Şimdi Ara

LG SM9010 vs SAMSUNG Q70R (Kontra LG OLED B9)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
4
Favori
4.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bu aralar bir TV almayı (55") düşünüyorum. TV'yi büyük oranla Film/Dizi izlemek ve PS4 oynamak amacıyla alıyor olacağım.

    Ancak son noktada kararsız kaldım diyebilirim. İlk amacım biraz paraya kıyıp LG'nin OLED TV'lerinden almaktı ancak Permanent Burn-in (ekranda kalıcı iz) riski sebebiyle oldukça kıllanmış durumdayım. Yani ekranda iz kaldı mı kalacak mı derdine paranoyak olmak istemiyorum. Oyun oynarken sırf iz kalmasın diye görüntüyü değiştirme derdi beni geriyor. Kimisi daha 1-2 aylık kullanımda sıkıntı yaşarken kimisi de aylarca sorunsuz kullandığından bahsetmiş bu sebeple riske girmek istemiyorum. (Yine de kullanıcı yorumlarını duymak isterim.)

    Bu sebeple OLED dışındaki alternatiflerden kafama en çok yatan 2 model arasında kalmış durumdayım. 1.si LG'nin SM9010 Nanocell modeli, diğeri ise SAMSUNG'un Q70R modeli. İnternet üzerinden genel olarak incelemelere baktım. LG'nin IPS, Samsung'un VA paneli sebebiyle, LG'de daha geniş izleme açısı ancak Samsung'un daha iyi kontrast (daha iyi siyahlar) dolayısıyla bir tık daha iyi görüntü verdiğini biliyorum. Smart özellikleri, HDMI 2.1 girişi, Dolby Vision ve Dolby Atmos desteği gibi konularda da LG biraz daha önde görünüyor.

    Ama her zamanki gibi istatistiklerin dışında bunların gerçekten gözle görülür farklar olup olmadığı ile kullanıcı yorumları önem kazanıyor. Bu TV'lere sahip olan arkadaşların son kararımı vermem adına yardımlarınızı bekliyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim.



  • * 10 yıldır buradasınız ama yorumlarınızı çok taraflı buldum. Ayrıca ıps paneli beğenen kitleye gerizekalı demişsiniz ! ayıptır. Kişisel tercih ve beğenilerinizi mantıklı şekilde izah edersiniz amenna.

    * Zolbanın yorumları size göre çok daha objektif elma / armut demiş ben bunu beğeniyorum demiş katılıyorum. ıps ve va panelinde ne olduğunu biliyorum.

    * Şahsi yorum ve tecrübelerim şu yönde ;
    Va ve IPS ise uçurum farkıyla @zolban ın tabiriyle elma ve armuttur. Va o kadar canlı renkler veriyorki tamamen yapaya yakın gerçek tonlarla alakasız scalaya sahip. Lg/ıps e çöp dediniz ya sizin gibi demeyeceğim sadece Renk bakımından Va kötü bir panel diyebilirim ve bu tamamen doğal renkleri seven benim şahsi görüşümdür. siz belli ki yapay / makyajlı / abartılı renkleri seviyorsunuz. o zaman Va size göre kaftandır. ( Dikkat edin çöp demedim bu tabir çok kaba ve fanlıktan öte değil, size göre çöp olanı seven çok insan var !!!)

    - Va panel ile ilk tanışmam arkadaşımın 27 inc q serisi samsung monitörüyle oldu. incelemek için gittiğimde,Va paneli Whicher3 oyunu izledim. ve ilk yorumum renkler çok çiğ bir tuhaf. arkadaşımda canlı(yapay) renkleri ben sevdim dedi. Aynı monitörü almayı düşünen ben vazgeçtim. eve gelip ıps panelimde whicher3 açtım çok farklı çok daha doğal. birinde arcade oyun gibi , belki arcade oyunlarda va güzel olurdu. yada bol efektli. fakat açık dünya yada atmosferi doğal olan oyunları çizgi filme çeviriyor tabiri caizse.


