Şimdi Ara

‘CHP’nin Patriotçusu’ndan Yunanistan’ı memnun edecek açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın bölgede yeni tartışmalara yol açabileceğini iddia etti.
    Akdeniz’deki dengeleri Türkiye lehine değiştiren mutabakat, Yunan-Rum cephesinde paniğe yol açtı ve kritik mutabakat Türkiye’nin deniz haritasını adeta yeniden çizdi.

    Türk siyasetinde mutabakata ilk itiraz ise beklenen bir isimden geldi. Rusya ile ittifaka karşı NATO’yu savunan, S-400 yerine Amerikan Patriotu almamızı isteyen ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi İsrail’le anlaşmaya zorlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’den…

    Çeviköz yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında 27 Kasım’da imzalanan “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” ile “Güvenlik ve Askeri İşbirliği Anlaşması”nın bölgede yeni tartışmalara yol açabilecek nitelikte belgeler olduğunu öne sürdü.

    CHP’nin Patriotçusu testten de rahatsız oldu!
    Deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına yönelik mutabakatı Türkiye’nin yanlış politikalar nedeniyle Doğu Akdeniz’de içine düştüğü yalnızlığı aşmak maksadıyla atılan bir adım olarak nitelendiren Çeviköz, şunları söyledi:

    “Bu adım, Doğu Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilanı için 2002’de müzakerelere başlayan ve 2003’te Mısır, 2007’de Lübnan ve 2010’da İsrail’le MEB anlaşması imzalayan, sonra da bölgede 13 parsel ilan ederek yabancı firmalara doğal gaz aramak için lisans veren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin attığı adımlarla karşılaştırıldığında gecikmiş ve hayli kırılgan bir adım. Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını korumak ve Yunanistan’ın maksimalist tezleri karşısındaki yaklaşımını uluslararası hukuk açısından da tescil ettirmek için bir gayret içine girmiş görünmektedir. Örneğin Ege’de ve Akdeniz’deki mevcut coğrafi durum, adaların deniz hukukundan kaynaklanan bazı haklarının tartışılabilirliğini mümkün kılmaktadır.https://veryansintv.com/chpnin-patriotcusundan-yunanistani-memnun-edecek-aciklama/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.