Şimdi Ara

Huawei'nin gelecekteki telefonları bir dakikada %80 şarj olabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Pekin Üniversitesi'nde düzenlenen bir oturumda, akıllı telefonların bir dakikada %80 oranında şarj edilmesine olanak sağlayan bir teknoloji tanıtıldı. Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Profesör Huang Yunhui araştırmanın sonuçları hakkında bazı bilgiler verdi.



    Ayrıca Bkz.Apple, Intel'in modem birimini 1 milyar dolara satın aldı



    Söz konusu teknoloji, 2016 yılında Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı'nın ikincilik ödülünü kazanan bir bilim insanının projesini temel alıyor. Daha da ilginç olanı "kompozit elektrot malzemeleri" üzerine kurulu bu teknolojinin 2014 yılında Huawei'ye devredilmesi.





    Huawei P30'a kısmen uygulandı



    Çinli şirketin proje üzerinde ek araştırmalar yaptığı ve hatta bu teknolojiyi Huawei P30'da kısmen kullanıldığı belirtiliyor. Hatırlatma açısından Huawei P30'un 22.5W, P30 Pro modelinin ise 40W hızlı şarj desteği ile piyasaya sürüldüğünü belirtelim.



    Akıllı telefon üreticileri en hızlı şarj teknolojisini sunmak için birbirleri ile kıyasıya bir yarış içerisinde. Oppo geçtiğimiz Eylül ayında 65W hızlı şarj teknolojisini tanıtmıştı. Xiaomi ise 100W ile çıtayı daha da yükseğe taşıdı.








  • Hırsız huaweii ileride çalacağı teknolojileri şimdiden sızdırıyor ha? Reklam kokan hareketler bunlar. 100w şarj verip telefonun pil ömrünü 3te1 ine indirecekler!

  • O zaman 70 saniyede de full şarj olur herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 3 Aralık 2019; 11:21:28 >
  • O zaman 80 saniyede %120 sarj olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seamewe5 S kullanıcısına yanıt
    İşler kötü gidiyor ne yapsınlar dinkardeş donanımhaber de yardım etmeye çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 dakika da %80 şarj oluyor. %100 dolması yine 1 saat bulmasın :D Süpriz sonlu senaryo...

  • Bunun batarya üzerindekileri etkileri peki?

  • yüzde 80 neyine yetmiiyor :)) pil teknolojisini geliştiren hep kazanır.. hızlı şarj ne kadar önemliyse yavaş deşarj süreside o kadar önemlidir

  • ortalama cep telefonunu 1dakikada sarj etmek icin nasil bir guc gerektigini hesaplayan oldu mu? ortalama bataryalar 4000ma.saat kapasitedeler. %80i 3200ma.saat yani 3.2 amper saat demek. lityum pillerin avaraj voltaji 3.6volt, dolum icin bundan biraz daha fazlasi gerekecek ama biz duz 3.6 diyelim, 3.2*3.6=11.52 watt.saat ediyor. bu enerjiyi 1 dakikada vermek isterseniz 60la carpmak gerek buda 691watt demek. yani 1 dakikada %80 sarj icin 700 hatta 1000watt sarj cihazlari gerekli olacak. bu kadar enejiyi avuc ici kadar yere verecez. sayet huawei mucize teknolojiler, yeni bataryalar gelistirmediyse bu kadar enejinin yaratacagi isinmayi dusunemiyorum. esas korkum bir elektrik kacagi yada patlama olursa oyle elle tutulup disari atilabilcek, ufak yaniklarla atlatilabilecek bir sey olmaz, baya baya sanayi elektrigi gibi adami yakar kavurur. bunu guvenli sekilde uygulayabilmek icin solid state, kati hal bataryalari gibi hala erken lab asamasinda olan teknolojiler gerekli. yani yakin zamanda gelirse benim icin buyuk supriz olur. belliki huawei daha gelmesine yillar olan teknolojiler uzerinden microsoftun konsept tanitim videolari gibi hamaset yapiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 3 Aralık 2019; 13:53:6 >




  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Haberden çok yorumunuz ilgimi çekti.. teşekkürler bilgiler için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben tesekkur ederim.
  • o degilde gaber başlıgını okudunuz mu GELECEKTE nasıl müthiş bir giriş ama o zaman bende diyim ki gelecek te samsung 15 saniye de tamamen şarj edecek :D

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Ben daha iyimser yaklaşayım, belki pil kapasitesi düşük olacaktır mesela 1000mah lik bataryalı alt model tuşlu bir telefona biz bunu yaptık demek için koyarlar ve sunarlar,
    Bakın 1 dakika da %80 doldu derler :)
    Şaka bir yana şarj işini kısa sürede tamamlamaya harcadıkları zamanı, daha uzun kullanım sunacak pil alt yapısına harcasalar ne olurdu, varsın 4 saatte dolsun ama 3 gün şarj etmekten kurtarsın ve normal telefon kalınlığında olsun...

    Bu arada bende yorumunuz için teşekkür ederim, güzel olmuş...

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    eskidikçe yeni batarya alacaz işte :D

  • Geriye kalan yüzde 20’yi de bir saatte doldurur artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Üstad iyi güzel senaryolar yazmışsın da, bu teknolojiyi geliştirenler profesörler, bilim adamları. İllaha ki bu dediklerini onlar da düşünmüşlerdir diye düşünüyorum.

    Yoksa profesörlüğe de atom fiziğine de nahlet olsun.

  • Bunu da 10 senedir söyleyip duruyorlar. Yapacaksanız yapın be!

  • 250W.h kadar bir civara çıkabileceği görüşündeyim ama oluşan ısıyı dağıtmak için bir tanede işlemci soğutucusu gibi bir sistem gerekecek...
  • Huawei bu kafayla mobil sektörde sürünüyor ozaman otomobil işine girsin ?? şöyle güzel Bir pil teknolojisi gelse de geçmişe dönük bütün telefonların bataryaları nasibini alsa tek şarjla 10 20 günlük batarya yapsalar acaba lobiler müsade edermi ?

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Mate 20pro 34 dakikada %80. (40W ile 4200 mah batarya)
    Oppo 20 dakikada %80 dolduruyor. (64W ile)
    Xiaomi 12 dakikada %80 dolduruyor. (100W ile)

    İmkansız durmuyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.