    -2. yakın zamanda arkadaşımın evinde maç izlemeye gittiğimde yeni nesil sayılacak bir Va panel karşıladı beni, nerden mi anladım :D 55inc tv de yayını açtık fosforlu cırtlak göz yoran irite edici bir yeşil hemen arkadaşıma kıs şu ayarları bu çok cırtlak dedim dedi ki bende aldığımda rahatsız oldum ve bu en kısık hali tüm mannuel ayarları dahi renk ile ilgili doğala yanaştırmaya çalışmış. Tv yayınlarında daha karışık renkler olduğundan dolayı bir futbol sahasının verdiği iticiliği vermedi kanaldan kanalada fark ediyordu ama genel itibariyle hep yapay renkler.

    Şimdi sana soruyorum kardeşim doğal renkleri seven ben VA panelin renklerini mi seveyim ? Sen TV = KONTRAST demişsin ordan IPS i çöpe atmışşsın ya bende TV=RENK diyorum.

    film,sinema oyun doğal her yerde doğaldır derim. bu yüzden pro fotoğrafçı grafiker görsel sanatlar ile ilgilenenler de ıps panel kullanırlar hep.

    Ha Gelelim VA ya harikaya yakın kontrastı var , siyahlar çok güzel derin. oled kadar olmasa da başarılı. ıps mi ? kontrast çok kötü. işte bu yüzden bir yerden fedakarlık yapacak olmamadan Va/samsung renklerini görünce moralim bozulmuştu.

    Şimdi bu kadar yazıyı senin için yazdım umarım bir şeyler katabilmişimdir. Hiç bir şey için Fan olma , doğru kime göre ? hele zevklerin olduğu konularda.

    Yukarda kendine göre Aksine özellikle film ve oyun için yüksek ışık/kontrast/siyah performansı olmazsa olmaz bir unsurdur, Ha benim görüntü ile fazla işim yok ! gibi hatalı cümleler kurmuşşsun.
    alıntı yapmışşsın kontrast bölümünü bizde biliyoruz kontrastın va da ezici iyi olduğunu, renk doğruluğunda ıpsin ezici olduğu gibi !


    SONUÇ YORUMUM: TV alacak arkadaşlara tavsiyemdir , yanlarında hem fotğraf hem video flash belleklerine koysunlar haraketli görüntülerde olsun durağanda. Hz olayını da test ederler. KEsinlikle ama kesinlikle tanıtım demolarının dışında farklı görüntülere bakıp ayarlarını da değiştirip baksınlar. zevklerine göre elma yada armut alsınlar.
    ZAMAnı olmayanlara Özetle şunu diyebilrim.

    IPS : doğal renkler , kötü kontrast. koyu gri siyah

    VA : Yapay makyajlı canlı renkler, kısmen dengelenen fakat yapısı itibari ile doğala pek yanaşamayan , iyi kontrast. derin sayılacak siyah

    OLED : Va dan çok daha doğal kesinlikle yoracak şekilde deil izlenebilir canlı renkler, çok başarılı kontrast . derin siyah (fakat yanıyor iz bırakıyor yukarıda arkadaş her ne kadar yeni nesil için değil desede lg çalışanıda aynısını demişti bende peşine araştırdım, B serisi C serisi sayısını bilemediğim kadar fazla yanan videolar dolu youtube bunun çoğu kullanıcı ve test merkezleri videoları. Alan arkadaşın aldığı tarihten 2 sene sonra sorunsuz test videosu eklerse fikrim değişebilir. 100 lerce yanan oled videolarının üstüne O arkadaşın yazdıkları da oled fanlığı gibiydi. fakat Görüntüde OLED en büyüğü.

    SONUÇ2: Hepsi kusurlu teknoloji. Kişisel zevk ve kullanım alanına yönelik panel seçimi gerekir. Ben ilk tercihim doğal renktir. Bu yüzden kontrastan fedakarlık yapıp IPS alırdım diye düşünüyorum, lg ıps üzerinde yeterince test yapamadım son kararımda detay teknolojileride değerlendirecektim covid geldi. incelemeden almak istedemedim. Oled yandığı veya bu risk aşırı yüksek olduğu için kesin almazdım. Bunca paralar veriliyor ama kusurlu teknolojiler.!!! yıl 2020 .

    not:90r 900r samsungları incelemedim.
    gelecek ve kusursuz MİniLED deniyor oledin yanmayan hali. Göreceğiz!...

