Şimdi Ara

Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun. (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
5
Favori
45.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
489 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Bu mesaj silindi.
    Yarıldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açan arkadaşa tavsiyem bu durumda bir çok kişi aynı durumda. daha da kötülerimiz var. hepimiz insanız gönül ister ki her sene yeni şeyler alalım ama olmuyor.

    mesela durumun el vermiyorsa bu sene sadece bir şeye bütçe ayır. mesela mont veya bot. pantolon alacaksan gidip levis'tan değil de lcw'dan al.

    Hani burada doğmak elinde değildi belki ama değiştirmek senin elinde. daha da kötüsü olabilirdi avrupa değilde filistinde doğabilirdin veya afrikada bir kabilede veya Türkiyede çok alakasız bir köyde doğabilirdin. ozaman tek derdin bot mont almak değil bu akşam ne yiyeceğim ilk derdin olabilirdi...

    bazen hayatlarımızın değerini tam anlayamıyoruz. ya kaybedince ya da bırakınca anlıyoruz. unutmayın bizden daha kötü şartlarda yaşayan , daha kötü ülkelerde doğanlar var. ama yine tekrar edeyim bunu değiştirmek bizim elimizde.
  • Bir dahaki sefere artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Bu zihniyette bi avrupalı batılı yoktur ki iddia ediyorum araplarda bile bu zihniyet bizdekinden daha azdır.
    Tamamına katılmasam da arkadaş kısmen haklı. Ülkeden kasıt illa politika, siyaset gelmesin aklınıza. Lafa gelince bizde herkes toplumunu, geçmişini, geleceğini, milletini sever ama trafikte birbirine yol vermeyeni mi dersin. Kimsenin ihracata bulaşmak istemeyip iç piyasadan ne kazansam kardır kafası ile düşünmesi mi dersin.

    Biz bu konuda dünyanın en sorunlu toplumları listesinde listede ilk sıralarda olmasa da orta sıralarda yer alabiliriz. Ciddiyim. Bizde toprağın altından diğer orta doğu ülkelerindeki kadar petrol çıksa biz daha beter hallere sokmuştuk kendimizi. Birbirimizi boğazlıyor olurduk büyük ihtimal ben zengin olacağım hayır ben olacağım diye.Devleti oluşturan toplumdur. Devlet görevlilerin yanlışları doğruları da toplumun yanlışları ve doğrularıdır.

    Türkiye'de bir alanla ilgili bir kural, bir şey açıklandığında herkes ilk kendi ve çevresiyle ilgili etkisini düşünür. Başlangıç aşamasında bu normaldir canlı iç güdüsü. Fakat sonrasında ucu kendisine dokunmuyorsa kimse birbirini düşünmez anlamak istemez. Misal kimi sigara bağımlılarına fırsat ver bugün yine otobüslerde sigara içmek ister herkesin içinde. İnternette forumdaki kimi sigara karşıtları misal insanlar bağımlılar kendi evlerinin içinde bile içememeli der. Yani bu, bu oranda bu uçuk noktalarda olunca bu sorun yumağı kaçınılmaz. Her konuda bu örnekler verilebilir.

    Yani bir çok insan ya komünist olarak toplumu sever ya milliyetçi olarak ama komünistte olsa milliyetçi de olsa liberalde olsa bakın göreceksiniz zaten benzer sorunları. Türk kimliğimle ilgili hiçbir sıkıntım yok. Biz geçmişten beridir devlet kültürümüzlede zaten kozmopolit yapımızı toplumsal olarakta kabul edemediğimizden ötürü genişletemedik. Hatta yıllar geçtikçe bu konuda daha büyük sorunlar yaşadık ve yaşamayada devam ediyoruz. Hani bir çok toplum etnik kimlikleri , etnik dilleri, dinleri yarıştırmayı, şart koşmayı, illa konuşucam veya illa yasaklayacağım falan bunları geçti. Biz hala bunlarla dahada birbirimizin arasına duvar örmeye devam ediyoruz. Globalizm desem şimdi bu forumdan da sokaklardan da binlerce kişi sen CIA, İlliminatü Yahudi Lobisinden misin falan diyecek insanlar var.

