Şimdi Ara

Erkek, erkeği öldürünce 'cinayet'- Erkek, kadını öldürünce 'erkek terörü' demek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
13.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fenyapamayansayısal kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Erkek terörü ifadesi cinsiyetçi ve ırkçı bir ifade. Kürt terörü demek gibi bir şey. Kürt terörü demek, Kürtler terörist demektir ve ırkçı bir ifadedir. Erkek terörü demek ile Kürt terörü demek aynıdır. İkisi de ırkçılıktır. Nefret ve kindarlıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    oda şu diyip kaç maddde saydın.

    Cinayet, cinayettir. Kadın erkek diye ayrılmamalı. Kadınlarınki can da erkeğin ki patlıcan mı.
  • Dusuncesini karsi tarafa kabul ettiremeyip ve hatta savunmayinca karsit fikre hakaret eden ture verilen ad?

    Cevap : ______________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonelizm

    Kullandığınız sıfat yanlış diyorum.

    "Erkek"

    Kadın cinayeti hadi neyse kabul edilebilir. Çünkü işbu cinayetlerde kurban kadındır.

    pkk terörü denildiğinde tüm pkk kastedilir. pkk'nın içindeki bir grup değil.

    erkek terörü dersen tüm erkekleri kastetmiş olursun. Erkeklerin içindeki kötü azınlığı değil.

    Çürük elmalar gübre yapildı cümlesindeki elmaların hepsi çürüktür iyisi kötüsü yoktur.

    Feministler de Erkek terörü diyerek tüm erkekleri aşağilama çabasindalardır. NOKTA

    Alıntıları Göster
    Erkek terörü denmesinin ardında erkekleri aşağılama çabası falan yok. Erkekler kadını öldürünce öyle demişler işte üzerine düşünmemişler. Şu forumda sürekli böyle saçma sapan teoriler atıp duruyorsunuz bırakın artık bu işleri. Kendimizi küçük düşürüyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu sahibi haklı!!!
  • Erkek terörü ise sen neden bu kadar takıyorsun ki kafana, erkekler için söylenmiş bir şey bu senin için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı konuyu ben açacaktım kadın öldürüldüğü zaman neden cinayet denilmiyor'da kadın cinayeti deniyor diye yazacaktım benim yerime sen açmışsın
  • Kadınlarda suç oranı daha düşük..
    ---------
    Kadın adamı öldürdü diye
    3. sayfa haberlerinde ender raslanır
    Oran cok düsük.
    ------------
    Çünkü birini öldürmek fiziksel güç gerektirir.
    -------
    Kadının canına tak etmişse
    Onlar genelde kesme konusunda başarılı uyurken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 5 Aralık 2019; 23:51:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Start Again

    Alakası yok. Bir erkek bir erkeği yüzlerce farklı sebepten ötürü öldürebilir ama erkekler kadınları hep aynı sebepten ötürü öldürüyor. O da şu: Benim gücüme karşı koydun, lafımı dinlemedin, bana boyun eğlemedin. Kadın cinayetlerine bakın hep aynı desen mevcut. Sürekli boşanmak ya da ayrılmak isteyen bir kadın ve buna sürekli itiraz eden ve reddedilence sinirlenip öldüren erkek. Diğer ortak nokta ise erkek ile kadın sürekli ilişki sahibi. Bu ilişki bazen karı-kocalık bazen kardeşlik bazen de sevgililik. Ama siz hiç kadın iş arkadaşını öldüren erkek ya da akraba olmadığı halde laf çekişmesinden ötürü öldürülen kadın gördünüz mü?

    Kısacası bir şekilde akrabalık ilişki içerisinde olan erkek, gücü yetmediği zaman kadını öldürüyor. Bu özel duruma da erkek terörü ya da kadın cinayeti deniliyor.
    çocuğunu öldüren kadın ne olacak ?
    bir sürü çocuğunu öldürmüş kadın var ,niye kadın terörü denmiyor ?

    cinayet cinayettir ,katil katildir bunun dişisi erkeği diye ayrımı olmaz ,olmamalı
    gerçi kocasını sevgilisiyle birlik olup öldüren kaç tane cinayet görüldü ,hatta ve hatta sevdiği adama kavuşmak için kocasını öldüren kadın haberleri de mi görmedin ?

