Şimdi Ara

ABD, Türkiye'ye “dijital hizmet vergisi” soruşturması açabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, Fransa'nın Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerini hedefleyen dijital hizmet vergisi uygulamasına misilleme olarak 2.4 milyar dolarlık Fransız ürününe tarife planlıyor.

    Ticaret Temsilciliği tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada dijital hizmet vergisi uygulamalardan dolayı bir dizi ülkeye Fransa'ya benzer şekilde soruşturma açılabileceği belirtildi. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.

    ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'ın açıklamasında, Avusturya, İtalya ve Türkiye'ye de benzer dijital vergiler için soruşturma başlatılmasının değerlendirildiği belirtti.

    Türkiye'de dijital hizmet vergisi

    Türkiye'de dijital hizmet vergisi, konaklama vergisi ve değerli konut vergisi gibi yeni vergileri içeren düzenleme geçen ay sonu meclisten geçti. Buna göre dijital hizmet sağlayıcıları tarafından sunulan her türlü reklam hizmetleri Dijital Hizmet Vergisi'ne tabi olacak.

    Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasına, elektronik cihazlara kaydedilmesine veya bu cihazlarda kullanılmasına yönelik dijital ortamda sunulan hizmetler ile kullanıcıların birbirleriyle etkileşime geçebilecekleri dijital ortamların sağlanması ve işletilmesi hizmetlerinden elde edilen hasılat da Dijital Hizmet Vergisi kapsamında yer alacak.

    Dijital Hizmet Vergisi oranı yüzde 7.5 olacak.

    ABD Türkiye'yi çelik vergisiyle tehdit etmişti

    ABD Mayıs ayında Türkiye'yi bazı ürünlerin ABD'ye gümrüksüz girişine olanak veren -1975'te dahil olduğu- Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi'nde (GTS) çıkardı.

    ABD, Türkiye'den ithal ettiği çelikte daha öncesinde yüzde 50'ye çıkardığı gümrük vergisini GTS kararıyla birlikte tekrar yüzde 25'e indirdi.

    ABD Başkanı Donald Trump, Ekim ortasında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı sırasında çelik vergisinin yeniden yüzde 50'ye çekilmesini gündeme getirerek demir – çelik ihracatçılarını kaygılandırmıştı.


    KAYNAK







  • İyi yapar, umarım AB ve Çin de yapılan anlaşmaların etrafından dolananı affetmez.
    Uluslararası ticarette seneler önce çifte vergiyi önlemek için ÇVÖ anlaşmaları imzalanmıştır. Devlet de bunun farkında.
    https://www.gib.gov.tr/uluslararasi_mevzuat
    https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/uluslararasi_mevzuat/VERGIANLASMALIST.htm
    Ek birşeyler çıkarırsan, aynısını karşı taraf da yapar.
    Burada problem, Amerika ve AB, mallarını satacak başka yer bulurlar, Türkiye'deki ticaret hacmine muhtaç değiller. Acaba Türkiye'nin durumu ne olur AB ve Amerika'ya mal satamazsa?

    "Çifte Vergilendirmeyi Önleme (ÇVÖ) Anlaşma hükümleri gelir üzerinden alınan vergilere uygulanmaktadır. ÇVÖ Anlaşmaları ile gelirin hem elde edildiği ülkede, hem de geliri elde edenin ikamet ettiği ülkede ayrı ayrı vergilendirilmesini önlemek ve böylelikle uluslararası yatırımcılar bakımından vergilendirmeyi belli prensiplere bağlayarak yerli ve yabancı mükellefler arasında oluşabilecek ayrımı engellemek amaçlanmaktadır."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enizam -- 4 Aralık 2019; 8:13:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.