp windows işletim sistemi çalıştıracaz belki ileride. kocaman kocaman kasalardan cepte taşınan bilgisayarlara döneriz belki. o yüzden rekabet ile firmaların birbirlerini zorlamaları ve geçmeye çalışmaları çok iyi birşey. şahsen ben isterim ortalık daha çok kızışsın amd ve intelde olduğu gibi.

  • Bu işlemcilerin hakkını veren işletim sistemi ve uyulama olmadıktan sonra bir anlamı yok. %99 kullanıcı yine Alo demek için ve internete girmek için kullanacak. 8k video kaç kişinin umurun da. performansı değil maliyeti ve güç tüketimini azaltmaya çalışın.

  • Meizu 17 gelmiş geçmiş en iyi fiyat performans telefonu olur yine.

  • Telefonda şlemci performansını ve skor tartısmasını gereksiz buluyorum..lg g2 kullanıyorum maşallahı var..

    7 sene önce iphone 5 için attığım mesaj hala güncelliğini koruyor..
    https://forum.donanimhaber.com/apple-iphone-5-resmen-tanitildi--65740926-3

  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    İ?te bunun bin puan fark atmasıyla açıklanır bir tarafı yok. O bin puan hiçbir işe yaramıyor. Tabii bu benim görüşüm. Uygulamaların yarım saniye daha erken açılmasını faydalı görenler olacaktır ama ben jenerasyonlar arasındaki farkların verimliliğe yönlendirilmesini daha çok tercih ederdim.

    Video işleme konusunda Android'in tarafında daha hızlı yapıldığını gösteren incelemeler de mevcut mesela. Yani video işleme kısmı biraz değişken, her zaman iPhone daha hızlı işlemiyor ama isterse 10 kat hızlı işlesin, hiçbir anlamı yok. Ben video işleyen bir kullanıcı görmedim. Bir kullanıcı 1-2 komik video yapıp arkadaşlarına gönderebilir mesela ama onun dışında görmedim. iPad bilgisayarlardan daha hızlı işliyor deniliyor ve dizüstü bilgisayar yerine iPad üzerinde video işleyenler var. Sadece çipin tek çekirdek performansıyla bu mümkün mü? Tek çekirdekle mi bu kadar hızlı işleniyor? Tabii ki değil. İş yazılımda ve donanımı verimli kullanmakta bitiyor. Hızlandırma mevzusu.

    Kameraların hepsinin aynı anda kayıt yapabilmesi konusu da sadece cpu ile açıklanamaz. Bir jenerasyon öncesinde böyle bir şey yokken bir jenerasyonda bu özelliğe kavuşuldu. Bunu sadece cpu ile açıklamaya kalkarsak cpu gücünün 3 katına çıkmış olması gerekirdi çünkü daha önce yalnızca tek sensör ile kayıt yapabiliyordu. 3 katına çıkmadı. Snapdragon rakibi ile arasındaki tek çekirdek puanı farkı da bin puan civarında. Peki bu bin puan mı buna olanak tanıyor? Bir bin puan daha eklerse bu 2 kamera ile daha aynı anda kayıt yapabileceği anlamına mı gelir? Hayır. Yazılım ve donanımı verimli kullanmak önemli nokta, sadece CPU ile olmuyor. Peki bu özellik çok mu kullanılacak? Hayır, hatta kullanıcıların %90'ı kullanmayacak. Yani yine en iyisi, en yenisi şeklinde yürütülen bir pazarlamanın parçası.

