Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar İngilizce bu bölümde okuyan birisi olarak şuana kadar developer festlere konferanslara falan katıldım. Bir şey dikkatimi çekti, bu alanda ilgilenen insanların çoğu Bilgisayar mühendisliği mezunu değil. Yönetim bilişim sistemleri, eee vb. gibi alanları bir yana bırakıyorum Avukat, Doktor hatta hukuk tıp gibi bölümler okumadan bile bu işte kendi kendine gelişip konuşma yapacak düzeye gelen insanlar gördüm. Bunlar bana bir şey düşündürdü : Muhtemelen bu tarz insanlar bilgisayar mühendisliği okuyanlardan bile fazladır, ileride işsiz kalır mıyım diye gelecek kaygısı başlattı bende. Ve bu bölümden mezun olduktan sonra insanların okulunu okumadan ek iş belki de ana işi haline getirerek yaptıkları şeyin benim okulunu okuduktan sonra elle tutulabilir tek mesleğim olacağını fark ettim. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama ben bilişim alanına ilgili biri olarak insanlar okumadan bu seviyelere gelirken benim bunu okumam pek mantıklı gelmedi. Bu yüzden bölüm değiştirmeyi düşünüyorum. Vallahi kafayı yiyicem üniversite sınavına çalışmak bile daha güzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Evet hocam, dedikleriniz doğru fakat bilgisayar ve yazılım bence biraz ayrılıyor diğer mesleklerden. Mesela bir inşaat mühendisliği için bu işin okulunu okumalısınız fakat bilgisayar ve yazılım daha gündelik hayatta kullanılan şeyler olduğundan ilgi çok oluyor ve bu ilgiyi araştırmaya dökenler bu işte kendileri oldukça geliştiriyorlar. Bu yüzden diğer mühendislik alanlarında iş bulurken yazılım veya farklı programlar bilmeniz size avantaj sağlıyor. Hukukta da buna benzer bir durum var. Çoğu kişi 2. üniversite olarak hukuk okuyorlar. Zaten kendileri iş hayatına atılmış ve elinde meslekleri olan kişiler. Üstüne bir de hukuk okuyunca daha rahat çevre yapabilmekte. Mesela yakın çevremde inşaat mühendisi olan bir tanıdığım geçen yıl hukuku bitirip bir büroda işe başladı. İnşaatla ilgili hukuki konularda oldukça avantajlı konumda kendisi ve bunun oldukça iyi bir ek getirisi var.
  • İyi bi okulda değilsen böyle bi risk var. İyi bi okuldaysan ve sürekli çalışıyosan,kendini geliştiriyosan başka bölümden birinin seni geçme ihtimali çok düşük geçse bile işe alımda diplomaya bakacaklar sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    Dostum sen geliştirsen bile o adam da geliştiriyor, artık şu lanet internet sayesinde her türlü bilişim bilgisine erişimi var. Ama sen sadece bilgisayar mühendisi oluyorsun o adam ise okulunu okuyup o unvana resmi olarak sahip olmasa bile alanda bilgisi oluyor ekstradan başka bir mesleği oluyor. Demek istediğim bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende makine mühendisiyim boş zamanlarımda evin arkasındaki hastanede doktorluk yapıyorum ek gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer çok fazla ilgin yoksa bölümü değiştirebilirsin ama bu dediğin yüzünden bölüm bırakılmaz ilgin varsa zaten her türlü kendini ön plana atarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir kod yazıyorum. Hiç bir şekilde eğitim almadım. Muhtemelen mezun olduğunda bile hiç eğitim almadan senden çok daha fazla bilgiye sahip olmaya devam edeceğim. Ben önce bilgi kısmını öğrendim şuan sınava hazırlanıyorum. Okulun benim için bir önemi yok o yüzden hedefim düşük sadece mühendis diplomamı almak istiyorum. Okul bittiğinde çok iyi bir bilgi birikimi ile mezun olacağım. İngilizcem çok iyi derece de olacak ve okul bana bir şey katmasa bile ben kendim eskiden beri öğrendiğim ve öğreniyor olduğum için muhtemelen iyi okulda okuyan/tecrübesiz kişilerden daha çok maaş alacağım. İyi bir okuldaysan mutlaka kendini geliştir ama bu kadar sürede ne kadar gelişirsin bilmiyorum. Ben 2012'den beri kod yazıyorum. Diplomam olmadığı halde dehşet paralar kazandım :) Bu iş kolay falan değil. Çok fazla bilgisayar mühendisi arkadaşım oldu ve çoğu iyi okulda olsa bile bir şey bilmeden mezun oldular. Bu şekilde mezun olup iş yok diye ağlayan çok var. Sen kendini geliştirmezsen iyi okulda fayda etmiyor. Bir yere kadar okul ile gidiyorsun ama sonrası tamamen senin elinde. Bir süre sosyal yaşantından vazgeçmen gerekiyor. Sürekli araştırıp bir şeyler öğrenmen gerekiyor. Yoksa bu işte iyi bir yere gelmek zor.