    SAğlıcakla KAlın . Covidsiz günler dilerim.
    Merhaba, yıllardır fotoğraf ile uğraşırım, dünya' nın dört bir yanında, çok farklı ortamlarda fotoğraf çektim, çekiyorum. En iyi makinelerden en kötüsüne kadar kullandım çeşit çeşit, eh, renkten de anlarım.
    Havalı oluyormuş böyle yazınca.

    Şaka bir yana, net olarak söyleyeyim, tv' de VA paneller yapay renk verir konusuna hiç katılmıyorum. Bu monitörler ile tv panellerini doğrudan karşılaştırırsanız düşeceğiniz bir genelleme hatası. Evet çok geniş bir renk skalası için üretilen üst seviye ips bilg. monitörleri renk konusunda çok daha iyidir ama tv panellerinde durum böyle değil. Tv panellerinde iyi olan IPS paneller de, VA paneller de 8bit + FRC // 10 bit olarak sunuluyor %99 ve renk konusunda birbirlerinden bu yönde ayrışmıyorlar. Bir üstünlük yok.

    Evet kötü renkler veren, bazı tonlarda veya bazı şartlarda ya da kimi renklerle sorunu olan TV'ler / paneller var. Bu konu IPS için de geçerli, VA için de. Her markada var, hatta giriş seviyesi paneller bu konuda sıkıntılı genelde ancak VA panel = fazla renkli, suni vb. çok yanlış bir varsayım, bunu da belirtmek lazım.

    Mesela genel olarak IPS paneller koyu tonları çok canlı verip, koyu renklerde her zaman suni bir parlaklık sunuyorlar. Esas yapaylık burada. Tabi zevke de girer. Va = kötü renk yanlış varsayımı öyle olmalı ki senelerdir daha yaygın olan IPS TV' lere alışan gözlerin doğru renk ile alışık olduğumuz rengi karıştırmasından kaynaklanıyor. Ya da belki doğru ayar yapamamak ile ilgili bir konu da olabilir. Birçok kişi bu konuya yeterince önem vermiyor.

    Zevk konusunda birşey demeye gerek yok, IPS panelleri çok beğenenle de derdim yok . IPS' in de kalitelisi var, VA' nın da. IPS paneller kötü değildir, öte yandan VA = kötü renk de değildir. Böyle genellemek hatalı ve kolaya kaçmak olur. Ürün bazında değerlendirmek, karşılaştırmak doğru.

    Tekrar özetle, kötü renk veren IPS paneller de var, VA paneller de var. Ürün bazında bakıp değerlendirmelisiniz, renk için şu daha iyidir diye genellemek TV' ler konusunda yanıltır.


    Bakın bu alttaki yorumlarda hep renk konusunda genelde eşitlikten yana oy kullanılmış ya da VA demişler, yüksek kontrast ile daha gerçekçi bulmuşlar. Ben açıkçası renk konusunda birini diğerine tercih etmezdim. VA' nın genel avantajı renk değil, kontrast ve homojenlik.

    1)https://your4ktvguide.com/ips-vs-va-panels/

    2)https://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd

    3)https://techguided.com/display-panel-types-tn-ips-va/

    4)https://mightygadget.co.uk/4k-tv-tech-ips-vs-va-vs-pls-lcd-panels/

    5)http://4k.com/va-display-panels-vs-ips-display-panels-in-4k-hdr-tvs-what-you-need-to-know-19275-2/
    Bu dediğin farkları zaten Q60 -Q70 ile karşılaştırarak baktım , yalan yok. Q80 ve q90 a param yetmiyor, samsung un en ust modeli lg en ust ile aynı fiyat olsa o zaman düşünürdüm q90 i açıkçası ama parlaklık ve sinema kalitesi beni tatmin etmedi edemeyecekte, tekrar ediyorum tamamen zevk meselesi,
    ha neden gömmeyi dile getiriyorum dallas denen vatandaşın başlattığı saçma sapan samsungun avukatlığından sebep, böyle gereksiz bir yorum daha önce okumadım,
    elma ile armutu karşılaştırıyoruz ve ben armut diyorum bu kadar basit gerekçelerimi de sunuyorum.