    iOS tarafını ne kadar kısıtlı da görsek her bileşenin tasarımı ve yazılımı Apple'nin elinden geçiyor ve optimal seviyeye getiriliyor. Snapdragon 865'in CPU, GPU, DSP ve ISP birimleri önceki jenerasyona göre bayağı güçleniyor. Çipin yapabilecekleri ortada ve bir hayli fazla ama yapan var mı? Google daha 4K çekimde 60 kareyi vermiyor millete. Tek çekirdekle ilgili değil bu konular. İki çipin de yetenekleri çok fazla ama bunu optimal seviye kullanıp bize bir şey veren yok. Geekbench'teki rakamların artması bize pek bir şey kazandırmıyor dememdeki sebep bu. Apple isterse tek çekirdekte iki kat fark atsın. Tek başına cpu ile ve hatta tek başına tek çekirdek ile bir şey olmuyor. Fanboy kitle mutlu olur sadece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sipihrz kullanıcısına yanıt
    Şimdi tekrar baktım hem nasdaq hem hongkong borsasında işlem görüyor 🤔 haklısın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA021941B -- 5 Aralık 2019; 11:18:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman bu tarz testler benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Gündelik işleri görüyor mu, pil günü kurtarıyor mu, şarj süresi kısa mı v.s. Firmalarında avukatlığını, marka fanatikliği yapan insanları anlamıyorum, bence akıl işi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum sana insanlar işlerini gören tlf alsalar kâfi. Snapgradon 845 ten sonrası abartı bana göre

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    Orası güzel olur olması hocam ama şuan masaüstü mimarisi ola CISC tabanlı işlemciler, mobil tarafta ise RISK tabanlı işlemciler kullanılıyor, mimari bakımından tamamen farklı felsefeler baz alınarak geliştirilmiş 2 farklı ürün var. Ancak günümüzde snapdragon tabanlı samsung marka windows laptoplar olsa da henüz daha tam verim alamıyoruz. Biraz daha zaman ve windows un ilgisi ile alakalı bu durum. Ancak şuan ki tablo bunun gerçek olabileceği yönünde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • blue7 kullanıcısına yanıt
    Birader ne boş yapmissin oyle. Ne saçmalıyorsun ne tutarsiz konuşuyorsun sen öyle? Millete hakaret et sonra gelip adaptan edepten bahset. Saka misin?

    Allah daha fazlasini versin ne diyelim. Ugrasamam boyle issizliklerle varsa var ne diyelim ne yapalım istiyorsun?

    Her haksiz elestiriye soyledigimiz lafta fanboy oluyoruz bu forumda neden böyle bos dusunceler turedi neden bu apple dusmanligi bu noktaya geldi anlamak zor. Resmen issizlik.

    Sadece bir iki ay iphone kullandım, android kullanıyorum. Bir sey kanitlamay gerek yok. Ortada yanlis varsa yanlışa yanlis denir. Cidden ugrasamam takil kendi halinde millete de bosbos cevaplar verip durmussun cidden hic ugrasamam. Forum bos elestirirleri seviyor kendiniz çalın kendiniz oynayin bu issizliklere gelemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultra performance :)
  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Sizi seçip mi gönderiyorlar anlamadım ki, önce bi oku anlam meseleyi halen bana Apple düşmanlığı diyor ya. Allah akıl fikir versin size. Bir kere muhattabım sen değilsin, onları da hava atmak için yazmadım Apple'a düşman olmadığımı anlatmak için yazdım ama bunca açıklamaya rağmen gelip halen Apple düşmanlığı diyebiliyorsun ya kusura bakma da resmen APTALSIN başka birşey değilsin, evet şimdi hakaret ettim, gereği neyse yapsın forum yönetimi başım gözüm üstüne.
  • blue7 kullanıcısına yanıt
    Boyle işsizliklerle uğraşamam bloklar geçerim takil kafana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 5 Aralık 2019; 23:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Herkesi kendiniz gibi sanmayın, şimdi yine yazacağım nerelere gittiğimi, neler yaptığımı vs. asosyal olmadığımı göstermek için yine hava atmak olarak algılarsın. Senin yaşın kadar benim ülke gezmişliğim vardır. Bilip bilmeden de bi tarafınızdan sallamayın veya sallayın bana ne kendinizi komik duruma düşürmek hoşunuza gidiyorsa benim içi sorun yok. Bloklama beni ne olur uykularım kaçar.
  • Bi kul B kullanıcısına yanıt
    aslında 835 de yeterli.

  • Snapdragon 855 - Snapdragon 865 - A13
    Tek Çekirdek
    3549 - 4303 - 5450

    Çok çekirdek
    11100 - 13344 - 13769

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.