Şimdi Ara

HEPSİBURADA ve HEPSİJET rezaleti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
2
Favori
67.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kargo yürüse daha erken gelir.
  • Bende 2 farklı ürün aldım. Aynı paket içerisinde gönderdiler (sistemde ve kutu üzerinde öyle belirtilmiş). Kutuyu açtım ürünlerden 1 tanesi çıkmadı. Şikayet kaydı bıraktım. 1 hafta olacak ses seda yok henüz. Allahtan meblağ küçük (70 tl).
  • Ben de 22 Kasım'da bir laptop aldım. Daha ne arayan var ne soran. Yapay zekasız bir bot koymuşlar çözüm merkezine. Sapıtık sorup sorup duruyor sonra telefon sapığı gibi sessiz sessiz bekliyor. Ne bir yere bağlamak ne bir şey.
  • Tamamen ayni durumdayim, amazondan soylemedigime bin pisman oldum. Daha kotusu trendyol daki siparislerimde kargo bile demiyor, tedarik asamasinda diyor. Hepsiburada da muhtemelen ayni durumda ama kargoda gibi gozuktugu icin insan bir nebze daha pozitif hissediyor.

    Hicbirini iade etmeyecegim, ama alternatif buldugum surece bunlardan siparis vermem bir daha, resmen ellerinde bulunmayan urunu satiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar bende 25 kasimda bir laptop aldim ve hala yok acaba toplanip istanbulda olan arkadaslarla anadolu transfer merkezinemi gitsek zorla aliriz kargolarimizi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir hepsijet kargo elamanıyla yüz yüze görüştüm. 22 kasımda 2 ayrı sipariş verdim 03 aralıkta birisi geldi. Diğer kargom da şubede onu neden getirmediniz diye sordum. Kargoda 5.000+ ürün olduğunu ayırırken çok vakit gittiğini söyledi. Diğer kargonuz 2-3 iş günü içinde gelir diye ekledi. Yani beklemek istemiyorsanız gidip kargodan kendiniz alabilirsiniz. Şubelerde çok yoğunluk varmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde 22 Kasım kargosu çok geçikti. Şikayet açtim öyle kargoya verildi. Kargoya verildi teslimi 2 hafta sonraya attı. Bida dedim böyle iş mi olur iade edin diye 2-3 güne teslim edildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar az önce Kartal HepsiJet şubesine gittim. kargo takipte hiçbir bilgi olmamasına rağmen mh arayınca kargonuz şubede deniyor. bende elden alayım diye gittim. öncelikle şube vs değil düpedüz depo. raflar mahalle mahalle ayrılmış ve bir sürü koli var. içeride ufak ofis gibi bir yer var oraya gittim sordum. tabii ki takip no dan bişi göremediler ve bende bunun üzerine zaten sistemde hiçbir şey yazmıyor sizin botunuz şubede dedi dedim. onlar da kamyonda olan gönderiler için bot öyle diyor dedi neden telefonlarınızı açmıyorsunuz dedim ve şubede hiçbir tane telefon olmadığını gördüm. düpedüz telefon yok. varsa da artık bodruma mı attılar ne yaptılar bilmiyorum. zaten sabah 10dk bekledim açan olmadı. bende dağıtıcının numarasını aldım o da kamyondadır yarın en erkenden çıkarırız sizinkini dediler. artık bunları taciz ederim. HB ile sabahki görüşmemden bir sonuç alamadım şimdi tekrar arayıp yeniden şikayet edicem. böyle bir rezillik olamaz böyle bir gecikmeyi hiçbir yoğunluk haklı kılamaz.