    Çin bugün devlet olarak devasal bir güç ama Amerika halkının refahının 3'de 1'ine sahipler mi acaba? Abd bunu hem güç hem vatandaşlarına refah ve özgürlük olarak nasıl sunuyor? Kozmopolit kültür, yaşam ile.
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Ben yüzde olarak az olduğundan söz ettim. Sonuçta ayda on binlerce lira, diyoruz. Mesleğin ne bu arada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 5 Aralık 2019; 1:41:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

    Onca şey yazdım. Sadece vasıfsız işler ve vasıfsız işçiler kısmını mı aldın. Avrupa sömürgeci gelenekten gelmiyor mu? İnsanı da sömürüyor, mazlum halkların doğal zenginliklerini de. Köleliği de bunlar icat etti. Refahları, sömürmekten geliyor. Sömürü düzenleri yok edilse. Gör sen o zaman Avrupa'yı. Sanayilerini işletecek ham madde bulamazlar. Enerji kaynağı bulamazlar. Avrupa yıllarca birbirini yemiştir. Din savaşları 100 yıl savaşları, Dünya savaşları. Şİmdi akıllandılar. Biz birbirimizi yiyeceğimize Afrika'yı, Orta Doğu'yu sömürelim. Oraları istikrarsızlaştıralım. Vekillerimiz(okk-ypg-ışid) aracığlığıyla oralarda bitmeyen terör yaratalım. Afrika'dan bir gemiyle 100 kişi mülteci geldi. Avrupa bunu paylaşamadı. O sen al dedi, öteki sen al dedi. En sonunda İtalya gemiye kıyılarıma yanaşma dedi. Kaptanına tutuklama çıkardı. Biz 4 milyon Suriyeliye bakıyoruz. Onlar 100 kişi için birbirine girdi. Sonra Avrupa medeniyeti, insan hakları, demokrasi diye bık bık ederler. Avrupa iki yüzlüdür. Bunlar hakkında görüşün nedir?
    Somurgecilik konusunda hemfikirim ancak onlar ulke politikasi olarak goruyor ve refahini halkina da yansitiyor. Burda onemli olan temel insani ihtiyaclarin karsilanmasi. Orada 50 cent benzine zam geliyor millet sokaklarda. Bize elektrige %80 zam geldi kimin sesi cikti? Ciksada kim dinliyor bunun adi nedir peki?