    Benim güz zevkime film zevkime renk tonu zevkime LG daha çok uyuyor bu kadar.

    teknolojik özellikleri de benim gibi teknoloji seven adama daha uygun, dünya kadar paraya satılıp da osuruktan 3-5 teknolojiyi cihazına sokamayanlar düşünsün.
    burda gömerim işte samsungu çünkü samsung da yok. götü boklu 2-3 teknoloji yahu.

    zaten burdaki samsung savunucularından dolayıda gün itibari ile beni samsungdan irrite olan bir adam yaptınız, biraz sempatim vardı en azından o da bitti.
  • B9 kullanıyorum 2 haftadır. Hiç bir led tv görüntü kalitesnde yanına bile yaklaşamaz.
    İlaveten 2k 120hz desteği var. Ekran kartları çıkınca 4k 120hz desteği gelecek. Nvidia gsync özelliği yakında firmware ile gelecek. Oyun için daha iyisi yok. Tepkime süresi muazzam. Nanocellden uzak durun derim. Ips paneller iyi değil. Q70 oyun için fena değil, ama oled'le arasında dünyalar fark var.
  • OLED yanığı riskleri azaldı diye biliyorum, ben de B9 sipariş verdim. Günlük bir ev kullanıcısına o yanma olayı denk gelmez diye tahmin ediyorum. Biraz araştırma yapınca genellikle kullanıcıların televizyonu prizden çekmesi sonucu bu sorunun meydana geldiğini öğrendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sleepingawake

    B9 kullanıyorum 2 haftadır. Hiç bir led tv görüntü kalitesnde yanına bile yaklaşamaz.
    İlaveten 2k 120hz desteği var. Ekran kartları çıkınca 4k 120hz desteği gelecek. Nvidia gsync özelliği yakında firmware ile gelecek. Oyun için daha iyisi yok. Tepkime süresi muazzam. Nanocellden uzak durun derim. Ips paneller iyi değil. Q70 oyun için fena değil, ama oled'le arasında dünyalar fark var.
    B9 şimdi son NVIDIA G-SYNC ekran kartları ile uyumlu ve resmen G-SYNC uyumlu olarak onaylandı.

    LG B9, tıpkı C9 gibi, doğal bir 120Hz yenileme hızına sahip. Yalnızca HDMI Forum'un yeni HDMI-VRR formatını destekler. Şu anda, bu yalnızca yeni Xbox Ones'te veya yeni bir NVIDIA grafik kartında desteklenmektedir. B9 resmi olarak NVIDIA'nın yeni bir NVIDIA grafik kartına bağlandığında otomatik olarak etkinleştirilen G-SYNC uyumlu modu tarafından destekleniyor.

    Native Refresh Rate  : 120 Hz
    Variable Refresh Rate : HDMI Forum VRR
    G-SYNC Compatible : Yes (NVIDIA Certified)
    VRR Supported Connectors : HDMI
    Update 11/27/2019: The B9 is now compatible with recent NVIDIA G-SYNC graphics cards, and is officially certified as G-SYNC compatible.

    The LG B9, just like the C9, has a native 120Hz refresh rate. It only supports HDMI Forum's new HDMI-VRR format. Currently, this is only supported on new Xbox Ones, or with a recent NVIDIA graphics card. The B9 is officially supported by NVIDIA's G-SYNC compatible mode, which is enabled automatically when connected to a recent NVIDIA graphics card.


    Inputs Specifications
    HDR10 : Yes
    HDR10+ : No
    Dolby Vision : Yes
    HLG : Yes
    3D : No
    HDMI 2.0 Full Bandwidth : Yes (HDMI 1,2,3,4)
    HDMI 2.1 : Yes (HDMI 1,2,3,4)
    CEC : Yes
    HDCP 2.2 : Yes (HDMI 1,2,3,4)
    USB 3.0 : No
    Variable Analog Audio Out : Yes
    Wi-Fi Support : Yes (2.4 GHz, 5 GHz)
    The B9 is advertised to support HDMI 2.1, but with no HDMI 2.1 sources currently available, we can't test it. We will retest and update the review once an HDMI 2.1 source becomes commercially available.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 4 Aralık 2019; 23:23:19 >
  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt
    Sesli güldüm, ölümden önceki son cümle gibi. 1 yıl sonra test yapıp bu yazıyı güncelle.
    Hemen hemen yanmayan panel yok, her yandığında sürekli panel değiştiren, yandığını anlamayan ve yanıp, olsun fark etmiyorum diyeni var,
    acelesi yok hangisi olacağına sonra karar verirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zortak

