Şimdi Ara

React Native için veritabanı seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • React Native ile basit bir gezi rehberi uygulaması yapmaya çalışıyorum. Dinamik yapıda olmayacak, kullanıcı sadece girip bilgilere bakacak. Bu yüzden de özellikle çevrimdışı çalışmasını istiyorum. Sadece haritalar için internete ihtiyaç duyacak. Bu tip bir uygulama için hangi veritabanını tavsiye edersiniz acaba? Veritabanına data girişini de kendi yazacağım Node/Express tabanlı bir Web API üzerinden yapmak istiyorum. Başta Sqlite düşünmüştüm ama bu uygulama için uygun yapıda değil galiba.

    Teşekkürler



  • SQLite kullanabilirsiniz uygulama her açıldığında kontrol edersiniz ve yeni veri varsa uygulamadaki verileri günceller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bersgurs

    SQLite kullanabilirsiniz uygulama her açıldığında kontrol edersiniz ve yeni veri varsa uygulamadaki verileri günceller.
    Cevap için teşekkürler hocam. Yalnız ben bu SQLite'ın mantığını tam anlamadım. Uygulama şablonunu yaptım, Android emülatöründe çalıştırıp veri girişi yapıyorum, ama veritabanı dosyası sadece o emülatörde/telefonda oluşuyor, yani kişiye özgü oluyor. Benim istediğim ise, veri girişi yaptıktan sonra uygulamayı veritabanı dosyası ile birlikte paketleyip öyle sunmak. Yanlış mı anlıyorum acaba olayın çalışma mantığını?
  • xanadumoon X kullanıcısına yanıt
    SQLite uygulamaya bağlı çalışır hocam tek başına bir program değildir yani. Eğer veri girişini kullanıcılar aynı uygulama üzerinden yapacak ise bir web api ve ona bağlı bir veritabanı(Verinin türüne ve beklenen yoğunluğa göre veritabanı seçimi değişebilir) kullanmanız gerekiyor. Veri girişini siz api üzerinden yapıyorsanız sunucuya bağlı SQLite ı güncelleştirip sonra uygulamanın sunucudan istemesini sağlayabilirsiniz.
  • içine bir şey yazmaycaksan, ver json'u gitsin. Sayfaların içindekileri json olarak diske kayıt et oradan okusun işte.
  • ben olsam firebse veya parse server kullanırdım. üyelik işlemini de veri tutmayı da ofline online deteğini de hallediyor. Bir daha dönüp backend yazman da gerekmez.

    hazır servis kullanmayacağım dersen de pouchdb tavsiye edebilirim zira merkezi bir couchdb ile kendisi sync olabiliyor. Ama en dertsizi firebase olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 7 Aralık 2019; 7:32:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.