    Devleri bosver Hirvatistana bak $11.400 milli geliri var bizimki kac? $8800 dolar burda bir yanlis yokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    HAYIR ŞÜKRETMİYORUM YETER ARTIK
    Yabancı ülkeleri görmüyoru gitmiyoruz gibi davranmayın ekonomik krizin en büyük nedeni bu hükümetin yalnış politikaları olduğunu biliyorsunuz ama ya onlardan olduğunuz için yada bunu göremeyecek durumda olduğunuzdan yalan söylüyorsunuz.
    Bu hükümet kadar şatafatlı yaşayan paraya doyumsuz ve bizden olmayan ölsün mantığında kim var başka ?
    Yapamayacağı işlerin altına giren onlarla övünen sonra işi batırınca hayinler bize engel olmaya çalışıyor diyenler kim ?
    Yalan olduğu yüzde yüz olan yerli uçağımız göklerde haberlerini milletin gözünü boyayacağız diye Tusaşın başına atan ve tusaşın kendi işlerini projelerini yapmasına mani olan kim ?
    Seçimde kullanmak için TCDD'ye YHT yaptırmaya başlanıp sonra seçim olmadığı zaman para sağlamayıp inşaatların durma noktasına gelmesini sağlayan kim ?
    YETER ARTIK BENİ SALAK YERİNE Mİ KOYUYORSUNUZ ? Evet ekonomik darboğaz tüm dünyada var ama bizim sorunumuzun %95'i onla alakalı değil başımızdaki tosuncukların ve akrabalarının kendini zengin etmesiyle alakalı.
  • Aynı durumu yaşıyorum şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz tam anlamıyla komedi 25 yaşındayım 4 yıldır işsizim askere gitmek için işten çıktım döndüğümde her yer suriyeli kaynıyordu böyle olunca da işsiz kaldım yatalak bi babannem var 90 yaşında ve koah hastası her gece hastanede sabahlayan bir babam var 74 yaşında 2500 lira emekli maaşı var evin tek geliri bu ve bu yıl devlet kömür yardımını kesti size vermicez artık dediler sorduk neden diye sizin eve 2500 para giriyor neyinize yetmiyor dediler e dedim önceden oluyorduda şimdimi olmuyor artık böyle dediler.Yan komşumun 3 katlı evi bi ton hayvanı tarlası var 10 ton kömür yardımı aldı akp kollarına üyeymiş bunu öğrendikten sonra s*keyim böyle ülkeyide hayatıda yönetimide dedim kış geldi bi tek babannemin olduğu yerde soba yanıyor artık diğer odalar buz kesiyor şuan hava 2 derece 3 kat yorganla uyuyucam açık ve net diyorum imkan tanısalar baştakilerin hepsini kör destereyle keserim ayrım yapmadan hepsini bir damlada içim acımaz.
  • T Square kullanıcısına yanıt
    Süpermiş bu caps, gece gece, yarıldım 🤣🤣🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun" ==> ayni fikirdeyim o gune lanet olsun :)
  • Senin değil kardeş onların Türkiye de doğdukları günlere lanet olsun.




    @thebiqboss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa meraklıları şu ülkeden defolup gitse ne güzel olur be. Bu tiplerin vatana, millete en ufak bir yararı yok zaten aslında bunları afrikaya göndericeksin o zaman anlıcaklar bu vatanın değerini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bu kadar canına tak ettiyse burada durmak zorunda değilsin ki. Dil öğrenip Avrupa, Kanada yada ne bileyim şartları burdan daha iyi olan herhangi bir ülkeye gidebilirsin.
    Dil öğrenmekte o kadar zor değil ortalama bir beyine ve zekaya sahipsen biraz da çaba ile rahatlıkla öğrenebilirsin. Yanlış anlama senin iyiliğin için söylüyorum. Coğrafya kaderdir ama kaderini değiştirmekte senin elinde biliyorsun değil mi?
  • "bizim mallar burada kalmış"

    Bu cümleyi kuran adama çok söz söylenir de sonra haybeye banlanmayalım.


    Asıl mevzuya gelirsek, anneni babanı seçemezsin. Ama geleceğini kendin kurarsın. Ailen kötüyse derslerine sarılıp bir meslek sahibi olsaydın. Onlar fakir diye sende fakir olmak zorunda değilsin. Kendi tembelliğinizi başkalarının üstüne atmayın.

    Ayrıca bence de sen ve senin gibiler keşke Türkiye'de doğmasaydı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibilere müstehak bu. İslamcılık yaparsanız olacağı budur. İslamın egemen olduğu hiçbir ülke gelişemez. Sen hem islamiyeti savunuyorsun hem de Avrupada yaşasaydım keşke diyorsun. Müslümanların Avrupayı ne hale getirdiği ortada. Kimse istemiyor ki sizi Avrupada. Müslümanlar Avrupaya gitmemeli bence. Önce siz başka insanların hayatlarına saygı duymayı öğrenin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 5 Aralık 2019; 9:8:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya Suriye de doğsaydın? Ya da Filistin... sana en uygun yer Venezuela olurdu sanırım daha embriyo iken tecavüze uğrayıp giderdin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.