    kadın cinayetlerinde cidden çok artış var ,asıl bunun nedenleri araştırılmalı ,öyle erkek terörü deyince sorunlar çözülüyor olsaydı ,çoktan bu iş biterdi




  • Feministler tepemize çıkmaya başladı, buna artık dur deyin erkekleri her yerde eziyorlar artık haklı olsanız bile susturuyor kadınlar erkekleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bir de uzun uzun yazmış yok erkek söz geçiremediği için kadını öldürüyor, bu yüzden burada kadın cinayeti öne çıkarılıyor diye, erkek erkeğe kavgalarda da erkek erkeğe sözünü geçiremeyince kavga çıkıyor. Zaten kavgaların temel prensibi bu.

    Ayrıca haber başlıklarında ne olayın içeriği veriliyor ne bir şey, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, kadın öldüyse banko erkek haksızdır. Lan belki çocuklarını kaçırdı adamın, belki adamı 20 kişiyle aldattı, belki çocuklarının önünde başkasıyla yattı, bunları da duyuyoruz. Kadın adamı öldürünce her şeyi sebebiyle yazıyorsunuz, bir çoğunuz oh olmuş diyor. Yemin ederim tiksindirdiniz artık.

    Bakın ben feminist eylemlere zamanında katılmış birisiyim, asla kadına şiddet uygulamam diyordum ama hayat beni öyle bir noktaya getirdi ki eski kız arkadaşıma uyguladım. Ama o şikayet etmedi beni, neden biliyor musunuz? Çünkü o raddeye getirdi beni, bir nokta var ki karşınızdakinin cinsiyetinin önemi kalmıyor, ağır tahrik diye bir şey var, laf ve söz dinlemeden size psikolojik ve hatta fiziksel şiddet uygulayan bir eşiniz olursa, sizi aldatırken yakalarsanız, size tükürürse, küfür ederse sevgili meriç kardeşlerim, ancak o zaman şöyle eeeh diyerek onu ittiğinizde ellerinize bakıp "oha ben napıyorum" dersiniz. Başka türlü asla anlamazsınız.




  • Kadın teröründen bu kadar mağdur olan erkek olduğunu bilmiyordum. Yani sonuçta defalarca kadınlardan şiddet görüp tehdit edilip şikayetçi olmalarına rağmen bir şey yapılmıyor demek ki. Üstüne bu haberlerin yapılmasını engelliyorlar ki pek göremiyoruz.

    Erkekler yakında korkudan sokakta yürüyemeyecek hale gelecekler. Tek çözüm de evlerine kapanmaları olacak. Yani sonuçta erkeğin işi evinin erkeği olması dimi? Zaten amaçta bu.

    Ama merak etmeyin. Sizler için de erkek sığınma evi açılmış. Toplum olarak bu bilinçlenmeyi kazanmamız gerekiyor. Kadının erkeğe yönelik şiddetine karşı cezalar ağırlaştırılmalı ve uzun süreçte bu konuda eğitimlerin arttırılması gerekiyor.





  • Buradaki sorun güçlü olanın zayıf olana şiddetidir gücü yeten yetene bir düzende erkekler de ölümle burun buruna yaşıyor. İstanbulda değnekçi tarafından bıçaklanan esnaf mesela bu da erkek terörü değil mi? hastanede silahla ateş eden bir erkeğe aynı zamanda kadına terör yapmış olmuyor mu?
    Veya sevgilisine kocasını öldürten kadın kadın terörü yapmış olmuyor mu?