  • Benimde 29 kasımda hepsijete verilen xioumi telefon var hala.transfer merkezinde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 22 Kasımda aldığım bir monitör hala teslim edilmedi. Ne müşteri hizmetlerine ulaşabiliyorum ne de hepsiburadaya. Rezillik. Ürünü Samsung satın aldıktan hemen sonra hepsijet'e teslim etti. Hepsijet ürünü 13-14 gündür getiremedi. Tüm kargo şirketlerinde yoğunluk var tamam ama en fazla geciken 4 günde teslim etti. Bunlar 13 günü geride bıraktılar. Madem bu kadar büyük bir operasyonu kaldıramayacaksınız neden bu işe girdiniz.
  • Bende de şöyle bir durum oldu. 23 kasımda msi marka bilgisayar aldım. daha önce tv almıştım fiyatıda görünce piyasanın 3-4 bin altına alayım dedim. Bende dediğiniz gibi yoğunluk olabileceğini tahmin ettim. Zaten 29.11.2019 günü sat 23:00 da e mail geldi paketiniz kargoya verilmiştir diye. İyi bari dedim çok sürmedi. Teslim tarihi de sitede 3 aralık yazıyordu. Ertesi gün müşteri temsilcisi ile whatsapptan konuştum bana en geç 5 aralığa kadar size ulaşır dendi. Ona da tamam dedim. 5 aralık oldu gelen giden yok. Tekrar whatsapptan iletişime geçtim dediler ki 13 aralığa kadar teslim edilecek. E dedim bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor, 5 aralık dediniz 13 aralığa attınız. Ben nerden bileyim bir daha ötelenmeyeceğinizi dedim. Yok bu sefer kesin gelir dediler. İyi bakalım dedim. Ben her gün girip kontrol ettim sipariş acaba depodan çıkmışmı diye ancak herhangi bir hareket gözükmüyordu. 2 gün önce sabah baktığımda yine aynı şekildeydi. Öğlen eşim mesaj attı kargon geldi diye. Siteye girdim durumuna baktım kargonun, dağıtım aracında yazıyor. Açıkcası ürün kargoya verildiğinde Hepsijet ile geleceğini görmüştüm ancak Hepsijet nasıl olsa Hepsiburadanın kargosu o yüzden sıkıntı olmaz diye düşündüm. Ancak kargo gelmeden önce bir araştırmak istedim hepsijet nasıldır diye. İnternetten bir tane iyi yorum okumadım.Bu nedenle kargosu gelmeyen arkadaşlara sabır diliyorum.




  • Arkadaşlar daha dün yeri bilinmeyen paketim bugün teslim edildi. Hepsijetin şubesini de gördüm. Durum vahim yerlerde koliler üstüste yığılmış bekliyor. Siz takibini yapmazsanız gelen giden yok. Israrcı olup rahatsız edeceksiniz ki teslim etsinler. Bugün sabah 8 de dağıtıma çıkmış 11 gibi teslim edildi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23 kasımdan beri kargo bekliyorum. Maltepe'den Bakırköye gelemedi. Depolarını da halka açmıyolar gidip alalım. Aldığımız ürünler depolarda çürüyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslim tarihi 23 Aralık 2019 olarak güncellediler. 22 Kasım'da kargoya verilen ürünü 1 ay gibi bir sürede teslim edecekler şaka gibi.
  • Hepsiburada bu işi maalesef yönetemedi.. Bende aynı durumu yaşadım o tarihte alışveriş yapan herkes gibi fakat benimki zamandan ve indirimden dolayı değil ihtiyaçtan dolayı bir alışverişti. Benim tek derdim hiç bir şekilde ulaşılamıyor olunması 25 kasım da sipariş verdiğim ürüne 3 aralıkta elinde olur deniyordu sonra 5 aralıkda teslim edilecek görünüyordu bugün ihtiyacım var ve kargo ortada yok, yoksa acil ihtiyacım olmayan ürünler için gidip de stress yapacak değilim. Bundan daha önemli şeylerle zamanını geçiren bir yetişkinim. Fakat söz veriliyorsa tutulsun tutulmuyorsa sebebi söylensin işime gelirse beklerim gelmezse iade ederim. İlla 3 kuruş verdim diye millet benim için asker olacak diye de birşey yok! Beğenirsem hizmetini devam ederim beğenmezsem devam etmem aslında bu kadar basit :)
  • Sanırım böyle kargo kepazeliği ülke ve hatta dünya tarihinde görülmemiştir.


    Sipariş Tarihi: 22 Kasım 2019
    Teslim Tarihi: 19 Aralık 2019


    Şehiriçi 1 ay teslim süresi ne lan???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 6 Aralık 2019; 11:23:29 >
  • bugün ürün teslim alan oldu mu? bir arkadaş dışında kimseye ulaşmamış sanırım?
  • Arkadaşlar gerekirse size en yakın şubeye gidin. Müşteri hizmetlerine açık açık bu kadar geç gelirse kargoyu teslim almayacağınızı söyleyin ses kayıt sistemiyle kayıtta ediliyor zaten. Bunu dedikten sonra hemen sizin kargonuz geç verilmiş biraz evet vs moduna girdiler. Zaten ürünümün kargoya verilmesi de aramam sayesinde oldu diye düşünüyorum 1 haftadır kargoya verilmeyen ürün ne hikmetse arayıp kayıt bırakıldığı gün kargoya veriliyor.

    Uzun lafın kısası; birileri çok fena sıvadı ve yine ceremesini biz müşteriler çekmek durumunda bırakılıyoruz. Peşine düşmediğimiz takdirde normal işleyişle gelmesini beklemek hayalperestlik oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerine bağlanılamıyor. Operatör sizi müşteri hizmetlerine bağlıyorum dedikten sonra çağrıyı sonlandırıyorlar.
  • gssal_emre G kullanıcısına yanıt
    Operatör kadına iade istediğinizi söyleyin. Anında bağladı beni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.