Şimdi Ara

Toplumsal Hayatta Liyakatli İnsanlar Var Edebilmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Liyakat dolu bir hayat için liyakatli insanların sisteme egemen olması gerekir. Bir toplumun gelişmesi için bu gereklidir. Tembel olmayan, çalışmayı ve üretmeyi benimseyen, kendi sınırlarını bilen ve yaşamını doğrudan bir amaç üzerine yaşayan insanların varlığı, toplumsal hayatı daha iyi hale getirdiği gibi, liyakat dolu bir toplumun meydana gelmesine zemin hazırlar. Şimdi gelin ve toplumsal hayatta liyakatli insanlar var edebilmenin önemi hakkında KONUŞALIM.

    Liyakat Kolay Elde Edilebilen Bir Şey mi?

    Aslında bu insanın vicdanıyla kolay bir şekilde münasebet kurarak elde edebileceği bir durumdur. “Ben ne için yaşıyorum?”, “Hayat amacım ne?” gibi soruları kendisine sorarak elde edeceği cevaplar ile birlikte, bireyin zihin kodlarında bir hareketlenme başlar. Bu aslında liyakati tetikleyen bir durumdur. Kendi cevaplarını bulan birey, kendi yaşamını ihya etmeye başlayacağı gibi, liyakatli olmaya ilk adımı da atmaya hazır hale gelecektir. Liyakatli olmaya bu şekilde başlamak, liyakati kolay bir şekilde elde edebilmek için yeterli bir sebeptir.

    Liyakatli İnsanlar Var Edebilmek

    Kendi vicdanlarını sorgulayan ve neden yaşaması gerektiğini bilen bireylerin sayısının artışı ile birlikte, liyakati benimseyen ve yaşamlarına bunu dahil etmek isteyen bireylerin sayısı artar. Bu gittikçe bir kültür haline gelir. Liyakat kültürünün gelişmesi ile birlikte, toplumsal hayat kendi kendine kalkınmaya başlar. Tabi bu durumu iyi korumak gerekir. Çünkü liyakatsizliğe içten içten değer veren bireyler, tarihte hep var olmuştur. Buna karşı çok dikkatli olunmalıdır.

    Toplumsal Hayatı Kalkındırabilmek

    Toplumsal hayatın kalkınabilmesi için, birbirine güvenen, samimiyeti bilen ve her şeyden önce yaşam sınırlarını doğru tespit edebilen insanların varlığı gereklidir. Kimsenin kimseyi herhangi bir şeye zorlamadığı ve başka hayatlara saygı duyduğu bir sistem, ancak liyakat üzerine kurulabilir. Liyakat sistemi, aşırılıkları da önleyen bir sistemdir. Bu yönüyle etkili ve değerlidir.

    Sonuç

    Toplumsal hayatta liyakatli insanlar var edebilmek için liyakat bilincine iyi sahip olmak gerekir. BURAYA TIKLAYARAK, Liyakate Davet: TOPLUM isimli kitabımın siparişini verebilir ve siz de liyakat bilincine sahip olabilirsiniz.

    http://toplum.liyakatedavet.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bentasdemir -- 4 Aralık 2019; 11:26:28 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.