    Bence tabir yanlış ancak bir gerçek var ülkemizdeki bazı insan nüsfettesi erkekler eski karılarını sevgililerini ya da reddedildiği kişileri
    sokakta katledebiliyor.
  • TERÖR kelimesinin içini öyle boşalttık ki, artık önemini, ağırlığını, kötü duruşunu kaybettirdik. Trafikteki, düğündeki magandaya, adi suçları işleyenlere terörist diye diye, gerçek teröristlerdeki etkisini azalttırdık. Bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünüyorum. Sosyal medya, ana haber bültenleri, dizi filmler ile bu kelimenin toplumdaki ağır baskısı bitirildi, normalleştirildi.
  • Bu güçlü güçsüz durumları ne?
    Taş devrinde yaşamıyoruz herkes internetten veya kursuna gidip dövüşmeyi, savunmayı, silah kullanmayı öğrenebilir. Daha geçenki gibi rastgele güçsüz diye seçilip öldüren cinayet hariç tabiki. Bu da biraz şansa kalmış maalesef hayvanın nerden geleceği belli olmuyor.
    Ama empati kurmaya çalışıyorum bir kadın olsam kocamın beni öldüreceğini bilsem 40 defada şikayetçi olmama rağmen polis beni korumuyorsa gider bir ateşli silah edinirdim. Alabiliyorsam az uğraştırırlarsa ruhsatlı ama bize olduğu gibi ruhsatlı almanın önüne engeller koyup biz masum vatandaşların ruhsatlı silahlanması engelleniyorsa mecbur ruhsatsız yasadışı kaçak yoldan alırdım. Malum internete ruhsatsız kapıda teslim pompalı yazmanız yeterli. BTK ve EGM bunları biliyor ama bu ruhsatsız silah satanlar apaçık satış yapıyorlar internette.
    Dediğim gibi taş devrinde yaşamıyoruz fiziksel güç gerekmiyor yaşadığımız çağda. Bu iş için yapılmış aletler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • feministlerin ki katıksız erkek düşmanlığı. varlıklarındaki naifliği kabullenmeyip, erkeğe bahşedilen güç ve kuvvete düşman olmak.

    kadının biri feminist toplantılara katılıyor.
    paso erkek düşmanlığı, "diyor çifleşmek istesek, bizi kim zikecek?"
    dernekten kovuluyor.

    burada yapılmak istenen, erkeğin toplum üzerindeki kırılamaz, değiştirilemez yaklaşımını kadın üzerinden egemenlik sağlayarak yok etmek.

    duygusal oldukları için koyun gibi yönlendirilebilirler. erkeğin iradesi kadında yoktur.
  • yorumlar boş erkeği öldüren de erkek yine erkek terörü oluyor salak mısınız olm siz.
  • Bir erkek veya bir kadının cinayet işlemesi, bir can alabilmesi için farklı nedenler gerekir. Kadın özelinde can dünyaya getiren bir kadının can alabilmesi için kadınlık-annelik içgüdülerinin yitirilmesi gerekir ki o noktaya kolay kolay gelemezler. Ama bir erkek için bu nokta yan bakma seviyesine kadar düşebilir.

    Feministlik vs. laflarına girmeden genel itibariyle bir erkek hegemonyası görmüyor muyuz etrafımızda? Sadece erkeğin kadına değil; erkeğin erkeğe, erkeğin hayvana, erkeğin doğaya "zararını" nasıl tanımlamak gerekiyor? Terör kelimesi belki kafalardaki "silahlı güç" kavramı ile ilişkilendirildiğinden hemcinslerime ağır geliyor olabilir. Ama orada da "terör" ile ifade edilenin her türlü zarar verme olarak algılayamamak da ayrı bir durum. Erkek terörü diyorlar diye "fizyolojik" olarak erkek olanın kendini terörist olarak hissetmesi bile erkeğin bu sefer kendine zararıdır!

    Kimi arkadaşlar girmişler ilk çağlardaki av-avcı durumundaki erkeğin konumu vs. Burada kastedilmek istenen erkeğin o zamandan gelen içindeki öldürme arzusuna psikolojik olarak kılıf bulma çabası. Binlerce yıl geçti arkadaşlar bunların üzerinden, biz insanlar (erkek-kadın ayırmadan) medeniyetler kurduk. Hayvani içgüdülerimizi savunacaksak hayvanlar gibi yaşamamız gerekir!

    Bir de değinmeden edemeyeceğim. Saçma sapan bir "meriç" muhabbeti dönüyor. Onu da mı anlayamadınız ki toplumsal bir gerçekliği sulandırmaya çalışıyorsunuz? Erkek kendini sadece "fiziki" olarak geliştirdiği, işin psikolojik boyutunu "es" geçtiği sürece daha çok konuşuruz bu halleri!




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Cani anne terörü diyorlar onada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.