Şimdi Ara

Kaza - Kasko İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kayınpederim bugün kaza yapmış. Kayınpeder anayoldan giderken tali yoldan kontrolsüz çıkan bir araç vurmuş. 50 metre ilerde polis varmış tutanağı polis tutmuş diğer tarafa bütün suç senin demiş ve anlaşmışlar. Arabayı çekiciyle servise çektirmiş. Şimdi sormak istediğim servis direk kasko üzerinden kayıt açmış ve kasko parayı diğer taraftan alır demiş. Süreç böyle mi işliyor yoksa diğer tarafın sigortası üzerinden mi kayıt açılması gerekir?
    Kaza - Kasko İlişkisi
    Kaza - Kasko İlişkisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kasko faturayı öder diğer taraf tam kusurlu ise karşı şirketin sigortasından teminata kadar olan kısmını alır. Fazlası olursa karşı tarafa başvurur. (Kusur karşılıklı ise orantı dahilinde fazla ödemesini rücu eder) Yetkili servisteysen zaten sigortaya açtırmazlar sigorta belli bir kısmını öder ikame parça ister vs kalanı senin cebinden ödemen gerekir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, doğru söylemişler başka bir şey yapmanıza gerek yok. Dediğiniz gibi karşı taraf %100 kusurluysa değer kaybı davası açabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam süreç doğru yani. Benim mantığına yatmayan kısım bu arabanın kaskosu olmasa ne olacaktı? O zaman servis kabul etmiyecek miydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s 2000 kullanıcısına yanıt
    Sağolsun hocam teşekkür ederim. Süreç doğruysa sıkıntı yok zaman. Daha arabayı alalı da 1 ay olmadı şans işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ok5800 O kullanıcısına yanıt
    Kasko olmasaydı eksper değerlendirip karşı tarafın sigortası onay verinceye kadar o şekilde bekleyecekti, kasko süreci hızlandırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark şurada hocam şu an karşı sigortanın bu aracın yapımı aşamasında talebi olamıyor sizin araç yapılıp çıktıktan sonra faturayı ödüyor karşıya başvuruyor. Kasko arabanızı aynı şekilde korumayı tahaddüt ediyor sıfır parça fln farketmez. Kazayla ilgili her parçayı teminat miktarı içinde aynı kalite ile ödüyor.

    Kasko yoksa karşı sigortaya ihbar yapılırsa oranın talep ettiği eksper geliyor. Ayrıca ödemeyide her koşulda yapmıyor. Mesela parça için şunu der ben kaputun ikamesini 1000tl ye buldum takın işçilik alın sıfır istiyorsa araç sahibi üstünü öderse taktırsın. Yani sigorta yapınca ya sigortanın tüm şartlarını kabul edeceksin yan sanayisi çıkması yada kalanı cebinden tamamlayacaksın. İşlemlere sigortanın talepleri dahil oluyor yani...

    İstersen 3. opsiyon servis hasarı bildirir eksper gelir kaza sonucu hasarlı ve değişecek parçaları masrafı belirler sonra servise dersin hepsini ben ödüyorum. Faturayı cebinden ödersin ödediğini ispatlayarak karşı sigortadan kusura göre masrafının iadesini istersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın o zaman en doğru olan yapılmış gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.