  • Hocam sanırım gdg deneyiminden sonra böyle bi şeyi düşünmüşsün. Aynı şeyler benim de aklıma geldi ancak bu tarihte de böyle olmuştur markalara bak hangisinin kurucusu bilgisayar mühendisi ? Bu çok düşük bi oran kendini geliştirmem çok önemli eger eğitim almıyorsan. Yukardaki arkadaş anladigim kadarıyla kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden biri ve iyi de paralar kazanmış. Bu tip insanlarin oranı çok düşük. Okula devam et kendini geliştir okulu bekleme internetten ödev bul proje bul kendin yapmaya çalış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ByteC0de B kullanıcısına yanıt
    Tamam da ne bu ego yani? Burası ekşisözlük değil. 2012'den beri kod yazıyorsan bir zahmet yol kat et. Ben o zaman daha 11-12 yaşındaydım. Tek yapabildiğim şey flash oyun yapmaktı. Ve senelerdir kod yazıyorsan İngilizce'de expert seviyesinde olman gerekirdi diye düşünüyorum. Ben daha hazırlığı yeni bitirmeme rağmen C1 seviyesindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    iyi bir okulla uzaktan yakından alakası olduğunu düşünmüyorum tıp okumuş birisi yazilim konusunda senden daha iyiyse bi zahmet işsiz kalın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Söylediklerimin ego ile alakası ne? Ne bu öfke anlamadım. Kendimden örnekler vererek düşüncelerimi söyledim. Ama neyse daha fazla sana bir şey demeyeceğim. Umarım o C1 seviyesi seni geliştirir.
  • Dostum bu iş zamanla alakalı adam 30 küsür yaşına gelmiş avukat olmuş onun yanında senelerdir de yazılımla ilgilenmiş ben 19 yaşında biri olarak adamın benden 11 yılı fazladan olduğu için tabiki de ondan kötü olacağım. Bu işin okulunu okumamış olsa bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByteC0de B kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinin ego ile alakalı olmayan kısmı ne? diye sorsan daha mantıklı olurdu. Dediğin şeylerin hiçbirine değinmediğim halde bana dehşet paralar kazandığından ve benden her zaman daha fazla bilgi birikimine sahip olacağını falan söylemişsin. Olabilir de bunu belirtmenin tek gereği bunu yazarak beni ezip tatmin olacağını düşünmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskwneıebwje -- 4 Aralık 2019; 14:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Bir şeye ne kadar ilgi varsa pasta o kadar büyür pasta büyüyünce ne olur iyi mühendisler daha iyi paralar kazanır bu bilgisayar müh. okuyan birisi için avantaj olmalı. Özel olmalısın sana ihtiyaç duymalı şirketler bunu da diğerlerinden daha iyi bilgiye sahip olarak gerçekleşirtirebilirsin diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam da hayatta bir sürü meşguliyet var. Bir iş üstüne ne kadar zaman uğraşırsan o kadar donanımlı olursun. 30 küsür yaşında bir Adam bu işe 23-24 yaşında merak salsa bile o bu işle uğraşmaya başladığında ben hiçbir şeyden haberi olmayan bir çocuktum. Adamın benden çok daha fazla zamanı vardı. Ancak ilerleyen zamanlarda okulunu okumamış birisinden daha donanımlı olunabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Hangi meslekte öyle olmuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu kendini geliştirme olayı çok efsaneleşti. Açıkçası çevrimiçi kursların, kişisel araştırmaların vs. hiçbirinin üniversite eğitimine denk olacağını düşünmüyorum. Kusura bakmayın ama biraz da ülkemizin iyi üniversitesilerine yerleşemeyenlerin kendini rahatlatma çabası olarak geliyor. Üniversitede yapacağın ödevler, hocaların sana tecrübelerini aktarması, etkinlikler, şunlar bunlar derken zaten pek çok avantajın oluyor. Kaldı ki yeni mezun birinin diploması ilk bakılacak faktör olur herhalde. Tabii bu dediklerim daha çok ortalamanın üstü denecek üniversitesiler için geçerli.

    Fazla bir bilgim yok ve yazılım-bilişimle uzak bir bölümdeyim ama düşündüklerim bunlar. Eksik-fazla-yanlış bir şey varsa çirkinleşmeden düzeltirseniz sevinirim. Sonuçta hepimiz belli bir yaşın üstünde olan insanlarız. Düzgünce iletişim kuralım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kskwneıebwje K kullanıcısına yanıt
    Ben diplomasız da bu sektörde neler yapıldığına değinmek istedim. Yazılım işinde her şey diplomaya bağlı gelişmiyor. Mühendis olmayan birisi okulunu okumayan birisi bu işi yapıyor demişsin onlara cevap olarak verdim. Ayrıca mühendislikten hiç bir şey öğrenemeden mezun olup iş bulamayıp isyan edenleri dile getirdim fakat sen anlamak istediğin gibi anlamışsın. Umarım kendini çok geliştirirsin çok başarılı olursun. Kolay gelsin.
  • Ben de bunu eskiden efsane olarak görüyordum ama çevremde böyle kişiler olmaya başlayınca böyle düşünmeye başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dubleonursuz D kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, dedikleriniz doğru fakat bilgisayar ve yazılım bence biraz ayrılıyor diğer mesleklerden. Mesela bir inşaat mühendisliği için bu işin okulunu okumalısınız fakat bilgisayar ve yazılım daha gündelik hayatta kullanılan şeyler olduğundan ilgi çok oluyor ve bu ilgiyi araştırmaya dökenler bu işte kendileri oldukça geliştiriyorlar. Bu yüzden diğer mühendislik alanlarında iş bulurken yazılım veya farklı programlar bilmeniz size avantaj sağlıyor. Hukukta da buna benzer bir durum var. Çoğu kişi 2. üniversite olarak hukuk okuyorlar. Zaten kendileri iş hayatına atılmış ve elinde meslekleri olan kişiler. Üstüne bir de hukuk okuyunca daha rahat çevre yapabilmekte. Mesela yakın çevremde inşaat mühendisi olan bir tanıdığım geçen yıl hukuku bitirip bir büroda işe başladı. İnşaatla ilgili hukuki konularda oldukça avantajlı konumda kendisi ve bunun oldukça iyi bir ek getirisi var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.