    Sesli güldüm, ölümden önceki son cümle gibi. 1 yıl sonra test yapıp bu yazıyı güncelle.
    Hemen hemen yanmayan panel yok, her yandığında sürekli panel değiştiren, yandığını anlamayan ve yanıp, olsun fark etmiyorum diyeni var,
    acelesi yok hangisi olacağına sonra karar verirsin.
    Samsung promotörleri forumları işgal etmiş. Böylelerini dikkate almayın. Gerçekler böyle :


    6 ay boyunca günde 20 saat. Sonuç : Sıfır burn-in


    Bu testte oluşan yanıkların senaryosunda kimse televizyon kullanmaz. Maksimum brightness izlersen zaten kör olursun. Aynı kanalı hiç değiştirmeden sürekli açık izleyen biri varsa zaten kendi hayatını gözden geçirsin.













    Özetle çok sağlam bir otomobili bozmak isterseniz bozarsınız. Normal kullanımda bir sürü test attım hiç biri sorun yaşamamış. Burn-in yaşayanlar normal televizyon kullananlar değil. İlaveten eski serilerde burn-in vardı evet. Yeni serilerde bu sorun normal kullanımda çok zor. Gülüp geçenler samsung'tan gelen paralara gülüyordur.
    Bu arada seneye Samsung Oled tekrar becerdiği zaman(samsung uzun zamandır oled üzerinde çalışıyor ama qled'e çok yatırım yapınca, fiyasko çıkınca tekrar oled'e dönüyor) bu oled kötüleyenlerin hepsi oledçi olacak göreceksiniz. Oled alın geçin. B9 aldım. İyi ki almışım diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notropil

    B9 şimdi son NVIDIA G-SYNC ekran kartları ile uyumlu ve resmen G-SYNC uyumlu olarak onaylandı.

    LG B9, tıpkı C9 gibi, doğal bir 120Hz yenileme hızına sahip. Yalnızca HDMI Forum'un yeni HDMI-VRR formatını destekler. Şu anda, bu yalnızca yeni Xbox Ones'te veya yeni bir NVIDIA grafik kartında desteklenmektedir. B9 resmi olarak NVIDIA'nın yeni bir NVIDIA grafik kartına bağlandığında otomatik olarak etkinleştirilen G-SYNC uyumlu modu tarafından destekleniyor.

    Native Refresh Rate  : 120 Hz
    Variable Refresh Rate : HDMI Forum VRR
    G-SYNC Compatible : Yes (NVIDIA Certified)
    VRR Supported Connectors : HDMI
    Update 11/27/2019: The B9 is now compatible with recent NVIDIA G-SYNC graphics cards, and is officially certified as G-SYNC compatible.

    The LG B9, just like the C9, has a native 120Hz refresh rate. It only supports HDMI Forum's new HDMI-VRR format. Currently, this is only supported on new Xbox Ones, or with a recent NVIDIA graphics card. The B9 is officially supported by NVIDIA's G-SYNC compatible mode, which is enabled automatically when connected to a recent NVIDIA graphics card.


    Inputs Specifications
    HDR10 : Yes
    HDR10+ : No
    Dolby Vision : Yes
    HLG : Yes
    3D : No
    HDMI 2.0 Full Bandwidth : Yes (HDMI 1,2,3,4)
    HDMI 2.1 : Yes (HDMI 1,2,3,4)
    CEC : Yes
    HDCP 2.2 : Yes (HDMI 1,2,3,4)
    USB 3.0 : No
    Variable Analog Audio Out : Yes
    Wi-Fi Support : Yes (2.4 GHz, 5 GHz)
    The B9 is advertised to support HDMI 2.1, but with no HDMI 2.1 sources currently available, we can't test it. We will retest and update the review once an HDMI 2.1 source becomes commercially available.




