Şimdi Ara

Notebook İşlemci Sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar notbookum 2-3 aylık MSİ gl75 9SD modeli yaklaşık son 1 aydır fps düşüklüğü ve işlemcide aşırı bir ısınma var en ufak bir oyunda dahi işlemci ısısı yüksek değerlere çıkıyor.
    Örnek verirsek lolde bekleme ekranında işlemci 95 derceleri buluyor buda yükske oranda fps düşüklüğüne sebeb oluyor .Bütün oyunlardaNotebook İşlemci Sıcaklığı,düşük ayarlardada aynı fps alıyorum ultra ayarlardada aynı fpsi alıyorum cihaz daha 2-3 aylık cihaz.
    Bilgisayarın teknik özellikleri
    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-9750H CPU @ 2.60GHz (12 CPUs), ~2.6GHz
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
    Bellek : 8192MB RAM
    Tavsiyelerinizi bekliyorum ...







  • Bir terslik olduğu bariz. Daha 2 aylık bir cihazın bunları yapmaması lazım. Zaten 95c olması görünenden çok daha fazla ısındığı gösterir durumda ve bununda önüne geçmek için thermal throttling'e giriyordur oda işlemci frekansını düşürüyordur.Sonrası dediğiniz gibi performans kayıpları. Öncelikle soğutma çıkışı kısmına bir nesne girmiş mi veya kaçmışmı bir gözle kontrol edin. Zaten böyle birşey yoksa zararlı bir yazılım bu duruma sebep oluyordur. Çünkü daha 2 aylık bir cihazda bu gibi bir ısınmanın donanımdan olması beklenmez. Zaten yazılım kaynaklı değilse üretim hatası mevcuttur.
  • Yorumunuz için çok teşekkürler bilgisayara bir virüs bulaşmıştı cmdden açılıyodu reklam çıkıyordu onu virüs programlarlarıyla kaldırdım yada kaldırdığımı düşünüyorum onun yapma ihtimali varmı format atıyımmı hocam düzelirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcaklık yazılımsal olmaz ki sıcaklık tamamen işlemcinin soğutma sistemine bağlıdır servis ile görüşün derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.