Şimdi Ara

Özilhan: Enflasyonun düşmesi hayat pahalılığı olmadığı anlamına gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da burada yaptığı açıklamada, “Ekonomide enflasyonun düştüğünü görüyoruz ama bu hayat pahalılığının olmadığı anlamına gelmiyor. Sadece fiyatların artış hızı azalmış durumda” diye konuştu.

    Özilhan önümüzdeki aylarda enflasyonun tekrar yükselişe geçebileceğini söyleyerek kamu bankalarının uyguladığı kredi genişlemesi ile birlikte tüketimin de kıpırdanmaya başladığını söyledi. Özilhan açıklamasında şu sözleri kullandı:

    Hatta, baz etkisi ortadan kalktığında önümüzdeki aylarda yeniden bir miktar artış görmemiz de olası. Faiz oranlarındaki gerileme ve kamu bankalarının uyguladığı kredi genişlemesi sayesinde tüketim kıpırdamaya başladı. Geçen gün açıklanan verilerin de gösterdiği gibi ekonomi yeniden büyüme sürecine giriyor.

    Öte yandan, gerek iç talep, gerek dış talep üzerindeki baskılar hızlı büyümenin önünde engel oluşturuyor. Son işgücü istatistikleri geçen yıldan bu yana istihdam edilen kişi sayısında 800 bine yakın azalış olduğunu ortaya koyuyor. Ekonominin yavaşlaması ya da hızlanmasının istihdam üzerindeki etkisi zaman alır.


    KAYNAK







  • ne hayat pahalılığı kardeşim hayat pahalı diyen bi otoparka gitsin hep arabalar filen var
  • Kara cuma da tüketim rekoru kırıldı kargo şirketleri yetiştiremedi herkes harcadı kimse bana kriz var demesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam Efes in siosu yüksek vergilerden dolayı işlerinin iyi olmadığını ve evde içki üretenlerin çoğaldığını söylemişti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu varlık lar 100 yıldır ülkeyi sömürüyor. Işleri güçleri banka kurup faizle ülkeyi sömürmek tabi bir de 3 5 teneke yapıp BIR DUNYA MARKASI laga lugasi yapmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehonomi çok eyii, hep bu almenye bizi kısganıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar Amerika, Gelirler Afrika.

    Ülke bu kaç yıldır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sokaklarda lüks arabalar var, avömeler dolu, mağazalarda sıra var, herkes gucci giyiyor rolex saat takıyor, iş çok ama gençler iş beğenmiyor, almanya bizi gızkanıyor, gılışdar ssk yı batırdı hebele hübele hülooo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    sokaklarda lüks arabalar var, avömeler dolu, mağazalarda sıra var, herkes gucci giyiyor rolex saat takıyor, iş çok ama gençler iş beğenmiyor, almanya bizi gızkanıyor, gılışdar ssk yı batırdı hebele hübele hülooo
    Çevremde 2 AVM var(5dk araba mesafesinde),dolu diyenlere resim isteyen varsa atarım ikiside boş.Hafta sonu kalabalık oluyor(o da çoluğunu çocuğunu hava almaya,gezmeye çıkaranlar)

    Geçen mavi'den doğum günü için bir gömlek bakayım dedim 210 lira!şahsen beni aşmış fiyatlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 4 Aralık 2019; 23:57:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.