    Alıntıları Göster
    Açıkçası 27" gaming monitör bakarken birden kendimi oled almış buldum. Şuan için 2k 120hz deneyebildim gtx1080 ile, 4k 120hz desteği için 2.1 uyumlu ekran kartı gerekiyor. Hiç bir oyun monitörünün veremeyeceği görüntü kalitesine sahip oldum.

    Bu arada gsync yurtdışındaki tvlere firmware ile geldi, bize de yakında gelecektir.

    Q70'i sony xf90 ile kıyasladım. Sony ile doğal renklerde hiç bir samsung yarışamaz. Samsung her zaman yapay renkli televizyonlar yapmıştır. Sony xf90 alacaktım. Ama oled tvyi mağazadaki yüzlerce tv arasında görünce dikkatini çekiyor. Led teknolojisi miladını doldurdu. Devir oled ve microled. Şuan alınabilir tek opsiyon oled.
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Niçin güldünüz anlamıyorum. Adamlar yaptıkları testlerde televizyonu günlük 20 saat çalıştırıyorlar ve sürekli aynı sahne oynuyor, ee buna altından da olsa dayanmaz ki? Peki soruyorum, gün zaten 24 saat iken normal bir ev halkı televizyonu nasıl 20 saat kullansın, zaten uykuda 7-8 saat gidiyor. Ayrıca bu HDTVTest kanalının yaptığı son testte hiçbir sorun gözükmüyordu ve o günlük 20 saat çalıştırarak denemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Samsung'tan banane, Sony kullanıyorum da ne alaka?

    Okuma yazman yoksa söyleyeyim, bu test sürekli değişik içerikli görüntüler oynatma testi, onda zaten yanık olmaz.
    100 tane yanık videosu eklerim ama aramaya tenezzül etmem.

    Yani sizin anlayacağınız tv'de logo, menü, ikon herhangi bir durağan şey varsa ki her zaman olur, cayır cayır yanacak ki hep yanıyor.

    Forumdaki Oled konusunun sonlarını okuyun, yandım da yandım yetişin demekten başka bir şey yok.
  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt
    tv'de her zaman statik öğeler olur, bunlar zeka düzeyi düşükleri kafalayıp Oled tvleri kakalamak için yaptırılmış advertorial içerikler, pratikte uygulanamaz. Menü, ikon bunları nasıl yok edeceksin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 5 Aralık 2019; 16:39:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zortak

    tv'de her zaman statik öğeler olur, bunlar zeka düzeyi düşükleri kafalayıp Oled tvleri kakalamak için yaptırılmış advertorial içerikler, pratikte uygulanamaz. Menü, ikon bunları nasıl yok edeceksin?
    Zeka düzeyi düşük? Anlıyorum sizi, geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt
    Bu kadar alıngan olma, kişisel saldırı yok, gerçekliğine inanmamışsındır zaten.
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Boş konuşuyorsun. Okuma yazma olmayacak bir durum yok. Yanık videoları ahaber izleyen kitlede olmuş daha çok.

    En sağlam araba ne? O arabayi bozup video atan yok mu bozuldu diye bakımı yapmazsa. 3 yıl sonra ekran görüntüsü atarim, tükürdüğünü yalarsın ama sonra? Boş konuşma bu yüzden bilmiyorsan dünyadan haberin yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zortak

    tv'de her zaman statik öğeler olur, bunlar zeka düzeyi düşükleri kafalayıp Oled tvleri kakalamak için yaptırılmış advertorial içerikler, pratikte uygulanamaz. Menü, ikon bunları nasıl yok edeceksin?
    Cahil işte yeni serilerde bunlara özel önlem olduğunu bilmiyor. Eski kafa tedavisi cok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultras1943

    Zeka düzeyi düşük? Anlıyorum sizi, geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.

