Şimdi Ara

Dizel partikül filtresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konu filtrenin temizliği ve bundan kaynaklı arızanın giderilmesi için nasil bir yol izlemeleyim.. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum



  • En basit yöntem yüksek devirde uzun süre kullanmak. Egzoz gazı ne kadar sıcak olursa o kadar iyi temizlenir. Ekstra olarak dpf temizleyici katkılar var. Tek başına bir işe yaramaz ama katkı koyup birde yüksek devirde uzun yol yaparsanız oldukça etkili olur diye düşünüyorum. Tıkanıklık çok fazla ise bu yöntemler yetersiz kalabilir. O zaman tek çare dpf yi söktürüp temizletmek gerekiyor.
  • hocam eski çalıştığım firmadaki ivecolar için iveco merkezden gelmişlerdi. bu DPF ışığı yandığı zaman aracı 3. viteste 3500 devirde 15 dakika kullanın demişlerdi. tabi araçlar yeniydi. kmler düşüktü. sizin aracınızın durumunu bilmiyorum. ışık yanınca eğer stop ederseniz ağır masrafla karşılaşırsınız demişlerdi. ama ne kadar doğru bilmiyorum. belki gözümüzü korkutmak için öyle söylendi.. bilemiyorum tabi.
  • Araçta adblue varsa tankınızı doldurun, motor soğutma sıvısı ve yağ ısındıktan sonra tercihen klima ve arka cam rezistansı far gibi donamımları açıp 3. Vitese atın 3500-4000dd aralığında her hangi bir devirde 15 20 dk civarı gidince düzelmesi lazım bu işlemden sonra sağlama amaçlı sanayiye gidip ilaç + yüksek sıcaklıkla temizlik yapan makineye sahip yerler var onlara götürebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.