    Alıntıları Göster
    Cahille uğraşmayın. Çöp kalitede ekrandan mutlu ise göz problemi olabilir. Sinir bozmaya değmez. 3 yil sonra ekrana görüntüsu atarız tüküruk yalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sleepingawake

    B9 kullanıyorum 2 haftadır. Hiç bir led tv görüntü kalitesnde yanına bile yaklaşamaz.
    İlaveten 2k 120hz desteği var. Ekran kartları çıkınca 4k 120hz desteği gelecek. Nvidia gsync özelliği yakında firmware ile gelecek. Oyun için daha iyisi yok. Tepkime süresi muazzam. Nanocellden uzak durun derim. Ips paneller iyi değil. Q70 oyun için fena değil, ama oled'le arasında dünyalar fark var.
    Merhaba,

    LG uygulamalardan (yani app çarşıdan) Dolby Access uygulamasını yüklemyi denermisin size zahmet olmazsa hocam.

    LG SM9010 vs SAMSUNG Q70R (Kontra LG OLED B9)


    Saygılar.
  • En iyi görüntü oled tv en sorunlu tv de oled tv tam bir kumar valla. Bende C9 alacaktım 1 ay daha bekleyip 2020 modelleri bir göreyim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selam,
    Bir hafta önce biz de eve TV aldık. LG SM9010 modeli ve Q70 üzerinde çok fazla araştırma yaptım. Sonra da gidip başka bir TV aldım 😁
    Aldığım model Sony KD55XF9005. Sizin modellerden en az 1000 lira daha ucuz ve 9010'dn daha kaliteli panele sahip. Rtings üzerinden karşılaştırma yapabilirsiniz. Aklınızda bulunsun diye yazdım, her şey gönlünüzce olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    1000 lira daha verip 9505 alsaydın keşke :)

    bende Q70 , 9010, 9505 arasında kaldım. 9010 aldım . LG tv nin sinema atmosferini hiçbiryerde bulamıyoruz.

    Dolby Vision u en iyi kullanan tv bence. Sony ve samsung VA panelden net ve kontrast oranı çok yüksek bundan sebep filmlerin orjinalliğini bozuyor.
    Local Dimming iyi değil ama önceki LG ye(65uh650v Edge led) göre 100 kat iyi (9010 Full array led olduğu için).

    Eğer 9010 istediğim fiyata düşemeseydi Sony 9505 alacaktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZoLBaN

    1000 lira daha verip 9505 alsaydın keşke :)

    bende Q70 , 9010, 9505 arasında kaldım. 9010 aldım . LG tv nin sinema atmosferini hiçbiryerde bulamıyoruz.

    Dolby Vision u en iyi kullanan tv bence. Sony ve samsung VA panelden net ve kontrast oranı çok yüksek bundan sebep filmlerin orjinalliğini bozuyor.
    Local Dimming iyi değil ama önceki LG ye(65uh650v Edge led) göre 100 kat iyi (9010 Full array led olduğu için).

    Eğer 9010 istediğim fiyata düşemeseydi Sony 9505 alacaktım.
    Zolban kardeşim
    Yaklaşık 10 yıldır TV bölümü yazarıyım, VA paneller için ben böyle saçma cümle görmedim "Sony ve samsung VA panelden net ve kontrast oranı çok yüksek bundan sebep filmlerin orjinalliğini bozuyor" böyle bir cümleyi VA panel için forumdaki birebir LG/ips satıcıları bile söyleyemez
    Sana bunu hangi geri zekalı dedi ve sana gidip çöplük ips panelli 9010'u aldırdı işte onu bilmiyorum.
    Aksine özellikle film ve oyun için yüksek ışık/kontrast/siyah performansı olmazsa olmaz bir unsurdur
    Bunu sağlayacak panel tipi ise VA panellerdir.
    Bu kriterde panel arayanlar çöplük oranlara sahip ips panellerden ise uzak durmalılardır.
    Çünkü bu panellerde değerler çok çok düşük olduğundan ne gündüz nede gece canlı ve berrak görüntü alınamaz,
    Özellikle karanlık sahnelerde arka plan detayları kömür grisidir zerre kadar detay göremezsiniz...
    Ha benim görüntü ile fazla işim yok varsın ips olsun yeterki dolbyatmos,yapay zeka,airmaus kumanda, ambilight gibi multimedia özellikleri olsun denirse o başka tabiki...

    Bahsi geçen modeller arasında ips panelli sm9010 amuda kalksa malesef Q70R performansına asla erişemez.


    LG SM9010 vs SAMSUNG Q70R (Kontra LG OLED B9)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 6 Aralık 2019; 18:48:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.